Ana içeriğe geç

Çalışma Hayatı

Türkıye`ye Temellı Dönenler - Fikir Paylasimi

Başlatanleo1537Tarih03/04/2011 10:13:30Yorum100

İlk mesaj
Üye473 yazı
Syn arkadaslar,
Almanya ve benzeri ülkelerde yasayip, memlekete dönmek isteyen bircok arkadasimiz var.Coguda bu dönme kararini alabilecek kadar güvencede hissetmiyor kendini.Güven gelse bile birtakim celiskiler ne de olsa kaliyor...

Birtakim soru isaretlerine bir cevap bulmak amacli bu yaziya baslamayi düsündüm.

Su an TR ye dönmüs arkadaslarin fikirleri, dönmeyi düsünen arkadasslarimiza birebir örnek olarak daha faydali fikirler olacagini düsünüyorum.

Simdiden tesekkür ve saygilarimla

Levent

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Üye183 yazı
MSN Adresin ne ?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye473 yazı
Arkadaslar TR nin gelisimine örnek unsurlardan birkacini kendi degerlendirmemle sunmak isterim.

-Bugün TR de bir TÜV var ve sistem tüm TR ye dagilmakta. ISter istemez bu sistem Almanya daki sistemi TR ye getirecek. TÜV kendi sistemiyle TÜRK kullaniciyi belli bir kaliteye getirecek...bugün veya yarin.

-örnegin bir Sigorta brokeri olmak istiyorsaniz, sartlari cok agir...agir derken, avrupayla karsilastirildiginda agir...8 sene tecrübe, kefil....

-bir Emlak bürosu acmak istiyorsaniz...simdiye kadar bile belli bir kurstan gecip, bir sinava tabi tutuluyorsunuz ve büronuzu acarken bile belli sartlari yerine getirmeniz gerekiyor...

- ve ve ve...

bu unsurlari gözönünde bulundurdugumuzda su ortaya cikiyor:

TR Avrupayi örnekaliyor, bir gelisme icerisinde gelismekteki kalite Avrupayida geciyor, yani, bu tip sartlar devam ederse, TR Avrupayi sadece ekonomik konumda degil, sistemdelki kalite olarakta gececektir.
Evet, tren raylarimiz o kadar gelismis degil örnegin ama...zaman gerekiyor.

selamlar

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye21 yazı

Eee geri dönen arkadaslar konuyu lütfen biraz güncellestirelim.
Suan nasilsiniz?

Yerleşim Küba / BaskentMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye485 yazı
Merhaba. Dayımın oğlu 1,5 yıl önce kesin dönüş yaptı. Hollandada kombi tesisat onarım vs uzmanıydı. (belgeli uzman) Orda her iş dalının uzmnalığı varmış. Ben bilmem ama orda öyleymiş. Ülkemizdede bir kombi firmasının bayiliğini alıp kendi şirketini kuracaktı. Hollandada mesailerle ve ek işle aylığı 4 kusur bin euro imiş. Bir umutla döndü. Önce bir kombi firmasında işe başladı. Tabi asgari ücretle. sırf burada işler nasıl dönüyor öğreneyim diye. Ama gördükü kombicilik burada yapılacak iş değilmiş. Neyse 1.5 yıl git gel gına geldi buna. Ayrıldı. bazı iş teklifleri aldı. Sermaye ortağı oalbileceği işler. Çok düşündü. Çevreninde etkisiyle bir karar veremezken, Hollandada tanıdığı bir arkadaşının emaili ili umutları yeşerdi. Çok uluslu ola bir hollanda firmasının istanbula kurduğu yeni firmada koordinasyon görevi teklif edildi. Hollanda ile Türkiye arası bağlantıları kuracaktı. E netice Hem Türkçe hem almanca hemde Hollandaca biliyordu. İşe 2 ay önce başladı. 3 kusur bin tl maaşla. Memnunmu derseniz. Pek memnun değil. Ama çocuklarının Avrupa kulturu ile yetişmesini pek istemediği için bi bakıma mecbur kaldı kesin dönüşe. Dayıoğlunu gördükten sonra kesin dönüş yapacakların bence çok iyi araştırma yapıp dönmelerinde fayda var.
Saygılarımla.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye979 yazı
arkadaslar bu konuda bence ıyı dusunmek lazım cunku avrupadakı tıcaret ortamı ıle turkıye arasında cok derın farklar var ama benım şahsı dusuncem turkıye her ne kadar zor bır pazar olsada iç dınamıklerı ve gelecek vaad eden ekonomısıyle kesınlıkle yatırım yapmaya deger.
Sadece acele etmeyıp bazı arkadasların dedıgı gıbı belırlı bır sure pıyasayı tanımak, nelerın yapılabılecegıne bakmak gereklı dıye dusunuyorum.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye57 yazı
Merhaba
Gurbetçilik zor bir durum tabiki. Bilerek söylemiyorum çevremiz yurtdışına gurbete gidip gelenlerle dolu. Onları görerek söylüyorum bu lafları. Sülalemin %60 lık kısmı almanya ve fransada gurbetçi.
Arkadaşlar burası sizin memleketiniz. Memleketinize gelirken kimsedende izin almayacaksınız bunun rahatlığı her daim üzerinizde olsun. O güvenlede ister temelli ister süreli gelir gidersiniz. Çok takıntı yapmayın hayatı nerede mutlu olduğunuzu hissediyorsanız orada yaşamaya gayret edin. 3.kuşak olarak almanyada doğan yeğenimle sohbet ediyordum sordum sen burayımı (TR) seviyorsun yoksa almanyayımı bana cevabı çok ben ülkemi (TR) çok seviyorum ama almanyada yaşamak istiyorum. Bu onun düşüncesiydi böyle hissettiği için kimse onu yargılayamazdı o gözlerini dünyaya orada açtı. Oranın havasını soludu oranın sokaklarında büyüdü. Ve orayı yaşamak için daha güzel olduğunu düşünüyor ve hissediyor. Sanırım dönüş yapacaklarında kendilerine bu soruyu dürüstçe sorup cevapladıktan sonra karar vermeleri gerekiyor. Çok kasmayın diyorum sebebi şu herkes bu dünyada rızkını alır. Allah insanın rızkını kestiğinde ise zaten canını alır. Dünyanın en zengin ülkesinde bile olsanız rızkınız kadarını elde edebilirsiniz. Madem öyle rahat olun nerede yaşamak istiyorsanız oraya yerleşin. Eğer tercihiniz memleketiniz ise biz size sadece sıcak bir şekilde hoşgeldiniz demekle yükümlüyüz. Sağlıcakla kalın.

Yerleşim Türkiye / Zonguldak
Üye473 yazı
msn: leodeal@hotmail.de

konu aktuel...

NASSILSIN Ali biladerim???

Üye473 yazı
yüregine saglik DERUNI kardes...

Ama, isin icinde aile olunca insan ister istemez celiskilere giriyor ki; yurtdisindan vatan hasretinin duygusalligiyla TR e dönüp ailesini perisan edenler de cok sayida.

Ben cocuklarimi ALmanya da büyütmek istemiyorum...Bir yabanci olarak 2. sinif olmasinlar.
Su an isim cok iyi, VW de satis yapiyorum, ayda 20-25 arac satiyor parami iyi sekilde kazaniyorum...ama, cocuklarim icin bunu yapma zorunlulugunuda hissediyorum.
Bana cok kez yabanci oldugum hissettiriliyor ve bu ileriki nesle cok daha net ve sert bir sekilde hissettirilecek bu memlekette...

Slmlar
Levent

Üye473 yazı
aktuel

Yeni Üye5 yazı
avrupa ülkelerinde şube ofis magaza showroom acmak ısteyen fırmalara yer kiralama gerekli iş ile ilgili personel temini dahil faaliyete geçene kadarki süreçte gerekli her türlü işlem ve fizibilite çalışmalarını sizlerin adına itina takip edilmektedir.
iletişim için
zeynel34@web.de e-mail adresinden ulasabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye183 yazı
Leo Kardeş. MSN de kay ettim ama hiç girmiyorsun herhalde. MSN: ali.karagoel@hotmail.de

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye56 yazı
Ben doneli 10 ay oldu ve cocougum ılkokul birinci sınıfa basladı. bende 4 ay once bir firmada ise basladım. esim hala türkce ogrenmeye calisiyor. su an i icin haytimdan memnunum. ilk iki senenin adaptasyon ve maddi acidan zorlu gecmesini bekliyordum ama beklentimden daha olumlu olarak gelisiyor durumlar. soruları olanlara daha acıklayıcı bilgiler verebilirm
palevac

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye473 yazı
Palevac...nereden geldin ne yapiyorsun...geldigiun yerdeki durumun neydi...anlat iste...

Üye473 yazı
konu aktuel...

Yeni Üye21 yazı
Merhaba arkadaslar,
bende forumunuza katilip fikir alisverisinde bulunmak isterim. Almanyada dogup büyüyen bir akademisyenim. 2009 senesinde Türkiyeye gittim ve 2011 senesine kadar bir süre özel sektörde birkac sirketde görevlerde bulundum.
Dönüs sebébimi kisaca aciklamak gerekirse:
Ekonomik, sosyal,hukuksal, kültürel olarak dislanmanin yaninda giderek sagliksizlasan bir topum yapisina sahit olmam ve icine girmeye zorlanmam idi. Bu argümanlar "das ist aber getürkt" gibi söylemler ile is yerinde irkci almanlarin planli saldirilarina maruz kalmanin yaninda, Alman orta ve üst kesimlerinden planli olarak giderek birbirinden koparilan ve gettolara hapsedilen bir yabancilar grubunun icerisine atilmaya kadar gider.

Benim kanimca konuya Türkiye konusundan bakmakdan ziyade yerlesilecek lokasyon/sehir daha fazla önem tasiyor.
Tabiiki Türkiye genelindeki sosyal atmosferin olumlu ve olumsuz ortak noktalarida az degil.
Hissetmis oldugum olumlu ortak yönler: daha fazla güleryüz ile diyalog, saglikli aile yapilari, yardimseverlik, daha genc bir topluluk.
Hissetmis oldugum olumsuz ortak yönler: aciliyet/sürat, vahsi materyalizm üzerine kurulmus insanlararasi diyalog, insanlararasi diyalogda resmi olmaya özenti, yer yer ve zaman zaman siddet olaylari, sosyal olarak güvensizlik ortami, asiri pahalilik, kültürel olarak özentiler, kisa vadeli isler ve devamli isyerini degistirmeye zorlanma...

Istanbul sehir olmakdan cikmis, bir trafik cehennemini andiriyor bence. Manzara yer yer müthis oldugu gibi . bir gezintiye ciksaniz 4 saatiniz yolda gecer. Güvenip bir restoranda yemek yemek bile cok zor, hem fahis/yüksek fiyatlardan ötürü, hem yediginiz yemegin porsiyonu ve kalitesi acisindan.
Olumlu yönleri ise: calismak icin potansiyel mevcut bence.
Bir arkadas Bursada yasadigindan bahsetmis idi. Bursa etrafinin yesilligi yönünden gözümü kamastirdi. Calisma olanaklarida mevcut bence. ancak kültürel acidan biraz faazla tutucu geldi bana. Hani o ünlü "Hey covboy, biz burada yabancilari pek sevmeyiz" söylemi vardir ya.

Diger arkadaslarin yazdigi gibi, bende Türkiyede en yakin irtibatlarimi Almanyadan veya diger Avrupadan dönen insanlar ile kurabildim. Almanyadaki Türkler hakkinda maalesef Türkiyede bile "kültürsüz, görgüsüzler" gibi söylemler mevcut. bazilari "siz neden Almanya ya uyum sagliyamadiniz" gibi saldirilarda bulundugu gibi, baskalarida anlayis gösterip hosgeldin diyorlar.

Benim kücücük beynime giren su arkadaslar: Almanya da alt, orta ve üst kesim Almanlar arasinda Türkler aleyhinde hem gizli veya acik bir görüsbirligi var ve bu ileriki tarihlerde degismeyecek gibi. Bazi sehirlerde ve eyaletlerde (Münih gibi veya Bavyera eyaleti gibi, Dogu Almanyada yasamak zaten bir Türk icin imkansiz bir olay bence) Türk olarak yasamak imkansiz gibi . Ve maalesef Almanyadaki Türklerin bir beraber hareket edebilme platformu ve bakis acisi yok. Tam tersine, Almanyadaki Türk toplumu arasindaki birbirinden kopukluk giderek büyüyor. Okulda, isyerlerinde, sokakta Türkce konusmak sonucunda "Almanca konus" diye bagiran irkcilar cogaliyor. "Pis Türkler" diye sokak ortasinda bagiran sarhos Almanlar baska bir bela, irkci bir düsünce yapisina sahip polis memurlari ve daha neler: kültürlerarasi diyalogun icerisine zehir atiliyor bence her gecen gün. Yabancilar yasasi demokratik olmakdan uzak. Okuduklarim ve duyduklarim dogru ise , Belcika ve Hollanda cok daha zor bir yabanci icin.
Isin kisasi, bizler kovuluyoruz arkadaslar ve gidebilenler istesede, istemesede gidiyor. Türkiyedeki arkadaslara vermek istedigim mesaj sudur:
Türkiyeden bakinca, Almanya insana ekonomik acidan güvenceli gelebilir, ancak o ekonomik güvence artik yok Almanyada.
Sizce( Türkiyedeki arkadaslara sormak isterim) Türkiyenin ekonomisi ne kadar kaygan? beni tedirginsizlestirende budur.
Bütün yazdiklarim benim hissettiklerimdir, ahkam kesmek istemem bu arada.

Yerleşim ALMANYA / BerlinMeslek Di?er
Üye992 yazı
selam arkadaslar
bir gurbetci olarak bende elbet bir gun donecem ,22 senedir ispanyadayim,bu ulke yabanci iscilerin ulkesi degil,
avrupa ile alakasi yok turkiye ile hic bir anlasmasi vs yok,ekmek aslanin karninda ,onceleri agzindaydi dusun artik,
benim aklima gelen veya takilan konu sudur,emeklilik konusu ,yurt disindan donenler emeklilik icin gunlugu kac paradan odeme yapabiliyor ve odemeden sonraki emeklilik icin en yuksen taban nedir acaba .bu konuda bilgisi olan arkadaslar biraz yazarsa oku**** aydinlanabilirm. tesekkurler

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye473 yazı
Terce kardes...ellerine saglik...Detayli yazitin icin tesekkürler...
yazmaya devam edersen buraya verimlilik katmis olursun...

§ sene kalmissin...neler yasadin...ne yaptin...

slmlar

Yeni Üye21 yazı
Selam Levent kardes. 2 sene kaldim. Yaptiklarim: oratami anlayabilmek icin en dogru olayin hemen calismak oldugunu düsündüm, ve gider gitmez hani o "Almanca bilen araniyor" islerinden birtanesinde, Istanbulda bir aile sirketinde ise basladim (Callcenter degil, sanayi sirketi). Is hayatinin zorluklari hakkinda söylenen dogru TR icin: 12 saat is, 4 saat ise git gel, Cumartesi dahil, maas 1300 TL. Almanya da sahip olmadigim imkanlara ulastim: meslegim dogrultusunda tecrübe edinme. Türkiyedeki aile sirketlerinde kurumsallik anlayisi yok: kararlar an

Yeni Üye21 yazı
Selam Levent kardes. 2 sene kaldim. Yaptiklarim: ortami anlayabilmek icin en dogru olayin hemen calismak oldugunu düsündüm, ve gider gitmez hani o "Almanca bilen araniyor" islerinden birtanesinde, Istanbulda bir aile sirketinde ise basladim (Callcenter degil, sanayi sirketi). Is hayatinin zorluklari hakkinda söylenen dogru TR icin: 12 saat is, 4 saat ise git gel, Cumartesi dahil, maas 1300 TL. Almanya da sahip olmadigim imkanlara ulastim: meslegim dogrultusunda tecrübe edinme. Türkiyedeki aile sirketlerinde kurumsallik anlayisi yok: kararlar ankararlar ani bozulur, aniden isten cikarilma, aniden ise alinma, yani profesyonellik henüz oturmamis. Kendi meslegimde gercekten tecrübe edinme imkanin cok basit oldu. TR deki en kurumsal islere basvurdum. Almanca, Ingilizce, is tecrübelerim ve Avrupan diploma bana birsürü isgörüsmesi olanagi acti. Su anda TR de bir ise baslarsa bir akademisyen, 3.000 Tl maas alabilir. Fakat, bu maasi nekadar zaman alabilir, soru burada gizli. Bütün gazeteler TR deki ekonomiyi göklere cikarir, ancak ben kendi gözlerimle görmek istedim. TR su anda sanayi acisindan Avrupanin imalatcisi; tabiiki Avrupadan bagimsiz bazi büyük sirketlerin kollarida var Türkiyede. Istanbul ve Bursa hakkinda yazdiklarim yukarida; Izmir bana yer yer fakir bir sehir havasi sundu. Tabiiki birüsü izlenimlerim var, hepsini buraya tasirsam, yorum bitmez. Isyerleri hakkinda: insanlarin birbirini ignelemesi dogal görünüyor. Patron ani patlamalar yapiyor. Sonucta cok keskin ve dikkatli olmak gerekebilir. Kullanilan teknoloji hakkinda: Avrupadan eksik cok yön göremedim. Sosyal ortam hakkinda: bence TR deki topluluk Avrupaya nazaren daha fazla dayanisma icerisinde. Toplum yapisi daha saglikli yani. Sizi birisi ise almasa dahi, is bulmaniza yardimci olabiliyor. Is kurma meselesine gelince: oradaki piyasada iddia edip isleri yürütmek benim acimdan cok zor geliyor, fakat Avrupadada kendi isini kurabilmis bir insan orada neden kuramasin? Biraz inis cikislar ile, dikkat ile yapabilir belki. Bazilari "Avrupada yapamayan TR de hic yapamaz" diye konusuyorlar. Bu arkadaslara daha genis düsünmeyi öneririm. Avrupadaki bazi engeller TR de yok ve tersi. Herseyden evvel,insanin saglikli olmasi icin motivasyona ihtiyaci vardir; buda Avrupa nin gettolarinda cokmu var? Tabiiki iyileride var Avrupada, kurumsal engeller, sosyal engeller, kültürel engeller ve sosyal engeller cok insani yipratti Avrupada. Türkiyede bizim acimizdan bürokratik engeller oldugu gibi, insanlari algilayabilme/anlayabilme zorluklari var. Karsinizdaki insanin neyi ifade etmek istedigini anlayabilmeniz icin, bir süre orada yasamaniz ve özen göstermeniz gerekiyor. Satir arasindaki gizli ifadeler size kazandirabildigi kadar, kaybettirebiliyor. Amerika özentisi yaygin oldugu kadar, hic ummayacaginiz birisinden en argo, asosyal hareketleride görebilirsiniz. Benim yukarida belirttigim gibi, TR deki ekonomik gelisme ne kadar sürer, birdahaki krizde neler yasanir? Beni korkutan iste bu nokta.

Üye473 yazı
Terce...
eline saglik arkadasim...
Benim düsüncelerim de ayni hemen hemen.
TR nin bu hizli gelismesi, avrupa veya TR medyasinin bunu pohpohlamasi, heleki politik yapi, olasi krizi olasi gösteriyor...Lakin, TR deki ekonomi asiri derecedeki krizi önleyebilir düsüncesindeyim.

Acikcasi: benim dönme sebebim iki oglum. Biri 2,5 yasinda biri de 6 aylik. Ben 43 yasindayim.
Bu cocuklari Almanya da büyütmek istemiyorum. Yabancilik damgasini yiyerek, önlerine tonlarca yasam engeli konarak, defol laflarini enselerinde hissederek yasamasinlar. Yazidiginiz gibi...TR deki firsatlari bilincli sekilde degerlendiren biri
TR de iyi gelir elde edebilir. Almanya daki tembellesmis düzene tutsak kalmislar hic dönmesin...Kavgacilara TR de ekmek var diyorum.

saygilar...

NOT: TERCE...görüselim kardes...: leodeal@hotmail.de

Üye351 yazı
ben tr de çağrı merkezi sektöründe ve gayrimenkul sektöründe çalışmaktayım
Almanya ile yapılacak o kadar büyük ve çok iş varki Almanya dan gelen birinin burada ne yaparım sorusunu sorması bana çok garip geliyor.
alman firmaları "çağrı merkezi sektöründe" hep dolandırıcı türk firmalarının hakedişini vermiyorlar payment firmalarıda aynı
bence bir türk arkadaşım orada payment firması kursa acayip iş yapar bu alanda o kadar büyük sıkıntı varkı anlatamam
hiç bişey bilmiyorsanız almanyada sizin alışveriş yaptığınız vodafone bayiine gidin veya O2 veya SKY deutschland gidin konuşun bu firmalarla Çağrı merkezinden satış yaptıracağım ne kadar provizyon verirsiniz bana deyin
100 euro varsayalım gelin tr de 80 euro ya dağıtın projenizi burada 1500 tane çağrı merkezi var belki daha da çok ve proje ye güvenli ödeme kaynaklarına ihtiyaclşarı var
olmadı gidin matbaya dergi bastırın 10 euroya satsın burada call centerler 99 euroya
ne bileyim yani telefonda su bile satılıyor
Başımızın üzerinde yerleriniz var Almanyadaki gurbetçilerimiz burada hiç şüpheniz olmasın ama nolur TR ye bağlantılarınızla gelin almanya daki çevrenizle gelin iş ondan sonra kendi gelir.
gezin 10 tane fabrika randevu alın konuşun TR ye de sizin için pazar araştırması yapabilirim deyin belki ürünlerini satmak isteyenler çıkar bedava bayiilik bile verirler benim bi arkadaşım köşeyi döndü bu şekilde
Anlayacağınız çalışmaya devam :))

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye473 yazı
ramco...iyi düsünceler...cesaret verici...tskler...
Görüselim...

Adana da baglantin var mi? Call center konusunda...almancasi iyi biri cal centerde ne kadar kazanir???

slmlar

Üye351 yazı
burası sizin memleketiniz evet Türküz farklıyız
Burada insanlar tez canlıdır hemen sonuç ister hızlıdır TR de hayat
Öyle Almanya gibi 3 kuruşluk banka hesabına 3 hafta randevularla sürünmezsiniz. oturursunuz masaya 5dk hesabınız açılır
Burada insanlar sıkıntı olursa gelir yüzünüze söyler POLIZEI diye bağırmaz
Bi iş için 5 kere randuvalışım 10 kere mektuplaşmazsınız burda
Mail at bizsana döneriz diyep sallamaz burda kimse kimseyi. Oluyosa oluyodur olmazsa olmuyodur.
Saçınız siyah diye de kimse **** namussuz gözüyle bakmaz size
"insanlık hali" teriminin ne olduğunu burada öğrenirsiniz makina ile insanın farkını Türkiye de öğrenirsiniz
Gece yarılarına kadar sohbet vardır benim ülkemde çocuklar gürültü yapar alt kattaki komşun "yeğenlerim onlar benim tabiki gürültü yapacak" der şaşırtır seni
Bayramlarda heryer açıktır burada

Kısaca hayat burada güzel kardeşlerim "ANA GİBİ YAR VATAN GİBİ DİYAR OLMAZ"

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye473 yazı
kardesim...eline saglik harikasin.sagolasin

Üye473 yazı
ramco...istersen kaydedebilirsin kardes...

leodeal@hotmail.de

Yeni Üye17 yazı
Arkadaşım bende bundan tam 12 sene önce döndüm vatanıma ve cok mutluyum 20 yasındaydım geldiğimde iyiki gelmişim babalar gibi askerliğimi 18 ay yaptım evlendim güzel bir hayatım var simdide ticarete girmeye calışıyorum ama o tarafı kısmet bana soracak olursan paran coksa güzel biryerden bir dükkan al paşalar gibi gecinirsin ama yok kardeşim okadar yok diyorsan kendi olceğinde bir iş yaparsın olur biter hayırlısı olsun sadece biraz alışma sürece seni zorlar alıştınmıda ALLAH kerimdir.yürür gidersim ALLAHA emanet ol kardeşim

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Yeni Üye21 yazı
Levent kardes, maalesef TR de fazla maddiyat var, maalesef DE dede fazla irkcilik var. Irkcilik ise maddiytin oyunu. Hepsi oyun bunlarin kardes. Cocuklarin emin elde olsun istiyorsun, anliyorum. Cocuklarini ilim ile besle derim. Ancak ozaman gelecekleri maddi acidan emin olur.
Unuttugum bir cümle var idi burada, onu eklemek isterim: TR de kimse kimseyi takmaz, cünkü oradakiler sonuna kadar bu azabi mukaddesi cekmeye yeminli. Bütün iliskiler orada sadece menfaat.................................

Yeni Üye21 yazı
TR vahsi maddiyat, Avrupa ise ***liga geridönüs devrini yasiyor.
O sebepden de TR de bol gelisim var.. Iliskiler kuracagimda, bilmem neler, insan yiliyor, icinde insanlik olmadigi müddetce iliskilerin.
Hadi keninize iyi bakin, ne olsa birbirimize iyi bakip dayanisma icerisine girmeyiz., kendimize iyi bakacakmisiz.
Bütün kurdugun iliskiler kisa vadeli, Levent kardes, hepsi seni ilk firsatda arkandan satar. Hep tetikte olmak ise huzurun a sini göstermez. Sende biliyorsun, sadece cocuklarini düsünüyorsun, anliyorum.

Üye473 yazı
hocam...su dünyada heryerde maddiyat var. Maddiyatcilikda insanin artik icinde...Yazitiniz gibi, ilim de maddiyatcilikla oluyor.Lakin, insanin icini oksayan o aile dugusu var ya, cocuklarim bundan yoksun kalmasinlar...
Yani, teyzesini, halasini, nenesini bilsinler...burada kimsemiz yok ve en büyük sebebim de bu.

saygi selamlar

Yeni Üye21 yazı
Anladim, sadece tecrübelerimi aktarmak istemis idim. Gerci sende biliyorsun, fakat aklinda bulunsun: akraba dahi tehlikeli olabiliyor TR de,gazete 3. sayfa haberlerine bakman kafi. Tabi her aile icin gecerli degil. Cocuklariniz icin yinede o dinamizm icerisinde yasamak daha faydali olabilir, yinede insan ve arac trafigine dikkat, bunu cift anlamli söylüyorum. Almanyada gercekten sadece senin degil, hicbir Almancinin kimsesi yok. Haklarini öldürme derim sadece. Saygi sevgi ile