Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Süper İş Fikri

BaşlatanERK4NTarih10/10/2010 05:57:26Yorum101

İlk mesaj
Üye276 yazı
İş fikri hakkında gerekli ön bilgiler:

Öncelikle İşin yapılacağı iller: İstanbul / Ankara / İzmir / Bursa

*Bu illerin dışında nüfusu yüksek ve gelişmekte olan illerde olabilir

*Nüfusu az olan iller olmaz

*Sermaye olarak 3000 tl ile rahatlıkla başlanabilir.

*Sermaye olarak bir üst sınır yoktur. Sermaye istenildiği kadar artırılabilir ve kazançta artar.

*Giderler çok düşüktür

*Gelirler makuldür . Sermaye ile orantılıdır ama 3000 tl
sermayesi olan 5000 tl sermayesi olandan daha fazla kazanabilir.

İŞ FİKRİNİN ÖZELLİKLERİ:

* 1 kişi tek başına yapabilir. İşlerde yoğunluk artarsa kişi sayısı arttırılabilir.

* Bu iş fikri maliyeti azaltmaktadır.

*Bu iş fikri büyük şirketlerede çok uygundur.

*Şu an bu işi bu şekilde yapan yoktur.

İş fikri İstanbul için satış yapılmıştır.İstanbul dışı Ankara ,İzmir
ve Bursa için satış olacaktır.

Fiyat:
Ankara için 50.000 tl
İzmir : 40.000 tl
Bursa: 30.000 tl dir

Diğer gelişmekte olan iller için : 10.000 tl

ERK4NS4N antiemperyalist girişimci

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Üye276 yazı
Sayın acanpolat mesajınız bana ulaşmadı tekrar gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye276 yazı
Sayın drerhan e-mailinize konu ile ilgili bilgi gönderilmiştir.

Üye144 yazı

Sn.Erk4n bana da rica etsem bedava iş fikirlerinizi gönderebilirmisiniz cemalerdem@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye310 yazı
ERK4N arkadaşım, sanırım önce parayı almayı daha sonra fikrini satmayı düşünüyorsun. Fikri beğenmezsek de parayı iade edeceksin herhalde, madem patent alamıyorsun.. Ben de sana şöyle bir garanti vereyim o zaman, sen fikrini bana söyle, beğenirsem satın alayım. Sen para iadesi yaparım diyorsan (-ki demiyosan zaten sorun vardır), ben de fikrini çalmam diyorum. Eğer bana güvenmiyorsan, insanların da sana güvenmesini beklemen tutarsızlık olur. Ayırca şu fikrin açığa çıkma olayı saçma geldi bana, sattığın zaman açığa çıkacak arkadaşım, öyle veya böyle.. o zaman da sürekliliği kalmaz bunun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye515 yazı
Kocaeli için ayrıntılı bilgi alabilirmiyim

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye195 yazı
@erk4n,

Anlaşılan bana kalırsa fikirlerini tescil ettir ondan sonrada bunu bir sektör olarak görüp satmaya çalış derim. Patent konusu zaten başlı başına ayrı bir konu. Yani Ulusal alanda patent alsan birde uluslararası patent var bu konu çok uzun. Ama olabilecek en minimumu ne ise onu araştır ve o şekilde bir garanti al kendine.

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik
Yeni Üye29 yazı
Teşekkürler, mailinizi aldım. Benim ilgi alanım olmasada ilginç. Kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye276 yazı
Sayın onurkoniks bir işletme sahibi danışmanlık firmasına sorunlarını çözmek için gittiğinde verilen çözümler işe yarasa da yaramasa da karşılığında
ücret ödenmektedir. Bir avukata gidildiğinde davayı kazansanızda kaybetsenizde avukata para verilmektedir. Yani günlük hayatta sonucunu bilmediğimiz işlere para ödemekteyiz. Françis adı altında verilen bayiliklere bir bakın pizza dükkanı için 100 bin dolar + 1 ton şart + az kar payı
veriliyor bu ülkede. Yada çiğ köfte, bardakta mısır için aynı şeyler. Bütün bunlar bu ülkede yaşanırken ticarette devrim niteliğinde fikrimin açığa çıkmasından elbette korkacağım. Ben satış olsun sonra fikri mi söyleyim demiyorum. Daha önce yazdıklarıma bakın isterseniz , dediğim konu şu
merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz yani siz sorun ben açığa çıkmadan cevaplamaya çalışırım. Böylelikle size uygun olup olmadığını anlarsınız ve ona göre karar verirsiniz.

Sayın erokas Kocaeli bu iş için uygundur. Size konu ile ilgili bilgi vericem.

Üye310 yazı
Erk4n, "işe başlasam bile ben istemeden kimse fikrimi alamaz" diyorsunuz. Peki hizmet vereceğiniz firmalar onların maliyetlerini hangi yöntemle düşüreceğinizi bilmeyecekler mi?(ya da ne hizmet verilecekse). Bilmeden nasıl para verecekler size? Diyelim işi anlattınız, o zaman da kendi bünyelerinde bu projeyi uygulamazlar mı, sizden vazgeçmezler mi? (Çünkü "firmalar kendi bünyelerine bunu uygularlarsa işime gelmez" gibisinden şeyler söylemiştiniz)

Üye276 yazı
onurkoniks , işe başlasam ben istemesem kimse fikrimi alamaz -Yani fikri satmazsam kimse bilmez bu yüzdende kimse alamaz.
İkinci söyledikleriniz için bu iş fikrinde bir firmaya hizmet söz konusu değildir ve maliyeti düşürme yöntemi mi kimse bilemez.
Üçüncü sorunuz için , detaylı bilgi yerine kapsamlı anlatım yapabilirim ve fikir açığa çıkmadan soruları yanıtlayabilirim. Ben şu ana kadar bana para verin sonra fikir verim demedim . Dördüncü olarak , ben zaten öyle değil demedim.Tabiki anlatırsam hemen yapılacağını bende biliyorum , fakat benle ortaklık gibi bir iş değil bu fikir ve ben kendime ortak aramıyorum. Herkes yapmaya kalkarsa piyasada birçok üründe fiyatlar aşağı inecektir. büyük bir sektörede darbe vuracaktır. Dediğim gibi ticarette bir devrimden bahsediyorum ben. Abuk sabuk bir fikir asla değil.

Üye120 yazı
Bu fikir satma işi yurt dışında yapılıyor arkadaşlar.Ve çokda iyi sonuçlar alınıyor.Benimde aklımda 8 tane fikir vardı.1 tanesini geçen sene kendim yaptım.Hatta benim sayemde bu siteden tanıştığım istanbul dışından izmir , konya , malatyada ekmek yiyen oldu.Ailemin desteği ile 7bin lira kredi çekmiştim.1 araba alacak ve 3 ilde 5 kişiye ekmek yedirecek kadarda kazanç elde ettim.Şimdi bankaya borcum yok.Arabayı babama devrettim.Köşeye biraz para ayırdım aklımdaki diğer işlere yoğunlaşacağım.
2 tane fikrimide çok yakın arkadaşıma verdim onlarda şuanda iyi kötü birşeyler kazanıyorlar.Aylık 800-1200 arası.Denenmemiş 5 fikir kaldı.Aslında bunlardan 4 tanesini bende satmayı düşünüyorum tabiki bu şekilde uçuk fiyata değil.Bu işi gerçekten yapabilecek , yeri zamanı musait olacak kişiye satmayı düşünüyorum.Satmaktan çok buna fikir paylaşmak diyebiliriz.

Aralarından 1 tane iş fikrimi şu şekilde açıklıyabilirim.

İşi yapıcak kişi Turkiyede 800 TL-1500 TL sermaya ile başlıyacak.
Ben kendi işim için çine gidip geliyorum ve sermayesini yatırdığı şeyi çine ithal edicek.Çine gitmesin gerek yok ithal edicek yeri ben ayarlıyacağım.Ona sadece kargolamak kalacak.Tabiki bu işin en basit kısmı.En sade anlatılmış hali.Bu işi Turkiyede sadece 1 firma yapıyor.Bu firmada çin talebinin %23ünü karşılıyabiliyor.

UNUTMAYIN HER ZAMAN TEK BİR İŞE YOĞUNLAŞMAK O İŞTE BAŞARIYA ULAŞMANIZI SAĞLAR.
Uluslararası Lojistik Tedarik Zinciri Yönetimi

Yerleşim Yngiltere / LondraMeslek Yöneticilik
Üye310 yazı
Erk4n, anlamadığım ve sanırım anlatamadığım nokta şu: müşterileriniz çeşitli firmalar olacak sanırım. Peki bu firmalar, sizin ne yaptığınızı sizden öğrenmeden sizle nasıl çalışacak? demek istediğim bu.

Yeni Üye21 yazı
Sayın Erk4n, 3000-5000 lira sermayeyle bile yapılabilecek iş fikrini 10000-50000 liraya satmaya çalışmak gerçekten medeni cesaret gerektirir bu nedenle sizi tebrik ederim.
Ancak şu soruların cevaplarını burada veya özel ileti ile verirseniz elinizi öpme derecesinde saygı duyacağım:
1- Az nüfuslu illerde neden olmaz bu iş?
2- Büyük şehirlerde, pek çok sektörü kapsayan bu işi bir kişi nasıl yapabilir?
3- Vergi vs. yasal yükümlülük boyutu nedir?
4- Bir malın tedarikini, aracılığını veya satışını yapacağız yoksa hizmet sektöründe bir ilke mi imza atacağız?
5- Ve asıl düğüm sorusu: Bu nasıl bir iştir ki duyulursa herkes yapar, yaparsam kimse duymaz ?

Onurkoniks' le kafamıza takılan bu duruma bir çare bulalım. Ben bu fikri satın alırım 10000 lira, 10 da sermaye koyarım etti 20 bin. Ben bu devrim niteliğindeki işi yaparken benden görenler *** mı onlar da bu işe soyunmayacaklar mı? Adam kafadan 20.000 sermaye ile başlarsa beni piyasadan silemez mi? Fikrin kime ait olduğu kimin umurunda kaldı, tabi ki sadece benim...
Türkiye' de adettir hangi iş tutarsa herkes ona gözü kapalı yönelir. Dikkat edin her yıl bir sebze çeşidi fahiş değerlenir ertesi yıl kamyonlarla çöpe dökülür. Birisi yıllar önce tavuk çiftliği kurdu iki yıla kamadı her köyde bir çiftlik türedi; kuş gribi vesilesiyle de pek çoğu battı.

Şimdi siz diyorsunuz ki françis şu kadar avukatlık bu kadar. Ortada somut şeyler var birinde marka olmuş isim var hazır müşteriler var; avukatlıkta ise yasal ücretler var artı avukatınıza yarısı şimdi yarısı iş bitince deme şansınız var. Taraflar kazanımlarını önceden tahmin edebiliyorlar. Sizin durumunuz nedir: parayı veren düdüğü çalar, çalar da hocam bu düdüğün kaç deliği var eni nedir boyu nedir? Kaval umarken saksafon çıkamaz mı?

Fikir alanında en çarpıcı örnek bence Google'dır. İçeriğinde herşey olan ama aslında kendi içeriği olmayan dev bir arama motoru. Google'ı yapan gençler şimdiki sahiplerine deselerdi ki:"Bize 1000 dolar verin size süper bir fikir verelim(!)" ne cevap alırlardı:"Go good luck". Bu yüzden adamlar önce fikirlerini somut hale getirip sonra süper bir fiyata sattılar. Size de tavsiyem budur, madem ki öyle ahım şahım sermaye gerekmiyor iyi kötü başlayın sonra daha pahalıya satın.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı
arkadaşım kusura bakmada benim bi öz eleştirim olacak bi insanın 50 bin ödeyip te başkasından fikir almasına gerek yok zaten biraz akıllı yatırım yaptıktan sonra kıralda olur patişahta yeterki atılkan dürüs işini doğru yapıp sürekli kendine bişeyler katarak sürekli işi için yenilikler yaparak çok güzel paralar kazana bilir değilmi hem böyle fikirlerin varsa sen niye yapmıyosun istanbuldan 50 bin aldın zaten git kafandaki fikirleri değerlendir değilmi ozaman bu fikirleri neden değerlendirmiyosun açıklarmısın
www.indimindim.com

Yeni Üye19 yazı
hıı şimdi şimdi farkına vardım belkide kafandaki fikrin birisi buydu fikirlerini satarak para kazanmak güzelmiş
www.indimindim.com

Üye276 yazı
Sayın onurkoniks güzel bir soru sormuşsunuz müşterim kim olursa olsun bulduğum yöntemleri bilmeleri imkansız. Çünkü işi yaparken karşınızdaki firma ve kişiler yaptığınız işi farklı yaptığınızı anlamayacaklardır.

Sayın temizkazanç sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım

1- Nüfusu az olan illerde aslında bu iş olur. Örneğin Kayseri de bu işi yapacak kişi Kırşehir dede yapabilir.
2- Büyük şehirlerde tek kişi fazla sermayesi olmadan tek başına yapabilir. Fakat yoğunluk olduğunda yetişemez yaptığı her işten para kazanır.
3- Yasal açıdan herhangibir sorun yok , masraflar çok az
4- Çok geniş bir malla sınırlı değil , ticarette bir ilk
5- Örneğin iki araba olsun. Marka ve modeli aynı ve dışarıdan baktığınızda ayırt edilecek herhangi bir farklılık olmasın. Bu arabalardan biri benzinle çalışmakla iken benim kullandığım araç hava ile çalışmaktadır. Bu arabayı satmazsam kimse bu arabanın hava ile çalıştığını bilemez. Bu arabaya kimseye sürdürmezsem havayla çalıştığını kimse anlayamayacak.Yalnız bu arabanın bir özelliği daha var muayeneye olacağında veya birisinin arabayı kullanacağı zaman kısa sürede değişime uğruyor ve benzinlede çalışabiliyor. Araba işi temsil ediyor ve hava ile çalışan araba benim fikrim .

Ayrıca bu iş canlı hayvan gibi bir iş kesinlikle değildir.
Kaval mı saksafon mu onu anlamanız için burada sorularınızı yanıtlamaya devam edeceğim. Bu işle kazanıp kazanmayacağınızı ne kadar kazanacağınızı hesap edebilirsiniz. Bu iş sayesinde birçok ürünü ucuza temin edebileceksiniz . Örneğin piyasada 25 tl nin altına inmeyen bir ürünü 10 tl ye mal edebileceksiniz. Siz bu ürünü 25 tl nin altında 10 tl sınırına kadar satabileceksiniz . Ama bu iş fikri bu kadarla bitmiyor.

Üye276 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - www.indimindim.com
hıı şimdi şimdi farkına vardım belkide kafandaki fikrin birisi buydu fikirlerini satarak para kazanmak güzelmiş

Tabi ki bu da bir iş fikridir. Hatta şu an aklıma bir iş fikri daha geldi onuda mı satsam diye düşünüyorum

Üye276 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Darxoul
Bu fikir satma işi yurt dışında yapılıyor arkadaşlar.Ve çokda iyi sonuçlar alınıyor.Benimde aklımda 8 tane fikir vardı.1 tanesini geçen sene kendim yaptım.Hatta benim sayemde bu siteden tanıştığım istanbul dışından izmir , konya , malatyada ekmek yiyen oldu.Ailemin desteği ile 7bin lira kredi çekmiştim.1 araba alacak ve 3 ilde 5 kişiye ekmek yedirecek kadarda kazanç elde ettim.Şimdi bankaya borcum yok.Arabayı babama devrettim.Köşeye biraz para ayırdım aklımdaki diğer işlere yoğunlaşacağım.
2 tane fikrimide çok yakın arkadaşıma verdim onlarda şuanda iyi kötü birşeyler kazanıyorlar.Aylık 800-1200 arası.Denenmemiş 5 fikir kaldı.Aslında bunlardan 4 tanesini bende satmayı düşünüyorum tabiki bu şekilde uçuk fiyata değil.Bu işi gerçekten yapabilecek , yeri zamanı musait olacak kişiye satmayı düşünüyorum.Satmaktan çok buna fikir paylaşmak diyebiliriz.

Uçuk fiyatı neye göre tespit ettiniz anlayamadım. Ticarette devrim getirecek ve çok kazandıracak garanti bir fikre bu ücret çok az. Sizin söylediğiniz 1000 tl lik iş fikirlerinden daha iyi fikirleri isteyene zaten bedava veriyorum . Ayrıca yurtdışında ve yurtiçinde iş fikri
satılırken önce para alınıyor.

Üye310 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ERK4N
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - www.indimindim.com

Tabi ki bu da bir iş fikridir. Hatta şu an aklıma bir iş fikri daha geldi onuda mı satsam diye düşünüyorum

Maşallah bu ne hız, nazar değmesin ne diyeyim :))

Üye252 yazı
sayin erkan bey,fikrinize ilgi gun gectikce artiyor, fikriniz bizim kazakistana uygun gelir mi? ve bu fikriniz hangi alandadir? bu fikriniz bedava dagittiniz fikirlere benzer mi? analize ve sonradan kullana bilmek icin bedava fikirlerinizi alabilirmiyim?

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Esnaf
Üye276 yazı
Kazakistan da yapılabilir . Tek bir alan yok :iletişim, Bilişim, otomotiv, tekstil, elektronik vb. gibi önemli sektörlerle birarada yapılabililmektedir.Bunların dışında diğer sektörlerlede dolaylı veya dolaysız irtibatı vardır. Bu fikir kimse tarafından uygulanmamaktadır.Bu fikir ekonomide ortadan kaldırılamayacak bir zaaftan kaynaklanmaktadır. Örnekle açıklarsam :

Siz X dediğimiz ürüne ihtiyacınız olsun . Aynı ürüne benimde ihtiyacım olsun farzedelim. Piyasada en düşük satılan firmaya ya da toptancısına beraber gidelim.
Bu X ürününün fiyatı 100 tl yazmakta ve bu fiyattan düşüğe satan başka bir yer yok . Bu ürünü satan firma ya da toptancı tek fiyattan satıyor ve hiçbir şekilde indirim yapmıyor . Siz kasiyere ürünün bedeli olan 100 tl yi ödeyerek ürünü aldınız ve sıra bana geldi .Yalnız ben kasaya 50 tl verdim ve .
Bu benim fikrimin sadece 1.aşamasıydı.
2. aşamada ise siz bu ürünü dükkanınızda 110 tl ye satışa sundunuz. Hemen yanınızdaki benim dükkanımda bu ürünü 60 tl ye satışa sundum . Dolayısıyla ürün sizin elinizde patlarken benden alışveriş yapan müşteri bana 60tl yerine 65 tl vererek ürünü aldığı için 10 yerine 15 tl kar etmiş oluyorum.

Benim fikrim sadece X ürünü alırken değil tam tersine binlerce çeşit üründe bunu sağlıyor.

Üye252 yazı
geri kalan parayi kimin tarafindan odetiyorsunuz? ve analize icin bedava fikirlerinizi istemistim.

Üye276 yazı
Kimse ödemiyor , ticarette ve ekonomide zaaf var ve ben o zaafı kullanarak o malı o fiyata alabiliyorum. Siz bu zaafı bilmediğinizden dolayı 100 tl ye alıyorsunuz. Bu zaaf 1800 lü yıllarda ortaya çıkmış ve teknoloji geliştikçe büyüyen bir zaaf. Bedava fikri Mail adresinize yolayacağım

Üye252 yazı
peki,fikiri satin alma konusu icin msnle goruselim.

Üye310 yazı
peki bu zaaftan yararlanmak konusunda yasalarla bir ihtilafa düşme sözkonusu mu Erk4n? Sanırım teknolojik bir açık var herhalde. Bilmece sorulmuş gibi hissettim kendimi bu forumda :))
Bir fikrim var çocuklar/ haydi sor sor /maliyeti düşürür, ticarette açık var/ Acaba nedir nedir?
Beyin fırtınası oluyor en azından:)

Üye276 yazı
:)) yasa dışı bir durum yok teknlojik bir açık değil teknolojiyle ilgili ekonomik sistemdeki bir zaaf

Üye252 yazı
nasil paylasip,nasil satmayi planliyorsunuz?