Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Streç Film Üretimi

BaşlatanfrztxsTarih28/07/2011 17:48:29Yorum67

İlk mesaj
Yeni Üye62 yazı
Arkadaşlar iyi günler yazılarınıızı uzun zamandır siteye üye olmadan takip ediyordum fakat bugün üye olup sizlere sormak istedim.

Streç film imalatı yapmak istiyorum. Aşağıdaki sorularıma elinizden geldiğince cevap vereceğinizi ümit edyorum. Ürünün Türkiye'ye hatrı sayılır bir ithalatı ve ithalatın 5 misli de ihracatı bulunuyor.

Bu pazarda nasıl satış yapılabilir, çok aranan bir ürün müdür, nakit para döner mi?

Streç film gıda streci ve paletleme streci olarak iki tür. Gıda streci PVC ve çeşitli katkılardan, palet streci LLDPE maddesinden üretiliyor diye biliyordum fakat bir yazıda her ikisininde LLDPE maddesinden üretildiğini okudum doğru mudur? Tek bir üretim hattı ile her iki türde film imal edilebilir mi?

Ürün piyasada nasıl satılıyor, standart ebat ve ağırlıkları nelerdir?

Türkiye'de bu ürünü üreten kaç adet fabrika bulunmaktadır ve pazarın nekadarına hakimdirler?

Gıda tipi streç film imal etmek istesem özel bir belge ve izin almak gerekli midir? Eğer gerekli ise bu izin nasıl ve nereden alınır, zor mudur?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
67 yorum
Yeni Üye3 yazı
merhaba arkadaşlar jumbo steç alıcam fıyat teklıfı gonderebılırmısınız (istanbul) 17. 23 mıkron kilo fiyatı
ayd

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
serkan bey, özelinize mesaj attım. Fiyatlarla ilgili dönüşünüzü bekliyorum. Daha doğrusu genel olarak yardımlarınızı bekliyorum.
saygılarımla,
iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye1 yazı

ürettici arkadaşlar merhaba

17-23 mikron jumbo bobin kg fiyatı lütfen irtibata geçerseniz sevinirim. yüklü alım yapılacaktır.uygun fiyat aranmaktadır.

birde 17 mikron 50 cm palet streç 300 mt bobin 300 gr brüt ağırlık bobin 2,78kg fiyat verirseniz sevinirim

yüklü alım yapılacaktır.ihracat ürünü olarak alınacak

kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Muhasebe
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - frztxs
benim öğrenmek istediklerimde bunlar. örneğin kopmayı ne etkiliyor içerisine konulan bir katkı maddesi mi katman sayısı mı? tam olarak üretimine hakimseniz üretim tekniği, kullanılan hammaddeler ve bu hammaddelerin kattığı özellikler ile ilgili detaylı bilgi verebilirmisiniz.

cevap vermiyorsun

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye20 yazı
bende streç paketleme yapıyorum. jumbo bobin 8mikron fiyat alabilir miyim?

Yerleşim Türkiye / EsnafMeslek Esnaf
Yeni Üye63 yazı
izmir de sarım işine girmek istiyorum hammadde(bobin) nerden alabilirim bana yardımcı olabilir misiniz. 2. el sarım makinasıda alabilirim.
streç saralım

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye63 yazı
izmir bölgesinde bu işler nasıl yürüyor? GıdA çarşısına çalışçam vadeli mi alım yaparlar. bana bilgi verir misiniz?
streç saralım

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
selam arkadaşlar sarım işiileilgileniyorum. müşteri portföyüm geniş. jumbo bobin satan firmalarla ilgileniyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye105 yazı
exturder makinesi hammaddesine göre ölçüsüne göre uzunluğuna göre ve rezistansına göre kapasitesi değişir. bizim kullandığımız 5,50 metre 160 lık iki tane ve 150 lik 6,50 metre olmak üzere 3 tane exturder var 150 lik exturderimiz 160 lıklara nazaran daha fazla mal veriyor. saatte 600 - 700 kg yi güle oynaya çıkartabiliyor buda içindeki milden kaynaklanıyor. tabi degazor yapısı ölçüsü yeri bunlar işin püf noktaları. yani piyasada 100 000 tl ye 160 lık exturder bulursun. ama 140 lık exturdersi 300 000 e alırsın. türkiyede bu işi çok iyi bilen yapan adam yok. üstün iş fena değil lesmak eh işte bu işte taiwan tek geçerim zaten dünyanın 4. en büyük fabrikası exturder üreten bir fabrika distiribitörlüğü bizde isteyene 20 dolardan 1 milyon dolara kadar makine var başka makinelerde var. tabi. stech konusuna gelince arkadaşın birisi dediki önce al sat müşterini oturt sonra imalata gir bencede kesinlikle bunu yap sonrası gelir.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar Merhaba.Aranızda yeniyim banada 17 ve 23 nikron 300mt palet streci lazım uygun fiyatlı olması gerekiyor bende al sat yapıyorum uygun fiyat verebilecek varsa benimle irtibata gecebilirmi.tşkler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye4 yazı
17 ve 23 nikron net 300mt palet streci lazım uygun fiyatlı olması gerekiyor bende al sat yapıyorum uygun fiyat verebilecek arkadaşlardan haber bekliyorum istanbul akaoni@hotmail.de tşk
hakan

Yeni Üye1 yazı
Mrb arkadaslar bana uygun fiyatta 17 mikron 300m streç ve kolibandı lazım. pazarlamasını yapıyorum. ilgenen arkadasların fiyat tekliflerini bekliyorum . İyi günler...

Yeni Üye1 yazı
Jumbo bobin sterç alınacaktır.Nakit fiat tekliflerini bekliyorum.05355070223

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Foto?rafçy
Üye109 yazı
Gebze Organize de bir firma strec üretiyordu. Hammadde y.disindan konteyner ile geliyor.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye109 yazı
Gebze Organize de bir firma strec üretiyordu. Hammadde y.disindan konteyner ile geliyor.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye13 yazı
arkadaşlar ben bulgaristanda yaşıyorum yatırımlarınızı yurt dışında yapmayı düşünürseniz bu ülke büyük bir altarnatif hem avrupa konusundan hem buralarda fazla üretimci olmadıgından iş gücü ucuz dagtımı kolay ilgilenenler olursa her konuda destek oluruz ben 15 yıldır burada ticaret yapıyorum herkezin yapacagı işlerde başarılı olma temennisiyle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye13 yazı
arkadaşlar ben bulgaristanda yaşıyorum yatırımlarınızı yurt dışında yapmayı düşünürseniz bu ülke büyük bir altarnatif hem avrupa konusundan hem buralarda fazla üretimci olmadıgından iş gücü ucuz dagtımı kolay ilgilenenler olursa her konuda destek oluruz ben 15 yıldır burada ticaret yapıyorum herkezin yapacagı işlerde başarılı olma temennisiyle

Yeni Üye13 yazı

Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar,yazılarınız çok amatörce.
Streçler ,
Endüstriyel kullanımlı streçler,gıda streçleri ve ev tipi streçler olmak üzere üç çeşittir.
LLDPE,Lineer alçak yoğunluklu polietilen plastikten üretilir.
İçerisinde tutkallar ve başka karışımlarda kullanılarak streç üretilir.
Cast Film Lines ,makinelerde üretilir,Blown Film hatlarında da üretilebilir.
Streçin ,gerdirilmesine prestreç yada oriented streç işlemi denir.
Bu işin yatırım 2 milyon Eurodan başlar,1 metrelik hatlar olmakla birlikte 2 metrelik cast hatları ideal hatlardır.Özkaynak ihtiyacınız 5 milyon Eurodan fazladır.Aksi halde batarsınız.
Dünya'da en iyi streç makineleri:SML-Avusturya,Colines,Dolci,Macchi,Torninova,Alptec Provera,İtalya,Davis Standart,Ermafa,Reifenhauser,.windmoeller,Almanya firmalarıdır.Yanına başka koyacağınız bir tek firma daha yok.
Sarımcılara bir şey demiyorum,işin kahrı onlarda,ama 30.000 Euro ile 300.000 euro arasındaki makina parkıda anca o kadar olur.
eminbey

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
Merhaba,
biz polietilenden streç üreticez piyasa da çok giden bir ürün olduğunu yaptığımız araştırmalar sonucu öğrendik, bizim aklımıza takılan bir soru rulo başına ne kadar kar yaparız, bir rulonun tam imalat fiyatını bilmediğimiz için bu sorunun cevabını bulamıyoruz ? bilgili olanlar lütfen cevaplasın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kimyager
Yeni Üye2 yazı
palet streci top halinde satan arkadaş var mı ?
o.t

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
palet strecini toptan satan arkadaş var mı ?
o.t

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye38 yazı
arkadaslar fiyat gönderin bende almanyada satmaya calisayim

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Yeni Üye3 yazı
[quote]Yazıyı gönderen - mizrabi
strech film(17 micron ),balonlu naylon (1.kalite),konteyner hava yastığı (dunnage bag) imalatı yapıyoruz.ilgilenen arkadaşlar e-mail gönderebilirsiniz.
[/quote]

17 Mikron Palet Strecinizle ilgilenirim. Bu konuda benimle irtibata geçerseniz sevinirim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mizrabi
sayın kalimasi strech film ve koli bandı ile ilgili sana yardımcı olabilirim.bana e-mail ile ulaşırsan görüşürüz.

17 mikron strech filmle ilgileniyorum. Benimle irtibata geçerseniz sevinirim.

Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - orhan01
palet strecini toptan satan arkadaş var mı ?

Merhabalar

Palet strecinde oldukça yoğun bir tüketimim var. Bursa da ki birçok firmanın ana tedarikçisiyim. iyi fiyatlarınız varsa ilgilenirim.

Yeni Üye2 yazı
Selamlar

bu bahsetiginiz strecleri Bulgaristanda uretebiliriz ve Avrupaya ihrac edebiliriz

Yerleşim Bulgaristan / KyrdjalyMeslek Tekstil
Yeni Üye2 yazı
Bulgaristanda daha ucuz malledebiliriz ve Avrupa ulkeleriene hic gumrukleme olmadan ihrac edilebilir

Yerleşim Bulgaristan / KyrdjalyMeslek Tekstil
Yeni Üye29 yazı
Arkadaslar siyah strec lazım satan varmı acaba ve fiyat nedir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe