sayın renas006;
sizi anlıyorum da başta işe ters başlamışsınız, ben 2 tane 4 yıllık üniversitye mezunuyum, hem mühendislik, hemde işletme diplomam var hiç bir zaman ticareti bir şeye değişmem, değişmedim de, ama işe çekirdekten çocuktan başlamış birisiyim, çocukken bile işadamı olmayı istyemiştim, hep birşeyler alıp satardım, şimdi sizi eleştiren arkadaşları bir kenara bırakın, sizin anladığınız bir iş var mı? ben işadamıyım, mesela para kazanacağım , yasal olan her işi yapabilirim, kendime güvenim var, yeni bir iş yapsam zarar etsem o bana koymaz, çünkü zaten birkaç tane işyerim şirketim var, gelelim size, sizin kaç lira sermayeniz var, sizin neye yatkınlığınız var, siz neden anlarsınız, şimdi ben size şu işi yapın desem, yapabilecek cesaret yada sermayeniz var mı? şimdi siz fikir istiyorsunuz, en ufak sermaye ile başlamanız lazım, bunun içinde bir araç olması lazım, bir arkadaş demiş size zaten aracın olması lazım, dizel olması şart değil, mesela ben yıllardır ticaretle uğraşan birisiyim bende mazda panelvan var, kartal var, doblo var vs, işini görecek bir araç lazım, sonra birşeyi paran ile toptancıdan alıp, karla satman lazım,bunu adıyamanda yapamazsın çünkü başkent gibi büyük değildir. Şimdi bir de siz işi bırakıp ticarete mi atılacaksınız, bunu ilk başta yapmanız zor, çünkü sizde deneyim yok, bugün kurulan iş sabaha para kazandırmaz, belli bir zaman geçmesi gerekmektedir. Ben hayata gerçekçi bakarım, madem ki fikir istiyorsun, sana yardımcı olurum ama kaç lira sermayen var, bunu belirtmen lazım, bir de neden anlarsın, bunu belirtmen lazım, forumdaki arkadaşlar, kendi deneyimlerinden bahsetmişler, bende o zaman size şunu söyleyim, öğretmenim demek yok ama, seyyar sebze - meyve satabilir misin,? bu günlere bu işle geldim, iyi para var, bir tane kartal al, 90 model filan lpg li, toptancıdan al ,mahallelerde sat, o zaman dersin ki, ben boşa çalışmışım. Hepsi bu kadar, ama yapabilir misin?