selam toplama ve depolama belgesi cok şart degil yanlız alınırsa ilerde dahada buyumek geri dönüşümü kendin yapmak istiyorsan şarttır arkadaşlar bide bunu isterseniz vergiye kaydolabilirsiniz %2 vergi oranınız vardır bu sayede bagkurlu olabilrsiniz yılda cıkacak vergi mesala 15 milyar lık cektiniz 300 ytl vergi odersiniz yıllık bide bunun bi avantajı daha var ilerde fabrikalar faturasız mal alamıyacaklar bu mecbur kılınacak benim düşündügüm yerlerde belediye bu işle ugraşmıyo belediye bu işle ugraşıyorsa veya bazı kuruluşlar bu işle ugraşıyorsa ilk başta öne sürecekleri laf cevreyi korumak için yapıyoruz diyolar ama aslında hiç alakası yok para için yapıyolar
turk3458 e cevap hadım koyde karton fabrikaları mevcut orda iyi bir pazarlıkla 220 ytlye tonunu satabilirsiniz depo şart degil kamyonetiniz varsa 500 kg gunluk toplasanız akşama kadar sabahta topladıgınızı satarsınız tekrardan indir bindir yapmaya gerek yok artı en son akşam işin bittikten sonra cok degil biraz ıslarsan yakıt paranda oyle cıkar mesala ıslama oranı %20 gecirmeminiz lazım gecirrseniz fire yazarlar
diyar2121 e cevap selam pet şişe işi için balya makinası lazım alıcam diyorsan ikinci elleri piyasada 2 bin 3 bin ytl beyaz ve yeşili karıştırabilirsin ama siyah peti karıştırma cok camurlu topraklı olan malları ser biyere vurup üstündeki kaba gitsin yani pet şişe kirli olsun onemli degil zaten geri donuşum yapılacagı zaman yıkanıyo teneke kutuları zaten ezmen lazım yanlız teneke kutuları hurdacıya satarsan 1.25 1.50 fiyat veriri yani anlıyacagın bu işte herzaman 1 çi ele satacan malını once 1 eli bul istanbulda tüm geri dönüşüm fabrikaları mevcuttur bazı fabrikalar peşin calışmaz cek veya senet verir oda artık sen ayarlarsın fabrikalar milyon dolara kurulan fabrikalar yani paran kalmaz teneke kutular aluminyum olarak gecer sadece teneke kutular degil bazı sanayi bolgelerinde sprey kutuları olur alumınyum onlar daha agırdır bazı parfum kutuları tencere tava paslanmaz vs bu gibi ürünler aluminyum dur bakır bulabilirsen onu elini öpene satarsın bakırda kablolardan cıkar mesala ben gecen bir havan ve eli satın aldım bakırdan yapılmış 20 ytl ye satın aldım 50 ytl ye sattım tabi bu herzaman cıkmaz naylonu ben 50 kuruştan satıyorum istanbulda 60 kuruştan hatta daha da yuksekten alan var yanlız naylon temiz olmalı naylon genelde marketlerde cok cıkar ben gunde 10 kg kadar topluyorum onuda motora benzin parası cıkıyo ben defter gaste ayırmıyorum hepsini karıştırıyorum aslında defter biraz daha kıymetli ama okadarı düşünmüyorum bide defter ve gastede en cok hoşuma giden yer kaplamaması dır yani bir cuval defter 50 kg kadar agır olur ben gecen matbbadan hatalı basımları aldım 300 kg tutu inan bana onu koydugum yere kartonu koydugum zaman ancak 60 - 70 kg karton alır yag dan bahsetmişsiniz ben kamyonet aldım ve oglen cıkıyorum evden akşama kadar cok yogun geciyor işim kantar gir cık boşalt yukle derken akşam oluyo tekradan soluyorum caresiz kalan arkadaşlar varsa işsizlikten cok bunalan bu işe girebilir ilk başta bende utandım yapmaya ama şimdi zevkle yapıyorum cöplerden toplamıcaksınız karton tuketen müseselerden konuşacaksınız
size bu işyerlerini tekrar yazayım
süper marketler yanlız buyuk şirketler uyanmış vermiyolar kendileri geri donderiyolar ana merkeze
mobilya disbiritorleri mesala bellona vs bunların depolarından inanamıyacagnız kadar cıkar
doner fabrikaları ve tavukcularda
yapı malzemeleri satanlar da
inşaatlarıda takip etmelisiniz parkelerin kartonları cok cıkar
sannayilerde parca satan işyerlerinde nalburlarda hırdavatcılarda ayakkabıcı
dersanelerde kitap defter cıkar
semt pazarlarında cok cıkar tüm tekstil fabrikalarında karton bobin vs
buyuk alışveriş magazalarında takip etmelisiniz bu saydıgım yerlerden bazıları kabuletmez yada başkasına veriyo olabilirler cüzi bir fiyat teklif ederseniz kabul ederseniz belki anlaşırsınz bakın bide bu işlerde biraz uyanık olmalısınız mesala bakın tekirdag merkezde sadece karton topluyan 10 kişi var yani herşeyden once anlaşmanız lazım alacagınız yerlerde işiniz bittikten sonra süpürme gibi bazı temizlik işlemleri yapmanız lazım
tekirdag ve cevresinde kartonu gastesi defteri kitabı vs olan varsa en az 1 ton olmak şartı ile yerinden alırım saygılar
geridonusum59@hotmail.comgeridonusum59@hotmail.com