Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Streç Film Üretimi

BaşlatanfrztxsTarih28/07/2011 17:48:29Yorum67

İlk mesaj
Arkadaşlar iyi günler yazılarınıızı uzun zamandır siteye üye olmadan takip ediyordum fakat bugün üye olup sizlere sormak istedim.

Streç film imalatı yapmak istiyorum. Aşağıdaki sorularıma elinizden geldiğince cevap vereceğinizi ümit edyorum. Ürünün Türkiye'ye hatrı sayılır bir ithalatı ve ithalatın 5 misli de ihracatı bulunuyor.

Bu pazarda nasıl satış yapılabilir, çok aranan bir ürün müdür, nakit para döner mi?

Streç film gıda streci ve paletleme streci olarak iki tür. Gıda streci PVC ve çeşitli katkılardan, palet streci LLDPE maddesinden üretiliyor diye biliyordum fakat bir yazıda her ikisininde LLDPE maddesinden üretildiğini okudum doğru mudur? Tek bir üretim hattı ile her iki türde film imal edilebilir mi?

Ürün piyasada nasıl satılıyor, standart ebat ve ağırlıkları nelerdir?

Türkiye'de bu ürünü üreten kaç adet fabrika bulunmaktadır ve pazarın nekadarına hakimdirler?

Gıda tipi streç film imal etmek istesem özel bir belge ve izin almak gerekli midir? Eğer gerekli ise bu izin nasıl ve nereden alınır, zor mudur?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
67 yorum
Allah yardımcın olsun; ben sadece alıp satıyorum.
bu ürünü üretirsen para var; ama sadece sarım yaparsan piyasada sarımcı çok, onladan biri olup 4-5 ay vadeyle mal satmaya çalışırsın. kendini yorarsın
barış koşay

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
merhaba frztxs ben ist. sultanbeyli palet streç sarıyorum senın de dediğin gibi 2 tür streç war gıda streçi ve palet streçi
palet strecinin mikronu genelde 17- 23 mk'dir
gıda streci ise 2-5 arası olması lazım
yani palet strecinde 1 tonda 1 kg firen varsa gıda strecinde 20 kg vardır...
öncelikle sen sarmayı mı düşünüyorsun yok sa streç imalatınımı yapmayı düşünüyorsun imalatı nı yapabilmen için çok güçlü olman lazım maddi yönden sarımı ise o kadar maddi gerektiren bir iş değil ama yine gerekli para. daha anlatmak istediğim çok şeyy var eğer düşünüyorsan görüşmek isterim sizinle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama

Bende bu konuda görüşmek isterim bana pazarın durumu hakkında bilgi gerekli. Uzun vadeli ödemelere dayanamam diye düşünüyorum maddi olarak çok güçlü olduğumu söyleyemeyeceğim. Lütfen benimle iletişime geçin bilgilerinizden faydalanmak isterim.

Kardeşim eğer bu işe gireceksen sarım olarak değil tam üretim olarak gir yapabilirsen Gıda streci yap Palet için zaten üretici çok ben Almanya için 2 yıl boyunca aylık 1 tır palet streci çektim ve sattım Sultanbeyli de bir fabrikadan, ama dediğim gibi imkanın varsa kesinlikle GIDA strecine gir pişman olmazsın gıda streci de volumlu yüksek satışı var. Yurt dışında pazarını kurabilirsen merak etme iyi mala iyi fiyata peşin parayı veren çok var.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
kardeşim bu işe gireceksen ilk önce bu işle ilgili bir firmada önce maaşlı olarak çalış konuya en ince noktalarına kadar hakim olman lazım diye düşünüyorum.İş için güzel düşünmek güzel ama bildiğin emek verdiğin işte başarıya koşmak daha kolay olur.İşin çıraklığı olmadan ustalığı zor olur. çırağın yaptığı iş seni mutlu etmez ..ALLAH KOLAYLIK VERSİN ..

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ythalat / Yhracat
Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Gıda streci üretimi ve satışı oldukça maliyetli görünüyor. Gıda streci üretimi için PVC yanında ne gibi katkı maddeleri kullanıldığını bilmiyorum. Ayrıca tesis kurulduktan sonra ürün direkt gıda ile temas ettiğinden özel bir izin almak gerekiyor bu izin içinde tesisin hijyenik olması gerekli. Bu tip bir tesis maliyetinin beni baya aşacağı düşüncesindeyim. Benim düşüncem küçük bir atölye tarzında palet streci üretip bölgedeki toptancılara ve sanayi kuruluşlarına pazarlayabilmek.

Sayın Kadir Bey öneriniz için teşekkür ederim. Şu anda zaten ekstrüzyon tekniği ile çalışan bir işletmedeyim ve üretim kısmında çok sorun olacağını sanmıyorum. Üretimde büyük farklılıklar olacaktır fakat biraz eğitim ve deneme ile bunun üstesinden gelinebilir diye düşünüyorum. Bir takım yabancı bilgi kaynakları var streç imalatı ile ilgili. Üretim basit olarak eriyik haldeki LLDPE maddesinin soğuk silindire dökülmesi şeklinde. Strecin yapışması için düşük bir oranda (tam olarak bilmiyorum) EVA maddeside karıştırılıyor diye düşünüyorum. Ürün kalınlığı içinde extruder hızı sabit iken hattın hızı arttırılıp azaltılarak belirleniyor diye tahmin ediyorum. Stabil mal akışının olmaması sebebiyle film kenarları yanlardan kesilip düz hale getiriliyor ve sonra sarım yapılıyor yanlardan kesilen filmlerde basit bir kırıcı ile tekrar hammadde olarak kullanılabiliyor. Sistem için hattın dışında silindirlerin soğutulması için çiler ve pnömatik sistemlerin çalışması için kompresör kullanmak gerekiyor. Henüz hiçbir fiyat teklifi almamama rağmen saatte 70-80 kg malzeme işleyebilen böyle bir makinenin 50.000-60.000 $ arasında maliyete kurulabileceğini öngörüyorum. Fakat toptancılara sarımcılara ya da büyük fabrikalara kaçpara satış fiyatı olacağını ve aylık kaç kg satış olacağını kestiremiyorum. Bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim.

kardeş allah yar ve yardımcın olsun.ama bence önce hammadde sıkıntın olurmu olmazmı onu bi araştır.bendede plastik bayiliği var hammade ithal ediyoruz ve iç piyasaya satıyoruz bazen hammadde sıkıntısı çıkıyor.bulunmaz değil bulunuyor fakat fiyatartıyor plastikte petkim ve naksan bu işi elinde tutan firmalardan bazıları.sorun kurma değil devlet teşviki ve biraz eşdost yardımıyla kurarsın önemli olan kurduktan sonrası. bence iyi bir araştırma yapmadan bişey yapma.araştırmanı bitirdikten sonra illaki olumsuz yorumda alacaksın burdada kendine güven ve cesaret sermayenin yarısıdır de gir
allah yolunu açar hiç olumsuz düşünmeden yoluna devam et.benim nacizane görüşüm bu

saygılar

Yerleşim Türkiye / Gaziantep. YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Sarım yapan arkadaşlar şu an için streç alımlarınızda kg fiyatı nedir ?

Bu işi yapan arkadaşlar,streçlerin altındaki kağıt rulo imalatına giriyorum. istenilen ebat ve ağırlıkta yapacağım.sizlerle tanışmak isterim.işe yeni gireceğim için bilmem gereken çok şey var...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
sakin bilmedigin bir ise girme ,benim gibi eldeki avuctakilerini goturme
saygi en buyuk hazinedir,

Yerleşim Belçika / BurukselMeslek Di?er
Bildiğimiz işte başarılı olamadıkki ,o yüzden başka işlere bakıyorum...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
O daha da kötü ya !!!

SemAmbalaj sorularınızın cevabını özelinize gönderdim iyi çalışmalar.

Merhaba iyi günler Pvc strech imalatı yapan firmalarin fireli yani hurda Pvc strech lerini alıyorum imalat yapanların 0543 725 34 34 araması yeterli tekrar ii günler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
merhaba ben ist ümraniyeden.ambalaj işiyle uğraşıyorum toptan olarak.palet strech ve koli bandı sadece iki kalem ürünle yeni bir iş kolu açmak istiyorum kendime.üretim yapan ucuza abileceğim strech ve koli banndı arıyorum. aynı zamanda bu konuyla alakalı görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim

sayın kalimasi strech film ve koli bandı ile ilgili sana yardımcı olabilirim.bana e-mail ile ulaşırsan görüşürüz.
Retaplas Endüstriyel Ambalaj

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
eğer sen bunları soruyorsan hiç bulaşma arkadaşım . Bende eski bir plastik imalatçısı olarak çok fazla teknik, pratik ve tecrübe gerektiriyor.
TmA The OriGinaL

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
strech film(17 micron ),balonlu naylon (1.kalite),konteyner hava yastığı (dunnage bag) imalatı yapıyoruz.ilgilenen arkadaşlar e-mail gönderebilirsiniz.

SAYIN YENI GIRISIMCI ARKADASIM
gıda ıle strec fılım urtecek ısenız tarım ve koy ıslerı bakanlıgından ızın almanız gerek ısyerınızında hısyenık olması sartdır
dıger yandan sanayı strec fılım uretecek ısenız sorun yok .ama bunun ıcın ıyı bır eksuder almanaız ( bodınoz ) almanız gerek sebeı ıse strec fılımde mıkron ayarı dedıgımız olayın tum fılımde aynı olması gerekır bır tarfı ınce bırtarafı kalın olması lazım sıze tavsıyem ıyı bır eksuder ıle ıse baslamanız lazım ve tek makına ıle saatde 50 60 kg veren bır makına ıle uretum yapdıgınızda ıse ısyerı kıranız ve malıyet gıderlerınız agır olcak bole bır eksuder ıcın vıdalı kompresor almanız gerek bence ıyı bır makına ıle saatdekı kapasıtesı 100ve 150 kg ceken bır makına ıle ıse basalanızı onerırım cok sermyanızde yoks ada hıc bu ıse gırmeyın derım hammadeyı alır ıken altındır ısleyıp sattıgınızda ıse bakır oluyor pesın aldıgınız hammadeyı pesın odedıgınız elekdırıgı maası urtıp verdıgnızde sıze vadelı cek sunarlar bu ısı daha once yapdıbenım sıze onerım naksan elıf pılastık yada koraza gıbı buyuk fırmalardan mal alıp satın musterı portveyınızı olusdurun sonra ımalat yapın arzu edersenız makına konusunda sıze yardımcı olabılırı saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Arkadaşlar; Strech Film imalati yapan makinalar CAST teknolijisidir. Extruder yani bodinoz değildir. bodinozda o inceliğe düşersiniz , kimyasal da kullanırsınız ama elde edeceğiniz ürün çift tarafı yapışkan olacaktır. sünme ve esneme payindan dolayı STRECH olmayacaktır. bilenler bilir , strech film üreten makina sayısı Türkiye de 10 adedi geçmez.yaklaşık fiyatları ( İTALYA menşeili , İYİ makinalar ) 1,5milion Euro civarındadır.
jumbo bobin alıp saran arkadaşlar kendilerini imalatçı olarak nitelendirebilirler. jumbo bobin talepleriniz için yardımcı olabilirim. hazır sarılmış ürün isteyenler de irtibata geçebilir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Serkan Akyüz Bey,
jumbo bobin fiyatları ne durumda ? iletişime geçelim lütfen

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
jumbo bobin satanlar bilgi bekliyorum,yüklü miktarda alım yapılacaktır

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - serkanakyuz
Arkadaşlar; Strech Film imalati yapan makinalar CAST teknolijisidir. Extruder yani bodinoz değildir.

Her ikiside ekstruderdir bodinozun çıkışı farklıdır içersine hava doldurulur. Cast tekniğide ekstruzyon işleminden sonra T kalıptan çıkan LLDPE ya da katkılı PVC soğuk silindirin üzerine akıtılır. Ekstruder hızına göre hattın hızı ayarlanarak üretilecek strecin kalınlığı belirlenir. Bahsettiğiniz 1,5 milyon euroluk makineler çok yüksek kapasitelidir, tüm hat otomasyonla çalışmaktadır, herşey kontrol altındadır ve 4-5 ekstruderden oluşmaktadır ve her birinde strecin farklı katmanları imal edilir ve tek kafadan çıkartılır (co-extrüzyon) Bu katmanlarda kullanılan malzemeler ve oranları streç filmin kalitesini oluşturur diye biliyorum (uzama miktarı, kopmaya karşı direnci) Benim bahsettiğim makineler 1 veya 2 ekstruderden oluşan saatte 60-80kg kapasiteli maksimum 1m genişlikte streç çekebilen çin malı makineler. 50-60 bin dolar civarı getirtilebilir. Bir firmadan teklif istediğimde 39000$ FOB fiyat vermişti. Böyle bir makine getirtilse çalıştırıldığında para kazanabilirmi? Bu tarz bi makineyle sadece palet streci mi çekilebilir.

strech film(17 micron ),balonlu naylon (1.kalite),konteyner hava yastığı (dunnage bag) imalatı yapıyoruz.İstanbul içi ilgilenen arkadaşlarla görüşebiliriz.

merhaba ,
jumbo film satan varmı ?

Arkadaşlar tüm bilgilerim yazıyor. serkanakyuz@hotmail.com mail atın , irtibata geçelim.
frztxs değerli arkadaşım ben bahsettiğin makinaları da gördüm. ama 1yıldan fazla çalıştarıbilen göremedim. bir de , ülkemizde mevcut marka streçleri değerlendirelim. sünme , esneme , kopma , ismi marka yapan özellikler. bahsettiğin makinalarda korozo , naksan , vatan , elba muadili ürün imal edebilirsen gel ortak olalım. mesela x firma , çok ciddi bir makina aldı , ancak ürününü piyasada malesef göremiyoruz. ben satıyorum müşteri iade ediyor. kopuyor , sarımlar düzgün olmuyor. homojen kalınlık göremiyorsunuz. bunlar önemli detaylar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
benim öğrenmek istediklerimde bunlar. örneğin kopmayı ne etkiliyor içerisine konulan bir katkı maddesi mi katman sayısı mı? tam olarak üretimine hakimseniz üretim tekniği, kullanılan hammaddeler ve bu hammaddelerin kattığı özellikler ile ilgili detaylı bilgi verebilirmisiniz.

akadaşlar net 300t palet strech çok iyi fiyata ilgilenen özele mesaj atsın şaşıracaksınız.en 500 koli alım yapacasınız