İlk mesaj
Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel
Hayvancılık Yapmak İstiyorum
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
99 yorumM
Yeni Üye23 yazı
18/03/2011 : 12:26:14#61
Teklifim, bu işi yapan, işlerini kurumsallaştırmış, tecrübeli arkadaşların, yapmak isteyen arkadaşlara yardım etmesi.
Belki biraz ucuk gelebilir. Bir protokol çercevesinde; herkes alabileceği hayvanları bu çiftliklere bakılması için birakacak. Bütün masraflar çıktıktan sonra gelir yarı yarıya olacak. Hayvan sahipleri istedikleri zaman hayvanlarını görecek hatta orada çalışarak işi öğrenecekler.
Ben Ankara'dayım. Bu teklifime sıcak bakan arkadaşlar ile tanışmak ve çiftliklerini görmek isterim. Herkese sağlık ve bol kazançlar.
muyıl
B
Yeni Üye1 yazı
20/03/2011 : 20:27:02#62
G
Yeni Üye8 yazı
07/05/2011 : 19:04:31#63
ben bir veteriner hekimim.boğazlıyanda yada çevresinde büyük çapta hayvancılık yapmak isteyen yada yapan birileri varsa benimle iletişime geçsin.hazır yeme bulaşılmadıktan sonra hayvancılıktajki kar hiçbirşeyde yoktur.işin tek espirisi iyi bir veterinerle çalışmaktır.eski anam babam usulü kalkmıştır beyler.her kimki bilime ve yeniliğe değer verir o kişi kazanır.bu memleketde hala kolostrumu(ağız sütünü)buzaya yaramaz tokanır diye çöpe dökenler var.arpayı kırıptamı yedirelim ezdiriptemi yedirelim gibi çok basit bir sorunun cevabında dahi çok şey değişir.ben istanbulu hiç bilmem.ama geçenlerde öyle bir gezdimki istanbullular bile şaşırdı.nasıl buldun oraları dediler.sordum dedim.bilmiyorsan soracaksın.neyse boğazlıyan ve çevresinde büyükçapta hayvancılık yapmak isteyen yada yapan birileri varsa beni bulsun.veteriner hekim gökhan 05389519208
duman veteriner
C
Yeni Üye2 yazı
07/05/2011 : 19:09:16#64
V
Üye242 yazı
19/07/2011 : 14:37:16#65
Arkadaşlar yorumları okuyunca görüyorum ki işi bilen de yazıyor, bilmeyen de yazıyor, yani bir nevi ağzı olan konuşuyor. Bu da hayvancılık yapmaya karar verenlerin bile aklında soru işaretleri oluşturarak kararsız kalmalarına neden oluyor. mailimden ulaşan bir çok arkadaş bu yüzden kararsız kaldıklarını belirtiyor. Öncelikle şunun bilinmesini isterim. Hayvancılık karlı bir sektör ama doğru zamanda, doğru yerde ve doğru anaçlar kullanılması gerekir. Doğru zamanda derken 2010 yılı içinde hayvancılığa başlamak doğru bir zaman değildi. çünkü hayvan fiyatları artmıştı ve yüksek fiyata hayvan almak büyük bir risktir. ayrıca herkesin hayvancılığa başladığı bir zamanda hayvancılığa başlamak doğru bir zamanlama değildir. Ayrıca hayvancılık kredi ile başlanacak bir iş kolu değildir. Kredi alınabilir ama ilkönce ana sermaye ile başlanmalı ve sistemi oturtunca kredi alınmalıdır. tamamı kredi ile başlanırsa piyasa koşulları sürekli değiştiği için zarar etme riski ortaya çıkabilir. Ayrıca eğer süt inekçiliği yapılması gerekiyorsa hayvan başına 1 dönüm arazi olmalı ki yemin bir kısmını kendin karşılayabilmelisin. Hayvancılk bazı dönemler kazandırırken bazı dönemler hayvan yediğini bile kurtarmaz yani cepten gidebilir böyle dönemlerde dayanabilmek için mutlaka arazi gerekmektedir. Hayvancılığa mutlaka kaliteli damızlıklarla başlamak gerekir. Süt hayvancılığında bir hayvan 25-30 kg.süt vermelidir. 20 kg. altında süt veren hayvanları elde tutmak akıllı bir iş değildir. 40 kg. civarı süt veren inekler de mevcuttur ama bunlarda döl tutma problemi, mastit yani meme yangısı vb. problemlerin görülme riski daha fazladır ama çok özel bakımla bu problemlerin de önüne geçilebilmektedir. Et yönünden besleme yani dana yetiştiriciliği bugünlerde borsada oynamak kadar riskli bir iştir. Zamanında yüksek fiyata aldığın danaları beslersin tam satım zamanın geldiğinde et fiyatları düşüverir ve sen çok kar beklerken zarar bile edebilirsin. Ben süt inekçiliği de yaptım ama en iyisi damızlık düve yetiştirmek. Hayvancılığa yeni başlayacak kişilere ziraat bankası gebe düve için kredi vermekte veya çiftliğini gençleştirmek isteyen arkadaşlara bu düveler satılabilir. Diğelim ki hemen satış yapamadınız kendi çiftliğinizde doğurtarak yine satabilirsiniz. Ben gebe düve almak isteyen yetiştiricilere yardımcı olmaktayım. Gerek kendi yetiştirdiğim düvelerden gerekse çevremde düve yetiştiren kişilerden kaliteli damızlık temininde yardımcı olmaktayım. Etlik tavuk kümesi yaptım onu sisteme oturttuğum için şu an büyükbaş işine daha fazla ağırlık vermeyi düşünüyorum. her türlü işbirliğine de hazırım.
V
Üye242 yazı
19/07/2011 : 14:40:08#66
Arkadaşlar yorumları okuyunca görüyorum ki işi bilen de yazıyor, bilmeyen de yazıyor, yani bir nevi ağzı olan konuşuyor. Bu da hayvancılık yapmaya karar verenlerin bile aklında soru işaretleri oluşturarak kararsız kalmalarına neden oluyor. mailimden ulaşan bir çok arkadaş bu yüzden kararsız kaldıklarını belirtiyor. Öncelikle şunun bilinmesini isterim. Hayvancılık karlı bir sektör ama doğru zamanda, doğru yerde ve doğru anaçlar kullanılması gerekir. Doğru zamanda derken 2010 yılı içinde hayvancılığa başlamak doğru bir zaman değildi. çünkü hayvan fiyatları artmıştı ve yüksek fiyata hayvan almak büyük bir risktir. ayrıca herkesin hayvancılığa başladığı bir zamanda hayvancılığa başlamak doğru bir zamanlama değildir. Ayrıca hayvancılık kredi ile başlanacak bir iş kolu değildir. Kredi alınabilir ama ilkönce ana sermaye ile başlanmalı ve sistemi oturtunca kredi alınmalıdır. tamamı kredi ile başlanırsa piyasa koşulları sürekli değiştiği için zarar etme riski ortaya çıkabilir. Ayrıca eğer süt inekçiliği yapılması gerekiyorsa hayvan başına 1 dönüm arazi olmalı ki yemin bir kısmını kendin karşılayabilmelisin. Hayvancılk bazı dönemler kazandırırken bazı dönemler hayvan yediğini bile kurtarmaz yani cepten gidebilir böyle dönemlerde dayanabilmek için mutlaka arazi gerekmektedir. Hayvancılığa mutlaka kaliteli damızlıklarla başlamak gerekir. Süt hayvancılığında bir hayvan 25-30 kg.süt vermelidir. 20 kg. altında süt veren hayvanları elde tutmak akıllı bir iş değildir. 40 kg. civarı süt veren inekler de mevcuttur ama bunlarda döl tutma problemi, mastit yani meme yangısı vb. problemlerin görülme riski daha fazladır ama çok özel bakımla bu problemlerin de önüne geçilebilmektedir. Et yönünden besleme yani dana yetiştiriciliği bugünlerde borsada oynamak kadar riskli bir iştir. Zamanında yüksek fiyata aldığın danaları beslersin tam satım zamanın geldiğinde et fiyatları düşüverir ve sen çok kar beklerken zarar bile edebilirsin. Ben süt inekçiliği de yaptım ama en iyisi damızlık düve yetiştirmek. Hayvancılığa yeni başlayacak kişilere ziraat bankası gebe düve için kredi vermekte veya çiftliğini gençleştirmek isteyen arkadaşlara bu düveler satılabilir. Diğelim ki hemen satış yapamadınız kendi çiftliğinizde doğurtarak yine satabilirsiniz. Ben gebe düve almak isteyen yetiştiricilere yardımcı olmaktayım. Gerek kendi yetiştirdiğim düvelerden gerekse çevremde düve yetiştiren kişilerden kaliteli damızlık temininde yardımcı olmaktayım. Etlik tavuk kümesi yaptım onu sisteme oturttuğum için şu an büyükbaş işine daha fazla ağırlık vermeyi düşünüyorum. her türlü işbirliğine de hazırım.
R
Yeni Üye13 yazı
19/07/2011 : 15:11:31#67
Merhabalar,
Ben bundan tam 10 ay önce 50 baş sağmal (125 baş hayvan ) süt inekçiliği işi yapmak için girişimlere başladım. Tam 4 ay geceli gündüzlü çalışıp işin fizibilitesini çıkardım. Çalışmalarımda hayvancılar birliği, bankalar, süt toplayıcıları, profesyonel çiftlikler, bu konun uzmanı danışmanlar, veterinerler, ziraat mühendisleri, uluslararası süt inekçileri, tedarikçiler (aşı, küpe vb.), bu işi küçük ölçekte yapan köylüler... Sonuç olarak işi yapmaktan vazgeçtim. Vazgeçme sebepleri ise:
1- Bu işten büyük karlar sağlayan işletmelerin min. 250 baş sağmal ineği bulunanlar olduğunu gördüm. Milyon liralık yatırımları ve kurumsal yapıları ile piyasaya direk yön veriyorlar.
2- 20 dönüm arazimizin bu hayvanların sadece barınması için yeteceğini fark ettim. 5 dönüm hayvanlar için kurulucak yapılar gerisi 15 dönüm arazi. 25 - 30 litre süt almak için slajınız olmalı. Slajı dışardan alırsanız karlılık yok olma tehlikesi ile karşılaşıyor. Yukarıda belirttiğim gibi 50 baş sağmal yani 125 başlık bir çiftlik için min. 150 dönümlük ekim alanı gerekiyor. Kiralamak ise gerçekten çok zor. Köylü ile anlaşmak büyük handikap.
3- İşi çiftlikte çalışacak bakıcı ve hayvanların sağlı ile ilgilenecek veteriner ***ürecek. İyi bir bakıcı bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. Veteriner biraz daha olumlu gibi gözüksede ondada aynı şey geçerli.
Sonuç olarak bu işe gireceklere naçizane önerim şudur; Eğer 150 - 200 dönüm arası kendi araziniz var ise bu işle ilgili daha önceden tecrübeniz varsa bakıcı kaçtığında hayvana bakabilecekseniz hayvanın olmayan hastalığı için aşı vurmaya çalışacak veterineri engelleyebilecek veya hayvanın doğumu sırasında tatilde olduğu için gelemeyecek olan veteriner yerine doğumu siz yaptıracaksanız, büyüklerin arasında yol alabilecek en önemliside son kurşununuzu bu işe yatırmıyacak iseniz oldukça karlı bir meslek. Aksi takdirde kar elde etmek neredeyse imkansız...
Herkese bol şanslar
Ben bundan tam 10 ay önce 50 baş sağmal (125 baş hayvan ) süt inekçiliği işi yapmak için girişimlere başladım. Tam 4 ay geceli gündüzlü çalışıp işin fizibilitesini çıkardım. Çalışmalarımda hayvancılar birliği, bankalar, süt toplayıcıları, profesyonel çiftlikler, bu konun uzmanı danışmanlar, veterinerler, ziraat mühendisleri, uluslararası süt inekçileri, tedarikçiler (aşı, küpe vb.), bu işi küçük ölçekte yapan köylüler... Sonuç olarak işi yapmaktan vazgeçtim. Vazgeçme sebepleri ise:
1- Bu işten büyük karlar sağlayan işletmelerin min. 250 baş sağmal ineği bulunanlar olduğunu gördüm. Milyon liralık yatırımları ve kurumsal yapıları ile piyasaya direk yön veriyorlar.
2- 20 dönüm arazimizin bu hayvanların sadece barınması için yeteceğini fark ettim. 5 dönüm hayvanlar için kurulucak yapılar gerisi 15 dönüm arazi. 25 - 30 litre süt almak için slajınız olmalı. Slajı dışardan alırsanız karlılık yok olma tehlikesi ile karşılaşıyor. Yukarıda belirttiğim gibi 50 baş sağmal yani 125 başlık bir çiftlik için min. 150 dönümlük ekim alanı gerekiyor. Kiralamak ise gerçekten çok zor. Köylü ile anlaşmak büyük handikap.
3- İşi çiftlikte çalışacak bakıcı ve hayvanların sağlı ile ilgilenecek veteriner ***ürecek. İyi bir bakıcı bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. Veteriner biraz daha olumlu gibi gözüksede ondada aynı şey geçerli.
Sonuç olarak bu işe gireceklere naçizane önerim şudur; Eğer 150 - 200 dönüm arası kendi araziniz var ise bu işle ilgili daha önceden tecrübeniz varsa bakıcı kaçtığında hayvana bakabilecekseniz hayvanın olmayan hastalığı için aşı vurmaya çalışacak veterineri engelleyebilecek veya hayvanın doğumu sırasında tatilde olduğu için gelemeyecek olan veteriner yerine doğumu siz yaptıracaksanız, büyüklerin arasında yol alabilecek en önemliside son kurşununuzu bu işe yatırmıyacak iseniz oldukça karlı bir meslek. Aksi takdirde kar elde etmek neredeyse imkansız...
Herkese bol şanslar
S
Yeni Üye79 yazı
20/07/2011 : 19:19:45#68
radiatus kardeşim aynen bende senin gibi bu iş için aratırmalara başladım,finansör bir kardeşimizle bu işe
başlamaya karar verdik,teminat sorununuda aştık,arazi araştırdık onuda bulduk,bütün araştırmalarımızda
400 baş süt ineğiyle bu işe başlamaya karar verdik,tam işe başlayacağımız zaman gördükki bu işe başlamamız
ve bankadan kıredi alabilmemiz için en az 1 milyon lirayla işe başlamamız gerekiyor,finansör arkadaşımda bunu
görünce vazgeçti
insanlar zannediyorki beş kuruş koynadan kırediyle herşey hallolacak
1-süt besiciliği yapmak ve kar edebilmek için en az 400 baş sağmal inekle başlamak gerekiyor
2-böyle bir işletme için en az 300 dönüm arazide başlamak gerekiyor,çünki işletme büyümesi gerekiyor
3-böyle bir işletmeyi kurmak için mutlaka bir danışmanlık şirketiyle(güvenilir) çalışmak gerekiyor
4-mutlaka en az 1 milyon lira nakit paranız olması gerekiyor
5-7.5 milyon faizsiz ve 2 yıl ödemesiz kırediden yararlanmak için 10 milyon liralık teminat verebilmelisiniz
6-mutlaka işletmenin başında bizzat kendiniz olmanız gerekli,aksi takdirde işletme asla kar etmez
kısacası bu iş zengin işi,
ancak parası ve imkanı olan ama işten anlamayan birileri olurda bu işten anlayan kişilerle belli bir yüzde ortaklıkla bu işi yapabilir..
başlamaya karar verdik,teminat sorununuda aştık,arazi araştırdık onuda bulduk,bütün araştırmalarımızda
400 baş süt ineğiyle bu işe başlamaya karar verdik,tam işe başlayacağımız zaman gördükki bu işe başlamamız
ve bankadan kıredi alabilmemiz için en az 1 milyon lirayla işe başlamamız gerekiyor,finansör arkadaşımda bunu
görünce vazgeçti
insanlar zannediyorki beş kuruş koynadan kırediyle herşey hallolacak
1-süt besiciliği yapmak ve kar edebilmek için en az 400 baş sağmal inekle başlamak gerekiyor
2-böyle bir işletme için en az 300 dönüm arazide başlamak gerekiyor,çünki işletme büyümesi gerekiyor
3-böyle bir işletmeyi kurmak için mutlaka bir danışmanlık şirketiyle(güvenilir) çalışmak gerekiyor
4-mutlaka en az 1 milyon lira nakit paranız olması gerekiyor
5-7.5 milyon faizsiz ve 2 yıl ödemesiz kırediden yararlanmak için 10 milyon liralık teminat verebilmelisiniz
6-mutlaka işletmenin başında bizzat kendiniz olmanız gerekli,aksi takdirde işletme asla kar etmez
kısacası bu iş zengin işi,
ancak parası ve imkanı olan ama işten anlamayan birileri olurda bu işten anlayan kişilerle belli bir yüzde ortaklıkla bu işi yapabilir..
HER MEVLANAYA BİR ŞEMS GEREK
V
Üye242 yazı
21/07/2011 : 12:06:43#69
Radiatus ve Sodra kardeşlerim. siz anladığım kadarıyla hayvancılıktan milyon dolarlar kazanma düşüncesiyle bu işi araştırmışsınız. Hayvancılık bir anda 400 baş sağılır hayvanla başlanacak bir iş değil. Kredi ile başlanacak bir iş hiç değil. ilkönce kendi imkanların ölçüsünde başlayacaksın yapabileceğin bir iş mi? Gübre kokusuna tahammül edebilecekmisin. Sütçünle anlaşabilecekmisin vs. daha sonra kredi başvurusu yapabilirsin ama ana sermayen kadar kredi çekmelisin. Zaten banka 100.000 tl. kredi çekeceksen 150.000 tl.lik ipotek ister. Ayrıca hayvancılığa yatırıma en az 20 baş sağılırla başlanmalı ve hayvandan kazandıkça yatırım büyütülmeli bence. Şunu belirtmeliyim ki ben 15 yıldır bu işin içindeyim süt inekçiliği fazla da karlı bir iş değil. 2 yıl kazanıyorsun 4 yıl kazanamıyorsun. piyasa şartları sürekli değişiyor.süt fiyatları yem fiyatları sürekli değişiyor. Eğer kendi araziniz yoksa bu işe başlamamak en iyisi. Hayvancılığın en karlı kolu gebe düve yetiştiriciliği. biz 3 ay önce 3000 tl.den 53 adet kele altı yani gebe olmayan düve aldık şuan 41 tanesi gebe kaldı ve 25 tanesini ortalama 4300 tl.bedelle sattık. hayvan fiyatları son 2 ayda düştü.eğer düşmeseydi daha yüksek fiyatlarla satabilecektik. 10 ay önce 6.500-7.000 tl. gibi fiyatlarla gebe düveler satıldı. Kısacası hesap ortada tanıdığım birçok kişiye biz yol gösterdik hayvan alma zamanında hayvan aldılar satma zamanında sattılar bizi dinleyenler şimdi jeep ile geziyorlar. Hayvancılıktan kazananların bir kısmı da başkasının kazanmasını istemediği için kazancını saklayabiliyor. hayvancılık yatırımı düşünenlere hiç bir çıkar gözetmeksizin zamanım olduğu kadar yardımcı olabilirim.selamlar
K
Yeni Üye98 yazı
21/07/2011 : 15:13:37#70
kucukbas (koyun) hayvancilik icin dusunceleriniz nelerdir? merasi kisitli olan ancak kendi yemini kendin uretme durumunda olur mu? 40 donum 1.sinif sulu arazi sadece yem icin kullanilacak durumda.. geri kalan yerde dam ve bakici olarak kullanilabilir.. cok buyuk ihtimalle bu ise bu kis baslama ihtimalim var.. yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
kaan
A
Yeni Üye25 yazı
21/07/2011 : 18:50:56#71
Öncelikle Herkesi selamlıyorm.Ben yeni üye oldum bu foruma.İsmim Okan 25 yaşında Rizeliyim.Hayvancılık konusunda benim de yatırım yapma eğilimim var.Ama hayatta bazı gerçekler vardır '' tek adımda zirveye ulaşmak hayalden öte bir şey değildir.''
Önce fizibilite çalışmaları yapmalı,daha sonra Türkiye de önde gelen süt sığırcılığı tesisleri ziyaret edilmeli,olası hastalıklar ve bunlara karşı alınabilecek önlemler belirlenmeli,pazar araştırması yapılmalı,ihtiyaca göre kota belirlenmeli,öyle kafamıza göre düve sayısıyla bu işe giricem demekle olmuyor zannımca.Ayrıca 200 300 tane hayvanın olduğu bir yerde,eğer ki bir de yeni başlamışsanız bu sektöre zaiyat verme olasılığınız oldukça yüksek.Çünkü hastalıklar genelde bulaşıcı olabiliyor her ne kadar veteriner hekim ve aşılar tam olsa da.Bir hayvandan alınacak verim,onun beslenmesi,bakımlı ve semiz olması,ahırın havalandırmasından tutun da diğer aklıma gelmeyen bir çok etkene bağlı.günde 35 lt süt veren bir düveyi kötü bir ortama aldığınızda verim düşer.
Bana gelince gözüm yükseklerde değil 100 200 hayvan asla düşünmüyorum.Çünkü süt tozu denen madde süt üreticilerinin kabusu durumundadır ki devlet tarafından bu konuda hiç bir şey yapılmamaktadır.
Amacım bir adet gebe düve alıp adım adım arttırmak.Ayrıca satış ve pazarlamasını kendi imkanlarımla çoğunu perakende olma kaydıyla satışa sunmayı düşünüyorum.Zaten gideri çok olan bi sektörde işletme açmak bunun giderlerini düşündüğüm de hiç makul gelmiyor..Ama kalite hijyen bakım & sağlık vs bunların hepsi elbette olucak.
Ben 5 düve kapasiteli hayvancılık düşünmeme rağmen yaklaşık bir yıldır bu konuda derinlemesine araştırma yapıyorum.
Ama yine de 400 500 düvelik bir işletme kurmak isteyen arkadaşlara nacizane bir fikir sunmak isterim giderler açısından.Bu 400 düvenin gübresinden yakılarak enerji üretilebilen küçük enerji tesisi kurulabiliyor ve devletten izin alınması durumunda bu enerji mahalle ve civar köylerde satılmasına izin veriliyor.Bunun da hatırı sayılır bir katkı sağlayacığını düşünüyorum en azından işletmenin aydınlatma enerji ihtiyacını vs. kurtarması açısından.teşekkürler.
Önce fizibilite çalışmaları yapmalı,daha sonra Türkiye de önde gelen süt sığırcılığı tesisleri ziyaret edilmeli,olası hastalıklar ve bunlara karşı alınabilecek önlemler belirlenmeli,pazar araştırması yapılmalı,ihtiyaca göre kota belirlenmeli,öyle kafamıza göre düve sayısıyla bu işe giricem demekle olmuyor zannımca.Ayrıca 200 300 tane hayvanın olduğu bir yerde,eğer ki bir de yeni başlamışsanız bu sektöre zaiyat verme olasılığınız oldukça yüksek.Çünkü hastalıklar genelde bulaşıcı olabiliyor her ne kadar veteriner hekim ve aşılar tam olsa da.Bir hayvandan alınacak verim,onun beslenmesi,bakımlı ve semiz olması,ahırın havalandırmasından tutun da diğer aklıma gelmeyen bir çok etkene bağlı.günde 35 lt süt veren bir düveyi kötü bir ortama aldığınızda verim düşer.
Bana gelince gözüm yükseklerde değil 100 200 hayvan asla düşünmüyorum.Çünkü süt tozu denen madde süt üreticilerinin kabusu durumundadır ki devlet tarafından bu konuda hiç bir şey yapılmamaktadır.
Amacım bir adet gebe düve alıp adım adım arttırmak.Ayrıca satış ve pazarlamasını kendi imkanlarımla çoğunu perakende olma kaydıyla satışa sunmayı düşünüyorum.Zaten gideri çok olan bi sektörde işletme açmak bunun giderlerini düşündüğüm de hiç makul gelmiyor..Ama kalite hijyen bakım & sağlık vs bunların hepsi elbette olucak.
Ben 5 düve kapasiteli hayvancılık düşünmeme rağmen yaklaşık bir yıldır bu konuda derinlemesine araştırma yapıyorum.
Ama yine de 400 500 düvelik bir işletme kurmak isteyen arkadaşlara nacizane bir fikir sunmak isterim giderler açısından.Bu 400 düvenin gübresinden yakılarak enerji üretilebilen küçük enerji tesisi kurulabiliyor ve devletten izin alınması durumunda bu enerji mahalle ve civar köylerde satılmasına izin veriliyor.Bunun da hatırı sayılır bir katkı sağlayacığını düşünüyorum en azından işletmenin aydınlatma enerji ihtiyacını vs. kurtarması açısından.teşekkürler.
İŞ MAKiNESİ VE YEDEK PARÇA İHRACAT & İTHALAT ( ORTADOĞU )
(e-mail ve msn )
skype; brickbreaker53
(e-mail ve msn )
skype; brickbreaker53
K
Yeni Üye98 yazı
22/07/2011 : 04:21:44#72
o enerji uretimi icin yapmaniz gereken yatirimin maliyeti hakkinda bilginiz var mi acaba? teknoloji si turkiye de olmadigi icin disariya bagliyiz.. cok buyuk rakamlar bu rakamlar.. enerji uretiimi hikayeden ote gidemez bu dalda..
kaan
T
Yeni Üye2 yazı
23/07/2011 : 15:34:30#73
MERHABALAR BENDE YENİ UYE OLDUGUM BU SİTEDE YAPMAK İSTEDİGİM YADA DUSUNDUGUM BİR İŞİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.. BEN ESKİŞEHİR YADA YAKINLARINA TAVUK CİFLİĞİ ACMAK İSTİYORUM BUNUNLA İLGİLİ NE YAPILABİLİR NE GİBİ BİR YOL İZLENMELİ BANA BİR FİKİR VEREBİLİRMİSİNİZ..
SAYGILARIMLA
SAYGILARIMLA
TWİST GARAGE CAR RENTAL
A
Yeni Üye2 yazı
03/10/2011 : 20:15:31#74
slm
K
Yeni Üye41 yazı
03/10/2011 : 23:44:29#75
Merhaba ARKADAŞLAR
ben foruma yeni üye oldu...şu an memuriyetim nedeniyle diyarbakırda çalışmaktayım...yaklaşık 2-3 aydır işimi bırakmayı ve ciddi anlamda hayvancılıkla uğraşmayı istiyorum....memleketim olan ege veya marmara bölgesinde bu işi yapmak istiyorum...20-30 hayvanla süt besiciliği ile başlamak istiyorum...devletin şu an itibari ile vermiş olduğu krediler nasıldır? bu konuda bilgi verebilir misiniz? sanırım süt fiyat 75 krş...30 hayvandan 25 litre alırsak günlük 560 lira aylıkta 16.800 tl gibi bir miktar yapıyor....bu sizce hangi masrafları kurtarır...bu konuda yardımcı olacak deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum...saygılarımla...email: imuratc@hotmail.com
ben foruma yeni üye oldu...şu an memuriyetim nedeniyle diyarbakırda çalışmaktayım...yaklaşık 2-3 aydır işimi bırakmayı ve ciddi anlamda hayvancılıkla uğraşmayı istiyorum....memleketim olan ege veya marmara bölgesinde bu işi yapmak istiyorum...20-30 hayvanla süt besiciliği ile başlamak istiyorum...devletin şu an itibari ile vermiş olduğu krediler nasıldır? bu konuda bilgi verebilir misiniz? sanırım süt fiyat 75 krş...30 hayvandan 25 litre alırsak günlük 560 lira aylıkta 16.800 tl gibi bir miktar yapıyor....bu sizce hangi masrafları kurtarır...bu konuda yardımcı olacak deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum...saygılarımla...email: imuratc@hotmail.com
Z
Yeni Üye3 yazı
16/10/2011 : 21:52:00#76
slm bende yeni üye oldum deneyımli ve bilgili arkadaşlarla görüşüp bilgi almak istyorum edirnede boş çiftliğimiz var köyde tarlalarımız var ben istn dayım küçüklüğümde hayvan baktım hoştaın ama uzun zamandır uzağım olaydan sizce şu an besimi süt hayvancılığımı mantıklı marmara vetrakyada bu işi yapan arkadaşlarla bilgi alışverişi istyorm gerekirse çiftliğinede gidebilirim thanks
P
Yeni Üye43 yazı
17/10/2011 : 01:35:35#77
Web sitesi
kyzikos ve ziyalova75 evvela hoşgeldiniz.
Şimdi hayvancılığa başlayacaksanız vede büyük düşünüyorsanız kesinlikle minimum 20 + hayvan olması şart, vede
senin aylık masrafın
süt yemi 1 ton 650 lira sen ayda yaklaşık 20-30 büyük baş için 1-2 ton almalısnki yetmeyebilirde nasıl vereceğine bağlı buda yaklaşık kdv içinde 750 lira civarı yapar, bakın 1 çeşit yem var içinde bunun Kuru, otu samanı, küspesi var yaklaşık maliyeti aylık 2bin ila 4bin arası değişir. Şuan aklıma bunlar geliyor Eğerki marmara bölgesine kurayim demişsin, ben yalovadayım buraya yakın bi yere açarsan az çok elimden geldiğince sana yardımcı olabilirm,
kyzikos pm atarsan bi konuşalım
yem fiyatları : http://www.trakyayemyag.com.tr/tr-TR/fiyat-listesi/78/Page.aspx
Şimdi hayvancılığa başlayacaksanız vede büyük düşünüyorsanız kesinlikle minimum 20 + hayvan olması şart, vede
senin aylık masrafın
süt yemi 1 ton 650 lira sen ayda yaklaşık 20-30 büyük baş için 1-2 ton almalısnki yetmeyebilirde nasıl vereceğine bağlı buda yaklaşık kdv içinde 750 lira civarı yapar, bakın 1 çeşit yem var içinde bunun Kuru, otu samanı, küspesi var yaklaşık maliyeti aylık 2bin ila 4bin arası değişir. Şuan aklıma bunlar geliyor Eğerki marmara bölgesine kurayim demişsin, ben yalovadayım buraya yakın bi yere açarsan az çok elimden geldiğince sana yardımcı olabilirm,
kyzikos pm atarsan bi konuşalım
yem fiyatları : http://www.trakyayemyag.com.tr/tr-TR/fiyat-listesi/78/Page.aspx
ÇAylak
A
Yeni Üye90 yazı
11/11/2011 : 21:17:05#78
merhabayin arkadaslar ben bulgaristandanim bulgaristanda hayvan fiatlari cok ucus eyer hayvancilik yapmak istersenis buradan ala bilirsinis eyer istersenis buradada ciflik kurabilirsinis ilgilenen varsa beni arasin +3590899389979
K
Yeni Üye37 yazı
12/11/2011 : 03:40:07#79
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - ali selim merhabayin arkadaslar ben bulgaristandanim bulgaristanda hayvan fiatlari cok ucus eyer hayvancilik yapmak istersenis buradan ala bilirsinis eyer istersenis buradada ciflik kurabilirsinis ilgilenen varsa beni arasin +3590899389979 |
mesela ne civarda hayvan fiyatları ?
A
Yeni Üye90 yazı
14/11/2011 : 11:53:35#80
karapoyraz arkadas ara beni daha iyi anasaris.+3590899389979.
S
Yeni Üye79 yazı
19/11/2011 : 21:11:03#81
Yazıyı gönderen - vetman996 Radiatus ve Sodra kardeşlerim. siz anladığım kadarıyla hayvancılıktan milyon dolarlar kazanma düşüncesiyle bu işi araştırmışsınız. Hayvancılık bir anda 400 baş sağılır hayvanla başlanacak bir iş değil. Kredi ile başlanacak bir iş hiç değil. ilkönce kendi imkanların ölçüsünde başlayacaksın yapabileceğin bir iş mi? Gübre kokusuna tahammül edebilecekmisin. Sütçünle anlaşabilecekmisin vs. daha sonra kredi başvurusu yapabilirsin ama ana sermayen kadar kredi çekmelisin. Zaten banka 100.000 tl. kredi çekeceksen 150.000 tl.lik ipotek ister. Ayrıca hayvancılığa yatırıma en az 20 baş sağılırla başlanmalı ve hayvandan kazandıkça yatırım büyütülmeli bence. Şunu belirtmeliyim ki ben 15 yıldır bu işin içindeyim süt inekçiliği fazla da karlı bir iş değil. 2 yıl kazanıyorsun 4 yıl kazanamıyorsun. piyasa şartları sürekli değişiyor.süt fiyatları yem fiyatları sürekli değişiyor. Eğer kendi araziniz yoksa bu işe başlamamak en iyisi. Hayvancılığın en karlı kolu gebe düve yetiştiriciliği. biz 3 ay önce 3000 tl.den 53 adet kele altı yani gebe olmayan düve aldık şuan 41 tanesi gebe kaldı ve 25 tanesini ortalama 4300 tl.bedelle sattık. hayvan fiyatları son 2 ayda düştü.eğer düşmeseydi daha yüksek fiyatlarla satabilecektik. 10 ay önce 6.500-7.000 tl. gibi fiyatlarla gebe düveler satıldı. Kısacası hesap ortada tanıdığım birçok kişiye biz yol gösterdik hayvan alma zamanında hayvan aldılar satma zamanında sattılar bizi dinleyenler şimdi jeep ile geziyorlar. Hayvancılıktan kazananların bir kısmı da başkasının kazanmasını istemediği için kazancını saklayabiliyor. hayvancılık yatırımı düşünenlere hiç bir çıkar gözetmeksizin zamanım olduğu kadar yardımcı olabilirim.selamlar |
arkadaşım yazımın tamamını okumamışsın,ben bu işi yıllarca yaptım,neden 300-400 baş la başlanması gerektiğinide anlattım,ama malesef okumuyoruz,
10-20 baş inekle süt besiciliği olmaz,olurda kar etmez..
HER MEVLANAYA BİR ŞEMS GEREK
K
Yeni Üye37 yazı
20/11/2011 : 03:02:03#82
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - sodra
arkadaşım yazımın tamamını okumamışsın,ben bu işi yıllarca yaptım,neden 300-400 baş la başlanması gerektiğinide anlattım,ama malesef okumuyoruz, 10-20 baş inekle süt besiciliği olmaz,olurda kar etmez.. |
bende sodra arkadaşın dediğine katılıyorum bu iş 10-15 inekle olmaz 10-15 inek sana iyi kar ettirmez. bir de bişey soracagım , ziraat bankasından çekilecek kedide ipotek istiyor banka bu ipotek olarak alacagımız hayvanları , malzemeleri ve yapılacak çiftliği (veya ahırı) gösterebiliyor muyuz. yoksa illa başka bir şeyler mi istiyorlar ipotek olarak. bende işler hemen yoluna girerse 2-3 ay içinde olmazsa harman zamanı başlamayı düşünüyorum . 50 inekle bu işi yapmayı istiyorum ve sermayeyi tamamen kredi çekerek oluşturmak istiyorum
B
Yeni Üye4 yazı
20/11/2011 : 23:50:33#83
Web sitesi
Merhabalar;
Araştırdım ve burada çok bilgili insan olduğunu gördüm.Memleketimde 10 hayvanlık bir ağırım ve 20 dönüm arazim var.Benim sormak istediğim bu 20 dönüm arazi ile kaç tane hayvanın yemini temin edebilirim ve kazanabilir miyim.
Teşekkürler..
Araştırdım ve burada çok bilgili insan olduğunu gördüm.Memleketimde 10 hayvanlık bir ağırım ve 20 dönüm arazim var.Benim sormak istediğim bu 20 dönüm arazi ile kaç tane hayvanın yemini temin edebilirim ve kazanabilir miyim.
Teşekkürler..
Para Kazanmak Bir Sanattır
A
Yeni Üye25 yazı
21/11/2011 : 23:20:20#84
Yazıyı gönderen - kaanizm o enerji uretimi icin yapmaniz gereken yatirimin maliyeti hakkinda bilginiz var mi acaba? teknoloji si turkiye de olmadigi icin disariya bagliyiz.. cok buyuk rakamlar bu rakamlar.. enerji uretiimi hikayeden ote gidemez bu dalda.. |
Bahsettiğiniz teknoloji konusunda hemfikiriz. ancak tesis teknolojik olmasına gerek yok sonuçta küçük bir işletme enerjisini karşılayacaksınız..bunun için Almanya'da yaşayanlar bilir ki çöp tesislerindeki atık maddeler yakılıp enerjiye dönüştürülür ve o işletmenin enerjisini gidermek için kullanılır..
Ki karadeniz bölgesinde(Rize'de) evinin tüm enerji ihtiyacını atık gübreyi doğalgaz enerjisine çevirenler ve bu enerjiyi doğalgaz sobasında,ocakta, vs için kullanan kişiler de var...Yani bu tip fikirler kiminin hayalinde kiminin hayatında....Saygılar.
İŞ MAKiNESİ VE YEDEK PARÇA İHRACAT & İTHALAT ( ORTADOĞU )
(e-mail ve msn )
skype; brickbreaker53
(e-mail ve msn )
skype; brickbreaker53
V
Üye242 yazı
05/12/2011 : 01:40:58#85
Evet arkadaşlar gerçekten okumuyoruz veya doğru okumuyoruz. Evet hayvancılık 10-15 hayvanla yapılacak iş değildir. Ama bir anda 400 hayvanla başlanacak iş hiç değildir. Benim anlatmak istediğim hayvancılık hakkında pratik bilgisi olmayanların bir anda 400 hayvan ile hayvancılığa başlamaması. Çünkü hayvancılığın zorluğu hakkında bilgisi olmadan bir anda yüksek sayıda hayvanla işe başlayıp sonra işini ,evini, yuvasını kaybeden tanıdıklarım var. İlkönce bir deneyin yapabileceğiniz bir iş mi, değil mi? yani usta şoför olmadan İstanbul trafiğine çıkmayın. Ayrıca ben en az 20 hayvan dedim yani 20 hayvanın altı zaten para kazandırmaz. en azı anlatamadıysam özür dilerim. Yani en az 20 hayvanla başlanmalı ve yapabileceğin iş ise 300-400 hayvana çıkabilirsin demek istedim.
karapoyraz kardeş ziraat bankası ipotek için taşınmaz mal ister (çiftlik, ev, tarla vs.) ama hayvanı veya traktörü ipotek olarak kabul etmez. Çiftliğin ruhsatlı ise ipotek değeri yüksektir ama ruhsatsız ise sadece boş arazi değerinde ipotek eder.
karapoyraz kardeş ziraat bankası ipotek için taşınmaz mal ister (çiftlik, ev, tarla vs.) ama hayvanı veya traktörü ipotek olarak kabul etmez. Çiftliğin ruhsatlı ise ipotek değeri yüksektir ama ruhsatsız ise sadece boş arazi değerinde ipotek eder.
A
Editör5590 yazı
05/12/2011 : 02:17:05#86
Web sitesi
Bankalar ipotek için tapulu tarla ister. Tarla üzerindeki ahır veya başka yapıların imarı ve ruhsatı olmalı yoksa değersizdir. Gayrimenkulü kabul ederler ama henüz almadığınız hayvanları, malzemeleri teminat kabul etmezler. Portföylerinde sahibi olunan hayvanı teminat kabul eden bir durum olduğunu da hiç zannetmiyorum.
tamnland.com
V
Üye242 yazı
05/12/2011 : 13:38:55#87
Evet arkadaşlar gerçekten okumuyoruz veya doğru okumuyoruz. Evet hayvancılık 10-15 hayvanla yapılacak iş değildir. Ama bir anda 400 hayvanla başlanacak iş hiç değildir. Benim anlatmak istediğim hayvancılık hakkında pratik bilgisi olmayanların bir anda 400 hayvan ile hayvancılığa başlamaması. Çünkü hayvancılığın zorluğu hakkında bilgisi olmadan bir anda yüksek sayıda hayvanla işe başlayıp sonra işini ,evini, yuvasını kaybeden tanıdıklarım var. İlkönce bir deneyin yapabileceğiniz bir iş mi, değil mi? yani usta şoför olmadan İstanbul trafiğine çıkmayın. Ayrıca ben en az 20 hayvan dedim yani 20 hayvanın altı zaten para kazandırmaz. en azı anlatamadıysam özür dilerim. Yani en az 20 hayvanla başlanmalı ve yapabileceğin iş ise 300-400 hayvana çıkabilirsin demek istedim.
karapoyraz kardeş ziraat bankası ipotek için taşınmaz mal ister (çiftlik, ev, tarla vs.) ama hayvanı veya traktörü ipotek olarak kabul etmez. Çiftliğin ruhsatlı ise ipotek değeri yüksektir ama ruhsatsız ise sadece boş arazi değerinde ipotek eder. Akinselçuk beyin dediği gibi ziraat bankası hayvanı teminat olarak kabul etmemektedir
karapoyraz kardeş ziraat bankası ipotek için taşınmaz mal ister (çiftlik, ev, tarla vs.) ama hayvanı veya traktörü ipotek olarak kabul etmez. Çiftliğin ruhsatlı ise ipotek değeri yüksektir ama ruhsatsız ise sadece boş arazi değerinde ipotek eder. Akinselçuk beyin dediği gibi ziraat bankası hayvanı teminat olarak kabul etmemektedir
K
Yeni Üye37 yazı
05/12/2011 : 21:27:57#88
peki oraya bir çiftlik kursak ortalama bir çiftlik olsa ruhsat çıkartsak bize ne kadara mal olur ve banka orayı kaç lira olarak ipotekler ??
ama içinde hayvan ve malzeme olmayacak zaten banka onları ipoteklemediğine göre herhalde önemli de olmaz
ama içinde hayvan ve malzeme olmayacak zaten banka onları ipoteklemediğine göre herhalde önemli de olmaz
U
Yeni Üye1 yazı
31/12/2011 : 22:44:08#89
sinopturkelinde 50 koyun 10 tane buyuk bas hayvan yetistirmek istiyorum nerden yardim alabilirim bu konuda
V
Üye242 yazı
01/01/2012 : 00:00:05#90
Yazıyı gönderen - karapoyraz peki oraya bir çiftlik kursak ortalama bir çiftlik olsa ruhsat çıkartsak bize ne kadara mal olur ve banka orayı kaç lira olarak ipotekler ?? ama içinde hayvan ve malzeme olmayacak zaten banka onları ipoteklemediğine göre herhalde önemli de olmaz |
Karapoyraz kardeş. bir çiftlik ruhsatı mimar- mühendise göre değişmekle birlikte 15.000 tl civarındadır.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz