Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Süper İş Fikri

BaşlatanERK4NTarih10/10/2010 05:57:26Yorum101

İlk mesaj
Üye276 yazı
İş fikri hakkında gerekli ön bilgiler:

Öncelikle İşin yapılacağı iller: İstanbul / Ankara / İzmir / Bursa

*Bu illerin dışında nüfusu yüksek ve gelişmekte olan illerde olabilir

*Nüfusu az olan iller olmaz

*Sermaye olarak 3000 tl ile rahatlıkla başlanabilir.

*Sermaye olarak bir üst sınır yoktur. Sermaye istenildiği kadar artırılabilir ve kazançta artar.

*Giderler çok düşüktür

*Gelirler makuldür . Sermaye ile orantılıdır ama 3000 tl
sermayesi olan 5000 tl sermayesi olandan daha fazla kazanabilir.

İŞ FİKRİNİN ÖZELLİKLERİ:

* 1 kişi tek başına yapabilir. İşlerde yoğunluk artarsa kişi sayısı arttırılabilir.

* Bu iş fikri maliyeti azaltmaktadır.

*Bu iş fikri büyük şirketlerede çok uygundur.

*Şu an bu işi bu şekilde yapan yoktur.

İş fikri İstanbul için satış yapılmıştır.İstanbul dışı Ankara ,İzmir
ve Bursa için satış olacaktır.

Fiyat:
Ankara için 50.000 tl
İzmir : 40.000 tl
Bursa: 30.000 tl dir

Diğer gelişmekte olan iller için : 10.000 tl

ERK4NS4N antiemperyalist girişimci

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye89 yazı
erkan bey diğer iş fıkırlerınızdende yararlanmak ıstıyorum istırham edıyorum maılıme yazarsanız sevınırım tşk ederım.. zek4321@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye276 yazı
sayın zeki4321 mailinize yolladığım iş fikri çok iyi bence ama başka bir fikir istiyorsanız yine yollayim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye53 yazı

bize göre değil bu haller...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye276 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahievran
bize göre değil bu haller...

ayın ahievran söylemek istediğiniz neyse açıkça söyleyin , açıkça söyleyin ki eleştiriyormusunuz yoksa hakaret mi ediyorsunuz burada net bir şekilde
ortaya çıksın. '' ...'' bu ifadeyide açıklayın

Üye255 yazı
Erkan arkadaşım nerdeyse baştan itibaren okudum konuyu. Diyorsunuzki bir zaaf var. Diyorsunuzki ben 100 liralık bir ürünü satıcı indirim yapmasa dahi 50 liraya bir zaaf yada bir teknik yada iş fikrimi kullanıp alıcam diyorsunuz. Her ürünün bir maliyeti vardır bunu herkes bilir. Bugun bir şamdan mumluk yapsanız bile ferforjeden ferforjenin boyu 8 tl ise 3/1 ni kullansanız 3 tl ye yakın maliyet olur işçilik hariç. Bugun hizmet sektöründe bilgisayar teknik servisi yapsanız müşteriye giderken verdiğiniz yol parası veya mazot parası iş anında yeme içme masrafı var iken yani hizmet sektöründe bile belli giderler var iken. Siz bir ürünü neredeyse satılan fiyatından yarı yarıya aşağı almanız çok ilginç. Ürünü üreticiden tedarik edeceksiniz desem Hiç bir üretici adet bazında satış yapmaz. Yüklü almaya kalksanız kuvvetli sermaye ister. Desenizki yeni bir ürün yeni bir hizmet anlayacağım. Ama siz burda piyasada olan ürünlerin çoğunu değerinden ucuza alıcam diyorsunuz. Eğer yok öyle demiyorsanız fikrinizin hiç bir anlamı kalmaz. Eğer öyle diyorsanız bunun doğrulukla bir alakası olmaz. Kimse size zararına mal vermez. Yıllardır ticaretle uğraşıyoruz bir ürünü ucuza alıcaksak gideriz üreticinin yanına yada distbiritörünün yanına kardeşim deriz bize şu kadar mal lazım nakit deriz yada çek deriz çekse konuşuruz vadesini vs. alırız giderz. Şimdi hangi sektör diye sorucam mantıksız olucak hangi sektör olursa olsun bir maliyet her zaman vardır ve o ürünün bir piyasa fiyatı kesin ve mutlaktır. O ürün piyasa fiyatının altında alınır yada satılırsa bu üretici firma ciddi anlamda zora sokar niye diye sorana yuh derim. Üreticilerin en büyük sermayesi satış noktalarıdır. Düşünsenize siz bir X ürünü aldınız bayisinden veya başka bir satıcıdan sonuçta o ürünün bir piyasa fiyatı var. Bir bakmışsınız 2-3 gün sonra karşı dükkanda X ürünü sizin aldığınız fiyatında altında satılıyor. Hoop hemen telefon firmaya. Onun için boş laflarla fikirlerle oyalamayın bu insanları ticaret zor zanaattır herkesin harcı değildir. Biz bile devenin yanında pireyiz daha. Diyelim X ürünü 10 lira maliyeti 3 lira üretici verdi 4 liraya bayi aldı satış noktasına verdi 6 liraya satış noktasıda aldı müşteriye verdi bu ürünü 10 liraya. Eğer sizin bahsettiğiniz indirim satış noktasının 6 liraya alıp 10 liraya verme değerleri arasında ise yani 10 lira değilde ben bu ürünü satıcadan 6,50 tl ye alıcam derseniz bu pazarlıkdır herkes yapar ve yapabilir. Eğer yok satış noktası 6 ya alıyor ben 10 a satıyor ama ben o ürünü 6 dan aşağıya alıcam derseniz o zaman bayi ile masaya oturacaksınız ve dediğimiz gibi üretici ve bayiler adet satışı yapmaz eğer yaparlarsa zaten herkes onlardan alır.Onlarında bayilik yani toptancılık yapmasının anlamı olmaz. Vs. vs. üreticiye kadar gider bu üreticide kimseye 3 liraya imal ettiği ürünü 2 liraya vermez. Örnek çok açıklanabilir şekilde. Ama sizde hiç bir açıklayıcılık yok. Sadece şu kadara alıcam şöyle yapıcam devrim olucak dediğim gibi yeni bir ürün olsa anlarım ama hali hazırda farklı firmaların ürünleri üzerinden fikir üretmeniz ve bunu iş fikri gibi satmanz çok tuhaf. Firmaların ürünlerine kendiniz değer biçeceksiniz ? Enteresan. Diyelimki sizin fikriniz turkcell TL kartlarınıda kapsıyor 20 tl lik kartı en az 19,20 e alırsınız o da çok zor. Belki burda şimdi yazsam 20 TL turkcell kart 19,20 satılık diye binlerce sipariş gelir. Siz bunu 19,20 den aşağı alacaksanız fikrinizle bunun saçmalıkdan öte yanı yoktur he 19,20 e alıcaksanız zaten ne demişler para konuşur. Gerçi o fiyata sermaye de yetmez çevre ve sağlam tedarikçi lazım :)
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye276 yazı
Ben bulduğum fikri iş olarak yapmaya başladım. 2 ay sonra Türkiye genelinde birçok ilde yapabilceğimi de anladım ve işi kısa sürede ilerletmeyi hedef aldım.Ben konuyu açarken tek başıma sadece İstanbulda yapmayı düşünmüştüm.Tabi konikste konu o günden bugüne gelene kadar 4 kişilik bir grupla bu işe başlamaya karar vereceğimi bilmiyordum.
Sonuçta şu an 1 kişi daha sonra aramıza katılacağından 3 kişi ile biz başladık. Tabi bu arada konikste fikirle ilgili mantıksız gibi gelen (fikir bilinmediğinden) konularda görüşlerini yansıtan arkadaşlar oldu. Ben işi kendim nasıl olsa yapıyorum. Kaybedecek birşeyimde yok .
Fikir transferinde verdiğim garantiler ya da birşeyleri izah etmeye çalışmam bazı arkadaşlar tarafından fikir değerli olsa neden satar gibi düşündürmüşte olabilir. Ben fikrin ne kadar sağlam ne kadar değerli olduğunu anlatmamın çok az yolu var. Örneğin fikri burada anlatsam
fikri öğrenseniz karar verebilirsiniz.Ama herkes öğrenebileceği için değeri yok olur. Benim fikrimin değerli olduğunu göstermem için en geçerli tek yol var ve isteyen istediğini düşünsün. Ben o yolu kullanmayı düşünüyorum. Fikrimi başka bir şekilde açığa çıkarmadan uygulayabileceğim tek yol.
Fikrin satışını durdurmak olacak. Ama bundan sonra benden bu fikri ne verirse versin satmam kesinlikle . Ben şu an garantide vermekten vazgeçtim. Garanti böyle bir fikir için düşünülemez. Fiyatı az söylemişim yukarı çekiyorum. 1 trilyonu olan getirsin vereyim 1 kuruş aşağı olmaz . Evet ben bunları demediğim için böyle oldu bunu çok iyi biliyorum. İsteyen istediğini desin hatta ben diyim şu an,'' bu fikir 5 kuruş etmez '' desem bunada inanmazsınız Hepsi yalan , numara desem yine aynı mı olurdu? Neyse bu dediklerimin hepsi şu an dan itibaren geçerlidir.
Yani 10bin 40bin lira fiyat yok artık.tek fiyat 1 trilyon ayrıca tek kuruş indirimde yok.
garantide yok . Dediğim gibi ne düşünürseniz düşünün ben şu an bu kararlardan taviz vermicem. Ve fikirle ilgili artık tek bir açıklama ve sorulara
açığa çıkmadan cevaplamayıda sunmayacağım. Fikir isterseniz yok diyin , kötü diyin benim kararım kesin ve il il satışta yok. Fikiri tahmin etmek için ilginç sorular soran arkadaşlara da zaten önceden önlemleri mi aldığımı verdiğim cevaplarla da sizleri düşüncemin etrafından uzak tuttum.
Bu da benim güvenlik önlemimdi. İşte bu yol kalmıştı bunuda kullandım.

Üye310 yazı
Erkan bey, sinirlenme gerek yok, kendini okuyucunun yerine koy yeter, bu eleştiriler normal. "Fikrim var" diyosan vardır, ama "ben bunu söylemem" diyerek (-ki hakkındır) insanların "vay be ne süper fikirmiş" demelerini veya para koymalarını bekleyemezsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye276 yazı
kimseden beklentim yok beklentim olsa fiyatı çok düşük tutarım 1 kişiye değil 1000 kişiye satarım olur biter yani bu kadar kolay benim için.
şu an fiyatı 1 trilyon yaptım . kimse kolay kolay almasın diye. Bu durum değişmeyecekte.İsteyen istediği eleştiriyi yapabilirde artık .Bu iş fikrini fikir avcılarına asla yem etmeyeceğim. Ben ne kadar karşımdakini anlamaya çalışıyorsam karşımdaki de benim durumumu iyi anlaması gerekir.
Herkes kendi açısından bakarsa bu iş buralara gelir.İster Süpermiş vay be desin ister yalan ya da numara desinler .

Birde ben demiştim ki sorun var diye neden farklı bir yol bulmaya çalışmadan ateşe körükle gidiliyor . Fikiri açığa çıkarmadan garantili bir satışa çözüm bulmayı deneyerek belkide güvenli bir fikir transferi sağlanabilirdi. Ben elimden geleni yazdım ettim fakat çaba göstermeme rağmen
hala aynı yerde sayıklayan bir konumda eleştiriler yapılıyor.
Açık söyleyim , şu an fikri satmayı hiç istemiyorum ama açtık bir kez konuyu. Kapatsam şimdi konuyu yine eleştireceksiniz.
Onay verin kapatın deyin kapatalım konuyu bir daha da hiç açmayım bu fikri.Ama bunu sizler isteyin ki ben sonra haksız eleştirilere mağruz kalmayayım.

Yeni Üye73 yazı
bu diğer fikirleriniz için bilgi alabilirmiyim,
mehmetkarayilan@yahoo.com
Rızkın onda dokuzu ticarettedir.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Üye255 yazı
Kapat kardeşim konuyu paraları sen kazan hayır yap sevab kazan.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye31 yazı
Sayın ERK4N,
Bedava iş fikirleri ile ilgili bilgi verir misiniz?
seyit_193@hotmail.com
her oyunun bir sonu var...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz