Ana içeriğe geç

Çalışma Hayatı

Türkıye`ye Temellı Dönenler - Fikir Paylasimi

Başlatanleo1537Tarih03/04/2011 10:13:30Yorum100

İlk mesaj
Üye473 yazı
Syn arkadaslar,
Almanya ve benzeri ülkelerde yasayip, memlekete dönmek isteyen bircok arkadasimiz var.Coguda bu dönme kararini alabilecek kadar güvencede hissetmiyor kendini.Güven gelse bile birtakim celiskiler ne de olsa kaliyor...

Birtakim soru isaretlerine bir cevap bulmak amacli bu yaziya baslamayi düsündüm.

Su an TR ye dönmüs arkadaslarin fikirleri, dönmeyi düsünen arkadasslarimiza birebir örnek olarak daha faydali fikirler olacagini düsünüyorum.

Simdiden tesekkür ve saygilarimla

Levent

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Yeni Üye53 yazı
TURKIYEM,TURKIYEM guzel cennetim bazende donememizin sebebi cocuklarimizin istikbali .ben her sabah saat 4 de kalmak istermiyim,gunde 250 ,300 km yapmak istermiyim..yok istemem ama ben daha ufakken babam petrol ofisinin tankerlerinde dunyanin bir ucundan obur tarafina yelken aciyordu 3,4 ayda bir gelirdi ve hatta bazen 6 ayin ustune cikardi gelmemesi niye ben ,ablam ,abim okuyalim diye okuyup buyuk bir adam olalim diye bu kadar zahmete katlaniyordu,ve hatta bir keresindede gemileri batmis bilmem kac km yuzmuslerkurtulmak icin,her kulac attiginda cocuklarini dusunurmus oluceginden korkmazmis bizi bir kadinla uc yetim birakicagindan korkarmis kurtarilmis ama isine gine devam etmis.....simdi ben sabahin korunde kalkmasam o kadar km yapmasam oturup devletin verdigi issizlik parasini alsam hic birsey umrumda olmasa o nur yuzlu haci babam bana hakkini helal edermi..............................................
saygi en buyuk hazinedir,

Yerleşim Belçika / BurukselMeslek Di?er
Üye473 yazı
kardesim...allah ailene ve sana saglik dolu nice birliktelik nasip eder insallah...Güzel yazmissin...Önemli olan da hayirli evlat yetistirbilmek...Atasini sayan evlatlar...

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye53 yazı

Amin sayin arkadasim cumlemize...
saygi en buyuk hazinedir,

Yerleşim Belçika / BurukselMeslek Di?er
Üye351 yazı
sadece TR de herşey maddiyat sözüne güleceğim gececeğim. Maddiyat bence sadece DE de mevcut zaten türklerin oraya gitmesinin nedeni maddiyat şimdide ordaki gurbetcilerimiz TR de maddiyat var diyorlar çok ilginç 7. ay oldumu bizim köye gelir gurbetçiler inanın kahvehane de çay ısmarlamazlar nedeni ise bizi burada kazıklayacaklar mantığı nasıl anlatılıyorsa artık TR onlara anlamıyorum
Ben Almanya ile sayısız iş yaptım telemarketing sektöründe 3 kere paramın ödenmediğini gördüm üçüde alman dı şere.fsiz bunlar bence euroya tapan almanlar asıl ogünden beri almanyadaki türk kardeşlerimle çalışıyorum inanın ne ben ne onlar 5 euromuza tenezzül etmeyiz
Demek türkiyedekiler maddiyatçıymış ha ...
gülünür sadece

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye473 yazı
Helal Ramco harikasin....
Ramco, adana da baglantin var mi...Cal centerde is lazim...
Yardimci olabilir misin?

Üye351 yazı
hallederiz kolay iş o
illa adana da yapmak zorunda değilsiniz zaten home office de yapabilirsiniz pc ve kulaklıklı mikrafon yeter
maaş olmaz yanlız sattığınızdan prim alırsınız oda sizi tatmin eder diye düşünüyorum ama bağlantılar kurun alman firmaları ile
yaşlı almanlar kaplıca turizmine geliyor tr ye onlara termal devremülk satışında da yardımcı olabilirsiniz veya sera yatırımı yapacak almanlara toprak satın deli para kazanırsınız

Ama ben hala Almanyada ki türklerin türkiyeyi 30 yıl öncesinin türkiyesi ile karıştırdığını düşünüyorum
kötü kalpli insan dünyanın heryerinde mevcut sadece tr de değil. Haksızlık yapıyorsunuz vatanınıza ve milletinize

Yeni Üye2 yazı
Merhaba Arkadaslar
19 yasindaym ve ailemle almanyada yasiyorum. Annem ve kücük kardesim (6) bu sene Bursaya dönüyorlar Babam bir sene daha almanyada kalip gelmeyi düsünüyor. Üniversiteye orda mi gitsem bilmiyorum. Orda yapabilir miyim alisabilirmiyim bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olan varsa ve paylasirsa cok sevinirim.

Yerleşim ALMANYA / MünihMeslek Ö?renci
Üye473 yazı
Aysenur kardesim...ben TR ye lise den basladim...hicbirsey olmaz korkma...bizim zamanimizda saclar kissa felan sartlari var di...Git, yasin genc...en fazla bir sene eklersin normal okul sürene...

RAMCO...MSN e ekledim, fakatonline degilsin...su seracilarin isini aciklarmisin...Homeofice konusunda da görüselim...slmlar

Üye351 yazı
skype ekle: nira1903 orada online olurum

Üye473 yazı
kaydettim
müpsait oldugunda görüsürüz aradabir

Yeni Üye2 yazı
Peki tesekkürler..

Yerleşim ALMANYA / MünihMeslek Ö?renci
Üye473 yazı
konu aktuell arkadaslar

Yeni Üye21 yazı
Ramco,
TR deki ortama 30 sene öncesinin bakis acisina sahip insanlar mevcut yurtdisinda, dogru. Lakin, bu ve buna benzer forumlarinda bilgi paylasimi isteyen insanlar, TR de ne gibi degisikliklerin olduklarini ögrenmek istediklerinden katiliyorlar.
Almanyali Türklerin izin cin gelip kahvehanenizdeki ve diger ortamlardaki insanlara tedirginlik ile bakmalari gecmisde yasanan felaketler, kötüye kullanilmalar ve yasanan travmalardan kaynaklaniyor. Bu konulari yazsak roman olur...Ayrica Türkiye insaninin Almancilar hakkinda olumsuz konustuklarina defalarca sahit oldum. Bazi muhabbet ortamlarinda, "siz Türkler Almanya ya uyum saglayamiyorsunuz" gibi irkci Almanlarin kullandiklari söylemler dahi geciyor. Almanyali Türklerin acisindan üzücü oldugu gibi, su soru isaretinide aklima getirdi bu söylemler: acaba Türkiyeli Türkler islerinden ve benzeri olanaklarindan olabilirler diye Almanyali Türkleri tehdit olarakmi algiliyorlar? Nasilki Almanlarin Türkleri tehdit olarak algiladiklari gibi...
Asiri maddiyatcilik iddiami tekrar ederim TR icin. Her kurulan iliski icerisinde sivrizekalik, maddiyat ve meta, yani maddi baglar var TR de. Tabiki insanlarin iliklerine kadar hayat zorluklarini hissetmeleride kendilerine emin baglantilar kurmak yolunda zorunluluk veriyor. Fakat en kücük muhabbet olanaginda bir insani nasil kullanabilecegini arastirip ona en maddeci sualleri yöneltmek, asiri maddecilige giriyor. Bir insani soymayi kendine risk, kismet olarak görmek ise sacmasapanlik. Bunlarin misallerinide sayabilirim, fakat gerek duymuyorum. Almanya da oldugu gibi TR de de ückagitcilik var. Kanunlar insani insandan korumak icin yaziliyor, fakat bu kanunlarida en büyük ückagitcilar yaziyor. Helal olsun, Mevlana bile pop ve madde kültürü tarafindan yazilip ciziliyor.
Konuya son noktayi su sekilde koyayim: TR sanayi ülkesi olma yolunda, ancak altyapi, is gücü, beyin gücü, sosyokültürel yapi olarak henüz gelisen 3. dünya ülkeler sinifinda. Umarim bu önümüzdeki yillarda degisir.
Almanya yaslanan bir sanayi devi, fakat gücünü yitirdigi gibi beyin gücünüde kaybediyor; ayrica haftada 40 saat calisma gibi haklarini coktan yitirdi, taseron sirketler yüzde elli is piyasasina sahip. Bürokrasisi TR dekinden kolay islesede, bir yabanci icin bu bürokraside bircok engeller vardir. Sosyokültürel olarak sizofren bir yapiya sahip: en büyük kültürel eserlerin yazildigi Almanya halen Islam Almanya ya ait mi degilmi gibi konular gündeminde; dogu ve güney eyaletlerinde acikca hem halk insiyatifleri hemde polisi tarafindan irkci saldirilar yapilir. Zaten yabancilar icin bütün sinirlar kapilari kapali. Ayrica sokakta ve diger sosyal ortamlarda Türkce konusmak tehlikeli, cogu isyerlerinde ise yasak

Her iki ülkedede calismak yasamak mümkün, ama maalesef her iki ülkeninde genel sartlari tatmin edici degil insan sagligi acisindan.

Yerleşim ALMANYA / BerlinMeslek Di?er
Üye351 yazı
terce kardeş
aslında aynı şeyi söylüyoruz iki ülkeyi de kefeye koyduğumda artılarıda var eksileride , o zaman neden ülkemde yaşamayayım?

Üye473 yazı
iki arkadassta cok iyi yazmissiniz...ama, noktayi Ramko koymus gibi geldi bana...

Üye183 yazı
Slm Arkadaşlar. Ben şunu derim, yillarca Almanyada çaliştığımız gibi Türkiyedede çalişsak bir şeylerin sahibi oluruz. 5 dakika işe geç kalma imkanın yok 5 dakika erken çıkma imkanın yok.. bu tarzda çaliştıktan sonra hiç bir yerde aç kalmassın. Ben iki tarafıda bildiğim için şunu diye bilirim, Türkiyede çok olumsuz şeyler yaşadım, ama 1 gün döndüğüme pişman olmadım.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye21 yazı
Levent,
eger aklin var ise, zaten Almanyada kalmazsin. Geri dönecegini zaten bende biliyorum, eminim bundan. Almanyada sokakta, alisveriste, okulda, iste, hatta tuvalet de bileTürkce konusmak yasak olduktan sonra, elinden gelen her Türk Almanya yi terk eder. Binlerce Türk insani Almanyayi terkedecek. Bu Almanya da yapilan dislanma sistematik, bilincli bir sekilde yönetiliyor.
Sadece tecrübelerimizi sordun, bende yazdim. Türkiye düsmanida degilim bu arada. Senin bu forumda bu soruyu acman bile, Almanyali Türklerin nekadar birbirleri ile baglantisiz olduklarinin bir örnegi: binlerce insan Türkiyeye geri dönüyor, fakat bilgi paylasimi yapmadan, kendi aralarinda herhangi dayanisma imkani olmayan insanlar.
Efka, hic pisman olmana gerek yok zaten. Acliga gelince, babalarimiz da aclik sebebi ile Almanya ya gelmediler. Umarim Türkiyede asgari ücrete hicbirzaman muhtac olmazsin. Türkiye de nekadar sagliksiz kosullar olsada, geriye kalan ömrümüzün 30 senesinde hic degil ise ayni sorunlarin devami ile degilde, yeni renkler ve bizler icin yeni sorunlar ile tanisiriz.
Levent, oturum haklarini öldürmeden geri dön, bu konuya dikkat et, bu konuda duygusal davranma. Anladigim kadari ile zaten mantiksal yaklasiyorsun olaya, fakat dönerken Alman makamlari ile olumsuz yönde muhatap olma. Mavi karti tavsiye ederim.

Üye473 yazı
Terce kardesim...degerli yazilarin icin tesekkürlerimi iletmek isterim...bir önceki yazinda senin yazina karsi bir olumsuzluk bildirmek istemedim...tam Aksine.
Mavi kartim var ve konuya senin de yazdigin gibi "DUYGUSAL" yaklasmak istemiyorum. Duygusal yaklasip dönen ve perisan olan cok kisi tanidim. Iki hafta önce TR deydim ve tekrar inceledim ve simdi insallah birkac aya kadar dönüyorum. Almanya ya nankörlük etmek istemem...fakat...su bir gercek...BIZLER YA BAN CI YIZ...bir bir daha iki gibi gercekler bunlar...Cocuklarimda bunu hissetmesin...dönme sebebimin en önemliside bu...
Tekrar tesekkür&Saygilar

Üye351 yazı
arkadaşlar gelin türkiyede inşaat halinde mütahitten ev alın inşaat tamamen bitinceye kadar sabredin sonra satın kazandığınız paraya sizde inanamazsınız
bu kadarda basit iddia ediyorum öyle trilyon da lazım değil gücünüzün yettiği yerden alın artık internet var araştırın fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı belli korkmayın kimse dolandırmaz sizi

Üye473 yazı
aynen RAMCO....bence de en mantikli risksiz yatirim...Ben izine gittim...daire aldim...seneye satarim ;-)

tavsiye edecegim bir proje, isteyene aracilik yaparim iyi pazarlik imkaniniz var su an

www.camkuleler.com.tr

saygilar

Yeni Üye38 yazı
Ramco daldan dala atliyorsun. Call center, yurtdisi alakali isler, seracilar, yaslilara kablicalar, son olarak da insaat isi. Masaallah. Benim cok hosuma gitti belirtmeden gecemezdim. Varmi baska projeler. Hizina yetisemiyoruz.

Yerleşim Hollanda / ArnhemMeslek Ythalat / Yhracat
Üye351 yazı
abi şöyle anlatayım biz Ar Global Partner şirketler grubuyuz zaten yatırım alanlarımız
Anaokulu
Ayakkabı mağazacılığı
Almanya ya çağrı merkezi hizmeti
Almanya ticari danışmanlık
Emlak (Vizyon Gayrimenkul)
yeni yatırımlara açığım ülkemi ve insanlarımı çok seviyorum hepsi o

Yeni Üye1 yazı
ben almanyada yasiyorum almanya berbat bir sekilde kötüye gidiyor artik burasi yasanacak ülke degil ben buraya geleli 7 sene oldu cok pismanim insallah önümüzdeki yazin temelli dönüyorum allah burdaki türklerin yardimcisi olsun eski devran bitti burda millet ay sonunu getiremiyor ve burda cocuk buyutmek cok zor bursaya yerlesecegim araba parcaciligi yapmayi düsünüyorum insallah allah hakkimizda hayirlisini verir
rasittt

Yerleşim Türkiye / 47137Meslek Di?er
Üye183 yazı
Bende 4 Sene önce Bursaya yerleştim, gelince tanışmak isterim. Elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye351 yazı
Almanya dan dönen arkadaşlar için en önemli çalışma sahaları türkiye de açılan sayıları 400 ün üzerinde olan Almanca Call Center lardır
Call Center açmak çok pahalı bir iş değildir
10 kişilik bir call center 15-20 bin TL lere mal edilebilmektedir
kurulum yapıldıktan sonra eleman tedariğini yapmanız halinde satış yapıp hemen kazanmaya başlayabilirsiniz
satılacak ürün elektrik-gaz-lotto-callblocker-vodafone vs olabileceği gibi çok değişik ürünlerde olabilir
özelden de yardımcı olabilirim sorusu olana

Yeni Üye21 yazı
Efka kardes,sana bir sual yöneltmek istiyorum:Alman vatandasi olupda mavi kart ile Türkiyede calismak nekadar zor veya kolay? Bu mavi kart ile Türkiye de oturup calismak kanuni bakimdan kolay oldugu söylensede, gercek ve pratik anlamda mavi kart ile Türkiyede ikametgah dahi alamadigin, telefon hatti dahi alamadigin söyleniyor. Böyle bir tecrüben varmi? veya arkadas cevrende mavi kart ile türkiyede calisan varmi? Lütfen tecrübelerinizi bildir ve yardimci ol.

Yeni Üye57 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ramco1903
Almanya dan dönen arkadaşlar için en önemli çalışma sahaları türkiye de açılan sayıları 400 ün üzerinde olan Almanca Call Center lardır
Call Center açmak çok pahalı bir iş değildir
10 kişilik bir call center 15-20 bin TL lere mal edilebilmektedir
kurulum yapıldıktan sonra eleman tedariğini yapmanız halinde satış yapıp hemen kazanmaya başlayabilirsiniz
satılacak ürün elektrik-gaz-lotto-callblocker-vodafone vs olabileceği gibi çok değişik ürünlerde olabilir
özelden de yardımcı olabilirim sorusu olana

he tabii, telefonda alman yaslilari kandir sonra is yapiyorum diye hava at...yaslilara "size TV vercez, Telefon vercez "diye gecir 2 senelik GSM mukavelesini en yüksek fiyattan, sat acayip yüksek sigorta policelerini..Sona deki Call center da para var. Olmaz olsun öyle para.. herkes o isi yapabilirmi saniyorsunuz.. Ben yattigim zaman huzurlu olmaliyim..
E-Posta yada (MSN): hasanyazan@live.de Lütfen bilgileri (Resim, Fiyat vs.) bu adrese yollayin.Tesekkürler !

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye351 yazı
randevu projesi yap git lead yap dolandırma yaşlı almanları gençlerine sağlık sigortası sat elektrik sat
hava atma iş yap istemiyosan hiç birini yapma ama call center sahibi dolandırıcı mı oluyor yani
internet sitesi sat şirketlere tr de çok ucuz mesela ,reklam sat dergi adına
çalışmak isteyene proje çok adam dolandırmadan da yapabilirsiniz
siz düzgün yapın yeter :)

Üye473 yazı
TERCE kardes, sana bir alinti gönderiyorum... Terce memleket nire?

Mavi Kart

Avrupa ülkelerinde yaşayıp da yaşadıkları ülke vatandaşlığına geçmek isteyenlere Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, izinli olarak vatandaşlıktan çıkma izni verir ve kendilerine de mavi kart denilen bir kart verir. Türk vatandaşlığından izinle çıkan kişilerin pasaport ve nüfus cüzdanları iptal edilerek, kendilerine "5203 Sayılı Kanunla Saklı Tutulan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge" (Mavi Kart) verilir. Bu belge, Türkiye'de ikamet, seyahat, çalışma, yatırım, ticari faaliyet, miras, taşınır mal satın alma, feragi, kiralama gibi konularda işe yaramaktadır. Vatandaşlıktan izinle ayrılmak için tüm ailenin istemesi gerekir.

Kaynak:

http://ozgurerdursun.com/index.php?option=com_content&view=article&id=84:mavi-kart-pembe-kart-nedir-haklar-nelerdir&catid=39:oenemli-bilgiler