Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

1000 Kadın Yaptı. . . Belki Sıra Bizde. .

Başlatanmurat__turkmenTarih04/02/2011 19:18:58Yorum100

İlk mesaj
Üye200 yazı
herkese selamlar.. bi öneri sunmak isterim.. ama bu genel bi öneri.. ayrıntıları birlikte belirleyelim.. uzun yıllardır aklımda olan bi sistem bu.. geçenlerde gazetede okuduğum bi haber, tekrar ateşimi yaktı.. 1000 kadın girişimci 1000 er lira vererek bi dergi çıkartıyorlar.. yani toplam 1 milyon lira sermayeli bi iş.. ben yıllardır, proje bazında ortaklık yapabileceğimiz, hukuki zemine oturtulmuş bi birlikteliği anlatıp duruyorum.. konunun daha iyi anlaşılması için küçük bi örnek.. bi şirket kuralım.. herkes gücü oranında ortak olsun.. 1000 lira ya da 5 binlira... toplamda mesela 500 bin llira sermayeli bi şirketimiz olsun.. sonra bu parayı kısa vadeli projelerde değerlendirelim.. ve her projedeki karın belli bir oranını proje sahibine ve projeyi üstlenenlere bırakıp,geri kalanını şirketimizin kasasına koyalım... ben turizm ve organizyonla ile alakalı olduğum için, benim proje önerim bunlarla alakalı olacak.. mesela, izmirde büyük bir stadyum konseri düzenleyebiliriz.. toplam 3 aylık bir çalışma ile,en az yüzde 50 kar edebiliriz.. bu benim fikrim.. bi yünetim kurulu ile tüm projeleri değerlendirebiliriz.. vaktinizi aldım.. lütfen fikirlerinizi ve yorumlarınızı belirtiniz..
muratttt

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Üye170 yazı
Sayın Murat Bey böyle bir projeyi hayata geçirecek olursanız bende katılmak isterim küçük bir sermayem ve türküyede bulunmayan bir projem var ve üstelik buna kadınlar daha sıcak bakar ayrıca böyle bir projede kadın istihdamıda fazla olacağından para koydukları işte çalışabilme şanslarıda olur yaklaşık 500bin lira ile asla zarar etme riski olmayan ve sağlık sektöründe bir iş olacak risksiz iş yoktur derseniz kesinlikle bu proje çok farklı bir süredir tüm detaylarını araştırmaktayım ancak projemin çalınma korkusundan yatırımcı bile bulamıyorum yasal bir dayanağı olursa bu şirketin bunu sizinle paylaşmayı çok isterim
herkese kazançlı projeler
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye81 yazı
Katılımcılar yavaş yavaş çoğalmaya başlıyor. bu iyi bir gelişme. Ancak,Bende katılırım diyen arkadaşlar genelde fikir belirtmiyorlar.
Arkadaşlar bende katılırım derken bence, ortaya bir de fikir koyun. Yada ben şu işi yapabilirim ya da şu şekilde katkım olur ve ya ben aktif olarak çalışamam ama para desteğinde bulunurum ya da iş gücümü ortaya koyabilirim gibi beyanlarda da bulunsun. Sadece katılırım demek yetmiyor bence.
Eğer bir oluşum gerçekleşirse aynı zamanda burada yazan kişiler kurucu üye olacak. O yüzden kimin ne iş yaptığı , uzmanlık alanı gibi konuların bilinmesi gerekiyor.
Birde Sayın Murat Türkmen Fikir sizden çıktığı için ve sizinde İzmirli olmanız nedeni ile İzmir den destekler gelmeye başladı. Toplantıda doğal olarak İzmir de Yapılacak. Ancak benim gibi İzmir dışında olan kişiler iştirak edemeyebilir. Bu nedenle Bir tartışma platformu oluşturularak Toplantıya gelemeyenler için bir Açıklama ve bilgilendirme paylaşımında bulunulması gerekiyor. Lütfen bu konuya da bir el atalım.

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Üye125 yazı

derler ya " at bulunur meydan bulunmaz:meydan bulunur at bulunmaz" şimdi meydan buldum ama atım (SERMAYEM) yok.Ama enginlere sığmaz deneyimim tecrübem var acizane... çoğu arkadaşın yaşını bile bilmiyoruz,yada maddi gücünü,yada bu projeye ne kadar gönül verdiğini.Ama şuna tecrübemle inanıyorum ;Bu duvarı paylaşım yapanlardan çok daha fazla kişi TAKİP ediyor.3ncü sayfaya kadar geldik.Çok acil olarak bu İŞ in masaya yatırılması ve de bu duvardan çok güzel ve sade bir dille her kesimden insanın anlayacağı şekilde anlatılması gerekiyor.Hani Walt Disney ne demiş " Her şey bir fareyle başladı.".Yani bir düşünceyle..ama eyleme geçmenin zamanı geldİ. Aşağıda maddeler sıraladığım bir kaç konuyu paylaşmak isterim.

*İzmir de ,Toplantı yapılmadan önce öncü takımı ( fikri ortaya atan ve destek verenler) çok iyi bir ön hazırlık yapmalı, bazı konular netliğe kavuşmalı,mesela;
*Ne satacağız
*Nerede satacağız.
*Kime satacağız.
*Neden bizden alsınlar
*Farkımız ne olacak.
*Üyelerde sattığımız üründen faydalanacak mı.?
Sorular çok...
Ya da "xanaokulu" nun o süper dediği projeyimi hayata sokacağız.
*Neco nun dediği gibi İzmir dışındakilerin durumu ne olacak.
*yumitasarim ben 1'nciyim .
*zeynelgun ok dedi.
*ttr911 tamam diyor.
*u.emre ok.
*aysu ok dedi.
*e.g.e.m.e.n tamam.
*emzar45 abimiz zaten ok dedi.
*sezgin1981 evet dedi.
*lider_27 ok dedi.
EVET BU ARKADAŞLAR "TAMAM " DİYORLAR AMA ŞARTLARI ŞU .HUKUKİ ZEMİN OLUŞTURULMALI..
YORUMLARA GÖRE DEVAM EDECEĞİM YAZILARIMA...

kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye920 yazı
merhabalar sayin arkadaşlar...herkes değerli fikirler pailaştiniz.kendi adıma teşekkur edrim.
bir elin nesi var iki elin sesi var.
fukara13 arkadaşima katilyorum. ve diğer arkadaşlarina. öncelikle herkes kendini tanitsin.
ben emzar nebieridze gürcistan uyruklu,1990 dan beri türkiyede ikamet edyorum.çeşitli sektörde ve şirketlerde gorev aldim ve eski sovyet ülkelerle ticaret yiaptim. 13 senedır kendi işimin kurucu,işletmeci ve profesyonel üretici firmanin sahibiyim. Türkiyede ilk ve tek im.Avrupada da ilk ve tek Türk firmaiz.doğal taş dekorasyon sektörde en yüksek kazançli özel ürünler üretmekteiz.web sitemizi herkez inceliebilir. www.granitsanat.com ve facebook taki sayfami da inceliebilirsiniz. Granit Sanat Emzar Nebieridze olarak bulabilirsiniz.
sıra diğer katilimcilarda.
gelelim bu projeyie. proje çok olur ve gerçekten mukkemel. onemli olan bu projenin hayata geçirmek,ciddiet, icraat ve cesaret.
nerden başlyabiliriz?
öncelikle izmirde bulunan arkadaşlar toplanalım ve masayia imkanlarimi koyalım.her kişinin mevcut işini incelyelim ve en kazancli iş hangisi ise? o işe katkida bulunalar gelir kaynaği arttiralım .ilk geliriden projelerinden en kolai ve en çabuk geri dönuşlu ,hayiata geçirelim.bu ek gelir sağlar.bügün en büyuk guç paradır.izmir dişindaki katilimci arkadaşlarla dayima temaslarda bulunsun ve icraatlarin bilgi olsun. bu internet ve kamera sitemleriyile olur.bankada hesap açılr ve bu hesaba hiç kimse tek başinda karar veremez. toplantilarda karar alınır ve iki veya daha fazla imzaile tum işleri yiapilacaktır.bir marka yaratalım. ve bu marka adi altinda gittikce her sektörde hizmet ve ürün,pazarda sunalım. bir sene sonunda eminim ki gelirinden kendi araziminizi satin alırız ve o arazide bir çati altinda toplanalım. bunun örnekleri çok var... en iyi örnek de KİPA VE TANSAŞ... ikea,koçtaş,ve daha nice örnekler. ama bunu herkes bilyoruz ki bunlar hepsi bir örnekten başlangiç yaptilar.gittikçe güç birliyi yaptilar ve böyle büyudular.
bizler de diğer şehirlerde ofisler açariz ve yeni katilimcilarla bilikte işlerimizi ürütecez...hekes memnun ve hekres kazançli olacak.
size bir örnek fikir pailaşmak istyorum mevcut çalişan işimden. 40.000 tl sermaye ile her şehirde %50-%50 ortak işletmeile yillik 400.000 tl lik kazançli iş teklif edyorum.basit metematik yiapalım. 400.000 tl : 750tl(sadece bir kalem ürün 50x70 ebatinda.Atatürk portre,kişisel portre,logo,kabir baş taşi,veya her hangi bir çalişma.) = 534 adet : 12 ayi. 45 adet ürün eder. : 3 sektör tuketiciyi sadece =15 adet eder ayida sektör başina.her şehirde bu sektörler mevcut ve en sağlam müşteridir.onlar için da en ihtyaç olan üründur. bu rakkamla hiç bir ülkede bukadar kazanç elde edilemez... hiç bir sektörde ve üründe. helal para olarak kast edyorum.alın teriyile çalişarak.ve az sermayeile yatirim yiaparak.
bu 40.000 tl lik sermaye bir kişi da koyabilir,veya maksimum 5 kişilik grup. kişi başi 8.000 tl. o şehirde tek merkezi ofis olacaktır ve ilçelere batyilikler usulu da çalişir. bu demek ki işin tek sahibi dır.bunun yianinda portvei büyücek ve kazancin da artacak.
her zaman demiştim ve gene dyorum bügün dünyada en kolai ve en büyük para kazanabilen ülke Türkiye dır... ama malesef bunu bilen çok azdır.birlik eksikliyi var ve güvenin.cesaretin ve pailaşimin.
eğer bu yiaziyiden birileri rahatsiz ettiyisem kusuruma bakmain. kötü nyietim yoktur. paylaşmak istedim sizinle düşuncelerimi ve projelerimi. turkçem zayif olduğumdan yiazidaki eksiklilkere kusruma bakmain.
benim kapim her zaman açik. yardim lsun,fikir olsun veya iş birliyi olsun. herkese. her kim ciddi,dürüst,kendine güvenen ve helal para kazanmak isteyen varisa...
hekese bol şans ve hayrli kazançlar dilerim.
saygilarimla emzar nebieridze
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye200 yazı
herkese tekrar selamlar... 1 gündür yazı yazmayıp gidişatı izliyorum ve çok memnunum arkadaşlar.. sanki artık emeklemeye başladık gibi geliyor.. en azından yerimizde saymaktan vazgeçtik.. buradan ve özelden yazan arkadaşlarımın hepsine tekrar teşekkür ederim.. yorumları ve destekleri için... tekrar söylüyorum, 6 mart günü izmirde bir tanışma toplantısı düzenleyelim.. izmirdeki arkadaşlar bizzat gelsin,, izmir dışında olan fakat bu toplantıda ye almak isteyen arkadaşlarımız ise internet marifeti ile aramızda olabilir.. toplantı saatinde kendilerini ayarlayıp, msn' görüntülü konuşma yöntemiyle toplantımıza bağlanmasını sağlayacağım.. fikrim bu.. böylece izmir dışındaki arkadaşlar da bi kaç dakika kendilerini ve fikirlerini anlatmak imkanı bulacaklar.. bir de şunu belirtmek isterim,, neco nunda belirttiği gibi, lütfen fikirlerinizi yazın buradan, tartışmaya açın.. ama eğer ciddi iseniz, gerçekten bu projede yer almak istiyor iseniz, MUHAKKAK BU BAŞLIĞI BAŞTAN SONA, İLK YORUMDAN BU ZAMANA KADAR OKUYUP ÖYLE KATILIN ARAMIZA... tekrar söylüyorum, sadece başlığı okuyup gelmeyin lütfen, ya da sadece fikrinizi belirtip çekilmeyin.. bu durumda bizler, sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmak zorunda kalıyor olacağız.. ve lütfen şu kriterlere uygun fikirler yollayın... BİZLER PAZARLAMA ŞİRKETİ DEĞİLİZ,, EVET BELKİ PAZARLAMA DA YAPABİLİRİZ, FAKAT ASIL İŞİMİZ BU DEĞİL ASLA... ÖNERECEĞİNİZ PROJELER, GİRİŞ- GELİŞME VE SONUÇTAN OLUŞAN,, BELİRLİ Bİ SÜRE İÇİNDE BAŞLAYIP BİTEBİLECEK PROJELER OLSUN Kİ, BİR DEVİR-DAİM YAKALAYABİLELİM... MESELA BİR PROJE SUNUN BİZE,, AMA DEYİN Kİ, BU PROJENİN YAŞAMA GEÇMESİ TOPLAM 4 AY SÜRER MESELA... 4 AY SONUNDA BU PROJEYİ BİTİRİP YENİ PROJEYE GEÇEBİLELİM.. BAŞKA ARKADAŞLARIN BAŞKA PROJELERİNE EĞİLELİM... BÖYLECE DAHA KATILIMCI BİR EKİP OLABİLİRİZ.. BENİM FESTİVAL ORGANİZASYONU FİKRİMİ OKUYUN LÜTFEN.. FİKRİ BEĞENMESENİZ BİLE İŞLEYİŞİ ANLAMANIZA YARDIMCI OLUR.. herkese saygılar..
muratttt

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye170 yazı
Filiz Şenol
devlet hastanesinin birinde hemşirelik yapıyorum
eşim anaokulu işletmekte
devlet memuru olarak yaratılmamışım mecburiyetler bu hale getirmiş
sizlerle tanışmayı çok isterim bu Murat Beyin projesi ilk okuduğumda beni çok heyecanlandırdı samimiyetine de inanıyorum umarım herkes dürüst ve samimi davranırsa bu projenin hepimizin hayatını değiştireceğine inanıyorum
Saygıllarımla

Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye200 yazı
tekrar hoşgeldiniz filiz şenol.. özelden de okudum mesajınızı ve memnun oldum.. umarım tanışacağız.. 6 mart günü buluşmak dileğiyle.. eşinize de selamlar..
muratttt

Yeni Üye13 yazı
Kat karşılığı da olabilir, gücümüz yeterse arsa satın alıpta olabilir, yeterki müteahhitlik yapalım derseniz ben varım.
neden mi? ben mühendis, tekniker vs. değilim, inşaattan da anlamam. ama maliyet hesabından iyi anlarım. inşaat sektörü krizdeymiş vs masallarınıda hiç dikkate almam.
hesap ortada arkadaşlar. 2011 yılı betonarme karkas yapı 1.sınıf inşaat M2 maliyeti 521,75 TL.
100 m2 ev 53 bin liraya maloluyor. ki bu şişirme fiyat. şimdi yerinde en kötü daire 100 bin ile 300 bin arasında satılıyor. önemli olan nakit para bu işte.
bu oluşum içinde;
- inşaattan anlayan mühendis teknisyen mimar, satınalmadan, muhasebeden, finanstan, pazarlamadan anlayan arkadaşlarda olursa,
- kar ve zarar durumunda yasal sorumluluklar
- görev yetki ve sorumluluklar vs.. vs.. bunlarda anlaşılırsa ve hukuki şartlar da yerine getirilirse neden olmasın..

çok kabataslak, alelacele bir örnek vereyim; 100 kişi 5'er bin lira koysa 500 bin eder.
8-10 ay içinde 50 dairelik apartman yapılır. bu 50 daireden 5 daire bize yani ortak girişimimize kalsa 5 daire x 100 bin = 500 bin.
ama 5 in üzerinde daire kalırsa ya da 100 bin üzeri satılırsa ki kesinlikle öyle olur. kara geçilir. sonrasında gelsin ikinci ve daha büyük işler. 10 sene sonra Türkiye nin en büyük, en iyi referanslı inşaat firmaları içinde oluruz.

Yerleşim Bulgaristan / PlovdivMeslek Ticaret
Yeni Üye23 yazı
önceki sayfaya yazdığım gibi tekrar yazayım, bende hiç ticaret yapmadım şimdiye kadar, ancak bazı arkadaşlarında dediği gibi inşaat işine girmek en karlı iş gibi geliyor bana mesela "KONİKS GAYRI MENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI" gibi bir firma adıyla, yasal zemini oluşturulup girersek, başarılı işler çıkarırız..

inşaat işinde en önemli olay sanırım arsa bulmak gerisi kolay, taşeron bir sürü mühendis/müteahhit var piyasada, belki içimizde de vardır, bu kişilere daireler yaptırılıp satılır .Ben balçovada oturuyorum, örneğin bizim sokakta ki ara sokaktır ve manzara felan yoktur ayrıca otopark sorunuda bir hayli fazla ( onur mah.), buraya adam 4 katlı apartman yaptı ve en üst daireye kendi oturdu geri kalan 2 ve 3ncü katı 265 bin tl ye zemini ise 185 bin tl ye 1-2 ay içinde sattı...evlerin ne özelliği var derseniz bir ki spot ışık ebeveyn banyosu o kadar başka hiçbir numarası yok, kısaca adam bir iki süsleme ile 3 daireyi 700 bin tl ye sattı 1-2 ay içinde

dediğim gibi ben bu işten anlamam ama şimdiye kadar edindiğim tecrübe ve çevremden duyduğum kadarıyla inşaat çok karlı bir sektör...

sevgili murat kardeşim inşallah senin bu girişimin ile birşeyler başarırız ancak ne kadar çok fikir olursa o kadar karmaşaya düşeriz gibi geliyor bana onun için belirli birkaç hedef üzerinde yoğunlaşırsak daha iyi olur, çünkü hepimizin aklında farklı düşünceler var, tabiki tartışarak doğru yolu buluruz, ama ne kadar çok fikir o kadar karmaşa olur ve hedeften uzaklaşırız...

eğer 6 martda buluşursak iyi bir sinerji yakalarız diye düşünmekteyim, bu arada senin festival fikrinle ilgili birkaç düşüncemi paylaşayım, üniv.deyken bizde bir grup arkadaş bahar şenliklerinde gece organizasyonu yapmıştık ordan biliyorum az çok, bu festival olayı çok meşakkatli, en nihayetinde adı üstünde organizasyon, bizlerin haricinde birçok firma, müzik gurubu, sponsorlar, belediye vs girecek işin içine tüm bunlar için çok fazla vakit/emek harcamak gerek, bunu göğüslemek hiçde kolay değil gibi geliyor bana, ama tabiki oturup konuşulur,,,

inşallah bu emeğin sonunda güzel bir iş çıkar, 6 martda buluşmak ümidiyle...
büyük hayaller Mehmet"leri Fatih yapar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye200 yazı
inşaat sektörü için olumlu yazılar geldi hep,, olmaz demiyorum asla.. bu konuda ya da başka konuda yetkin arkadaşlar yazsın lütfen düşüncelerini.. ama tüm iyiniyetimle söylüyorum, her işin 1001 zorluğu var ve dışarıdan göründüğü gibi kolay değil asla.. inşaat ya da bi başka sektör, hepsi olabilir, ama bu girişim sadece, YAA ABİ BU İŞ ÇOK KARLI demekle olamaz asla,, bus ektörü tavsiye eden arkadaşlar, bu işin a dan z ye herşeyini biliyor olmalılar ve bu işi muhakkak bi şekilde yapmış olmalılar... ben yukarıdaki sayfalarda inşaat işinden örnek verdim.. dedim ki , eğer bi arkadaş bu sektöre yatırım yapalım derse, bunu bu şekilde bi dosya halinde bize sunmalı dedim,, lütfen o yazımı ve başlıktaki tüm yazıları okuyun arkadaşlar.. hepinize saygılarımı sunuyorum ve başarılar diliyorum
muratttt

Yeni Üye13 yazı
yetkin kişiler tarafından hazır dosya halinde teklifler, projeler bu forumda oluşmaz. anlaşıldı ki; önce anonim şirket mi, kooperatif mi, vakıf mı hangi statüde olacaksa iş yapmaya gönüllü kişilerin bir araya gelmesi gerekiyor.

ki bu çok ortaklı oluşumun faaliyete geçmesi bence zor değil, zor olan sağlıklı bir şekilde yürümesi. atıyorum 100 ortaklı bir oluşumdaki hissedarların en basitinden piyasaya sürdükleri açık fatura, çek, senet, kefalet ve kredi kartı borçlarından dolayı kanunen herhalde hergün haciz işlemi ile karşı karşıya kalınacağından adım kadar eminim. örneğin ben şimdi diyorum ki size süt kadar tertemiz bir sicilim, bir kuruş borcum yok, ama her an borçlanabilirim, 20 bin lira limitli kredi kartlarım var vs.. herkes bu şartlarda, kim kime nasıl güvenecek??? çok zor iş. işin içinde maddiyat varsa baba oğulu düşünmüyor arkadaşlar. birinci araştırılması gereken ortakların şahsi borçlarının ortaklığı bağlamamasının yasal olarak engellenmesi. ikincisi şirketin ödemelerinin, tahsilatlarının, satınalmalarının çok imzalı yönetim kurulunca yapılması. yani güven kelimesini literatürümüzden kaldırılıp, bunun yerine garanti ve yasal kelimelerinin zikredilmesi gerekiyor.

Yerleşim Bulgaristan / PlovdivMeslek Ticaret
Üye200 yazı
sevgili belkancalim, kesinlikle haklısın ve tam da bunu anlatmaya çalışıyorum başlığın ilk yazısından beri,, bakın arkadaşlar, birbirine güvenen. ve GÜVENİLİR 100 kişi, 1000 kişi bulmak çok zor, hatta mümkün değil, o sebepten biz GÜVENE DAYALI BİR ORTAKLIK, BİRLİKTELİK KURMAYACAĞIZ.. ve KENDİ ALANINDA YETKİN KİŞİLER isteğimi tekrarlıyorum.. başka türlü olmaz, olamaz, aksi halde kahvehane ağzından ileri gidemeyiz.. AAABİ BU İŞTE ÇOK PARA VARMIŞŞŞ.... BİZ BUNU DEMEYELİM ARKADAŞLAR.. şöyle ki, ben kendimi tanıtırken diyorum ki, 10 yıldır kırtasiyem var, ama bunu yanında sürekli izmir eğlence hayatının içinde oldum diyorum.. alsancakta, çeşme de, altınolukta, bornova da, mekanlar yönettim ve işlettim diyorum,, ünlü sanatçıları izmire getirdim diyorum ve buna istinaden bir festival fikrinden söz ediyorum,, ama sezgin arkadaşım diyor ki, BİZ ÜNİVERSİTE YILLARINDA İKEN FESTİVAL ORGANİZASYONU DÜŞÜNMÜŞTÜK, ÇOK MEŞAKKATLİ BU İŞLER diyor.. oldu mu şimdi sezgin,, ikisi aynı şey mi dostum...
muratttt

Yeni Üye21 yazı
Merhabalar ben size malatyadan yazıyorum, sayfaların tamamını okudum ve bu fikir benide çok heyecanlandırdı diyebilirim. 5 yıldır bir ilaç firmasında çalışıyorum. Ortaya atılan fikirlerin bir ikisini desteklediğimi söyleyebilirim. Başta organizasyon işi çok mantıklı fakat böyle birçok ortaklı bir grup için fazlasıyla handikapları var mesela benim size buradan maddi destekten başka ne yardımım olabilir... hiçç... bu nedenle yapılacak işlerin bence türkiye genelinde kolları olacak bir iş olmalı. İnşaat işine gelince çok iyi bir ön çalışması olması gerekiyor. arsayı bulupta aracı bir kuruma,taşeron bir firmaya devrettiğinizde zaten o işten bir kar elde edemezsiniz. Şunu söylemeliyim ki bir inşaat planlanıyorsa ve kar edilmesi planlanıyorsa bu kesinlikle içimizden birilerinin bu işteki tecrübeleriyle olmalı. Benim önerimse belirli bir kaç grup ürünün (takı-giyim-aksesuar vb.) üzerine giderek bu işi türkiye genelinde zincir ve karlılık esasına dayandırarak satmak. Özellikle ev hanımları bu işi çok iyi yapıyorlar hem alt üyeler bulup kazançlarını arttırıyorlar hemde çevrelerine sermaye yatırmadan bişeyler satıp kar ediyorlar. Bildiğim kadarıyla bu iş için gerekli olan şeyler: bilgisayardan iyi anlayıp bu işi sanal ortamdaki kaliteli bir siteye dökmek, toptan alınacak ürünler için araştırmacı bir kadro, yazılı bir materyale döküp üyelerin adresine postalamak için bir ajans ve girişimci ruhuna sahip bir ekip...
Benimki bir öneri. Toplantınıza katılmak isterdim fakat bu pek mümkün değil umarım sizde fikirlerinizi ve tartışılan konuları bize aktarırsınız. Bende varımmm...

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Esnaf
Yeni Üye54 yazı
EMİNEVİM-EMİNOTOMOTİV firması üzerinde 120 şer kişilik gruplar oluşturabiliriz. Bu gruplarda Gayrimenkul alımı üzerine çalışma yapabilirsiniz. Aldığınız gayrimenkulleride eğer ortak kurmayı düşündüğünüz bir şirket varsa o şirketin tasarrufu olarak kullanabilir kira geliri vs elde edebilirsiniz. Hukuksal açıdanda hiç bir sorun yaşamazsınız.

Detaylı bilgi isterseniz memnuniyetle yardımcı olurum.

Kıvanç ÖZOLCA
0541 858 18 25
kivancozolca@gmail.com

Telefon görüşmelerim çok yoğun olduğu için hemen geri dönüş yapamadığım durumlarda gelen aramaları not aldığım için ilk müsait anımda tekrardan geri dönüşte bulunurum.

Yüz yüze görüşmek isteyen kişilerle ofisimizde görüşme sağlayabiliriz.

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye223 yazı
Şimdi arkadaşlar yazılarınızı okudum. Akın hocamızında yazılarını ve diğerlerinizin yazılarınıda okudum.
Mübarek günde şeytan mı dürtüyor nedir. Genelde anlatımlarım biraz yarı gayri ciddi ve farklı uslup olduğu için espriyi kaldırabileceğinizi umuyorum.

Size bu işi yapacağınıza esprili bir düşünce aklıma geldi.
Not : ayetler ciddidir. Sadece bilgi maksadında yazıya eklenmiştir.
//

İŞİMİZ : cennettenarsa satışı ve tapusunu ( belgeyi ) vermek .
Site adı : belki cennettenarsa.com olabilir.

Bence bu daha makbuldür ve 3 ayda ülkemizden en az
1.500.000 tl ve daha fazlası toplanabilir. sonra hayır işi için fabrikamı açarsınız başka bir şeymi yaparsınız size kalmış bir şey.

Hatta türkiye dışından da internet yolu ile ve adrese postalama yolu ile en az 10 milyon tl sına kadar gider ..

//
işimizi inceleyelim.

cennettenarsa.com açalım. Türkiye'deki 81 ilden zamanı bol olan gün boyunca dükkan , çarşı, ev gezicek pazarlama yapacak arkadaşları buradan bulalım. 14.500.000 aile var.

Karşılığında 8 katlı cennetten 3. katından garantili tapu ve köşk vericez.
Tapuyu ben hazırlarım şablonunu.

Toplam iş süresi : 3 ay.
1 kişinin 3 ayda vereceği cennetten arsa tapu miktarı : ortalama 1.000 kişi.
81 kişi toplamda ortalama 81.000 kişi en az cennetten tapu dağıtılacak.
Hedef kitle : Aylık en az 1.500 tl geliri olan orta gelir seviyesi ve üst gelir seviyesine.
Cennetten arsa tapu tanesi 1 adet : 20 TL.
İsteyenler daha fazla alabilirler ve kendilerine ödedikleri miktar başına fazladan cennetten arsa ve köşk tapusu verilir.
Ayrıca daha zenginler için 100 tl lık 5 köşklük tapuda mecvuttur.

SORULAN SORULARA VERİLECEK CEVAPLAR

1. pek ben cehennemlik olursam cennetdeki arsam ne olacak ?
cevap : tanıdığınız birisine ödünç verilecek. Şayet çıktığınız vakit sizin olacak.
"Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır"

----
2. Siz peki bu topladığınız paraları ne yapacaksınız.
Cevap : Sizlerden gelir seviyesinden düşük daha fakir fukaraya dağıtılacak.Bunları kurduğumuz vakfımız belirleyecek.Paranız çarçur edilmeyecek. Hayırlı bir iş yapmış olacaksınız.

3. cennettedeki arsa kaç metre kare ?
Cevap : Sizin yaptığınız iyilikteki inancınıza göre çoğalabilirde azalabilirde tam bir metrekare söz konusu değildir.

4. cennetteki arsa üstünde bulunan köşk nasıl olacak ?
Cevap : Altından bal gibi tatlı ırmak akıcak , meyve ağaçları olacak , deniz manzarası olacak. köşk altından yapılacak. 2 de erkek iseniz huri veya durumunuza göre bayan iseniz gılmanda hizmetinize verilecek.
Şayet istemezseniz cennette bu hizmetçiler verilmeyecek.

vs proje geliştirilebilir.

5. Peki neye karşılık garanti vericeksiniz.
Cevap. Vereceğiniz para hayır işlerinde kullanılacağı için bizde gönül rahatlığı ile verdiğiniz paranın hayır işlerinde kullanılacağı garantisi veriyoruz ve sizin hayır amaçlı iyi niyet ile bu parayı verdiğinize dair bir belge veriyoruz.
"Bildiğiniz gibi ameller niyete göredir"

İşin aslı bu belge sizin iyilik yaptığınızın belgesidir. Bizim bu paraları kötü amaçla bile kullansak bu belge sizde duracağı için ve iyilik yapanıda Yüce yaratıcı Allah c.c cehennemde yansa bile kalbnde zerre kadar iman olanı cennete koymayı vaad ettiği için bu belge sizin iyi niyetinizin belgesidir.

İsterseniz bu belgeyi pvc yaptırıp kefeninizin iç cebine koyabilirsiniz.

Ayrıca kabirde azaplardan kurtulmak için olan iyilik yaparsanız ( bedeli 40 tl ) o belgeyide veriyoruz ve kabir azabından da kurtuluyorsunuz. Bu belgemizde mevcuttur.

İlgili ayetler
İşte bütün bu hükümler, Allah'ın koyduğu hükümler ve çizdiği sınırlardır. Kim Allah'a ve Peygamberine itâat ederse Allah onu altlarından ırmaklar akan cennetlere koyar. Onlar, orada ebedî olarak kalacaklardır. İşte büyük kurtuluş budur. (NİSA/13)

İman edip salih ameller işleyenler, işte öyleleri de cennet ehlidirler ve orada ebedî kalıcıdırlar. (BAKARA/82)

Allahtan korkanlar, elbette cennetlerde ve pınarların başındadırlar. (HİCR/45)

Allah mümin erkeklere ve mümin kadınlara, altlarından ırmaklar akan cennetler vaad buyurdu. Orada ebedi kalacaklardır. Hem de Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası ise hepsinden büyüktür. İşte asıl büyük kurtuluş da budur. (TEVBE/72)

Allah, müminlerden, canlarını ve mallarını, kendilerine cennet vermek üzere satın almıştır: Allah yolunda çarpışacaklar da öldürecekler ve öldürülecekler. Bu, Tevrat'ta da, İncil'de de Kur'ân'da da Allah'ın kendi üzerine yüklendiği bir ahittir. Allah'dan ziyade ahdine riayet edecek kim vardır? O halde yaptığınız alış-veriş ahdinden dolayı size müjdeler olsun! Ve işte o büyük kurtuluş budur. (TEVBE/111)

İman edip salih ameller işleyenler ise, Rablerinin izniyle içinde sürekli kalacakları ve altından ırmaklar akan cennetlere konulurlar. Oradaki dirlik temennileri "selâm!"dır. (İBRAHİM/23)

İnanıp yararlı işler yapanlara, altlarından ırmaklar akan cennetlerin kendilerine ait olduğunu müjdele! Onlardaki herhangi bir meyveden rızıklandırıldıklarında: "Bu daha önce de rızıklandığımız şeydir" derler ve o rızık birbirinin benzeri olmak üzere, kendilerine sunulacak. Orada çok temiz zevceler de onların. Hem onlar orada ebedî kalacaklar. (BAKARA/25)

üksek köşklerde ve güzel konaklarda otururlar

Fakat o Rablerine sığınarak korunanlar için altlarından ırmaklar akan, üzerlerinden şehnişinler yapılmış, şehnişinli (balkonlu) köşkler vardır. Bu, Allah'ın vaadidir. Allah vaadinden caymaz. (ZÜMER/20)

Halbuki sizi huzurumuza yaklaştıracak olan, mallarınız ve evlatlarınız değildir. Ancak iman edip de salih amel işleyenlere gelince, işte onların amellerine karşı kendilerine kat kat mükafat vardır. Onlar cennet köşklerinde emniyet içindedirler. (SEBE/37)

İman edip güzel işler yapanları, (evet) muhakkak ki onları, altlarından ırmaklar akan ve içinde ebedî kalacakları cennet köşklerine yerleştireceğiz. (Böyle iyi) işler yapanların mükafatı ne güzeldir! (ANKEBUT/58)

///////////////////////////////////////////////////////////////

Ortalama 81.000 geliri iyi olandan toplanırsa 1.500.000 tl toplanabilir.

Bu sayıyı çoğaltırsanız iyi bir para toplanır.

Olurmu dersiniz sizin yazdığınız fikir yanında bunuda siz düşünün derim. Fikir bizden düşünmesi sizden :)

//

Ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye125 yazı
ticaretadam saat 02.24 de yazını okudum .uyku tutmadı kalktım bakayım ne yazmışlar diye.Senin yazını hızlıca okudum ikinci kez okumaya gerek görmedim,hiçbirşey de anlamadım,.................çok özür dilerim cahilliğimden olsa gerek.
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Üye125 yazı
ticaret adam,özelden yazıyorum size .

Yeni Üye8 yazı
ilk önce facebook hesabı olanlar arkadaşları arasında denesin, öyle ya proflinizdeki kişilerin çoğu eski tanıdıklarınız, burada ki yabancı insanlar değil, gelen talebe göre değerlendirilebilir, ayrıca bin lira büyük para değil ama degerli para, iştirakciler ile uğraşması biraz zor ve zaman alıcı olabilir.
ilk önce iş sonra para

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ynternet
Üye125 yazı
vallahi facebook da geçenlerde kanserli bir kardeşimiz için (.......çok sağlam !!! dostlara !! ) toplu ve özel mailler-mesajlar attım 10 gün bıyunca.İstenen yardım bedeli sadece 10 tl idi.SONUÇ: HASTA ÖLDÜ.BEŞ KURUŞ TOPLAYAMADIK. BU OLAY GERÇEKTİR.YAZIŞMALAR MESAJLAR HALA FACE SAYFAMDA KAYITLIDIR.YORUM SİZLERE AİT...

Yeni Üye54 yazı
imzanız çok anlamlı Sayın fukara13.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye200 yazı
ticaret adam, konumuza katkın için teşekkürler... ESPRİ ! ni okudum dostum.. gece 1 buçukta yazıldığı her halinden, her satırından belli bir yazı doğrusu.. ama sana katılmayı bir yana koydum,, anladığımı bile söyleyemem.. ben izmirde yaşayan bi genç adamım dostum,, espiriyi, espirili adamı çok ama çok severim.. fakat seni çok saygısız, esprini ise soğuk buldum.. yani o kadar uğraşmama rağmen yazdıklarında ne bir ironiye, ne kara mizaha ne de zeka parıltısına rastlayamadım.. sınırlı kapasiteme ver bu durumu lütfen... muhteşem zekanı anlamakta zorlandım. ama bir de iyi haber var dostum.., sana katıldığım bi nokta da var elbet.. yazında da belirttiğin gibi oldukça gayrı ciddi buldum yazdıklarını... son olarak dostum, olumsuz yazdım diye, BAK GÖRDDÜN MÜ ESPİRİDEN ANLAMIYORLAR diye düşünme sakın.. espiriyi çok severim,, tek şartım İÇİNDE AZ DA OLSA ZEKA PARILTISI OLMASI.. yazında bulamadım onu.. ama unutma, allah bağışlayandır :) kal selametle
muratttt

Yeni Üye23 yazı
sayın murat türkmen, demokratik bir ortamda olduğumuzu düşünerek bende size festival ile ilgili tecrübemi yazdım yanlış anlamayınız amacım şevkinizi/şevkimizi-umudunuzu/umudumuzu kırmak değil...

ben tur. ve otel işl. mezunuyum, festival organizasyonu yapmadım, eğer sizin festivalden kastınız rockn cock gibi bir şeyse ona benzer üniv.de her yıl bahar şenliklerinde 3 lik saat animasyon gösterisi yaptık ve ben bu işin tam ortasında yer aldım. Ordan biliyorum ki bu tarz organizasyonlar çok zor ve meşakkatli ki sizde bunu biliyor olmalısınız...

çünkü işin içine insan faktörü girdiği için herkesi memnun etmek ve iyi bir iş çıkarmak çok zor...

ben bunu söylemek istedim ki eğer doğru yolu bulacaksak hepimiz birşey söylemeliyiz yoksa tartışmanın bir anlamı yok öyle değil mi ?

saygılar...

Üye223 yazı
murat türkmen senin konuya bu yazıyı yazdığım için ve olumsuz gözle baktığım için eleştirmeni doğal karşılıyorum.
sende liderlik ruhu var.

Herşey en mükemmel olmalı iyi olmalı ve muhakkak olur görüşleri var.
Muhakkak geçmişte başarılı işlerin olmuştur saygı duyarız.
Zaten kalkıpta kimsenin bir şey yazdığımızda süper yazmışın , mükemmel yazmışın demesini bekleyecek yaşı geçtik . insanın dnasını , dokusunu , 95 çeşit duygusunu biliriz . Sana ne yazılırsa sen üstüne alınırsın ve hemen karşı cevap vermeye kalkarsın internet ortamında.

Bak aşağıda imzamda site var. Türk insanını düşündüğüm için ön yazılar yazarım. İşin gerçeği ziyaret edip bilgiyi alan alır , almayanda almasın çokta umurumda. Herkesin o kadar çok bencil olduğu bir ortamda bencilliklerimizi bir kenara bırakıyoruz.

Buradaki insanlara bir ara yaşını , bulunduğun yeri yaptığın işleri , başarıları , başarısızlıklarını yazarsan seni daha iyi tanımış olurlar.

Sitedeki herkese bu sözüm : Çok halt bildiğini sanan varsa bir free bir internet sitesi alıp hayat hakkında , ticaret hakkında bilgilerinizi aktarında sizleride tanıyalım. Bakalım ne kadar çok muazzam bilgileriniz var bir görelim :)

Birde internetde muhatab olacağın kişilerden bilhassa yaşını , nerde yaşadığını , ne işler yaptığını , sermayesi , aile durumu gibi durumlarınıda öğrenin derim.

Bir hevesle başlayan işler daha sonra kavga ve dövüş sebebiniz ve Allah muhafaza cinayet sebebiniz olmasın.

Not : murat türkmen kardeşim , bu yazdıklarım sende adrenalin yükselmesine ve kızgın yazmana sebeb olacak , bunu engellersen küçümseme yazısı yazmana sebeb olacak. Hiç bir şey yazmazsan içine dert olacak.Kimsenin ne yazdığı umurumda değil , bu yüzden kafana göre takıl kardeşim. Allah işlerini açık etsin.

Ticaret

Üye125 yazı
Arkadaşlar 24 saattir uykusuzum,okuyorum yazılanları,...atışmalar ,sataşmalar,fikir ayrılıkları,cevap hakkı doğuracak yazılar,bu yazılara cevaplar sonra tekrar tekrar aynı şeyler...kısır döngü yani., fırsat buldukça bu duvara bakıyorum.ama bir arpa boyu yol alınmadığını üzülerek görüyorum.

Yeni Üye23 yazı
murat türkmen 4 şubatta açmış konuyu yani 12 gün geçmiş bu kadar kısa sürede işin girizgahının yapılıp sonuca ulaşılması zaten zor

ancak ben bu konudan ümitliyim sanki bişeyler olucak gibi geliyor bana...

Üye200 yazı
sevgili sezgin, sana yazdıklarımı lütfen yanlış anlama,, seni bir yol arkadaşı gibi görüyorum.. kırmak istemem asla.. yazdıklarımda çok dostane ve samimi ince bi sitem vardı.. iki arkadaşın birbirine yapabileceği türden bi sitem ettim kendimce.. fakat ne olursak olalım, karşımızdaki bizi nasıl algılarsa o kadarız aslında, eğer sen de beni olumsuz algıladıysan ve kırıldıysan tüm samimiyetimle özür dilerim.. belki hiç görüşemeyiz ama lütfen beni yanlış tanıma..asla edepsiz ve saygısız bi adam değilim dostum.. durum bu.. şimdi artık top sende, ben kendimi anlattım.. sayın ticaret adamı, sizinle alakalı ise durum çok farklı,, yazınızı okuyunca çok üzüldüm.. çünkü yazınızda hiç bir GERÇEK VE AYAĞI YERE BASAN ELEŞTİRİ yoktu.. sonra empati yaptım.. sizin gibi düşünmeyi denedim.. ve kendimi zorla****, özellikle itici ve saygısız bi yazı yazdım.. eleştiriye tahammülüm olmadığını söylediğiniz yazıya getirdiğim ELEŞTİRİYE, TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜNÜZÜ gördüm.. ve benim için o anda kapandı diyalog,,, ben zorla**** bu kadar kaba olabiliyorum.. siz ise içten gelerek, NORMAL olarak, daha kabasınız... 1 sayfa yazdığınız eleştiri yazısına, 4-5 satır cevap verdim, ve 4-5 satır cevabıma da bu kez yarım sayfayı geçen bir karşı yazı yazdınız.. yaşamınızda başarılar dilerim, fakat apayrı gemilerdeyiz.. iyi geceler..
muratttt

Üye223 yazı
Murat yaş kaç senin ? Benim 34
Hepimiz aynı gemideyiz. Dünya gemisinin Türkiye kamarasındayız ve aynı dili konuşma özelliğine sahibiz.
Uzaydaki marsta , jüpiterde orada yaşam yok.

Aşağıdaki yazıyı okurken iç sesinle tehditkar , eleştirisel , kaşlarını çatarak , dudaklar aşağı bükülmüş şekilde değilde , iç sesinle iyi niyetli yazılmış , kaşlar normal , dudaklar gülümser bir şekilde okursun.

Yazım hatalarınıda sallayın gitsin.

//

Bir kitap ortalama 200 sayfadan ise ortalama 6 günde okuyabilirler.
Bu tür forumlara yazarken ise ortalama duruma göre 10 cümlede yazarsın , 50 cümlede yazarsın.
Kişinin ilgisine göre değişir.

Aşağıdaki satırları ise ortalama 8 dakikada okursunuz. Herkesin yazdığı kendisine göre önemlidir.

/

Karşındaki kişi yeterki yazılandan kendine bir şey kapabilsin ve öğrenebilsin.

İnsan kişiliği 5 analizde incelenir ve hiç kimse tam bir kişilikte kalamaz.
İnsan benliği bir rüzgar olsa idi fırtına olur , kasırga olur çevresinde kendinden başka hiç bir şeyi bırakmaz ve yıkıp atardı. İnsanlar fırsatını bulamadığı için egoizmin doruklarına çıkamazlar.

İnsan yaşamı yaşlarına göre 7 bölümde incelenir.
Erkeksin bu kadar kibar olmana gerek yok.Sadece küçük büyüğüne saygı duysun , büyükte küçüğüne sevgi duysun yeterlidir.
İletişimin ana teması bu. İnternet ortamında bunu yakalayabilmen ise çok zor.

Daha buraya hiç kimse adam gibi yaşını yazmıyor , gerçek adını yazmıyor , gerçek işini yazmıyor , gerçe parasal durumunu yazmıyor.
Girenlerin arasında 15 yaşında olanda var , amacı dalga geçmekte olan da var ciddi olanda var.
Fakat herkesin kendine göre bir benliği , uyanıklığı , kurnazlığı , akılı , zekası var.

//
Herkes bir işe girişince kendi benliğinide ortaya koymak ister. Vücudumuz besin ile insan benliği övgü ile beslenirler.
//

/// Şimdi bunları senin için yazmadım. ///

Madem bir ortak girişimde bulunmayı düşünüyorsun ilk önce insanları tanıman lazım diye yazıyorum. Sen kendini dürüstçe ortaya koysan bile çevrendekiler bu kadar dürüst olmayabilir. Sonuç itibari ile işin içine para girecek olan bir oluşumdan söz ediyorsun.

Para kelimesi insanları heyacanlandırır . Kazanma duygusu insanda beyindeki serotonin dediğimiz salgıyı salgılar ve sevinme dediğimiz duyguyu yaşatır.

Para kaybetmek , işin zamanında olmaması , sorunlar ve sabırsızlık belirtileri adrenalin salgılatır ve öfkeyi meydana getirir. ( 2 saat sonra salgılar normalleşir ve geçer )

1 insan ile bile direk iletişim boks maçındaki raund gibidir. Maçı kazanmak istiyorsan raundlara dikkat ediceksin. Senin yapmak istediğin ise 1 insan ile değil 1.000 insan ile hadi o olmadı senin dediğin gibi 50 insan ile iletişim raundu yapacaksın.
Bu en az senin 2.000 e yakın boks maçı gibi raundu yapacaksın demektir.

Şu an neden sen bu sitedesin veya diğer insanlar bu siteye geliyorlar.

Herkesin yaşamı boyunca sürdürebilir fiziki ve sosyal ihtiyaçları var ve bunun içinde para dediğimiz kağıt parçasına ihtiyacımız var.

Peki sadece asıl ihtiyacı insanların para mıdır ?
Çoğumuzun artık bildiği gibi hayır değildir.

Bak sen güzel bir örnek yazmışın. İzmirde stadyum konseri projesi . Bu bir sosyal ihtiyaçtır ve insanlara güzel tanıtım yaparsan , reklamını ve fizibiletinisi iyi yaparsan gelirler.

Senin açtığın konuda geniş bir konu. Bu konunun sonuca çıkması için bu sitede en az 5.000 canlı ve paralı insan olması lazım.

Şimdi böyle bir olguda ne sorunlar olabilir bir bakalım.

Sorunlar :
1. Yerleşim sorunu herkes farklı bir yerde.
2. Bu sitede en fazla 45.000 üye var ama girip yorum yazan kişi sayısı zaten maalesef 80 i geçmez.
Demekki burada anca fikirini tartışabilirsin veya içinden 40 kişiyi bulup yüksek miktarda tl alıp organizasyon yapman lazım.

3. bu yazını 1.642 kişi okumuş ama 87 yorum yapılmış.
Bu yorum yapanlar

1. murat__turkmen
2. sezgin1981
3. yumitasarim
4. akinselcuk
5. kuzen34
6. fukara13
7. seferı
8. tevhiddavasi
9. zeynelgun
10. ttr911
11. u.emre
12. aysu
13. neco
14. e.g.e.m.e.n
15. bulnes
16. rozaexport
17. emzar45
18. lider_27
19. xanaokulu
20. Ali_Yemenici
21. belkancalim
22. gri
23. snkivanc
24. ticaretadam

Senle beraber 24 kişi.

Haydi bu yorum yapanlara soralım şu an cebinizde kaç Tl var ?
Bak gerçekçi ve detaycı olucaz.
Fizik okuyanlar bu kadar detaycı olmasalar bugün bilgisayar kullanamaz , araba kullanamaz , füzeler uzaya çıkamaz ,
şu yazarken bastığımız klavyeyi bile
kullanamaz , halı yıkama makinalarını kullanamaz , saç kurutma makinalarını bile yapılamaz ve kullanamazdık.

Biz burada ticaretten bahsediyoruz. Ticaret biraz daha profosyenellik ve en ince detaylar gerektirir.

Bir ara fizibilite raporlarını okursun.

Zaten ne başımıza geliyorsa gerçekçi olmadığımız için geliyor.

Bak şimdi ben bile 1.000 tl koymak istesem bile benim ağabeylerim , hanım , akrabalar sen bu parayı nereye yatırıyorsun diye bana bile sorarlar.
Varmı içinizde sadece ve sadece 1.000 tl böyle bir işe koyupta babası , annesi karışmayacak insan ? En azından ne yapıyorsun
diye sormazlar mı ? Sorarlar elbet.

Şimdi demekki neymiş herkes kendi öz parası bile olsa kendi ailesinden en azından birisine veya birilerine bu konuyu danışır ve kendi
başına para tl koymaz. Bu bile oluşuma girecek ailedeki bireyleri meraklandırdı demektir.

4. Şimdi burada 24 kişiden istesende para çıkmaz. Sen bu parayı buradan toplayacağına bankadan ticari kredi çekebilirsin.
Banka faizlerini ben sana söylüyüm .

Mesela örnek : 100.000 tl alırsan aylık 8.855 tl ödüyorsun ve 12 ayda toplam
106.500 tl para ödüyorsun.

Banka xxxx
Kredi Adı Enuygun’a Özel xxxx İhtiyaç Kredisi
Kredi Tutarı 100.000,00 TL
Aylık Ödeme 8.855,71 TL
Vade 12 Ay

-----------------
3 aylığına 100.000 tl alırsan
Banka xxxxx
Kredi Adı Enuygun’a Özel xxx İhtiyaç Kredisi
Kredi Tutarı 100.000,00 TL
Aylık Ödeme 33.967,32 TL
Vade 3 Ay
bu şekilde toplam
102.300 tl ödüyorsun.

24 aylık 100.000 tl alırsan
4.779,40 TL aylık ve 24 ayda toplam
115.105,50 TL ödüyorsun

bunlar ihtiyaç kredisine göre.
3 aşağı beş yukarı ortalama hepsi aynıdır.

//

Buradaki bir insan senin yapmak istediğine para yatırsa ( bak buna bir şey demem ve kâr varsa neden olmasın olur )
Şöyle bir hesap yaparlar
100.000 tl parası olsa birisinin bunu bankaya 3 aylığına verse
bu işten ortalama aylık 500 tl alır ve 3 ay sonra ortalama
101.500 tl alır.
//
Bunu 1.000 liklere bölmücez.
Kaba bir hesap yapıyoruz.

Şimdi ilk önce buradan bu miktarda bir para çıkmaz.
Çıkması için buradaki hakanfinans arkadaş var ona başvurman lazım :) o iyi niyetli yatırımcıları daha iyi bilir.
Tecrübeden faydalanman için akın selçuk hocamıza başvurman lazım. O tecrübelidir. Kendisi yeri gelir eleştiri yeri gelir
itekler. kafasına göre yazıyor ama doğru yazıyor. Takip etmeni tavsiye ederim.

Ha fikir diyorsanız buyurun tartışın. Ben isterimki herkes gelsin buraya tartışsın etsin.
Hatta gene yazıyım msn adreslerinize ileti kısımına
koniks.com yazın herkes gelsin fikirini beyan etsin bilgisini göstersin ihtiyacı olanlara yardımcı olsunlar.

Bu arada örnekte belirttiğin gibi izmirde konser işi nasıl olur . kim gelebilir , kaça gelir , biletleri kaça bastırmak lazım ?
hangi tür müzik çalması uygun olur , hedef kitle gençlik hangisi olucak , rock mu , arabeskmi , metal mi vs.

Belediye ve valilik izinleri nasıl olur.
Bunlarıda sen biliyorsan bizlere yazman lazım. Bilmiyorsan sen sor belediye ve valiliklere araştır.
Burada insanlara fikirini anlat.
Burasından istediğin verimi alamazsan veya az sayıda bulursan facebookda girişimci bulabilirsin.

Seninde detaylı bir fizibilite raporu ortaya koyman lazım ve insanlara para kazanacaklarına inandırman lazım.

Dediğim gibi konu geniş bir konu herkes bildiğini gene tabiki yazsın. Ama
insanlara
parayı bakın şöyle kazanıcaz deyipte ortaya
2 sayfalık bir bilgi raporu göstermezseniz bu konuda kimseyi ikna edemezsiniz.
zamanınız boş yere geçer. Hatıra olarak kalır sadece.

Allah hepinizin gönlüne göre versin.Konuyu takip edicem. Güzel fikir çıkarsa ciddi olanlar varsa neden olmasın.

Ama ilk önce şimdi herkes konuyu açanda dahil ve fikirlerini olumlu ve olumsuz ne kadar parası var ne kadar koyarım diye yazsın bakalım bir görelim hem bir araştırma konusunu tamamlamış oluruz herkes bir daha böyle bir konu açılırmı açılmaz mı net öğrenmiş olur.

Ben 1.000 tl koyarım ama konuyuda incelerim.

Boşa laf kalabalığıda olmasın hani.
Ticaret

Üye305 yazı
ticaretadam verdiğin bilgiler için cok teşekkürler iyiki söyledn yoksa ne yapardık buraya sacmasapan bi yorum yapıyosun yok cennetten arsaymışda bilmemneymişde sonra yukarıda cocukların burda oldugundan yok fizibilite raporlarından burdaki insanların cebınde kaç lira oldugundan bahsediyosun, burda insanlar iyi niyetleriyle bu ouşuma belirli şartlar altında katılabileceklerini vede murat türkmenın her defasında yazdıgı '' tamamiyle profesyonelce yazılmış bir fikir proje ortaya koyalm arkdaşlar demesıne ragmen) ama kimisinin okumadan gecip yazdıgı gibi yorum yapmıssın tamam belki bu oluuşm gercekleşmeyebilir ama böyle dalga gecer gibi yaklaşmak etik değil, işine gelmıyosa yazmazzsın okur gecer gidersin kimse kimseyi zorlamıyo, 6 martta buluşma planları yapılıyor en azndan izmirdekilier toplanır tüm türkiye bile olmasa ordakiler belki kendi aralarında bişyler yaparlar yada sadece sohbet içerir buluşmaları önemli değil, ama burdaki insanlar birşeyler yapmaya calışıyo inanmasanda destek yerine köstek olmayalm en azından ayrıca burda yıllardır yazanları nerden tanıyosunda yorum yapıyosun belki onlarda 15 yasında deilde 20 yasında kafasına göre mantıklı yorum yapıyodur ama kimin ne oldugu bilinmez....
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye223 yazı
ttr911 kes traş yapma kardeş. çok halt biliyorsan aç bir sitede ticaret hakkında millete değerli muazzam bilgilerini ver. bakalım saçmasapan yorum yapıyorsun diyebildiğin kadar bilgin varmı . çok değerli bilgilerini okusunda herkes seninde değerli bilgilerini öğrensin. bu ülkede bilgi sahibi olmadan mevki sahibi olanlar , bilgi sahibi olmadan söz sahibi olanlar çok.

Ticaret

Üye450 yazı
Ahhh ahhhhh İFD (İstanbul'da bir Fikir Doğdu) günlerimi hatırladım. İlk toplantımızı İstanbul'da yapmıştık. Herkes heyecanlıydı,ümitliydi. Bursa'dan,İzmir'den ve Yurt Dışından bile arkadaşlarımız geldi. Konuşuldu,yenildi,içildi. Herkes tecrübelerinden örnekler verdi,yapılabilecek işleri anlattı. Benim için bu toplantılar büyük bir tecrübe oldu.
O zaman ilk konu herkes ne kadar parası var açıklasın dendi.Daha doğrusu ortak bir girişime girmek için herkes ne kadar maddi destek sağlayabileceğini böylece ortaya ne kadarlık bir bütçe çıkabileceğini görmek istemişlerdi. Kimisi ben 50.000 TL koyarım dedi kimisi şirketini ortaya sürdü. Ama herkes bir şey diyemeden bu böyle olmaz,sadece parayla değil yani parası olmayıpta iyi bir iş fikri olan ne olacak haliyle o da oluşuma giremeyeceğinden fikrinide söylemez. Tabi hemen bunun için alternatif çözümler de sunulmuştu ama o gün alınan tek bir karar 2.toplantının daha uygun seminer salonu (ilk toplantı simit cafe'de idi) gibi bir yerde yapılması ve bundan sonra nasıl ilerleyeceğimizi belirtmekti.
Zaten bu ilk toplantıdan sonra gruplaşma oldu.İki ayrı grup ayrı ayrı yolculuklarına devam etti.Ben ilk grupta kalmıştım.İkinci grup bizden önce bitmişti ama sonuçta yanlış hatırlamıyorsam bizde 5-6 toplantıdan sonra biz bittik.
Bakın bunu olumsuzluk yaymak için yazmıyorum size. Sadece böyle bir oluşumu kurmanın zor olacağını,çok büyük zorluklarla karşılabileceğinizi belirtmek istiyorum.
Parası olanla olmayan bir olamayacağı gibi, iş fikri olanla olmayadan da bir olamaz.
Burada çok ince ve hassas bir çizgi var.
Bilmem anlatabildim mi?
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis