Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Rent A Car İşine Girmek İstiyorum, Öneri, Fikir Ve

Başlatanhakankaya2020Tarih13/12/2010 21:36:48Yorum15

İlk mesaj
Üye347 yazı
Rent A Car İşine Girmek İstiyorum, Öneri, Fikir Ve görüşlerinizi bekliyorum. Hedef kitlem özellikle buradaki local ve amatör durumda iş yapan kiralama firmalarının ulaşamadığı üniversite öğrencileri.
Bu firmayı kurma, lanse etme ve müşteri bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum, en azından ümit ediyorum. :D
Ama sektöre yabancı sayılırım,
- Hangi araçları seçmeli, sıfır mı ikinci el mi almalı, leasing mantıklı mıdır?
- full kasko mu rent a car kaskosu mu?
- Kasko için hangi sigorta şirketi ve poliçede nelere dikkat edilmeli?
- rent a car firması bir araç için yıl içerisinde ortalama karşılaşacağı giderler, sorunlar ve riskler nelerdir?
- üyelik sistemiyle iş yapan 3. kurumlarla işbirlikleri?

gibi sorular hakkında yada diğer konularda bilgi, görüş, öneri ve tekliflerinizi beklerim.
Saygılarımla,
hakan
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye131 yazı
rent a car işinde ilk önce tüm ön yargıları kafandan atıp, hedeflediğin tek bir kitle ile değil ; hedefleyemediğin tüm kitle ile bağlantıları yapmalısın.
önce zor kitle ile çalışmalısın. bunlar piyasadaki tüm her ulaşılamayan kitleye ulaşmışlardır.eğer bu local ve amatör firmalar üniversite öğrencilerine ulaşmadığını düşünüyorsanız,
şimdiden yanılıyorsunuz. bunu şöyle düşünmeniz lazım derim.
öğrencilerin çoğu 18 ile 25 yaş.çoğunun cebinde parası yok,
iki üç arkadaş bir araya geliyor.para tamamlıyor.aracı kiralıyor.
senin aldığın teminat açık bir senet sadece , öğrencinin genelde babasının parasından başka gelir kaynağı olmadığı için, yaptığı kazalarda,çalınan araçlarda tamirde geçen süreleri
karşılayacak parası olmadığından kanuni yöntem ile parayı istemek zorundasın.bunun için ne yapabilirsin, ilk önce burayı çözmeni isterim.hele yaralanmalı ölümlü kazalarda müşteri sorumlulukları, firma sorumlulukları,kasko sorumlulukları ve mahkeme , polis, jandarma aşamaları nelerdir, bunları çok iyi bilmen lazım.
hele bir yabancı turist kaza yapar ise ne yapmalısın.
bu işte en önemli olan unsur;
aracı verdiğin kişinin ilk anda ne kadar ileri sürüş teknikleri bildiğini bilmediğin için biraz şansa aracı teslim ediyorsun.
onun için müşteriyi ilk görüşte tanıma tekniklerini psikolojisinide kendi beyninde o anda insanı tanıma teknikleriyle birkaç saniye içersinde evet istediğiniz araç bende var diyebilmeniz gerekir.yada yok diyeceksiniz.çünkü var dediğinizde siz o kişiye kontrat yapılırken vazgeçtim size araç veremiyecem dediğinizde o müşteriği geç tanımış olursunuz.bu seferde müşteri ile atışma başlar.
şunu unutmayın
herzaman herhangi bir olayı başlatabilmek için ilk önce insanlar biryerden bir yere gitmeyi isterler.bunun için altlarına ilk önce araç gereklidir.
kiralanan aracı çaldırdıklarında çalan kişi üçüncü şahıs olur.
yani! sen birinci, kiralayan kişi ikinci, çalan kişi üçüncü.
BUNUN İÇİN RENT A CAR KASKO YAPTIRDIĞINDA
EMNİYETİ SUİSTİMAL MADDESİNİ MUHAKKAK SİGORTA ŞİRKETİNE YAPTIRMALISIN.bu madde oto kiralamada
KASKO DEĞERİNİ artıran ve senin daha fazla SİGORTA BEDELİ ödemen demektir.
zaten RENT A CAR KASKONUN en can alıcı noktası kiralayan ve kiraya veren için bu maddedir.
çalındığı zaman bulunma süresi müşterinin sen den kiralama sürecine eşittir.yani bulunasıya kadar geçen süre veya bulunmasada senin kaskodan araç bedelini alacağın süre zarfına kadar müşteri öder.eğer sigorta şirketi ile bu sürenin anlaşmasını yapabilirsen kasko bedeli diye sana günlük 15- 20tl gibi para öderler sen 50 tl'ya kiraya verdin.aradaki fark müşteri ile senin aranda anlaşmaya bağlı.
bu durum tamir süresindede aynı rakamlardır.
benim önerim; HERKESE
kuralları koy,arabayı kiraya ver,PARA KAZAN,ESNAF OL.
kasko nu emniyeti suistimalli maddesi ile rent kasko yap.
kiraya verme süreçlerini iyi bil.
kira kontratını ona göre maddelere böl.
kaza ve çalınma anında yapılması gerekenleri iyi bil.
müşteriden kiralama evraklarını tam al.
emniyeti suistimal maddesini koyan sigorta şirketi ile çalış.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye347 yazı
alper ve soner beylere çok teşekkürler,
peki emniyeti suistimal maddesi de ilave edilerek yapılacak rent a car kaskolarında en iyi sigorta şirketi hangisidir. Yani problem, kaza, çalınma vs. olduğunda işlerin daha kolay halledildiği, çalışmamızı tavsiye ettiğiniz hangisidir.
kiralama işinde müşteriye ulaşmada en etkili yol olarak ne denenebilir?

Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Üye473 yazı

Lasillas...

Bu konu ile ilgileniyorum ve bircok yazi okudum forumlarda...
Lasillas kadar verimlisini ilk defa okuyorum. Genelde rental sigortanin pahali olusundan sikayetciler yazanlar.
Bu tip islerde sigorta herzaman bütceyi zorlayan bir faktördür. Nihayetinde siz de kendinizi garantiye almak istiyorsunuz. Arac calindi, kazali döndü,...sigortaniz cikip ödediginde yaraniza merhem olur...

SORU:
Benim sorum, aslinda soru degil de biraz manevi destek...
Bu Rent a car isini bir ara düsündüm ve birtakim zorluklarini duyunca geri cekildim. Fakat ilerde yerlesmeyi düsündügüm 2 milyonluk sehirde son yillarda 20-30 yeni otel yapilacakmis... Aklima da ilk gelen is Rent a car oldu...
Bu oteller yerli turist agirlayacak genelde. Siz ce, benim bu ise girmem icin, bu oteller güclü bir sebep olabilir mi???
Kendim pazarlamaciyim ve otomotiv satisinda görevliyim. Ciddi bir sermayem de yok.

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye131 yazı
levent bey
son yorumcu 15-12-2010
sizin dikkatiniz ilgimi çekti.28-10-2012 tam iki yıl sonra okumuşsunuz.
sizin bir arayış içinde olduğunuzu ve benimde yeni girişimler ile hayat bulma içinde
olduğumu hatırlatırım.
hiç bir yerde oteller kurulurken genelde yerli turistler gelecek diye kurulmazlar.
turizm çok canlıdır.otelcilik ve rent a car işi yerli ve yabancı herkese hitap eder.
bir bölgede ne kadar turistik faliyet varsa o kadar doğru orantılı kurulmuş firmalar vardır.
rent a car işi kiralamanın dışında aynı zamanda otomotiv tamir, bakım, alım, satım, kullanım tecrübelerinide
gerektirir.bölgedeki her türlü geziler,özel günler,sünnet törenleri, evlilik törenleri,iş toplantıları,geçici eğitim faliyetleri,her türlü turistik taşımacılık,geziler,organizasyonlar rent a car işi için idealdir.
asıl olan tursab seyahat acentaları birliğinin kurallarının uygulanmasıdır.http://www.tursab.org.tr/tr
yani insan hayatının ölümle ve yaralanmalarla bitebileceği her yerde bir devlet kurumu güvencesini
müşterilerinize hissettirmeniz gerekir.gerisi müşteriden haksız angarya ile kazanılmış kazançlardır.
demek istediğim önce belgeye parayı yatırın sonra araca sonrada sağlam bağlantılara.müşteri o zaman heryerden gelir.
ha ! yinede bir araba alayım eşime dostuma kiraya vereyim derseniz belgesiz ağızla malınızı teslim etmiş olursunuz.o zamanda sonucuna katlanırsınız.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye473 yazı
bilgi icin tesekkürler..

Tarihler dikkatimi cekti.

Yeni baslik acmaktansa, önce bu tip acilmis konulari devam ettirmeyi seciyorum.

Bilgi icin tesekkürler tekrar

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye88 yazı
Bende konu hakkında fikirlerimi paylaşmak isterim, dönemin popüler işlerinden biri gibi. Yalnız işi biraz araştırdıktan sonra hiçte iyi kazancı olan bir iş gibi olmuyor. Örnek olarak 2012 model dizel fiat linelar 35.000tl. Hyundai accentler 40.000tl. Ford focuslar ise 50.000tl civarlarında araçların hepsi dizel ve en baz versiyon fiyatlar. Normal araç kaskoları bile senelik ilden ile göre değişsede 900*1200tl arasında iken rent e car kaskosunun ne kadar olacağını bir düşünün. Sıra geldi araçlara parayı verdik geri çıkarmaya; linea ve accentlere aylık fiyatlarda günlük olarak ortalama 90 tl civarı ford , opel gibi markalarda ise 120 ve üzeri fiyatlara verilecek. Araçlar hiç boşta durmadan 1.5 yıl boyunca çalışırsa ancak kendini amorti edecek. Olabilecek kaza,çalınma,mekanik arızalar hesaba dahil değil.Son olarak kurumsal olmayan kişilerden alınan araçlarda boş senete imza attıranlar var gerçekten tutup oradan araç kiralayıp boş senede imza atanların aklına şaşayım. İllaki araç kiralamak gerekirse 30-40 tl fazla olsun kurumsal firmadan kiralar riske girmem..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye4 yazı
Rent a car işine girecekseniz, bu konuda sadece sizin müşteri portföyünüz yeterli olmayabilir. Birçok kaliteli müşteri artık broker kanalıyla araç kiralama işlemlerini hem ucuza, hemde aha güvenilir olarak gerçekleştirmekte. Araç kiralama hizmeti de diğer sektörler gibi değişim sürecinde. Artık kaç kişi gazetelerden kiralık ev arıyor veya otel ilanlarına bakıyorki, bu hususta birçok derli toplu sitelerden faydalanılmakta. Aynı durum artık kiralama için de geçerli. Eğer bir rent a car firması açmayı düşünüyorsanız, acente ve broker firmalarıyla uyumlu olmalı, araç kiralama teklifi toplayan sistemlere ve fiyat karşılaştırması yapan www.24saatrezervasyon.com , www.skyscanner.com.tr gibi sitelerle irtibat haline bulunmalısınız. Yerli ve yabancı birçok broker firmasıda artık hizmet vermekte, otorento, otoredi, vivi vs vs. Özetle tavsiyem kendi başınıza bir esnaf olma düşüncesinden, birçok noktadan rezervasyon alabilecek bir noktaya gelecek bir alt yapıyla hizmet verecek bir noktaya gelmenizdir. Yoksa sizde 1 yıl içerisinde kredi borçlarıyla iflas etmiş bir araba kiralama firması durumuna düşebilirsiniz. Artık bilinçli müşteriler sadece ucuz araç kilamanın peşinde değil, güvenilir firmalardan araç kiralamanın peşinde.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye342 yazı
selam kardesım benım onerım yabancı plaka arac kıralayıp retntakarlık yapman daha cok kazanırsın bu konusada yardımcı olurum skypem eko.trans1
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye61 yazı
Konuyu açalı 4 yıl olmuş vatandaş ne yapacaksa yapmıştır heralde artık..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye2659 yazı
Arkadaşlar bu tarz işleri yapacaksanız kurumsal düşünmelisiniz birazıcık Sokak aralarında ,veya yazlık bölgelerde olsada kurumsal iş yapmadığınız müddetçe çoluk çocuk çakal kopukla uğraşmak zorunda kalırsınız
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye4 yazı
Önemli olan forumun ne zaman açıldığı değil, konu hakkında araştırma yapanlar için bir yol göstericisi olması
CELAL KÖSE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
compiler78 üyeye katılıyorum koniks en iyi yol gösterici ve girişimcilerin vazgeçilmez portalıdır.Arkadaşlar KARBİS Sistemi kuruldu artık kim hangi aracı kiralamış ne yapmış herşeyi bildiriyorsunuz sektör için mukemmek bir sistem oldu fiyat karşılaştırması yapan www.24saatrezervasyon.com , www.skyscanner.com.tr gibi sitelerle irtibat haline bulunmalısınız yada bizim gibi www.bodrumkiralikarac.net inceleyebilirsiniz internet siteniz olmalı siteniz olursa müşterileriniz zaten size ulaşacaklar araçlarınız boş kalma durumu gibi bir şey düşünüyorsanız zaten hiç girmeyen bu işe
bodrum rent a car

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Otomotiv
Yeni Üye8 yazı
Bir rent a car şirketinin muhasebe, finansçısıyım. Eğer kenarda köşede işinize parayı gömeceğiniz paranız yoksa hiç girmeyin, uzak durun. Çalıştığım şirketin 100 adet aracı var. Yarısı kendi aracımız, yarısı rent a rent yani başkasından kiralayıp bizim kiraladığımız araçlar. Şimdi size maliyet hesabını çıkartayım.
Eğer kredi çekip araç almayı düşünüyorsanız baştan 2 veya 3 yıl sıkıntı çekiyorsunuz.
Aylık Kredi Geri Ödemesi : 1.500 - 3.000 TL Arası (Fiat - Linea ve sınıfı araçlar)
Aylık Kasko Ödemesi : 200-250 TL arası (Rent a Car Kaskosu yaptırmanız gerecek. Biz 100 adet araca birden yaptırdığımız için ortalama bir araç için 1.800 TL'ye fiyat aldık. Ama 3-4 araç için en düşük 2.000 - 2.500 TL'den rent a car kaskosu yaptırabilirsiniz.)
Aylık Trafik Sigortası Ödemesi : 100 TL x 12 Ay = 1.200 TL(Zamlardan sonra bu fiyata bulabilirseniz yine bir rakamdır)
Aylık MTV Ödemesi : 85 TL (Yıllık en az 1.000 TL mtv ödemeniz olacak.)
Aylık Araç Bakımı : 150 TL ( Arkadaşlar bu araçlar günlük çalışacak sizin önünüzden sanki en iyi şoförmüş gibi alıp, köşeyi dönünce el freni ile yanlayacaklar. Araçlarını çok hor kullanacaklar. 150 TL az bile gerçekten araçlar çok km yapacaklar ve yorulacaklar.)
Bence bu kadar maliyet yeter ve artar bile ama bunun daha hgs tahsilatı var. 10-15 gün sonra trafik cezası gelecek onun tahsilatı peşinden koşması. Parasını vermeyeni, kaza yapanı, arabayı getirmeyeni v.s. v.s. v.s. var)

Genel bir toplam yapalım şimdi : 1.500 + 200 + 100 + 85 + 150 = 2035 TL Aylık bir araba için bu kadar kesin yapmanız gereken bir maliyet var ve bu en düşük rakamlar.

Şimdi kazanacağınız rakama gelelim. Siz bu arabayı 30 gün boyunca asla ve asla kiraya veremeyeceksiniz. Kazanç hesabı yaparken 20-25 gün hesaplayın. Hadi yaz günüydü çok mükemmel iş yaptık 25 gün çalıştı ve günlük 100 TL'den kiraya verdiniz. 2.500 TL kazandınız. Dikkat edin lütfen yaz günüydü, daha bunun kışı var, yağmuru çamuru var. Araç kaza yapacak yatma, bekleme süresi var. O'su var bu'su var.

Özetleyecek olursak bir araçtan kazanabileceğiniz maksimum rakam 300-500 TL arası değişir. Bu iş yapılır, gerçekten çok güzel yapılır ama o aracın borcu olmayacak. Kesinlikle borçsuz olmalı. Çakalı çok olur, diş geçirmen lazım. Trafik cezası ve hgs tahsilatını kesin ve kesin ve kesinlikle yapman lazım yoksa kar değil sürekli kendi cebinden finanse etmek zorunda kalırsın. İntercity, çelikmotor, garanti filo v.s. görüp heves etmeyin onların hepsi yabancı fonlarla sizin aldığınız rakamları %40-%60 arası indirimlerle alıyor ve ödemeleri TL olarak değil Euro veya dolarla yapıyorlar, o yüzden kar ediyorlar.

Umarım yardımcı olmuşumdur, tekrar son cümleyle özetleyeyim. Borçsuz arabanız var güzel iş, kredi ile almayı düşünüyorsanız hiç düşünmeyin bile.

Saygılar, sevgiler.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ymalat