SouL arkadaşım,evet Almanya kimseye altın tepside araba,ev,bol kazançlı iş sunmuyor,ben Almanyada 15 sene yaşadım,1983 yılında hasbel kader özel sebeblerden dolayı dönmek zorunda kaldım,gençliğim orada geçti,bu Türkiye öyle bir yerki,en yakın çocukluk arkadaşın bile işin işine para girdimi kendi menfaat ve çıkarını düşünmekte,Türkiye deki 100%99 insanlar ticarette iş ahlakından çok uzak,can ciğer arkadaşlarımın sayesinde elimdekinide kaybettim,öldümmü hayır fakat çok zor anlar yaşadım,yuvam bile dağıldı,kişinin elinde avucunda bir şey kalmayınca en yakını bile seni terkediyor...
ben kimsenin gelecekte zor durumlara düşmemesi için gelmeden evvel oradaki bazı haklarını kaybetmeden gelmelerindn yanayım,en kötü durumda geri dönme şansı olsun..
Almanya ne kadar zor olsa genede oralarda sıfırdan iş kurmak çok kolay,buradan daha fazla kazanma imkanı var,yeterki atılım yap,istediğin bankadan kredi almakta kolay,fakat buralarda kredi almak deveyi hendek atlatmak kadar zor...
geçenlerde gene bir arkadaşımız bu sitede yazmıştı,Türkiyede kaynakçılık yapacakmış,gelde gülme sanki bu ülkede kaynakçı yok,Türkiyenin gerçek iyi kaynakçıları yurddışında çalışmakta hemde aylıkları 3000-4000$ civarındada para kazanmaktalar,burada ne maaş alacak ???
bana gelince,Almanyadan sonra Afrikaya gittim,tekrar evlendim,emekliyim,Allah a şükür kimseye muhtaç değilim,eğer dönüş hakkımı kaybetmemiş olsaydım geri döner şu anki durumumdan 100 kat iyi pozisyonda olurdum,Almnayadaki 1980 senelerindeki maaşım net elime geçen 2700 marktı,mesleğim ise angelernte drahtweber...