Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

1000 Kadın Yaptı. . . Belki Sıra Bizde. .

Başlatanmurat__turkmenTarih04/02/2011 19:18:58Yorum100

İlk mesaj
Üye200 yazı
herkese selamlar.. bi öneri sunmak isterim.. ama bu genel bi öneri.. ayrıntıları birlikte belirleyelim.. uzun yıllardır aklımda olan bi sistem bu.. geçenlerde gazetede okuduğum bi haber, tekrar ateşimi yaktı.. 1000 kadın girişimci 1000 er lira vererek bi dergi çıkartıyorlar.. yani toplam 1 milyon lira sermayeli bi iş.. ben yıllardır, proje bazında ortaklık yapabileceğimiz, hukuki zemine oturtulmuş bi birlikteliği anlatıp duruyorum.. konunun daha iyi anlaşılması için küçük bi örnek.. bi şirket kuralım.. herkes gücü oranında ortak olsun.. 1000 lira ya da 5 binlira... toplamda mesela 500 bin llira sermayeli bi şirketimiz olsun.. sonra bu parayı kısa vadeli projelerde değerlendirelim.. ve her projedeki karın belli bir oranını proje sahibine ve projeyi üstlenenlere bırakıp,geri kalanını şirketimizin kasasına koyalım... ben turizm ve organizyonla ile alakalı olduğum için, benim proje önerim bunlarla alakalı olacak.. mesela, izmirde büyük bir stadyum konseri düzenleyebiliriz.. toplam 3 aylık bir çalışma ile,en az yüzde 50 kar edebiliriz.. bu benim fikrim.. bi yünetim kurulu ile tüm projeleri değerlendirebiliriz.. vaktinizi aldım.. lütfen fikirlerinizi ve yorumlarınızı belirtiniz..
muratttt

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Yeni Üye54 yazı
Herkes zamanında kendi gücü ve çevresin dahilinde bir şeyler yapmaya gayret etmiş. Kimisi başlamadan fikrinden vazgeçmiş kimiside başarılı olmuş. Murat beyin güzel bir düşüncesi var. Büyük bir hedef ve gerçekleşmesi durumundada oluşumda yer alan herkesin tatminkar kazançlar elde edebileceği kanısındayım. Burada 1000 kişilik bir grup belirlenmiş. Bu gerçektende büyük bir hedef, ulaşılması güç bir rakam.. Ancak ''Azim varsa çözümde vardır'' .. Sonuç itibariyle herkes özgürce düşüncelerini belirtiyor. Doğru veya yanlış..

Noter huzurunda yapılacak anlaşmalar ve hukuki sorumluluklar yerine getirildikten sonra insanlar bir nebzede olsa oluşuma karşı güven duyacaklardır..

Herşeyin hayırlısı..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye305 yazı
ticaret adammısn ne haltsan ac bi site diyene kadar bnm yazılarımı okusan o senin sacma sitendeki sacma bilgilerden cok daha degerrli vede direk online ve lokal olarak iş yapmış sitemide görürdün, www.doydum.com interneten online yemek sipariş sistemi google da aratırsan zamanında nasıl bi yapılanma yapmışım sadece net alanında onu görürsün ayrıca özellklerii acklamama gerek yok bu sıtede benı bilen biliyo senın gibi sacma sapan eğtimsiz bi adamlada muhatap olmak bana yakışmaz potansiyeln yetmez o gecmişte yaptıgm ve yürüttüğüm sitede sana kapak olsun
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye223 yazı

Ttr911 Ali Uçar ; tamam kardeşim, geçmiş yazılarını okudum. Sen büyük adamsın. doydum.com a baktım 2007 de kapanmış.
Ne yapalım bizim paramız yok anca free site açıp insanları bilgilendirmeye çalışıyoruz.İnşallah 10 türk liram olunca com lu bir site alıcam.

//
Geri cevap yazmana gerek yok.
//

Beni muhatab alıp yazı yazdığın için gururlandım ve onurlandım. Teşekkürler.

Sana ticari yaşantında başarılar. Yüzünden gülücükler , cebinden paracıklar eksik olmasın. Bol kazançlar.

Ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye23 yazı
sayın murat türkmen bende sizi kırmak istemedim yanlış bir kelam ettiysem affola...

ticaret adam arkadaşım/forumdaşım çok uzun yazıyorsun ve genelde olumsuz yazıyorsun eğer sende biraz daha yapıcı olabilirsen neden buradan bir iş çıkmasın ki ?

madem sen sordun bende söyliyeyim bende 30 yaşındayım özel sektörde kendime yetecek kadar kazanıyorum halimden de memnumum, çok şükür Alllah"a geçinip gidiyoruz...

eğer bir ortaklık oluşursa 1000 tl yada biraz daha fazlasını ben koyarım, en azından denemiş oluruz
büyük hayaller Mehmet"leri Fatih yapar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye200 yazı
arkadaşlar, sanırım konuyu dağıttık,, ticaret adam, snin son uzun yazını okudum, ve şimdi sana gerçek düşüncemi söyleyeyim dostum.. sen, benim tam da, LÜTFEN BÖYLE YAPMAYIN ARKADAŞLAR, dediğim şeyi yazmışsın.. herkesten rica ettim, dedim ki, ARKADAŞLAR LÜTFEN GÖRDÜĞÜNÜZ TEK KAREYE YORUM YAZIP, ÇEKİLMEYİN, LÜTFEN EĞER İLGİLİ İSENİZ KONUYA, BAŞLIKTAN BERİ YAZILANLARI Bİ OKUYUN BAŞTAN.. sana soruyorum, ve cevabının samimiyetine inanacağıma söz veriyorum.. sen okudun mu yazılanları? bak dosttum, ben burada kendimi ayrıntılı tanıttım,, hem de bir kere değil... ve herkesten, senin söylediğini rica ettim.. dedim ki, LÜTFEN , BENİM YAPTIĞIM GİBİ, KENDİNİ TANITIN.. KİMİZ, NEYİZ, NELER YAPTIK ŞİMDİYE KADAR, POTANSİYELİMİZ VE DONANIMIZ NEDİR? YENİ FİKİRLERİMİZ NEDİR? HERKES BİLSİN, dedim... senin sorduğun soruları, AKIN SELÇUK hocamla da konuştuk.. ve amacın gerçekten ÜZÜM YEMEK olsa idi dostum, gayet TATMİN EDİCİ cevaplar bulunuyor yazılarımda sorularına.. ama sen, kendi yazın için ayırdığın 15 dakikayı, başlıktaki 87 yorum için ayırmamışsın dostum.. beni üzen tam olarak bu,, demediğim, istemediğim, beklemediğim şeylerle beni suçlayıp,, dediğim, anlattığım, istediğim, beklediğim şeyleri anlattığım yazıları görmüyorsun... ve bunun sonu yok dostum,sana herşeyi, her soruna cevabımı ÜŞENMEDEN, SAMİMİYETLE, EN BAŞTAN ANLATSAM dahi, mesela yarın da bi başka arkadaş yine sadece 3-5 yoruma bakıp bi sürü şey yazabilir ve bunun önüne geçmek imkanı yok... o sebepten diyorum ki,, teşekkürler dostum,, yorumlar yaptın.. vaktini ayırdın.. ama benim söyleyecek sözüm yok.. ve birde lütfen, insan psikolojisi anlatırken, MESELA, TTR 911 SANA , SENİN BANA YAZDIĞINDAN ÇOK DA SERT OLMAYAN Bİ ŞEKİLDE CEVAP YAZDIĞINDA TAKINDIĞIN TAVRI, VERDİĞİN CEVABI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDUR.. ticaret yaşamında, ve bir-kaç sene içinde tüm türkiye'ye sunmayı planladığın projende başarılar dilerim.. o projeyi biliyorum,, çünkü seni ÖNEMSEDİM, CİDDİYE ALDIM VE VARLIĞINA KIYMET VERDİM, ve diğer yazılarını da okudum... iyi akşamlar
muratttt

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye200 yazı
arkadaşlar, iki gündür burayı kişiselleştirdik biraz.. kendi payıma özür dilerim.. burası bir fikir havuzu ve buradan aldığım her fikri, kar olarak görüyorum.. uzun zamandır bu başlığa kimse YENİ FİKİRLERİNİ YAZMADI AMA.. eğer toplanabilirsek neler yapabileceğimizi gerçekten sadece 2-3 kişi mi düşünüyor? önerilerinizi bekliyorum.. iyi akşamlar dilerim
muratttt

Üye125 yazı
Murat kardeş, iki yıldır işsizim ; daha önce de yazdım.kafam fazla basmıyor büyük çaplı düşüncelere..sanırım öğrenilmiş çaresizlik..Eğer bir iki yıl önce bu tarz bir fikir karşıma çıksaydı ,çok daha büyük düşünebilirdim.Ama kafam şuna basıyor.En azından fikrimi açıklayayım.Ya da param olsa BEN bireysel olarak ne yapardım.

* Hastel kadayıf ın ürünlerini satardım .bakkal marketlere.
*Tahtakale tarzı bir yer açardım.
*çorap toptancılığı yapardım.üretim değil sadece toptan satış.
*çok büyük bir pazar tezgahı açar ,seç al giyim işi yapardım.haftanın 6 günü
*w.penguenbayi.com tarzı iş yapardım.
*ww.ilkintoys.com ürünlerini satardım.
*lc wakiki yada evkur tarzı bir iş yapardım.
*ahşap hediyelik eşya satan büyük bir yer açardım
*hurda işi yapardım
*oyuncak toptancılığı yapardım
*temizlik firması açardım.
*unlu mamuller toptan ve perakende hem dağıtım hem perakende işi yapardım..
*Büyük bayilikler alırdım.gıda giyim ...

Aklıma bir çırpıda gelen işler ....
Bilemiyorum olumu yada olumsuz bir fikir oluştumu kafanızda.
Yapılabilecek tonla iş var.Diğer arkadaşlarda yazsınlar.Ama lütfen bu yazının arkasından yayınlanacak ilk yazı ve devamındaki yazılar " iş fikri yada yapılabilecek işler" çerçevesinde olsun.
Artık yorum,eleştiri,karşı görüş yazmayalım.Yazanlara da cevap yazmayalım.Hit:2000 e yaklaştı bu arada.
Deyin ki arkadaş "fikrim şu yada param bu"
BEN DİYORUM ,; YAPILACAK İŞLER YUKARIDA VE BEŞ KURUŞ PARAM YOK.
Ama bu oluşumda ; hizmetkarınız olmaya hazırım,yada pazarlamacı......en azından çay demler çay ikram ederim.

kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye200 yazı
fukara ağabey teşekkür ederim yazdıkların için.. dediğin doğru, ARTIK YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM CANCAĞIZIM.... ve evet, haklıısn belki, ÖĞRETİLMİŞ ÇARESİZLİK derken.. eşim gıda mühendisi,, büyük bir avm de departman şefliği yapıyor... bu avm,ttürkler tarafından kurulup, daha sonra avrupalı bi ülkeye mensup yabancı yatırımcılar tarafından satın alındı.. vebüyüdükçe büyüdü... ELİN OĞLU edebiyatı yapmayı sevmem, ama gerçekten öyle oldu.. onlar geldi ve yapamadıklarımızı yaptılar.. şirketi çok büyüttüler,,, ve çok başarılı profosyoneller bunlar.. ama dedim ya en başta,, ARTIK YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM CANCAĞIZIM,,, yeni şeyler yapmak lazım... saygılar herkese...
muratttt

Üye422 yazı
Girişimci için geçen her an pazar payından kayıp demektir.Murat Bey bence konu bütünlüğünün sağlanması açısından daha sık takip etmeniz gerekmektedir.Artık bir adım atılmalı diye düşünüyorum.Ben ilk gönüllülerindenim bu işin ama ne yazık ki Dubai'den toplantınıza gelemeyeceğim.Yine de toplantının yapıldığını görmek, bilmek genç girişimciler için motivasyon olacaktır.Türk girişimcilerin dünya pazarlarında adlarını duyurması, yabancı forum sitelerinde sizlerin bizlerin yaptıkları gruplar,işbirlikleri ve yaratıcı girişimlerin konuşulması gerek artık.Birazda batı bizi örnek alsın.
İstiridye Mantarı İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye200 yazı
haklısınız yumitasarım.. kayın validemin ameliyatı için hastanede kalıyoruz yaklaşık 1 haftadır.. sadece akşamları bakabiliyorum konuya.. ve hızlı ilerleyemediğimiz de doğru.. siz mesela, şimdi bi proje sunun bize,,, hem sohbet etmiş oluruz. hem de diğer arkadaşlar için teşvik edici olur.. tabii müsaitseniz.. iyi akşamlar,,
muratttt