Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

1000 Kadın Yaptı. . . Belki Sıra Bizde. .

Başlatanmurat__turkmenTarih04/02/2011 19:18:58Yorum100

İlk mesaj
Üye200 yazı
herkese selamlar.. bi öneri sunmak isterim.. ama bu genel bi öneri.. ayrıntıları birlikte belirleyelim.. uzun yıllardır aklımda olan bi sistem bu.. geçenlerde gazetede okuduğum bi haber, tekrar ateşimi yaktı.. 1000 kadın girişimci 1000 er lira vererek bi dergi çıkartıyorlar.. yani toplam 1 milyon lira sermayeli bi iş.. ben yıllardır, proje bazında ortaklık yapabileceğimiz, hukuki zemine oturtulmuş bi birlikteliği anlatıp duruyorum.. konunun daha iyi anlaşılması için küçük bi örnek.. bi şirket kuralım.. herkes gücü oranında ortak olsun.. 1000 lira ya da 5 binlira... toplamda mesela 500 bin llira sermayeli bi şirketimiz olsun.. sonra bu parayı kısa vadeli projelerde değerlendirelim.. ve her projedeki karın belli bir oranını proje sahibine ve projeyi üstlenenlere bırakıp,geri kalanını şirketimizin kasasına koyalım... ben turizm ve organizyonla ile alakalı olduğum için, benim proje önerim bunlarla alakalı olacak.. mesela, izmirde büyük bir stadyum konseri düzenleyebiliriz.. toplam 3 aylık bir çalışma ile,en az yüzde 50 kar edebiliriz.. bu benim fikrim.. bi yünetim kurulu ile tüm projeleri değerlendirebiliriz.. vaktinizi aldım.. lütfen fikirlerinizi ve yorumlarınızı belirtiniz..
muratttt

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Yeni Üye23 yazı
kipa da bu şekilde kurulmuştu sanırım, mantıklı bir söylem ancak o bin kişiyi bulmak ütopik geliyor bana...
büyük hayaller Mehmet"leri Fatih yapar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye422 yazı
Hukuki zemin oluşturulduktan sonra ben 1im mesela:)
İstiridye Mantarı İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye200 yazı

evet,, esasında holding mantığı bu,, ama biz farklı olarak, proje bazında ortaklık yapacağız.. ve her yeni projede her katılımcı aktif olarak yapabilecekleri ile katılacak tanıtım ve işleyişe.. benim şu anda bir kırtasiyem var.okul karşısı. her projede dükkanımda reklam yaparım ben mesela.. her arkadaşım kendi gücü ölçüsünde katkı sağlar. ayrıca biz 1000 kişi bulmak zorunda değiliz dostum.. belki çok doğru 50 kişi, 100 kişide yetebilir.ben varım,, yumi tasarımda bizle birlikte.. başka kim var? ve birde projelerde önerin lütfen.. projelerimizin,KISA VADEDE GERİ DÖNÜŞÜ OLMASI, ilk kriter olsun..
muratttt

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Editör5590 yazı
Tabiki çok güzel olur.

Faklat sorun şu ki kim kime 1000 lira verecek ? Neden verecek ? Neden o veriyor da ona vermiyorlar ? Zarar edilince ne olacak ? Ben vereceğim onlar şirket mi kuracaklar ? Şirketin içinde adım geçecek mi ? Ya adım hileye karışırsa ? Ne yaptıklarını nereden bileyim ? Ben yönetsem onlar nereden bilsin ! Ya ben üçkağıtcıysam ! Ya oda üçkağıtcı ise ! Ya 1000 liramı kaptırırsam ! Ya bunların bir şey bildiği yoksa ! İş yapmak kolaymı ? Bu kadar karlı olsa kendi yapar ! 50 kişiyi niye karıştırsın ? Paraları toplayıp keyfine bakacak ? Teminatı var mı ?

Kafalara gelecek en masum düşünceler bunlar. 1000 lira ufak para değil. Kim yolda düşürse çok üzülür. Kim başkasına kaptırsa bol bela okur. 500 lirada öyle. 1000 liradan hiç aşağı kalmaz. Beş tane mor yüzlük. 100 lira toplasak . . . Dokunmaz kimseye . Battı derdi olmaz. 1000 kişiden 100 lira toplasak 100 bin lira sermaye eder ! Napılır ki bu sermayeyle ? Heleki 10 kafadan bir ayrı ses çıkarken kolayca batar. En iyisi çalalım da boşa gitmesin !!!

100 lira bile olmuyor. 1000 kişi bulunsa verecek toplamı bir işe yaramıyor, hem zaten 100 lira da dokunur çoğu kişiye vermek istemezler. Eee ne yapalım o zaman. 100 le olmayan iş, 50 lirayla hiç olmaz. Zaten 1000 kişi 2000 kişi buluıp 50 liraya ikna etmek ne kadar zor bir iş. herkes der ki benim 50 lirama mı kaldı git başkasından topla !!! Sanki haklılar gibi . . .

Ne 1000 ne 100 ne de 50 ve hatta 20 lira kimseden karlı işler yapılacak diye toplanmaz. Belki sadaka niyetine yardım niyetine verecek sınırlı sayıda insan çıkar ama iş yapılsın diye kimse vermez. Haklılar zaten böyle iş olmaz. Hiç olmadı. Ne başka diyarlarda ne de insanlık tarihinden beri . . .
Söz meclisten dışarı.

Hep birileri dener. Çoğu baştan bu işin olmayacağını biliyordur azı da çok samimi ama ciddi derecede saftır. Öyle saf ve temiz kalpli ki artık çevreye zararlı olmaya başlamış ! Mümkünse biraz yoldan çıkarmak lazım ! Saflığın bu kadarı da zarar.

Yedi düvelden hayırlı işlerde kullanacağız sizde fabrikatör olacaksınız diyerek, bine beşyüze bakmadan milyon verene de vebali var aman demeden, itiraz etmeden paracıkları toplayan son akıllı bıdıklar benim memleketten çıktıydı. Bunlar çok samimiydi. Kalpleri o kadar temizdi ki gözlerine bakanın içini bir ferahlık kaplardı . . .

Binaleyh insanlardan iş için para toplamak olmaz iş. Tarihte bir çok kez ispat olundu. Ama arkadan gelenler var. Haberleri yok bu durumdan. İşte tarih bu yüzden tekerrürden ibaret !!!

En iyisi şudur ; Bir bakıma son söz,

Bin kişiden bin lira toplanacağına , cebindeki 50 kuruşu kayıtsız şartsız verecek 2.000.000 kişiye ulaşılsın. Ele 1milyon geçsin kimsenin hissesi falan olmasın. İşler gönlünce yapılsın.

İnan ki bin kişinin biner lirasından sorumlu olmaktan daha hayırlıdır, insanların 50şer kuruşunu yalan dolanla da olsa kapmak !!!

Kaldı ki gerçeğin ta kendisine bile insanların 50 kuruşlarını seve seve verme ihtimalleri de var.

İş kuracağız hedefimiz 2milyon kişiden 50 kuruş toplayıp 1 milyon sahibi olmak 50 kuruş verirmisiniz ?

Sanki ben verirdim gibime geliyor. Selpak satıcısına değil de bu lafı söyleyene verirdim.

Ne diyorsun ? Hala birlik mi olalım ?
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye200 yazı
bu yazım önce hocama,, genelinde de herkese.. sayın akınselçuk'un önceki yazılarını biraz bilirim.. ve sanki daha gerçekçi ve insaflı idi gibi.. ikiye ayırmış bu tip insanları.. bu durumda ben ya çok saf bir gereksiz romantiğim,, yahut da biraz niyetten kötü bir boş adam... fakat ikisi de olmadığımı düşünürken, bunu nasıl kabullenirim.. hukuki bir zemin bulunabilineceğinden umutluyum.. ayrıca tarih size YAPAMAYACAĞINIZI SÖYLEYENLERLE DOLU DA OLSA,, SİZ YAPMAYI DENEYİNİZ DOSTLAR... ben akın selçuk hocamın önderliğinde,, ve tıpkı dediğim gibi bir oluşuma 5 bin lira ve tüm benliğim ve donanımımla katılmaya söz veriyorum... şimdi artık top sizde.. önce konuşalım arkadaşlar.. en ayrıntısıyla konuşalım.. kimseyi kırmadan,, ahlakına dokunmadan, belden aşağı vurmadan konuşalım.. sonraki ola ki 50 olduk,, tanışalım,, bir çay içelim ve işin hukuki tarafını araştıralım... saygılar
muratttt

Yeni Üye77 yazı
murat sana katılıyorum mükemmel olur ama su güven sorunu olmasa :) bildigim kadarıyla kombassan holdıng de böyle kurulmustu.aslında birbirine güvenecek bin kişi bulabilirsen cok mantıklı iş adam başı 1000 tl bir trilyon eder..çok büyük işler olabilir...bi şekil kooperatif yani..hem istihdam olur bi iş kolunda kendi bin adamımızz olur hemde diyelim ki batırdık 1000 lira kimseye koymaz ..bunun olabilirliği nedir koniks dekı tecrübeli abilerimiz bi kafa yorsalar..büyük sehirlerde olanlar birer grup halinde toplansak...süper olur..
www.kombiistanbulservis.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye200 yazı
kuzen,, ben de diyorum ki, birbirine güvenen 1000 kişi bulmak imkanı yok,, o yüzden biz güvene dayalı bir birliktelik kurmayacağız.. bizler hukuki açıdan paramızı garanti altına alıp,, proje bazında ortaklık yapacağız.. bir yönetim kurulumuz olacak ve projeleri denetleyecek dostum.. katkın için teşekkürler.. lütfen yorumlarımızı eksik etmeyelim..
muratttt

Üye125 yazı
Acizane fikrimi açıklayayım.Herkes mantıklı şeyler yazmış..Sırası geldikçe ve yorumların niteliğine göre yorum ekleyebilirim. Arada bir konu açıldığında söylediğim bir söz var bu söz 100 kişi x100 liradır.Pratikte zor ,kağıt üzerinde yani teoride harika gözüküyor.100x100' sistemini çok kereler hayata uyguladım,ama sonuç hiç bir zaman 100x100=10.000 olmadı.Genelde 2x100 veya 4x100 oldu.10x hiçolmadı.5x çok çok zor..İster sadaka,ister borç,isterseniz bir proje ile çıkın ortaya ....yapın listenizi en yakınlarınızdan dostlarınızdan akrabalarınızdan başlayın.Bakacaksınız Yüzlerce isim var listenizde, her biri belkide tek başına hayalinizdeki o rakamı çıkartabilecek güçteler.Diyeceksiniz ki "bayağı da çevrem varmış,tamam bu iş".O gece rahat yatarsınız sabah ilk işiniz o kişileri aramak olur..ilk kişi HAYIR yada EVET der,ikinci,üçüncü derken iddia ediyorum ve kalıbımı basıyorum 10'ncu kişiye ulaşamadan vazgeçeceksiniz.Sözüm meclisten dışarı...
**YAPILABİLECEK ŞEYLER YOK MU: Var evet..yorumlara göre yazıma devam edebilirim.
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye422 yazı
Ben şu anki çalışma sistemimden bahsedeyim biraz.Yazın Dubai'ye gelme ihtiyacım ortaya çıktı.Ben Dubai'deyken pazarlama işini nasıl yaparım diye düşündüm.İlanlar verdim heryerde.Şu anda 23 ilde 27 öğrenci arkadaş benim adıma satışlar gerçekleştiriyor ve karı bölüşüyoruz.Bu sistemden tek farkı sermayenin tamamını benim sağlamam.27 kişiyi nasıl mı buldum veya nasıl mı ikna ettim demeliyim?İş için sizden para talep etmiyorum,ürünü de alın satıp parasını aldıktan sonra ödemeyi yaparsınız diyerek ikna ettim:))Aldığım her ürün çok kısa bir sürede eriyor.Sermaye büyük olsa daha büyük karlar çıkacak ortaya.Yani herkesin bahsettiği gibi gerçekten güven konusu ortaya çıkabilecek büyük yatırım ve projelerin önündeki tek engel.Sadece koniksteki üyelerin 3'ünden bizzat kazık yemiş ve ödeme alamamış birisiyim ben.Ama yine de aklıma en yatan iş ortak projeler.Birlikten güç doğar ilkesini uygulayabileceğim her sektör bana uyar.Ben de şimdi işin hukuki boyutunu araştırmaya başlıyorum topluca bir araştırma gerçekleştirelim.Ne bulursak dile getirelim elbet bir çözüm vardır yoksa da çözümü biz yaratırız.
İstiridye Mantarı İstanbul

Üye125 yazı
Yusuf Bey merhaba, bir konuda fikir yada yardım alabilirmiyim.Çok da şahsi bir konu değil ama özelde yazmam doğru olur düşüncesindeyim.Uygun mudur efendim
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Yeni Üye43 yazı
ne yapıyosanız yapında benıde katın ytl ıhtıyac var

Yerleşim Türkiye / KocaelyMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
şunu iyi anlamak lazım insanlar bu durumda verecekleri parayı değil kazanacakları parayı garanti altına almak isterler
büyük hayaller Mehmet"leri Fatih yapar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - murat__turkmen
bu yazım önce hocama,, genelinde de herkese.. sayın akınselçuk'un önceki yazılarını biraz bilirim.. ve sanki daha gerçekçi ve insaflı idi gibi.. ikiye ayırmış bu tip insanları.. bu durumda ben ya çok saf bir gereksiz romantiğim,, yahut da biraz niyetten kötü bir boş adam... fakat ikisi de olmadığımı düşünürken, bunu nasıl kabullenirim.. hukuki bir zemin bulunabilineceğinden umutluyum.. ayrıca tarih size YAPAMAYACAĞINIZI SÖYLEYENLERLE DOLU DA OLSA,, SİZ YAPMAYI DENEYİNİZ DOSTLAR... ben akın selçuk hocamın önderliğinde,, ve tıpkı dediğim gibi bir oluşuma 5 bin lira ve tüm benliğim ve donanımımla katılmaya söz veriyorum... şimdi artık top sizde.................

Sevgili Murat,

Yazıyı yazarken kimin yazdığını da asıl amacını da hiç sorgulamadım. Sizleri seviyorum bütün bildiğim bu . . .

Genel bir yorum yaptım. Olumsuz bir yorum yaptım. Ama istikrarlı olmak, inatcı olmak, herkes olmaz desede yapmak için çaba sarfetmekte kanının son damlasına kadar mücadele etmek benimde hayat düsturum !!

Azimli bir insanım ki diğer azimli insanlara hayalprest bile olsalar destek olmak görevimdir. Sana hayalperest demekte değilim. Çünkü düşündüğün bu iş çok da hayal ürünü bir iş değil. Düşün ki ülkemizde binlerce Ltd. şirket var. Bunların çoğu hayallerini birleştirmiş birbirine güvenmiş ortaklardan oluşur. benim dediklerim yüzde yüz doğru olsa idi bu Ltd. lerin hepsinin batması gerekirdi.

Azim duygusu bir işin en önemli kriteridir. Azimli olmanın sonuçlarını görmüş yüzlerce örnekle doludur kafamın içi. Bazen binlikler bazen milyonlluklar kurtuldu bu azim duygusu ile. Hayatımda en sevdiğim duygudur açıkcası . . .

Konikste bir İFD başlığı olmuştu eğer takip ettiysen bilirsin. Orada çoğu insan görüştü konuştu tanıştı. Sonu garip bir hüsranla bitti ki çoğumuz bunu ne yazık ki en başından biliyorduk !

Bu başlık, yani açtığın bu başlık İFD gibi bir başlangıç olmaya aday bir başlık ve en güzel tarafı, o başlıktaki gibi en başından ''zaten bitmeyecek'' duygusunu uyandıran bir yanı yok.

İnşallah ileride, iletişim arttıkça da kimsede öyle bir kanı oluşmaz. Paraya ihtiyacı olan insanların duygularıyla oynanamamak gerek.

Bu samimiyeti yakalamak çok zor bir iş. Ama ki yakalanırsa amaki bir para toparlanırsa, onun sorumluluğunu almakta çok zor. Çok samimi duyguım şudur ki bu Allah korkusundan öte bir şey !!!

Adamın Allah korkusu var ama başkasının parasına çok hoyratca davranabiliyor. Bunu gördüm yaşadım içinde bizzat bulundum. Bu bakımdan bu tip para topalama işlerine çok ama çok hassas yaklaşıyorum.

Benim memleketimde dünyanın bir çok ülkesini ihya edecek paralar döndü ! Bu paralar çok ama çok samimi insanların elinde döndü ! Ama ne yazık ki mankenlere, villalara, mercedeslere ve başka kişisel ihtiyaçlara gitti. Onların başta çok ama çok samimi olduğuna inanıyorum ama sononu getiremediler.

Eline bir milyon alan insanın rengi değişir sevgili Murat....

Bunu ben gördüm ve yaşadım. Bunun başkasının parası olduğunu saniyeler içinde unutur.......

Gene de sizi destekliyorum. Eğer burada bir hit yakalarsanız buna olumsuz yazılar yazmam.

Şahsına yönelik bir saygısızlığım olduysa kusuruma bakma...

Saygılar . . .
tamnland.com

Yeni Üye81 yazı
hukuksal zemin oluşturulabilirse bende varım,
oluşturulabilirse bence yatırımcıların arasından bir grup oluşturulur ve projeleride onlar hayata geçirebilir

kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek
Üye305 yazı
Meraba arkdaşlar sayın akın abimizin ve sizlerin değerli yazılarını okudum. Daha öncede bu tarz girişimler oldu ama akın abimizinde dedği gibi bu tarz aksaklıklar oldu. Şimdi sadedegelelim ben yaklaşk 2-3 senedr bu sitenin takipçisiiym yazıarımı okumş olanlar az cok beni tanımıştr umarım birazdan yazacklarımı gercekleştrme fırsatımz olursa bizzat tanışırız.

Arkadaşlar ben minimum 50 kişinin bu 50 kişi türkyede farklı şehirlerde yaşayan olması makbul olan olmasada farketmeyen şahıslar olması bu proje için yeterli, kişi başı benm ilk basta hesapladıgm kaddarıyla 500 tl yatırarak 1-2 ay içinde kişi başı başlangıc olarak (50 kişi için) aylık minimum 100 tl kazanc getirecek, şimdi aylk 100 tlnedirki niye paramı baglayım diyenler illaki olacktır ama illaki bi iş yapmak istıyorsak biyerlerden herhangi bize hızlı şekilde likidite getirecek girişimle başlamamız gerekmekte vede 1 seneyi atlattıktan sonra ayda ADAM BAŞI 6000 tl kazanca dönüşüp bu proje ve kollektif olarak çığ gibi başka sektörlerede atılarak büyütebileceğimiz bir iş.

Eminim birçok çatlak ses çıkacaktır bu proje için, olabilir bunlar bizi yıldırmasın, kısaca anlatayım para verip ortak olan herkesin günde bizzat katılacağı bir konsept, bu iş çıkışı olabilir akşamları yada haftasonları 2-3 saatini alarak rahatça çalışablecekleri sonrasında ise 50 kişininde bilgisayar başında bizzat kontrol edebileceği güvenli bir sistem, tabiki zorluklar olacaktr bu sistemle alakalı ilk olarak güven duygusu ama eminimki bu tarz bi girişimle birçok dergiye habere konu olacağız.

Ben ve cevremde şu anda 5 kişi tam olarak hazırız geriye kaldı 45 kişi.

İş tanımına gelince birazdan bir başlık açacağım konikse bu projeyle alakalı lütfen desteklemesenizde en azından önce bi 4-5 dakkanızı ayırın okuyun rica ediyorum, linkini yayınlayacağım.
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye200 yazı
teşekkürler... bu başlığı önemseyen, okuyan ve yorum yollayan herkese teşekkür ederim.. bu bile bişeydir şimdilik.. isteğim bu idi,, olur ya da olmaz ama KONUŞALIM,, TARTIŞALIM,, yani tam da bu sitenin varlık sebebini gerçekleştirelim... ola ki gerçek yaşama geçirebilirsek fikrimizi ne ala.. fakat olmazsa da ziyanı yok.. fikir jimnastiği bizimkisi aynı zamanda.. şimdi ben önce kısaca kendimi tanıtmak isterim.. adım murat.. murat türkmen.. yani sitedeki adım gerçek.. yani gerçeğim ben.. izmirde yaşıyorum.. 30 yaşındayım.. evliyim.. yeni evli sayılırım.. 2. yılım. bi kırtasiyem var. 10 yıldır işletiyorum neredeyse.. küçük bi dükkan.. ailemin değil, benİm dükkanım... kendim borca girdim ve açtım zamanında.. fakat ben bu 10 yıl boyunca çok başka şeyler de yaptım.. alsancakta,, balıkesir altınolukta,, izmir çeşme de, bar şefliği, işletme müdürllüğü ve nihayet bornovada işletmecilik yaptım.. evlendikten sonra,, fiziksel olarak gece çalışma imkanım kalmadığı için artık bu işi yapmıyorum.. bu yıl sadece kırtasiyemde duruyorum.. fakat başka bişeyler de yapmalıyım muhakkak, biliyorum.. o sebepten dolayıdır ki bu düşüncem tekrar hortladı :) kalıcı bi mekanı yönetmek, işletmek yerine, organizasyonunda, işleyişinde katkımın dokunacağı projeler bulmak ümidindeyim.. işte ben buyum,, sevgili akın selçuk'a da ilk mesajındaki hoyrat tavrını sürdürmeyip,daha seviyeli ve insancıl bir noktada buluşmamızı sağladığı için teşekkür ederim.. böylece kişisel kalitesini de tekrar ortaya koymuş oldu.. ben şimdi bu fikrin tüm yönlerini konuşalım derim.. ve yavaş yavaş da projeler de önerilsin.. kişisel fikrim, TÜM PROJELERİN KALICI DEĞİL, BELLLİ BİR ZAMAN ARALIĞINDA BAŞLAYAN VE BİTEN, BÖYLECE TÜM HESAPLARIMIZI DAHA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YAPABİLMEMİZİ SAĞLAYAN PROJELER OLMASI yönündedir.. daha önce de yazmıştım,, mesela bir STADYUM KONSERİ,, MESELA BİR ROCK FESTİVALİ,, önerilerinizi, görüşlerinizi ve proje fikirlerinizi bekliyorum.. SAYGILARIMLA
muratttt

Üye422 yazı
Arkadaşlar kafamda şöyle bir kadro kurdum ve uygulamaya geçirmek istiyorum.
3 ayrı birim mevcut:

SERMAYE EKİBİ

BAŞKAN 2000
BAŞKAN YARDIMCISI 1500
ÜYE 1000

ARGE EKİBİ

BAŞKAN 150
BAŞKAN YARDIMCISI 100
ÜYE 50
ÜYE 50

PAZARLAMA EKİBİ

BAŞKAN 30
BAŞKAN YARDIMCISI 20
ÜYE 10
ÜYE 10
ÜYE 10
ÜYE 10
ÜYE 10
ÜYE 10
ÜYE 10
ÜYE 10
ÜYE 10
ÜYE 10

Yanlardaki rakamlar katılım ücretleri.Toplam sermaye güven oluşana ve verim alınana dek 5000TL.

Şimdi kim ne iş yapar?

Sermaye ekibinin görevi belli zaten.

Ar-ge ekibi "Ürün araştırması yaparak en kaliteli ve en ucuz ürün temini için araştırma yapar.Satışa uygun ürün bulduklarında kendi aralarında oy çoğunluğu
ile kabul gören ürün Sermaye ekibine iletilir.Sermaye ekibinin de oy çoğunluğu ile kabul etmesi durumunda alım adedi belirlenir ve son fiyat ortaya çıkarılarak pazarlama ekibi başkanına ürün hakkında detaylı bilgi ve resim verilir."

Pazarlama Ekibi Tespit edilen ürünlerin satış ve pazarlamasıyla ilgilenirler.Üyeler satış miktarlarını başkana bildirir.Başkan ise arge başkanına iletir.

Sermaye ekibine ortak bulunana dek ben 4500TL yi karşılamaya razıyım.Sizlerden toplanacak 500TL'de beni ne zengin eder ne fakir.
Kar payları ise şu şekilde
Sermaye ekibi %30(%10 ar bölüşülür)
Ar-ge Ekibi %20(%12 Başkan ve yardımcısının %8 üyelerin)
Pazarlama Ekibi %50 (%10 Başkan ve yardımcısının %40 üyelerin)
Şu an için böyle bir düşünce ileride sıkıntılara göre değişiklikler yaparız.Yorum ve düşüncelerinizi beklerim.
İletişim için ucuzkayseri@hotmail.com

Üye125 yazı
Türkiye’den iş, sanat, siyaset ve girişim dünyasından 1.000 kadın biraraya gelerek dergi projesine imza atmaya hazırlanıyor. Dergiye aralarında PepsiCo Asya Pasifik Bölgesi Başkanı Ümran Beba, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, eski Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı ve CHP Parti Meclis Üyesi Gülseren Onanç, Suteks Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı Nur Ger gibi ülkenin başarılı iş kadınları semayedar olacak.
Yazının devamı google de...."1000 kadın 1000 lira " aratınız.İsimlere bakarsanız parasal açıdan baba isimler yani amaç para kazanmak değil,belki hobi onlar için.İşin reklam boyutu da ayrı tabiki..
Gelelim Murat Türkmen kardeşin açtığı bu başlığa.Maddeler halinde fikirlerimi açıklayacağım....

* 2 yıldır işsizim.İflas yaşadım.2 yıldır sermayesiz olduğumdan çalmadığım kapı kalmadı netten yada bizzat.Hep cevap aynı.Açık hesap çalışmıyoruz.Paran yoksa bayilik yok.

*Bu projede pazarlamacı olarak görev almak isterim.

*Güzel yurdumun güzel insanlarını biraraya getireceğine inanıyorum.

*Birlikten güç doğar.Değişik meslek yada esnaf gruplarını biraraya getireceğine ve ortak noktada buluşturacağına eminim.

*Birçok hayat ve ticari deneyimli,tecrübeli,çekirdekten yetişen,hayat üniversitesinde çok inişler çıkışlar yaşayan kardeşlere faydalı olacağına inanıyorum bu girişimin.

*Fikir olarak mantıklı bulduğum bu girişimin alt yapısı hazır olduğunda şahsen ,sermayedarlar bulmak için tüm gayretimi vereceğim.

*Sermayedarlar nakit yada ürün olarak girişime ortak olabilirler( şahsi görüşüm)

*Konikste "Şu kadar sermayem var ne yapabilirim" diyen arkadaşlar içinde fırsat kapısı.En azından sermayelerinin cüzi bir kısmını bu işe yatırabilirler hukuki zemin oluşturulduktan sonra..

*Bu tarz girişimlerin örneği bölgemde var.İsim marka vermeyeceğim.Samimiyetimle söylüyorum bir numara iş yapıyor çok büyük bir yerel market.İlginci de şu:kesinlikle artık ortak almıyorlar,sermaye sorunlarını aşmışlar çok sayıda şubesi var.Başka sektörlere de başladılar..

*Bu girişime gerçekten gönül veren arkadaşlara önerim şu ; BİR PAYLAŞIM SİTESİNDE GRUP OLUŞTURALIM. BU GRUPTA SOHBET ÖNERİ GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞALIM.ÇOK FAYDALI OLACAĞINA EMİNİM.

*Beynimde fikirler uçuşuyor,yazacak çok şey var burada kesiyorum.Yorum ve görüşlere göre devam edebilirim....

Yeni Üye3 yazı
Aslında güzel bir düşünce ve güzel işler başarılabilir. Eğer hukuki açıdan bir yol bulunursa listeye benide alabilirsiniz. tşk..
sevgiler

Yerleşim Türkiye / BitlisMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye200 yazı
iyi günler.. özeldende yazıp, desteklerini bildiren, ben de varım diyen arkadaşlarıma da teşekkür ederim.. bir iki konuya açıklık getirmek isterim.. önce, sosyal paylaşım sitelerinde grup kurmak fikrini benimsemediğimi söylemeliyim.. çünkü bu, amacımıza hizmet etmekten uzak olacaktır zannımca.. facebook un mesela, şu andaki kullanım amacı, kullanım şekli,, oratya çıkışındaki amaçtan mühim bir kayma gösterdi.. bu site,,bence bunları konuşmak için yeterli bi platform.. ikinci konuda, bu projeyi bir pazarlama projesi gibi algılayan arkadaşlarımla.. benim anlatmak istediğim bu değildi,, tabii ki o da bir ayrı proje olabilir, ve konuşabiliriz.. fakat bu bir pazarlama projesi değildir dostlar.. tabii ki ürün de pazarlayabiliriz ama asıl amaç bu olamaz asla.. tekrar söylüyorum.. dönemsel olarak ve proje bazında ortaklık edelim.. bir fikri masaya yatıralım..tartışalım.. olumlu ise eğer, giriş- gelişme ve sonuç şekllinde projemizi tamamlayalım.. başı ve sonu belli olan projelerden sözediyorum.. fikir vermesi açısından örnekliyorum.. eğlence hayatını bildiğim ve izmirin eğlence sektörüne hakim olduğum için buradan örnek vereyim ... bir festival düzenleyelim mesela.. haziran ayında gerçekleşecek 3 günlük bir festival olsun.. bi ekip kurulsun... bir yönetim ekibi kuralım.. ve tüm düzenlemelere başlayalım... 4 ay sonraki festival için, yer belirleyelim,, sanatçılarla anlaşalım,, ses ve ışık sistemlerini ayarlayalım,, sponsorlar bulalım,, reklam faaliyetlerine başlayalım,, face bookta grup kurup festivali anlatalım,, potansiyel müşterimiz, hedef kitlemiz olan üniversitelerde çalışmalar yapalım,, el ilanı ve broşürler hazırlayalım,, hatta direkt üniversite öğrencilerinden oluşan 10 kişilik bi ekip ile, tüm izmirin bu festivalden haberdar olmasını sağlayalım,, festival alanındaki standları organize edelim,, biz işletelim bu alanları yahut kiraya verelim.. hatta birde hiç yapılamamış bişey yapıp,, muhteşem hediyeler verelim.. 20 binliralık hediye dağıtıp müthiş bir reklam ve geri dönüş yapabiliriz.. mesela bir büyük motorsiklet(chopper) verelim.. tam da üniversite gençliğinin hayran olacağı şeyi sunalım onlara.. emre aydın, yüksek sadakat, mor ve ötesi, aylin aslım,duman, ogün şanlısoy, malt, redd, gripin, pamela, gibi sanatçılardan, ulaşabildiklerimizle anlaşmalar yapalım.. yerel popüler grupları ekleyelim ve haziranı bekleyelim... tüm bu konulara hakimim ben arkadaşlar.. bu isimleri tanıyorum.. bazıları ile çalıştım.. ve haziran ayında 3 günlük festival bitince, hemen hesabımızı kitabımızı yapabiliriz.. GİRİŞ-GELİŞME VE SONUÇ yani... sonra yeni projelere bakarız... lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin.. saygılar
muratttt

Yeni Üye47 yazı
evet bende varım egerki bu işi başarabilirsek ne mutlu bize...üzerime ne düşerse bende yaparım...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Yeni Üye81 yazı
Fikir olarak ilk bakışta çok parlak ve akıllıca gibi görünüyor. Ancak 1000 kişi lik bir ekipten bahsediyoruz. müthiş bir oluşum ve müthiş bir sermaye.
Ancak yanlış anlaşımasın amacım burda fikiri yermek değil ama işin bir de zorluklarını ve olumsuzluklarını düşünmemiz gerekiyor. Şöyleki; Diyelim yeterli katılımcı sayısına ulaştık. bu 1000 olmaz da 500 olur 700 olur hiç önemli değil. Bu katılımcıları nasıl organize edicez. Bir proje üretildi ve start aşamasına gelindi diyelim. bu kadar katılımcı arasından illaki çatlak sesler yada anti fikirler ortaya çıkıcaktır. bu sorun nasıl aşılacak. diyelim herşey olumlu gitti görev dağılımı nasıl yapılacak. burada para veren herkez eşit şartlarda ortak sayılacak ve herkezin söz hakkı olacak. biri çıkıp ben bu fikre karşıyım yada ben yönetimde olacağım yada ben parayı veririm bişeye karışmam diyen olacak gibi bi sürü problemle karşılaşılacak. Bu sorunları daha da çoğaltabiliriz ben burda daha fazla lafı uzatıp işi yokuşa sürmek istemiyorum. Demek istediğim şu, İlk önce bi organizasyon planı yapılmalı bi fizibilite çalışması yapılmalı ve ortaya somut bir proje çıkartılmalı sonra bu oluşum yoluna gidilip iyi bir görev dağılımı yapılmalı, sonra projede aktif ya da pasif olarak çalışmak isteyecekler arasından bir kurul oluşturulmalı ki ileride ortaya çıkabilecek sorunlar en aza indirilmeli. temel nekadar sağlam kurulursa proje ve oluşum okadar sağlıklı olur kanaatindeyim.
bu arada elimden geldiğince bu oluşuma da destek vermek isterim.
saygılarımla

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Üye200 yazı
haklısın neco.. anlattığın sorunların hepsi olası, hepsi ve belki daha fazlası mümkün.. ama şunu söyleyebilirim, öncelikle, zaten kimse bize kolay olacağını söylemedi, bilerek ve isteyerek zor bir işe girişiyor olacağız.. ikinci olarak da, tüm tartışmayı okumayıp, sadece başlığa bakınca 1000 kişi arıyormuşuz gibi bir algılama oluşuyor, fakat durum bu değil.. o kadın girişimcilerin yaptığını hatırlatmak istedim ben.. zaten yukarıdaki yorumlarda dedim ki, BELKİ 50 DOĞRU İNSAN DAHİ YETEBİLİR BİZE,, o sebepten dolayıdır ki, 1000 kişi olmak zorunda değiliz... ve evet, yüzde yüz haklısın ki, ÇOK İYİ BİR PLANLAMA YAPILMALI,, bir yönetim kurulu oluşmalı,, ve her proje için de, şehre, kişisel donanıma, ve buna benzer kriterlere göre, bir PROJE EKİBİ oluşturulmalı.. ilgine teşekkür ederim.. lütfen örnek projelerde verin bize? neler yapılabilir? ve birde ricam şu ki, tartışmamıza yorumları ile katılan ve BEN DE VARIM diyen tüm arkadaşlar, biraz kendini tanıtsın.. kimdir, nerede yaşar, neler yapar, şimdiye kadar ne işle uğraştı ve güçlü olduğu noktalat nelerdir ,, bunları da anlatsın lütfen.. saygılar
muratttt

Üye138 yazı
yorumların tamamını okuyamadım ama ben şunu söyleyim ki 1000 tl. yi böyle bir riske atarım. ben varım yani. 1000 tl. riske atılımayacak kadar büyük bir rakam değil. madem böyle bir başlık attınız ilk adımıda siz atın üyeleri toplamaya başlayalım.
ama bence asıl sorun üye bulmaktan çok bu kişileri organize edebilecek bir yönetimdir . söz mecliisten dışarı...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk

Konikste bir İFD başlığı olmuştu eğer takip ettiysen bilirsin. Orada çoğu insan görüştü konuştu tanıştı. Sonu garip bir hüsranla bitti ki çoğumuz bunu ne yazık ki en başından biliyorduk !

Bu başlık, yani açtığın bu başlık İFD gibi bir başlangıç olmaya aday bir başlık ve en güzel tarafı, o başlıktaki gibi en başından ''zaten bitmeyecek'' duygusunu uyandıran bir yanı yok.

Ya hocam hakikaten tüm İFD toplantılarına katılan son toplantıda ise kurulacak derneğe kurucu üye olmam için gereken evrakları teslim eden ben ondan sonra ne olduğunu anlamadan puuuffff uçtu gitti her şey.
Hepsi birbirinden değerli-kıymetli şahsiyetlerle tanışdım.
Muhabbetlerinden keyif aldım.İş yapıp-yapmamak önemli değilde bu tür toplantılar benim için güzel bir tecrübe oldu.
Hele ki Murat bey çok iyi niyetliydi.Ama ne oldu birden bire?
Hani ben anlayamadım da sizin bilginiz var mı hocam?
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye175 yazı
Ben iş tecrübesinden şunu biliyorum ki iş kurmak için alakasız kişilerle yapılan her birliktelik genellikle mutsuzlukla biter. Neden derseniz işi bilen kişi ile yaparsanız zaten kendi bilgi birikimi ile neler olabileceğini hesaplar yani kar-zarar, zorluk-kolaylık derecelerini vs. Ama iş bilmeyen biri ile yola çıktığınızda tıpkı acemi bir şoför ile yola çıkmak veya yolu bilmeyen bir muavinden tarif almak gibidir. Her an sizi bir çıkmaza sokar veya bir kayaya bindirir. Ondan dolayı buradan iyi niyetle yapılan bazı ortaklık ve iş çağrılarını çok iyi değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Risk alınmadan ticaret yapılmaz ama riske girerken 2 kere düşünmek gerekir. Bu konuda editör Selçuk Bey'e iyi niyetli aydınlatıcı fikirlerinden dolayı teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Üye200 yazı
şimdi, bence önce şunu anlamak lazım.. bu site niçin var? niçin bu insanlar, facebook ta, twiter da, yonja da, ya da benzer sosyal paylaşım sitelerinde değilde burada vaktini geçiriyor?buradaki herkes işsiz güçsüz,buradan çıkabilecek bir iş peşinde koşan,yaşamda başka bir alternatifi olmayan insanlar değil,, tabii ki böyle arkadaşlar da vardır içimizde, olabilirde... ama bizler, işi gücü zaten olan,, fakat eğitimlerimiz ve donanımlarımız gereği, 2010 dünyasına ayak uydurmak isteyen, bu yeni dünya da ZEKA'NIN patron olduğunu bilen, yeni nesil GENÇ TÜRKLERİZ... hal böyle iken, facebook benzeri sitelerde değil de burada isek, bi sebebi vardır elbet.. SİTENİN VARLIK AMACI TAM DA BU DEĞİL Mİ ARKADAŞLAR? konuşacağız, tartışacağız, fikir üretip bu koniks havuzuna salacağız, HALUK BİLMEZ İSE MALİK BİLECEK.. konuların olumsuz yanlarını tartışalım, hem de sonuna kadar,, fakat, NASIL OLSA BU İŞ OLMAYACAK DİYE KÖTÜ DÜŞÜNÜP,KÖTÜ YÜ ÇAĞIRMAYALIM... O zaman evet, zaten bu siteden şimdiye kadar müthiş bir ortaklık çıkmadı.. e o zaman ne yapalım? artık yeni fikirleri tartışmaktan vaz mı geçelim.. ? o zaman siteyi kapatalım mı? lütfen bu konu ve her konu için fikirlerimizi bildirirken,, bu söylediklerimi gözeterek yorum yapalım.. zira, en kolay olan şey,, hiç bir şey yapmayıp, karşıdan eleştirmektir... FAKAT BİZLER, KENARDA DURUP, HER ŞEYİ ELEŞTİRMEK YERİNE, ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAKLARDANIZ... saygılar
muratttt

Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bulnes

Ya hocam hakikaten tüm İFD toplantılarına katılan son toplantıda ise kurulacak derneğe kurucu üye olmam için gereken evrakları teslim eden ben ondan sonra ne olduğunu anlamadan puuuffff uçtu gitti her şey.
Hepsi birbirinden değerli-kıymetli şahsiyetlerle tanışdım.
Muhabbetlerinden keyif aldım.İş yapıp-yapmamak önemli değilde bu tür toplantılar benim için güzel bir tecrübe oldu.
Hele ki Murat bey çok iyi niyetliydi.Ama ne oldu birden bire?
Hani ben anlayamadım da sizin bilginiz var mı hocam?

Artık İFD hakkında yorum yapıp kimseyi kırmanın anlamı yok. Ne söylense, o gruptaki arkadaşlardan birine oradan ya da buradan dokunabilir. Ben bir iki yorum yaptım grup dağıldıktan sonra ve bu kırılganlığı hissettim. Başlık önce kilitlendi sonra kalktı. Ama daha önce de dediğim gibi en baştan bazı arkadaşlar tartıştık, anlamsız bazı şeyler olduğunu düşündük , iletişim arttıkca bu anlamsızlıklara bir cevap göremedik ve en başından sonu gelmeden dağılacak bir grup olduğunu düşünmeye başladık. Gene de herkes tüm samimiyeti ile iletişimi sürdürdü. Grup önce ikiye bölündü bizi haklı çıkardı sonra ikisi de dağıldı.

Belki kaşınıyorum amma bu gruplarla ilgili bilgiyi ancak kuranlar verebilir.
tamnland.com

Üye200 yazı
sevgili arkadaşlar, ben bu konununda diğer girişimler gibi SÖZDE kalmamsı için şunu öneriyorum, izmir ve çevresinde yaşayan ve belirleyeceğimiz yakın bir tarihte düzenleyeceğimiz TANIŞMA TOPLANTISINA KATILABİLECEK ARKADAŞLARI listelemek istiyorum.. fazla uzatmadan tanışalım.. ve gelişmeleri yine bu siteden paylaşalım... önerim 6 mart pazar günü izmirde merkezi bi yerde buluşalım... evet diyen arkadaşların mesajlarını burada ve özelde bekliyorum...
muratttt