öncelikle şunu sakın ha sakın unutmayın gidip kendisinden inek satın alacağınız kişi yada kişiler herkez dahil buna asla size kendi sürüsündeki en iyi inekleri satmaya kalkışmaz bedelinin ik katını önerseniz dahi çünkü malcılığın tml unsurudur süründeki orta hallileri sat iiyileri ayırkı sürün hep iyi kalsın kötü olanını satamaz zaten bakınca belli olur
yaşını başını almış yetişkin inek alma hayalinizden bir defa sıyrılın aksi halde daha ilk haftada ineklerinizde göz yaşı salya iştahsızlık gibi sorunlarla karşılaşırsınız bu kandırıldığınız anlamına gelmez ama bi hevesle başlamışsınızdır bu sorunlar motivasyonunuzu çok etkiler
ben on sütten yeni kesilmiş buzağı öneriyorum başlangıç için düşünün 4-5 yıl sonra 100 ineğe tekamül edecek olan sürünüzün başlangıç için gereken maliyeti sadece inekler için konuşuyorum 10.000 bilemediniz 15.000 tl olacaktır
buzağılarınızın veteriner masrafları yem masrafları bakıcı masrafları haliyle ilk sene için hem cebinizi yormayacaktır hem bedeninizi hemde zihninizi
neden motivasyona takmış bulunmaktayım ayrıca sebebi sorumlu olduğunuz hayvanlar bir insandan daha narin ve daha fazla sorumluluk gerektiriyor çocuğunuz acıktığında sizden ağla**** bile yemek isteyebilir ama bu özene bözene kurduğunuz mini mandiradaki inekleriniz için asla geçerli değil onlara çocuğunuzdan daha ii bakmanız gerekecektir buna beyin yorgunluğu demektir sizin için beden yorgunluğundan çok
bana kalırsa ii bir başlangıç yapmak istiyorum ama sermayem kısıtlı diyorsanız sunduğum öneriyi fizibilite edin
benim 13 dönüm arazim var köye 150 m uzaklıkta şehir merkezine 7km uzaklıkta
normal şartlarda on buzağının sığabileceği küçük bi ahır ve on minik buzağı hem şirin hemde bir çok açıdan kolay ilerleme sağlayacaktır sizin için
gelişimini tamamladıktan sonra danaya çekersiniz 10 inet olur ii bakım ii dana tercihi ve ii veteriner gözlemi sonucunda seneye 20 ineğe dönüşecek sonra 40 sonra 80 sonraki 160
benim hedefim 100 inek 80 yetişkin inek ve 80 buzağı olduktan sonra 60 buzağıyı sütten kesilir kesilmez satmak
esas kazanç bundan sonra benim arazim şartlarında
düşünün 30 lt süt alabiliyorsanız 100 inek aylık 67.500 tl lik gelir getiriyor giderler hariç hesaplıyorum tabi
100 ineğe kendini endekslemiş bi mandırada her yıl 100 buzağı üretiyor demektir düşünün kökü kar olan her yıl 100 buzağı satışı yani ortalama 100.000 tl lik kar
sadece sabır ve ii bir yönetim gerektiriyor
giderler kısmınıda araştırmalarım doğrultusunda bilgilendiricem sizi
Görebildiğin en uzak yere git, Daha da uzakları görebildiğini göreceksin!!