Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

1000 Kadın Yaptı. . . Belki Sıra Bizde. .

Başlatanmurat__turkmenTarih04/02/2011 19:18:58Yorum100

İlk mesaj
Üye200 yazı
herkese selamlar.. bi öneri sunmak isterim.. ama bu genel bi öneri.. ayrıntıları birlikte belirleyelim.. uzun yıllardır aklımda olan bi sistem bu.. geçenlerde gazetede okuduğum bi haber, tekrar ateşimi yaktı.. 1000 kadın girişimci 1000 er lira vererek bi dergi çıkartıyorlar.. yani toplam 1 milyon lira sermayeli bi iş.. ben yıllardır, proje bazında ortaklık yapabileceğimiz, hukuki zemine oturtulmuş bi birlikteliği anlatıp duruyorum.. konunun daha iyi anlaşılması için küçük bi örnek.. bi şirket kuralım.. herkes gücü oranında ortak olsun.. 1000 lira ya da 5 binlira... toplamda mesela 500 bin llira sermayeli bi şirketimiz olsun.. sonra bu parayı kısa vadeli projelerde değerlendirelim.. ve her projedeki karın belli bir oranını proje sahibine ve projeyi üstlenenlere bırakıp,geri kalanını şirketimizin kasasına koyalım... ben turizm ve organizyonla ile alakalı olduğum için, benim proje önerim bunlarla alakalı olacak.. mesela, izmirde büyük bir stadyum konseri düzenleyebiliriz.. toplam 3 aylık bir çalışma ile,en az yüzde 50 kar edebiliriz.. bu benim fikrim.. bi yünetim kurulu ile tüm projeleri değerlendirebiliriz.. vaktinizi aldım.. lütfen fikirlerinizi ve yorumlarınızı belirtiniz..
muratttt

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Yeni Üye81 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cypreof
Amacım; bende dahil 1000 kişi ile birlikte 1000ytl kişi başına sermaye koyabilecek gerçek kişiler bulabilmek.1 milyon ytl sermaye ile herkesin eşit şartlarda söz hakkının olduğu çeşitli meslek, kültür,eğitim düzeyi,iş alanı vs. sahip insanlarla GÜÇBİRLİĞİ yapmak.Günümüz ekonomi koşullarında bu biraz zor gibi görünebilir ancak bunu sağlayabilecek insanlar elbette olacaktır.

Ortaklık güç getirecek.Önemli olan bir diğer nokta ise her ortağın çevresindeki ekonomik ilişki olacaktır.Fikirlerim kimine göre yanlış veya uygulaması zor görünebilir.Kimseyi buna zorlamak gibi bir kaygımda yok zaten.Amaç burada insanları ''bir elin nesi var 1000 elin ekonomik gücü var'' felsefesine inandırmak.
Ancak benim asıl amacım 1 milyon ytl sermaye olduğu zaman şirketin faaliyete geçmesidir.Bu zaman alabilir.Ama zaman içinde bunun ne kadar önemli olduğu anlaşılabilir.Yani önemli olan ekonomik bir güce ulaşmak.
Yapacağımız işe gelince kar getireceğine inandığımız her şey olabilir.alım satım benim terciğimdir.Başkasının ise üretim, ham madde,lojistik olabilir.Yada iş çevremiz olabilir.
Buna inanan; inançlı, vizyonu geniş, hayal gücü sınırsız, atılım yapmayı kendine amaç edinmiş ve yılmayan cesur insanlar arıyorum.Varsa kendi düşünceleriniz ona da açığım.Her fikir değerlendirmeye değer...
Bu bir organizasyon değil bu bir iş teklifidir.Eğer birleşirsek güçlü oluruz.Güçlü olursak kapılar kendiliğinden açılmaya başlar.
Fikirleriniz varsa, çevreniz varsa benim gibi iş yapmak için 1000ytl ayırabilirim diyorsanız gelin ortak olalım.
açılan konu amacına ulaşmıştır.ilgilenen herkese teşekkürler.
site yöneticisi konuyu kilitlerse yada silerse memnun olurum

Yukarıdaki yazı 2008 yılında bu sitede yayınlanmış bir yazı
Yazının sonunda gördüğünüz gibi konu amacına ulaşmış ve kapatılmış. Buradaki ulaşılan amaç nedir bilmiyorum. Olumlumu olumsuz mu?

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Üye200 yazı
neco merhaba ve hoş geldin.. önce tüm samimiyetimle söylüyorum ki, ne bu yazıyı ne de yazının anlattıklarını biliyorum.. belki de sürekli sözü edilen İFD ile alakalıdır..ben sitede İFD ile ilgili arama yaptım ama bişey bulamadım.. asıl söyleyeceğim şey ise şu; o yazı sahibini bağlar.. ben bi önceki yazımda dedim ki 6MART GÜNÜ İZMİRDE BULUŞALIM.. ve konunun samimiyetini ölçelim..ve birde ufak sitemim var; o eski oluşumdan öyle çok bahsettiniz,, onun olumsuz etkilerini öyle çok buraya taşıdınız ki dostlarım, bu yazının özünü kaçırmak üzereyiz,, yapılan hiç bir yorum da, ŞUNU DA YAPABİLİRİZ diyen olmadı.. oysa bu konu, hiç bir işe yaramasa dahi, bir beyin fırtınası, bir entellektüel tartışma tadı verebilirdi bize,, kaçırıyoruz DOSTLARIM BU FIRSATI,,
muratttt

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Editör5590 yazı

Peki şunu soralım.

Birisi çiftcilikten anlıyordur yaş sebzeye yönelelim der. Çok emindir kendine güveniyor ve başka nasıl para kazanılacağını bilmiyor ve başka türlüsü zaten aklına da yatmıyordur. Bir diğeri mutfak ankastresinden iyi anlıyordur. Aklı ona yatıyordur. Bir diğeri cingöz emlakcıdır.

Yutdışında bir sürü medikal müşterisi yakalamış ama yeterli parası olmadığından akan suya bakmakla yetinen bir başkasının aklına da ne ziraat ne ankastre ne de emlağın riskleri yatmıyordur.

Ama bu insanların hepside bir umut işimi görürüm belki diye bir araya gelmiş, bin, ikibin parayıda grup için gözden çıkarmıştır. ( Daha vermemiştir sadece gözden çıkarmıştır, niyetine almıştır.)

Biriken para ile ne yapılacağına yani paranın en azından ilk yıl kimler tarafından yönetileceğine nasıl karar vermeyi düşünürsünüz ? İnsanların bir kısmına ; yetkiyi bu komisyona bırakacaksınız onlar da planlanan bu yatırımları yapacaklar ama başaramazlarsa zarara da ortaksınız diyebilme işini nasıl gerçekleştirmeyi öngörürsünüz ?

Eğer sesli düşünürsek mesela . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Peki şunu soralım.

Birisi çiftcilikten anlıyordur yaş sebzeye yönelelim der. Çok emindir kendine güveniyor ve başka nasıl para kazanılacağını bilmiyor ve başka türlüsü zaten aklına da yatmıyordur. Bir diğeri mutfak ankastresinden iyi anlıyordur. Aklı ona yatıyordur. Bir diğeri cingöz emlakcıdır.

Yutdışında bir sürü medikal müşterisi yakalamış ama yeterli parası olmadığından akan suya bakmakla yetinen bir başkasının aklına da ne ziraat ne ankastre ne de emlağın riskleri yatmıyordur.

Ama bu insanların hepside bir umut işimi görürüm belki diye bir araya gelmiş, bin, ikibin parayıda grup için gözden çıkarmıştır. ( Daha vermemiştir sadece gözden çıkarmıştır, niyetine almıştır.)

Biriken para ile ne yapılacağına yani paranın en azından ilk yıl kimler tarafından yönetileceğine nasıl karar vermeyi düşünürsünüz ? İnsanların bir kısmına ; yetkiyi bu komisyona bırakacaksınız onlar da planlanan bu yatırımları yapacaklar ama başaramazlarsa zarara da ortaksınız diyebilme işini nasıl gerçekleştirmeyi öngörürsünüz ?

Eğer sesli düşünürsek mesela . . .

Bende varım diyenlerin cevap düşünmesi gerek bence bir kişi değil.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye200 yazı
haklısınız, akın selçuk,, en baştan beri BU İŞ ZOR BİR İŞ derken tam da bu zorluklardan sözediyoruz, öyle değil mi? evet haklısınız ve fakat işte tam bu yüzden BİR YÖNETİM KURULU SEÇİLMELİ DİYORUM YA.. bir fikir gündemimize gelince önce bu kurulda tartışılmalı,, örneğin ahmet adlı bi arkadaş demiş ki, İNŞAAT SEKTÖRÜNE GİRELİM.. hadi tamam deyip te 200 bin lira koyacak değiliz.. ahmet bize bir dosya hazırlayacak,,, ÖNCE KENDİNİ TANITACAK İYİCE, AHMET KİMDİR, NELER YAPMIŞTIR VS...,, SONRA İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ ANLATACAK BİZİM ANLAYABİLECEĞİMİZ Bİ DİLLE,, KARLILIĞINI, GERİ DÖNÜŞÜM HIZINI,, İYİCE ANLAMAMIZI SAĞLAYACAK,,, SONRA REEL RAKAMLAR İLE KONUYU GENİŞLETECEK,, ARSA İÇİN NE ÖDERİZ,, BİR KATIN BİRİM MALİYETİ NEDİR?,, NEREDE YAPMALIYIZ, NEREDE ŞU ANDA SEKTÖR KARLI Bİ DURUMDA,, SEKTÖRÜN ÜLKE GENELİNDEKİ GÜNCEL POZİSYONU NE,, İNŞAATIMIZ BİTİNCE, HER DAİREYİ NASIL SATABİLİRİZ, NE KADARA SATABİLİRZ, NE KADAR SÜREDE SATABİLİRİZ, ANLATACAK,, BİZE ÖRNEK OLMASI AMACIYLA BİTMİŞ, YAPILMIŞ VE SATILMIŞ PROJELERİN RAKAMLARINI GETİRECEK,, EN SONUNDA DA, AHMETİN BU KONUDA BİLGİ BİRİKİMİ, DONANIMI, GEÇMİŞİ NEDİR? BİZİ BUN A İKNA EDECEK SAYIN AKIN SELÇUK... BEN EN SONUNDA, AHMETE İKNA OLURSAM VE BİR OYUM VARSA ' EVET' DİYECEĞİM... demokrasi bunu gerektirir... iş planım budur sayın hocam.. saygılar
muratttt

Üye200 yazı
ayrıca, şu konunun da haklılık payı var.. kar'dan pay bekleyen proje grubu zarara da ortak olmalı mı?evet bence de bu haklı bi öneri olur..kar payını şekillendirirken, mesela, yüzde 30-40 proje grubuna, geri kalanı şirket kasasına diyorsak,, bu arkadaşlar,olası bir zarar durumunda da zararın mesela yüzde 50 si için teminat verebilmeli belki de,, bu en azından GAYRI CİDDİ ARKADAŞLARI UZAK TUTAR.. ve herkes kafasına göre, BENİM DE ŞU PROJEM VAR DEYİP DURMAZ... bunu da konuşalım.. saygılar
muratttt

Yeni Üye81 yazı
Peki size bir öneri.
Diyelim ki 100 kişi topladık. herkez payına düşen 1000 tl yi verdi. ve 100.000 tl sermayeli bir şirket kurduk.
tabi bu A.Ş olacak ve herkez payı ölçüsünde hissedar olacak. Ülkemizde 7 bölge var. Şirket merkezi olarak belirleyeceğimiz bir bölgede şirket kurulacak. Benim önereceğim iş konusu toptan gıda üzerine olacak. Diyelim ki izmirde bu şirketi kurduk. Bir yönetim oluşturduk.Sonra firmada konusunda uzman olan kişilerden bir ekip oluşturduk. Bu kişiler pazarlama satınalma muhasebe vs. den anlayan kişiler. sermayenin bir kısmıyla bir depo kiraladık. Burada ilk önce tedarikçi yapısını oluşturarak mal alacağımız yerleri tesbit ettik. Sonra bir başka ekip (satış ekibi)malımızı pazarlayacak müşteri yapısı oluşturdu.işe koyulduk ve elde edilen kazançlara dokunmadan belli bir miktara ulaşınca diğer bölgelerde şubeler açmaya başladık. aynı sistem o bölgelerde de uygulanmaya başladı. Gıda işini örnek olarak vermem daha önce bu işi istanbulda yapmış olmam ve iyi bir oluşum ile karlı bir iş olduğundandır. Örnekler çoğaltılabilir. Yada daha detaylı bir çalışma yapılarak bir dosya haline getirebilir. ben kısaca bir fikir olarak sundum.

Üye200 yazı
teşekkür ederim neco.. bence gayet mantıklı bir öneri.. bence tek olumsuz yönü -ki buda benim kişisel tarzımla alakalı- BUNUN KALICI BİR BİRLİKTELİK OLMAK ZORUNLULUĞU.. böyle bir işe girersek, kendimiz ve paramız tamamen ve sadece bu işte kalmak zorunda olacak.. bu durumda, hem 100 kişiyi mutlu etmek zor, hemde bir ikinci işe girmek imkanı yok.. bu anlattığın bence sektörel ortaklıklarda olabilir.. gıda işi ile ilginenenler birleşip bir gıda toptancısı kursa daha mı mantıklı olur acaba? ama ben hukuksal zemini oluşturulacaksa bu oluşuma da 1000 lira ile destek veririm.. ( bakın ben sürekli, buna da destek veririm falan diyorum.. zengin olduğum düşünülmesin sakın,sadece şunu biliyorum, ben hep iyi kazandım ve daima çok harcadım.. o yüzden bi 1000 lirada bu işe verebilirim gönül rahatlığı ile).. tekrar söylüyorum.. tüm tartışmayı okumanızı öneririm.. böylece gördüğümüz tek kareye yorum yapmamış oluruz.. proje bazında bir ortaklık olacak bu.. ilk kabul ettiğimiz proje mesela 4 ayda sonuçlanacak ve diğer projeye geçeceğiz.. böylece hem daha efektif ve katılımcı bi ortaklık alacak.. hem de kar-zarar bilançomuz daha net ortaya çıkabilir..
muratttt

Üye920 yazı
merhabalar değerli murat arkadaşim...sizin fikri ve öneri gerçekten super...ama malesef. kolay değil ...aslinda kolay. aci gerçek derim kimse alınmasin. geneli dyorum. malesef kadinlar daha atak ve cesaretliler ticarete.bunu bir çok örnekler var...bir örneği. gün...hem toplanyorlar hem pailaşyorlar hem de kendine göre ticaret yiapyorlar...
burda tek sorun bu benim fikrim tabiki.
güven.
herkeswe bir örnek veririm. ben şu an Türkiyede en yüksek kazançli ürün üretyorum.Tüm Türkiyede ve en populer sektörde. doğal taş dekorasyon sektörde.peşin çalişilyor. bu forumda bir çok kişi yaziyi yiazyor. param var ne iş yapiyim?yada birleşelim şirket kuralim ve iş yapalım. baştan sifirdan şirket kurmak ve iş yapmak bügün bir az zor. çünkü rekabet güçlü ve her gün güçlenyor..ama hazir kurulu işe yiatirim yiapmak ve ürün yierpazenin yeniliklerle pyiasada hakim olmak daha da kolai. hizmet kalitesini artişyile.bu yiazide kimse veya kimsenin fikrini, kuçumsemyorum. ama gercek bu ki bügün para çok zor kazanilyor... var olan kolayi ve çabuk kazanmla yollarini kimse ciddi almyor...ben olsam ne yiapardim.?
sermaye olan firma kurardim. birlikte. bügün hazir çalişan firma-üreticilerle temasa geçerdim. ve desteklerdim. hisse pay olarak. hem iç pazar hem ilerede diş pazara yonelik çalişirdim. hem ekip güçlenir ve artar. hem de kazanci. günümüzde belli ürünler var ..olmazsa olmaz. o ürünlere mercek altinda alirdim.çeşitli semtlerde ve şehirlerde birlitke ofis-showroomlari açardik.ayrica web site yiapardik ve büyük avm merkezlere consept ürün tekşif ederdim.. herkes bir firmaile muhatap istyor...bu da bir gerçek...
aslinda para kazanmak okadar kolay nakadar da zorsa....ama işi bilenler için.
benim yazim bir az bozuk kusuruma bakmain.. yiabanciyim ve türkçe burada oğrendim.
murat bey...buyrun gelin benim ofisime...veya izmirdeki arkadaşlar gelin herkes.. tanişalım görüşelim...kendi tecrubelerinden pailaşalım ...iş olmazsa bile fikir deteği gene veririm hek ki gerçekten iş yiapmak istyyor...
herkese saygilar ve bol şans dilerim...
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye200 yazı
bakınız arkadaşlar, emzar bey izmirde ve davet ediyor.. mesela izmirde yaşayan v eiş yapmak isteyen 20 arkadaş en azından, bir oturup çay içip tanışabiliriz.. emzar beyin fikirlerine katılmayabiliriz, ama bu da bir adımdır.. bi yerden başlayıp, tanışmalıyız..
muratttt

Yeni Üye81 yazı
Murat Türkmen,
Ben bu öneriyi sadece fikir olarak sundum. Diğer projelere ve proje bazlı çalışmalara da açığım. yeterki tutarlı bir çalışma olsun. Bir proje oluşturulacaksa mutlaka bir şirket çatısı altında olmalı. Zira hem katılımcılar açısından hem hukiki yönden bir dayanağı olması gerekiyor. Sizin başlık yazınızda belirtmiş olduğunuz stadyum konseri ya da benzeri önerileriniz de çok iyi fikir. Ancak burada tanıtım organizasyon ve en önemlisi reklam giderleri çok maliyetli ve uzmanlık isteyen konular. Ben aslen muhasebe kökenliyim. ne tür bir yapılaşma olursa olsun size bu anlamda destek verebilirim.
Ama arkadaşlardan da rica edelim herkez bi fikir ortaya atsın ki, üzerinde tartışalım. Ama görüyorum ki hala bi fikir beyan eden yok. biz Türk insanı olarak herşeye ters den başlarız. Bir fikir oluşturmadan önce işin muhalefetini yaparız.
Arkadaşlar önce fikir üretelim sonra muhalefet yapalım. Ama yapıcı olalım. Bakın ozman daha sağlıklı işler ortaya çıkacaktır. Emin olun.

Üye920 yazı
murat bey.... cevap için teşekurler... bu da bir başari ve ilk adım... tebrilker.. size o ciddi hisler var iş yiapmak için...facebook taki sayfami incelein . Granit Sanat Emzar Nebieridze ...size bunu da derim... ticaret içi illaki büyük para gerekmez... önemli olan az sermaye ve ciddi istek. kendine güven,azim,akıl ve pailaşim. her zor iş başarir...

05427672476

Üye200 yazı
ben sizin sitenizi ve yazılarınızı okudum emzar bey.. asıl ben size teşekkür ederim size.. umarım siz de muvaffak olursunuz işinizde.. benim şu anda kurulu ve devam eden bir işim var emzar bey.. sizin işinizi de inceledim ve maddi-manevi ilgi gösterilirse, para kazanılabilecek bi iş olduğuna kanaat getirdim.. tabii tüm vaktini ve ruhunu sizin işinize adayabilecek arkadaşlar için.. ben zaten kendi dükkanımla ilgileniyorum.. fakat vaktimin ve madi gücümün bi kısmını harcayıp ek bir iş yapabilirsem ne ala.. çünkü artık ekmek aslanın midesinde neredeyse.. umarım hepimiz doğru kişilerle tanışır buluşuruz.. saygılar
muratttt

Üye920 yazı
15. 000 Tl Ve 40. 000. Tl Sermayiesi Olanlar !!! bu başlikli yiaziyi koniksde yiainda....
neco arkadaşima katilyorum... ellerine sağlik bu yazi için...
fikir çok ama icraat ve yürek yok,yürek...ticaretde...çoğu çalişmadan koşturmadan başkalarin sırtinda para kazanmak istyor...malesef...yiada başkalarindan çalmak ...
ben iki yülkenin vadandaşiyim. Türkiye ve Gürcistan. üç dili bilyorum ve Tüm eski sovyet ülkelerinde çok ciddi bağlantilar ve dotlarim var ticari hayiatinda. gerçekten çok bilyorum ve tecrubem var.. ama paylaşamyorum. çünku karşindaki insan da ayni olmasi gerekyor.çoğu kişi takilyor benim yiabanci olmasina...çoğu ön yiargiyile yiaklaşyor..ve çoğu kösteklikle meşkül...
üreticiyim ve üretim uzmaniyim. yieni model tasarlarım ve üretime geçerim.pazarlamasini ve tanıtımını da kendim yaparim. ama ciddi ve dürüst ekip olarak bir güç birliyi yiapilsa? daha ciddi ve kazançli işler yiapariz..herkez güçlü olacaktır...

05427672476

Üye920 yazı
murat bey. evet doğru tepis etmişsiniz..ekmek aslanin midesinde değil artik...aslan da ekmeğin peşindedir...ve eğer kimse aslanin karşina çikarsa ekmek için o da onun midesinde bulur yierini... hatta ekmeğ kendi bulan bile olsa.. çünkü aslan her zaman aslandır..
şu an zeka,azim,pailaşim ve güç birliyi kazanyor...

05427672476

Üye200 yazı
yukarıdaki yorumlarımda kendimi ayrıntılı olarak tanıttım emzar bey.. ben 30 yaşındayım. izmir bucada yaşıyorum. 10 yıldır bi kırtasiye dükkanım var.. fakat kırtasiye dükkanım dışında, dönemsel olarak turizm ve eğlence sektöründe çalıştım.. izmir alsancak'ta, çeşme'de, balıkesir altınoluk'ta, ve izmir bornova'da, bar şefliği, müdürlüğü, ve nihayet işletmeciliği yaptım.. eğlence mekanları yönettim ve işlettim.. fakat evlendikten sonra artık gece hayatında aktif olarak bulunmak imkanım kalmadı.. hanım izin vermiyor artık :) bu yıl uzun zaman sonra sadece kırtasiyemde duruyorum.. fakat yeni bi şeyler yapmak zorundayım.. biliyorum.. ben de tüm vaktimi vermeden, bi mekanı kalıcı olarak yönetip, işletmeden, biraz paramı, biraz vaktimi, ve tüm çevremi, donanımımı verebileceğim bi iş olursa katılmak istediğim için, burada bir büyük ortaklık fikrini anlattım..
muratttt

Üye920 yazı
murat bey... sizin fikir çok iyi.. hayata geçirmek önemli...sizin gibi çalişkan vr çalişmak isteyen arkadaşlari bulmak zor. görüşelim,fikir birliyi yiapalım... birbirimize nasil fayidali oluruz...ve birlikte güç ve çevre katarak neler yiapabiliriz.. msn: granitsanat@hotmail.com
gsm:05427672476 herzaman beklerim..

05427672476

Üye200 yazı
teşekkür ederim emzar bey.. tanışırız inşallah..
muratttt

Üye305 yazı
bu tarz oluşumlara 25 yaşında bir kardeşinz olarak gerek bilgi birikimimle gerek maddi olarak destek vermek isterim, benmde projelerim var türkiye capında eger burda bir birleşme dahi olmasa bile izmir için murat beyle kesinlikle 1-2 ay içinde irtibata gececeğim beraber çalışmayı teklif edeceğim, öncelikle grup olmak isteyen arkadaşlar kendilerini tanıtsın benden başlayalm selçuk üniverstesi inglzce işletme anadou üniv. bankacılık ve sigoracılık mezunuym, iş olarak gerek lise gerek üniverste yıllarında onlarca işte çalıştım onlarca sermayesiz işte görev aldım, kendi girişimim olarak üniverste 2. yılında bardakta mısır standaları ile başladım ardından doydum.com internetten onlien yemek sipariş sektörü, kalem çay, termokap köpüklü tablet bardak, karanfilli şeker(alkol promil oranını düşük gösterıyor logolu lüks alkollü restoranlara 50-100 kilo bazında satışlar fabrikaya baglı olarak) vs.. girişimlerim oldu hepsinden az yada cok paralar kazandım çok katlı zincir mağaza yönetm muhasebe alanlarında görev aldım cam sanayi Şişecam grubunda staja kabul edildm vs... şimdi gayrimenkul experliği yapıyorum umarım yavas yavas zamanla güzel bi oluşuum olacagını düşünüyorum.
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye200 yazı
memnun oldum ttr911.. hoşgeldin. umarım tanışırız. her yoruma bunu ekleyeceğim.. ben 6 mart günü izmirde bir tanışma tertipleyelim derim.. katılmak isteyen arkadaşlarımı beklerim.. 3 hafta süre gayet yeterlidir bence, tanışma kararı almamız için.. eğer 7 mart güün bu toplantı gerçekleşmemiş ise, bir yazı ile başlığı kapatacağım.. koniks üyelerinin vaktini almaya devam etmemeliyiz bu durumda.. saygılar
muratttt

Üye200 yazı
fukara13 ağabey, umarım bi an önce düzlüğe çıkar yaşamın.. sana ve ailene önce sabır sonra başarı diliyorum.. saygılar
muratttt

Üye125 yazı
arkadaşlar sermayem yok ama kabul görürseniz ben bu girişime EVET diyorum.
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye23 yazı
bende izmirdeyim bu şekilde bir toplantı olursa ben katılırım arkadaşlar hem tanışırız hem bilgi paylaşımı olur

bence bu şekilde bir ortaklık ile inşaat şirketi kurulup arsa alınıp bina yapılabilir, örneğin izmir balçova nezih olduğu ve avm ler yoğun olduğu için daireler çok prim yapmaktadır ve daire fiyatları 250 bin tl civarından başlar...

zaten ilk daireler satıldıktan sonra arkası gelir, eğer aramızda inşaat mühendisi-müteahhit varsa çok daha iyi olur, tabiri cazise akarı-kokarı yok ve garanti iş önemli olan iyi bi yerde arsa bulmak...

edit:imla
büyük hayaller Mehmet"leri Fatih yapar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye920 yazı
MERHABALAR ARKADAŞLAR VE İZMİRLİLER.

murat_turkmen
ttr911
fukara13
sezgin1981
toplanalım buyrun gelin benim ofisime...veya facebook taki sayfamindan daha iyi şeklinde bilgi aliş veriş yiapalım.
benim facebbok taki sayfam. Granit Sanat Emzar Nebieridze
BİRLİKTE ÇOK İŞİ BAŞARİRİZ...
saygilarimla emzar nebieridze

05427672476

Yeni Üye23 yazı
sayın emzar45 sizin dükkan balçovada eğitim mahallesinde ertuğrul gazi ilköğretim okulunun oralarda mı ?
büyük hayaller Mehmet"leri Fatih yapar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye920 yazı
izmililere duyuru! gürcistan Tifliste ofis ve mermer atolye için yer mevcut.yer için kira bedeli yoktur.orda ofis-showroom ve üretim atolye açmak istyorum.ama buradaki merkezi ofsi bırakamyorum.tek başimdaim...şömine sektörde yieni model çalişmalarimi başladık. ilk üretim olacak .pyasada olmayan modelleri.hem Türkiye hem diş ülkeleri için.Ticaret yiapmak isteyen varsa?hem Türkiye ve hem yürt dişinda görüşelim.saygilar.

05427672476

Yeni Üye73 yazı
aslında çok güzel fikir ama önemli olan bu fikri sözde değilde icraatlarla yapmak 1000 kişinin toplanması belki zor olur ama pek ala 50 kişi ile de güzel şeyler yapılabilir evet arkadaşlar düşünelim taşınalım fikirlerimizi paylaşalım yeri geldiğinde tartışalım istişareden çok güzel şeyler çıkabilir deneyimlerimiz olsun çok ilginç gördüğümüz fikirler olsun veyahut hayata geçirmek istediğimiz projeler olusun burada paylaşalım bende gaziantep ten yazan bir kardeşiniz olarak bu projede yer almak isterim

yarınların daha güzel olması dileğiyle esen kalın

mehmetkarayilan@yahoo.com
Rızkın onda dokuzu ticarettedir.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf