Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel

Hayvancılık Yapmak İstiyorum

BaşlatantruvaTarih19/02/2008 14:31:52Yorum99

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Çanakkalede süt inekciliği yapmak istiyorum.İlk etapda 20-30 hayvanla bu işe başlasam ne kadar sermaye gerekir.Bu işle ilgili bilgisi olan deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
99 yorum
Yeni Üye1 yazı
simentalin üstüne hayvan tanımam:)

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Turizm
Yeni Üye57 yazı
arkadaşım truva ben 14yıl büyük baş ve küçük baş hayvancılık yaptım şu anda da kapasitese 250 baş ama şu anda 115 büyük baş hayvana bakıcılık yapıyorum.bu iş dışardan göründügü gibi kolay dağil anlaman lazım yoksa veterinir parasından başa çıkamazsın ben çalıştığım yerde veterinere sadace tohumlamada ihtiyac duyuyorum . gerikalan tıbbi ihtiyacları kendim karşılıyorum iğneden tuta doğuma kadar kendim yapıyorum.
gelir ve gider konusuna gelince biz her ürünü hazır alıyoruz daha karlı cıkıyoruz işin içinden
1-türkiye de bir inek 23 lt den aşağıya süt verdimi zarar etirir
2-bir havana az verirsin süt düşer çok verirsin yine düşer
3-günde 4kg saman 4kg yonca 7kg mısır sılacı 7kg pacar 9kg süt yemi 1.5kg kepek 0.5kg arpa unu
anlatılacak çok şey var daha ama yazmakla bitmiyor BU İŞİN HEP ARTILARI OLDUGU KADAR EKSİLERİDE VAR kardeş bilen bir insanla yapacaksın bu işi ben şu anda 1900tl maaş alıyorum eşimle birlikte vede tüm masraflarım patrona ayit herşeyi hesaplada ona göre kalkış bu işe daha fazla bilgi almak istersen bana ulaş melekakbas2009@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye7 yazı

Yapılan bütün yorumlar için teşekkurler.Görülen o ki bu iş için sermaye ve yem bitkilerini kendin yetiştirmen 1.kural ancak bunları hallettikden sonra bu işten kazanılan para gayet iyi gibi duruyor.

Cevaplar için teşekkurler.

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Tekstil
Yeni Üye57 yazı
turuva daha bu işin püf noktaları var yardım istediğin zaman kapım her zaman açık ha sakın unutma

Yeni Üye19 yazı

MALİYET VE GELİR GİDER HESABI: 16,12,2009

ARAZİ (KARACABEY) 2300 tl/DÖNÜM x 12dönüm = 27.600TL.

TESİS(100BAŞ) YARI AÇIK = 70.000TL. (NE KADARI HİBE TEŞVİK?)

ARABA + MAKİNA = 30.000TL.

SOĞUTMA TANKI = 55.000TL.(NE KADARI HİBE TEŞVİK?)

İNEK (HOLŞTAYN) 50 ADET DANASIYLA 4500TL. x 50İNEK = 225.000TL.

YEM= 1 İNEK 8,50TL. x 30GÜN x 12AY x 50İNEK = 153.000TL.

YEM= 1 DANA 3,50TL. x 30GÜN x12 Ay x 25DANA = 32.000TL.

PERSONEL(1 SEYİS+1 ÇALIŞAN+BİZ) = 2800TLx12AY = 34.000TL.

VETRİNER : 1000TL x 12AY = 12.000TL.

GÖRÜNMEZ MASRAF= 12.000TL.

GELİRLER :

SÜT : 1 İNEK (305GÜN x 21lt x 50İNEK x 0.85TL. = 272.000TL.

GÜBRE :1 İN+1DAN. 2KG x 30GÜN x 12AY x 50İNEK x 0,10TL. =3.600TL.

DÜVE SATIŞI : 25DÜVE x 1750TL. =44.000TL.

DANA SATIŞI: 45 DANA x 1000TL. 45.000TL.

TEŞVİK İNEK : 220TL x 50İNEK = 11.000TL.
TEŞVİK DANA : 75TL. x 25 DANA = 2.000TL.

TOP. GİDER = 650.000TL.
TOP. GELİR = 377.000TL. = -273.000TL.

KATKILARINIZ BEKLİYORUM. HAYIRLI İŞLER.
burak seri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
sakarya cıvarında holstein ineklerini nerden alabilırım fıyatı nekadardır gunluk ne kadar yem yerler 8 adet inek icın ne kadar arazinin olması gerekli sakarya cıvarında sutun fıyatı nekadar bılgı verırsenız sevınırım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye39 yazı
serigida adlı arkadaşın yaptığı hesapta yatırım maliyeti ile işletme maliyeti birbirine karışıyor.işin başında alınan ineklerde dahil,arazidir,sogutma tankıdır,arabadır vs. gibi şeyler yatırım kalemini oluşturur ve bunların tutarı ortalama 400.000 kadar(yukardaki hesapta)Alınan bazı şeylerin sadece bakım masrafı ve enerji masrafı olabilir sadece,daha sonraki yıllardaki gelir ve gider buna göre hesaplanmalı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu
Üye167 yazı
birde,HOLLSTEİN in fiyatı 4500 tl diye hesaplanmış,
bilemiyorum artık piyasada bu fiyata nasıl bir özellikte olabilir,Bu durumda tartışmalı aslında....
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar bende süt hayvancılığı yapmak istiyorum kendi arazim yüksek bir yerde susuz kayısı yetiştiriyoruz.böyle biyerde hangi cins inek karlı olur traktörüm var aracım var birde fırat kenarında akraba arazisi var orası daha ılıman hangi yer benim için karlı olur yardımcı olursanız sevinirim ilk aşamada 10 tene hayvan ile girmeyi düşüyorum...

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Di?er
Yeni Üye57 yazı
asiandmavi doğru söylüyor bilende karışıyor bilmeyende
hele bizim bir serigıda diye bi arkadaşımız var insanların aklını karıştırıyor
aynı iş üzerine iki farklı fikir söylüyor anlamadığı buradan belli oloyor yazılarını iyi okursanız anlarsınız
birde insana hayvanın gübresisini kğ ile tartıyor sanki nekadar günlük gübre çıkaracağını söylüyor
sen boş ver bunları git bir çifliğe incele istersen gel benim çiflige burda incele bursada yım ben canlı canlı
gör ......................

Yeni Üye1 yazı
bence süt sığırcılığıyla bu işlere girmek yanlış benim düşüncem biz küçük işletmeci olcağımız için erkek danalarla işe başlamak çok daha güven verici 1sene bakıp satmak yeterli kurbana denk getirebilmek çok daha iyi olur ama tabi şartlar neyi gösterir bilinmez çünkü süt sığırcılığında alacağınız hayvanın fiyatı yüksek sütten verim alamama ihtimali var bizim alabileceğimiz süt sığırı sayısı belli zaten ya 5 ya6 anca ve benim deneyimim deyim başımdan geçti af buyrun ama kredi ile çekilmiş parayla yani faizli parayla başlamayın hayır getirmiyo biliyorum buzamanda nerde bu paranın kuyusu ama eş dost bi nebze yardımcı olsa bence yeterli olabilir erkek buzalar 750 900 civarında ilk baharda almak şartıyla tabiki
MuRaT_83

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Memur
Yeni Üye63 yazı
slm
Ben Kazakistan almata yasiyrm. burada 50 hektari sulak alan olmak uzere 250 hektarlik cifligim var. ciflikte 3 tane 2 odali ev 3 tanede 72*9 m ahirimiz var. besi ve sut hayvanciligi yapmak istiyrm. ama hicbir tecrubem yok. nsl yardimci olablrsnz. besi hayciligimi yoksa sut hayvanciligimi daha karli. hangisine yatirimi daha fazla yapmliyim

tesekkur ederim

Yerleşim Kazakistan / AlmataMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
merhaba yazılar çok güzel teşekkürler hepinize samimi yazılar için.
oltulu

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Emekli
Yeni Üye92 yazı
serigıda arkadasa katılmıyorum. süt sagım yeri makineleri dolum deposu. slaj deposu. gübre cukuru. makine ve aletleri. bunlar 60 hayvan la başlıcak bir çiftlik için 100,000 tl den fazla tutuyor. öyle 10,000 tl ye traktör almakla bitmiyorki. bir yıllık üretilecek yemin parasınıda peşinen ödemeniz gerekecek. o para hep içeride kalacak. inekler 3500 dolar. holladadan geliyor. 3500 tl ye alınacak ineklere güven olmuyor. işi bitmiş özelliği kaybolmuş inekler satılıyor genelde pazarlarda. bunada dikkat etmek gerekli bence. yani hesap öyle az degil. 100 başlık bi tesis 800.000 tl den fazla sermaye gerektiriyor. tabi amatörce yapılmamak kaydı ile. bunlarda benim bilgilerim.
izym

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye21 yazı
gokhank işi öğrenmişsin adi hayırlısı
adnan

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Yeni Üye92 yazı
SERİGIDA SEN TİCARETTEN BİHABERSİN BOSUNA UGRASMA KARDEŞİM. SEN SERMAYEYİ YILLIK KAR ZARAR HESABININ İÇİNE SOKUYORSUN KARDEŞİM.
izym

Yeni Üye92 yazı
OO ADNAN ABİ. :) SAGOLASIN. SİZLERDEN ÖĞRENDİKLERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ ABİ. BAYA SARDIM BEN BU İŞE ABİ. ALACAM ELİME KALEM KAGIDI CIKACAM YOLA. GEZECEM ÇİFTLİKLERİ. BU İŞİ CANLI CANLI YAPAN AMA DOGRU BİLGİ VERCEK İNSANLARA SORACAM. BÖYLE İNTERNETDEN FALAN BİŞEY OLMUYOR. SADECE KULAK DOLGUNLUGU OLUYOR. DİYORUMKİ GİDEYİMDE BİR TEZEHİN KOKUSUNU ALSIN BURNUM. BAKALIM NE DİCEK :)
izym

Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar bende yeni katıldım aranıa .inşalah bilgilerimiz doğrultusunda yardımcı olacağız.. bizimde hayvancılıkla uğraşıyoruz ama tabi şu an için fazla değil. bilgi vermek istedğim. tesis için: KÖYD ARAZİ VARSA( tabi burdaki arkadaşlar 6 dönüme 15 000 demişler yer ve şehirde önemli ama ben ona 65 dönümü 30 alırım) 20 HAYVANLIK Bİ YEİ 10000 TL YAPARSIN. HAYVANIN CİNSİNE GÖRE FİYATI VAR TABİKİ. BİLİYORSUNUZ ALDIĞINIZ B, TARLAYA EĞER BU DEDİĞİM MANDIRA YAPILACAK OLURSA TARLAYA SU ÇIKARMAK İÇİN DEVLET İZİN VERİYO. HEM TARLADA YEM YAPABİLECEĞİN ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİRSİN ,BAHÇE OLARAK KULLANIRSIN,KÜÇÜK BİR PREFABRİK EVLE BU İŞİ ÇÖZERSİN.ETRAFINADA KÜÇÜKDE OLSA Bİ GÜVENLİK SİSTEMİ(köpek ,cihaz)
YILDIRIM

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Turizm
Yeni Üye1 yazı
Yukarıda arkdaş gelir-gider hesabı yapmış aklınca demirbaşları bile zarar göstermiş.Böyle bir hesap mı olur.Diger arkdaşın dediig gibi ciddi bir iş yapmak istiyorsan gerçek kişilerle konuşman gerekiyor.burada kararından bile vazgeçirirler insanı.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Polis
Yeni Üye6 yazı
Merhaba ben Kırgızistan ve Kazakistan bölgesinde bu konu üzerine 4 ay araştırmam oldu.Gerekli alt yapıyı hazırladım ve gerek besicilik ve gerekse hayvan kesimi ve dondurulmuş et ihracatı çok karlı işler.Ve oraların hayvanları çok doğal.Bu konuda çalışmak isteyen firma ve arkadaşlara yardımcı olabilirim.
Hüseyin GÜL

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye36 yazı
şu anda yapılabilecek en cazip iş,malum et ve süt fiyatları tavan yaptı!!!

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye2 yazı
ortalama bir inek 5veya 6 binlaradan hesapla akırın varmı bilmiyorum çifcilik yapıyorsan yem maliyetin düşer ama şu anda devlet kredisi var beş yıl sonra ödemli sıfır faizli bilgin olsun. soruların olursa yaz bana beş bu işin çindeyim.

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er
Yeni Üye54 yazı
İnşALLAH işinizi kurmak ve başarılı olmak nasip olur. Herşeyi dışardan ithal ettiğimiz şu ülkemizde besicilik, tarım, arıcılık vb alanlarda çalışıpta başarı elde eden insanları görmek bizleri mutlu ediyor.

ALLAH işlerinizi rast getirsin. (AMİN)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye138 yazı
bende bu işin hayalini kuranlardanım. aşağıda internetten bulduğum bir gelir gider planını sunuyorum

200 Sağmallık Örnek Çiftlik Maliyet Analizi

Veriler:
HAYVAN SAYISI

Sağmal Sayısı 170 Baş
Kurudaki İnek 30 Baş
Gebe Düve 50 Baş
Düve 110 Baş
Buzağılar 25 Baş
TOPLAM SÜRÜ 385 Baş

Günlük Süt Verimi 26 Lt / Baş / Gün (Yıl Ortalaması)
AYLIK TOPLAM SÜT 26 lt x 30 Gün x 170 Baş = 132.600 lt
AYLIK GİDERLER
A- Yem Giderleri : % 70

170 Baş Sağmal X 10 Ytl/Gün = 1.700.-YTL
30 Baş Kuruda X 5 YTL/Gün = 150.-YTL
50 Baş Gebe Düve X 4 YTL/Gün = 200.-YTL
110 Baş Düve X 3 YTL/Gün = 330.-YTL
25 Baş Buzağı X 2 YTL/Gün = 50.-YTL
Toplam 2.430.-YTL

AYLIK YEM GİDERİ 2.430.-YTL X 30 Gün= 73.000.-YTL

B- Genel Giderler : %30
İşçilik Giderleri : 17.000.-YTL
Enerji Giderleri (SSK Dahil) : 7.000.-YTL
Aşı-İlaç-Sperma-Dezenfektan : 5.000.-YTL
Nakliye-Tamir Bakım-Tel-Vs. : 5.000.-YTL
Toplam : 34.000.-YTL

TOPLAM AYLIK GİDER 107.000.-YTL

AYLIK SÜT GELİRİ

Aylık Süt Miktarı = 26lt X 170 Baş X 30 Gün = 132.600 Lt /Ay
1 Lt Süt Satış Fiyatı = Taban Fiyat + Soğutma Primi+Devlet Desteği
Taban Fiyat = Kasım 2008 itibarıyla 0,565 YTL / Lt Düşürülmüştür.
Soğutma Primi = 0,055 YTL / Lt
Devlet Desteği = 0,040 YTL / Lt
Toplam=0,565 + 0,055 + 0,040 = 0,660 YTL / Lt
AYLIK SÜT GELİRİ = 132.000 Lt X 0,660 YTL = 87.000.-YTL / Ay
Bu Durumda;
Aylık Gelir 87.000.-YTL
Aylık Gider 107.000.-YTL

AYLIK ZARAR 20.000.-YTL
YILLIK ZARAR 240.000.-YTL / Yıl ( 12 Ay X 20.000.-YTL)

şimdi internette bu gibi bilgiler hep abartılı gibi geliyor bana. bu işi yapanlar bir inceleyipde bilgi verirlerse sevinirim. çünkü bu şartlarda işi yapmak avantajlı görünmüyor. birde arka yüzünü gösterebilecek bilgi sahibi üyeler paylaşımlarınızı bekliyorum. konuyu saptırdıysam kusura bakmayın.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Üye138 yazı
melek2009 arkadaşım. yukardaki yazıyı bir inceleyebilirmisiniz? (fiyatlar 2008 fiyatlarıdır. yazı o tarihe ait bir yazı.)

Yeni Üye16 yazı

egemen kardeş 20000 tl zarar diyosun yılda 240.000 tl diyosun

peki 200 baş sağlam çifliğin 385 kapasiteli olduğunu söylüyosun aynen aşşağıdaki gibi
170 Baş Sağmal X 10 Ytl/Gün = 1.700.-YTL
30 Baş Kuruda X 5 YTL/Gün = 150.-YTL
50 Baş Gebe Düve X 4 YTL/Gün = 200.-YTL
110 Baş Düve X 3 YTL/Gün = 330.-YTL
25 Baş Buzağı X 2 YTL/Gün = 50.-YTL
Toplam 2.430.-YTL

benim ortaklarımla kurduğum çiflikte 80 baş hayvan mevcut ve araştırmasını hesaplamasını çok yaptık sattık aldık besledik herneyse lafı uzatmıycam...

burda 110 baş düve ve 25 baş buzağın var (50 baş gebe ile 30 baş kuruda olanı saymıyorum)
1 yıl sonunda 110 baş 25 baş buzağın ortalama 4500 tl den satsan 607.000 tl yapar ve senin 240.000 tl ni çıkarırsan aradaki fark karın olur kaba hesapla
sen bunu 1 yıl ortlamayla baz alma en az 3 yıl veya 5 yıllık buzağı doğum oranıyla baz alırsan 385 başlık bir çifliğin 200 başı sağmal sabit süt verdiğini hesaplarsan her yıl 500.000 tl 6 ay ila 9 aylık düve satışı net karın olur,

En kaba hesapla, sütten kazandığın hepsi masraf olsun diyelim her sene 200 hayvanın %70 oranında buzasını satsan en kötü şartla (3 ay ve 6 aylık buzalar ) 140x2750 desen 385.000 bin net karın olur. tabi bu rakam en iyi sistemle bakılan hayvanlar ve yetiştirmenle alakalı etkenlerle değişebilir herşey yolunda giderse sana diyebilirimki şuanki şartlar ve fiyatlarla 350 bin yıllık net karın olur, tabi bunu yemini otunu kendi üretimin olursa üzerine %30 ila %50 daha ekleyerek çoğaltırsın.
ama unutma bu iş sabır sebaat ve güçlü bir bilgiyle sistemli bir şekilde yürürse para kazanırsın aksi halde bulaşma derim tıpkı davulun sesi uzaktan hoş gelir atasözü gibi,,,
iyi akşamlar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emekli
Yeni Üye16 yazı
ha birde ...
bu işte ineğin dışkısını yani pisliğini gören ve kokusunu alıp hemen oracıkta cayıp evin yolunu tutan girişimcilerle dolu Bunuda eklemek istedim sanki inek onların hayalinde afedersin gübresini bırakmayan hayvan gibi düşünülmüş :):) dersinki hadi canım evet bizzat bu tür insalar yani bu işi yapmak isteyen cahillerle dolu piyasa...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emekli
Üye138 yazı
teşekkürler asilim18,
benimde duymak istediklerim bunlardı...

Yeni Üye30 yazı
BU İŞİ EN UCUZ MALİYETLE YAPMAK İSTİYORSAN EĞER BÜYÜK BAŞ HAYVANIN EN YOĞUN OLDUĞUN KARS-ERZURUM-ARDAHAN-AĞRI BÖLGESİNDEKİ HAYVAN PAZARLARINI ZİYARET ETMENİ TAVSİYE EDERİM ÖZELLİKLE KARS VE ARDAHANDA HAYVANLAR YOĞUN VE UCUZ OLARAK BULUNMAKTADIR
C--E--C--C--E--K

Yerleşim Türkiye / Ystanbul