Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kosgeb Destekleri

Başlatanfreddy09Tarih07/06/2010 11:36:40Yorum48

İlk mesaj
Yeni Üye33 yazı
arkadaşlar ben ege bölgesinin bir biriminde kosgeb sinerji odağında çalışıyorum.kosgebın sıtesıne gırıp anasayfadakı manşetleri incelemenizi tavsiye ederim.haziran ortasında yasalaşacak olan 6 tane desteği var inceleyin bilmediğiniz şeyleri de sorun lütfen.
BIRAK AKLIN YÜRÜSÜN BEDENİN ONU TAKİP EDECEKTİR..

Yerleşim Türkiye / AydınMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
48 yorum
Üye546 yazı
Benim aylar oncesinden agzim yandi bu sizin kosgeb sinerji odaginizdan, gerci sizin bolgeniz farkli ya, belki eski yazilarimdan neler dediklerini bulabilirsiniz.

Parasi olmayana sanirim gene bes para vermiyorlar degil mi ? Destek dedikleri de sen aslansin sen kaplansin dan oteye pek gecer mi acaba ?

Inanin bu dediklerimde ironi yok, bana hepsini yaptilar, cok iyilere de yaptilar. Devletle isim yok benim.

Hevesli olan arkadaslar yine de sanslarini bir denesinler, belki alinacak destek gemicik almaya yetmez ama isinizi gorur.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye165 yazı
Kosgeb kredileri için istenen şartlar ben de olsaydı zaten kredi başvurusu yapmaya da gerek kalmazdı...
Parası olmayana yine beş para vermeyecekleri fikrine katılıyorum..paran,malın,mülkün varsa gel diyorlar..

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Esnaf
Yeni Üye33 yazı

kosgebin açıklamış olduğu 6 tane destek var.adı üzerinde destek kredi değil.yani diyorki bir iş ile olan projelerinizi destekliyoruz hemde yarısını.150 000 tl de üst limiti var(%50 sini desteklerim ama 150 000 tl ye kadar demek).sanayi ve ticaret bakanının açıklamarını yayınlıyorum burdan inceleyin.
KOBİ’lere Yeni Destek Paketi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, KOBİ’lere yönelik 6 yeni destek programını açıkladı. Destekler kapsamında KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, İşbirliği-Güç Birliği Destek Programı ve Genel Destek Programı yer alıyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün:
“KOBİ Proje Destek Programı kapsamında küçük ve orta boy işletmelere 150 bin lira üst limitli destek sağlanacak”
“Tematik Proje Destek Programı içinde yer alan meslek kuruluşu proje destek programı kapsamında da KOBİ'ler yine 150 bin lira üst limite kadar destek alabilecek”
“Ar-ge ve İnovasyon Alt Programı kapsamında 5 bin lira eğitim desteğinden 100 bin lira makine teçhizat donanım desteğine kadar değişik limitlerde geri ödemesiz ve 200 bin lira geri ödemeli, endüstriyel uygulama alt programı kapsamında ise 18 bin liradan 150 bin liraya kadar geri ödemesiz ve 200 bin lira geri ödemeli destek sağlayacağız”
“Yeni Girişimci Desteği kapsamında 27 bin lira geri ödemesiz ve 70 bin lira geri ödemeli destek kullandıracağız”
“KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği’nin Haziran ortasında Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte, bu programlar yürürlüğe girecek”
“Bu paketin kaynağı KOSGEB bütçesi ile sınırlı. Bu yıl, biz bu destekler için, 263 milyon lira ayırdık. bu rakamı süreç içinde belki artırabilir ve 300 milyon liraya da çıkarabiliriz”

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Küçük ve Orta Ölçekli işletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kaynaklarından karşılanmak üzere 6 yeni destek programı açıkladı. Bakan Ergün'ün açıkladığı destekler kapsamında KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, İşbirliği-Güç Birliği Destek Programı ve Genel Destek Programı yer alıyor.
Ergün, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ), KOBİ Proje Destek Programı kapsamında 150 bin lira üst limitli destek, Tematik Proje Destek Programı içerisinde yer alan Meslek Kuruluşu Proje Destek Programı kapsamında da KOBİ'lere yine 150 bin lira üst limitli destek kullandırılacağını açıkladı.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, KOSGEB'in KOBİ'lere yönelik hazırladığı Yeni Destek Paketinin detaylı olarak anlattı.

KOBİ’LERE NİTELİKLİ DESTEK DÖNEMİ…
Ergün, bu desteklerle katma değeri ve rekabet gücü yüksek, gelişme potansiyeli olan sektörlere öncelik vereceklerini, nitelikli KOBİ'lerin nitelikli bir şekilde desteklenmesini sağlayacaklarını bildirdi.
Yeni destek paketinde, KOBİ Proje Destek Programı, Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı ve Genel Destek Programı'nın yer aldığını bildiren Ergün, bu destek programlarının amaç ve uygulama esaslarıyla ilgili de bilgiler verdi.
''KOBİ Proje Destek Programı'' ile işletmelere özgü sorunların yine işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir program oluşturduklarını belirten Ergün, bu programla, KOBİ'lerin kendi projelerini kendilerinin hazırlamalarını, kendi beceri ve noksanlarını daha iyi tanımalarını sağlayacaklarını anlattı.

Böylece KOBİ'lerde proje kültürü ve bilinci oluşturacak, işletmelerin proje yapabilme kapasitelerini güçlendireceklerini belirten Ergün, program kapsamında işletmelere 150 bin lira üst limitli destek vereceklerini kaydetti.
Söz konusu desteğin oranının 1. ve 2. bölgelerde yüzde 50, 3. ve 4. bölgelerde ise yüzde 60 olacağını belirten Ergün, ''KOBİ de elini taşın altına koyacak. Bir kısmını biz bir kısmını kendisi karşılayacak'' dedi. Proje süresinin 6 ile 24 ay arasında olacağını belirten Ergün, sürenin 12 aya kadar uzatılabileceğini kaydetti.
Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile de Ar-Ge ve yenilikçiliği geliştirmeyi, bu alandaki çalışmaların ticarileşmesini ve böylece Türkiye'nin rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini kaydeden Ergün, Türkiye'yi Avrasya ve Avrupa'nın üretim ve teknoloji üssü yapmak adına, bu destek programının son derece faydalı olacağına inandığını bildirdi.
Bu programın Ar-Ge ve İnovasyon ile Endüstriyel Uygulama Programı olmak üzere 2 alt programdan oluştuğuna işaret eden Ergün, Ar-Ge ve İnovasyon alt programı kapsamında 5 bin lira eğitim desteğinden 100 bin Lira makine teçhizat donanım desteğine kadar değişik limitlerde geri ödemesiz ve 200 bin lira geri ödemeli, Endüstriyel Uygulama alt programı kapsamında ise 18 bin liradan 150 bin liraya kadar geri ödemesiz ve 200 bin lira geri ödemeli destek sağlayacaklarını anlattı. Ergün, bu destek programında destek oranının tüm bölgelerde yüzde 75 olarak uygulanacağını bildirdi.

150 BİN LİRA ÜST LİMİTLİ TEMATİK PROJE DESTEK PROGRAMI
Tematik Proje Destek Programı'yla makro stratejilerde belirlenen öncelikli tematik alanlardaki bölgesel ve sektörel ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirten Ergün, KOBİ'lerin uluslararası önceliklere uyumunu sağlayacak ve meslek kuruluşlarının KOBİ'leri geliştirmek için daha fazla proje hazırlamalarını teşvik edeceklerini söyledi.
Bu kapsamda, örnek olarak KOBİ'lerin sermaye piyasalarına açılmalarını sağlamak, yöresel kaynakları ekonomiye kazandırmak, çevreye duyarlı üretim sistemleri oluşturmak, ana ve yan sanayi ilişkilerini geliştirmek gibi tematik alanları destekleyeceklerini belirten Ergün, bu programın, Çağrı Esaslı Tematik Programı ve Meslek Kuruluşu Proje Destek Programı olmak üzere 2 alt programdan oluştuğunu bildirdi.

İŞBİRLİĞİ-GÜÇLİRLİĞİNE DESTEK…
Ergün, Meslek Kuruluşu Destek Programıyla verilecek olan desteğin üst limitinin 150 bin Lira olup, Tematik Proje Destek Programıyla verecekleri desteğin üst limitine ise ilgili teklif çağrısında yer vereceklerini bildirdi.
Program destek oranını 1. ve 2. bölgelerde yüzde 50, 3. ve 4. bölgelerde ise yüzde 60 olarak uygulayacağız. Bu programın proje süresi 24 ay olacak ve 12 aya kadar ise uzatılabilecek. 4. programımız olan İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı ile üretim yapımızın en sıkıntılı özelliklerinden biri olan küçük ve dağınık işletmelerden kaynaklanan sorunlara çözüm üreteceğiz.
Program kapsamında, 250 bin lira geri ödemesiz ve 500 bin lira geri ödemeli destek sağlayabileceğiz. Destek oranını 1. ve 2. bölgelerde yüzde 50, 3. ve 4. Bölgelerde ise yüzde 60 olarak uygulayacağız.''

KADIN, GENÇ VE ÖZÜRLÜ GİRİŞİMCİ SAYISI ARTACAK
Girişimcilik Destek Programıyla da ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliği destekleyeceklerini, başarılı ve sürekliliği olan işletmeler kurulmasını sağlayacaklarını belirten Ergün, bu programın içeriğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Yeni Girişimci Desteği ve İş Geliştirme Merkezi Desteği olmak üzere 3 uygulama bulunduğunu kaydetti.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında genel ve özel hedef gruplarına ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri vereceklerini kaydeden Ergün, ''Bu üç program, yeni işletmelerin kurulmasını kolaylaştıracağı gibi, işletmeler için en kritik olan ilk yılların da daha iyi yönetilmesini sağlayacaktır'' dedi.
Söz konusu programın kadın, genç ve özürlü girişiminin de artmasını sağlayacağı için, sosyal açılardan da önem taşıdığını vurgulayan Ergün, Yeni Girişimci Desteği kapsamında 27 bin lira geri ödemesiz ve 70 bin Lira geri ödemeli destek kullandıracaklarını bildirdi. Ergün, ''Örneğin 27 bin lirayı belirlerken, işini kuran yeni girişimcilere geri ödemesiz 5 bin Lira işletme kuruluş desteği, 10 bin lira makine teçhizat ve ofis donanımı desteğiyle aylık 1000 liradan toplam 12 bin lira işletme giderleri esas alınmıştır'' diye konuştu.
Yine Yeni Girişimci Desteği'nin alt başlığında yer alan İş Geliştirme Merkezi Desteği kapsamında ise 25 bin liradan 600 bin liraya kadar geri ödemesiz İŞGEM Kuruluş Desteği, 100 bin lira geri ödemesiz İŞGEM İşletme Desteği vereceklerini kaydeden Ergün, destek oranını, 1. ve 2. bölgelerde yüzde 60, 3. ve 4. bölgelerde yüzde 70, girişimcinin kadın veya özürlü olması durumunda ise bu oranları 1. ve 2. bölgelerde yüzde 70, 3. ve 4. bölgelerde ise yüzde 80 olarak uygulayacaklarını bildirdi.

FUAR DESTEĞİ DE VERİLECEK
KOSGEB'in kullandıracağı ''Genel Destek Programı'' hakkında da bilgi veren Ergün, bu destekle çok daha fazla sayıda işletmeye ulaşacağını, satışları, ürün ve hizmet kaliteleri, verimlilikleri ve rekabet güçleri artan işletmeler oluşturulacağını kaydetti.
Bu programı hazırlarken, bugüne kadar uyguladıkları KOSGEB yönetmelik desteklerinin limitleri, içerik ve erişim şartlarını revize ettiklerini, bazı destekleri listeden çıkarırken, yeni bazı destek alanları oluşturduklarını kaydeden Ergün, şunları kaydetti:
''Bu kapsamda fuar, tanıtım, eşleştirme, nitelikli eleman istihdamı, danışmanlık, enerji verimliliği, sınai mülkiyet halkları, tasarım, belgelendirme, test ve analiz gibi alanları destekleyeceğiz.
Örneğin nitelikli eleman istihdamı desteğinde 20 bin liraya kadar, fuar desteklerinde 30 bin liraya kadar, tasarım desteğinde 15 bin liraya kadar destekler sağlayacağız. Böylece bir proje kapsamında olmayan ancak rekabet gücü gelişimine katkı sağlayan faaliyetleri de destekleme imkanı bulacağız. Bu desteklerden faydalanan KOBİ'ler zamanla proje hazırlama becerilerini de artırarak, proje bazlı desteklerden yararlanma imkanı bulacaklardır. Genel Destek Programında destek oranını 1. ve 2. bölgelerde yüzde 50, 3. ve 4. bölgelerde ise yüzde 60 olarak uygulayacağız.''

81 İLDE KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK…
Bakan Ergün, 2003-2010 yılları arasında açıklanan KOSGEB destek paketleriyle 130 bin KOBİ için 7,1 milyar liralık kredi hacmi oluşturduklarını kaydetti.
Bu yeni desteklerle, KOSGEB'in çok daha etkin hale geleceğine, ekonominin bel kemiğini oluşturan KOBİ'lere çok daha verimli hizmetler sunacağına inandığını kaydeden Ergün, KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği'nin Haziran ortasında Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte, bu programların yürürlüğe gireceğini ve KOSGEB tarafından kamuoyuna duyurulacağını bildirdi.
Bu süreçte, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmayan firmaların kayıt olmalarını, kayıtlı firmaların ise bilgilerini güncellemelerini isteyen Ergün, bu desteklerin amaç değil, araç olduğunu bildirdi. Ergün, bu destek programını hazırlamakla işlerinin bitmediğini aksine yeni başladığını söyledi.
Nihat Ergün, bu destek programlarının uygulamaya girmesiyle birlikte, kurum teşkilat yapısını güçlendirmek için, 81 ilde KOSGEB Merkez Müdürlüğü açılmasına ilişkin bir karar aldıklarını da bildirdi.

263 MİLYON LİRALIK DESTEK PAKETİ
Bakan Ergün, KOSGEB Yeni Destek Programları'nı açıkladığı basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Ergün, kaynağın tutarına ilişkin bir soru üzerine, bu paketin kaynağının KOSGEB bütçesi ile sınırlı olduğunu belirterek, ''Bu yıl biz bu destekler için, 263 milyon lira ayırdık. Bu rakamı süreç içinde belki artırabilir ve 300 milyon liraya çıkarabiliriz'' dedi. Ergün, şöyle devam etti:
“Biz bu programlarla KOBİ'lerin niteliğini artırmaya başladıkça, faydasına gördükçe muhtemelen KOSGEB'in bütçesinde de bu programları destekleyecek artışlar yıldan yıla olacaktır. Bu programların aktivitesine göre, sağladığı etkiye göre kaynağını artırma imkanına sahip olacağız.
İş-Kur ve Kalkınma Ajansı kaynaklarından söz etmiyorum. Onlarla birlikte yapacağımız kaynaklar toplandığında çok daha yüklü rakamlar ortaya çıkacaktır.''
Ne kadar yeni girişimcinin destekleneceğine ilişkin soru üzerine de Ergün, devam eden girişimci eğitim programları olduğunu kaydederek, bu programlarda gerçekten işletmeye dönüşecek olanlarla, işletmeye dönüşmeyecek olanların ve elini taşın altına sokacak olanlarla, sadece bu desteği almak için basit bir çaba harcayacak olanların tecrübelerle ortaya çıkmış olacağını söyledi.
Bakan Ergün, bu yıl yaklaşık 400 girişimciye destek vermeyi amaçladıklarını belirterek, ''Münferiden, kendi başına girişimci olmak isteyenlere de eğitimler devam edecek, ne kadar sayıda insan katılabilirse. Meslek odaları ve İş-Kur'la ciddi bir işbirliği var'' dedi.

“PROJE BAZLI DESTEKLEME DÖNEMİ BAŞLIYOR”
Geri ödemesiz desteklerin işleyişine yönelik soru üzerine de Ergün, söz konusu desteklerin proje bazlı destekler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Projeler hayata geçirilebilir nitelikte, ticarileşebilir nitelikte olacaktır. Teknik heyet projelerin realist projeler olup olmadığına karar verecek. Burada takip mekanizması kurulacak. Bir takip mekanizması olmadan, al ne halin varsa gör değil.
Başarısız da olabilirler bir kısmı, biz orasında değil. Risk almazsanız tekno girişimciyi destekleyemezsiniz. Ama risk almadan önce projenin rasyonel olup olmadığına dair, ticarileşip ticarileşemeyeceğin dair, teknik çalışmayı ciddi bir ekip yapıyor, seçiliyor ve destekleniyor. Tekno parklardaki çalışmalarda ayrıca takip ediliyor.
Dolayısıyla bu kaynaklar kamu kaynağı olduğu için ciddi bir ön elemeden geçiyor ve takip mekanizması ile devam ediyoruz.''
Bakan Ergün, ''Nitelikli KOBİ'den kasıt ne'' şeklindeki soru üzerine de, iki amacı hedeflediklerini belirterek, bunlardan birinin nitelikli KOBİ'lerin desteklenmesi, ikincisinin ise KOBİ'lerin niteliğinin artırılması olduğunu söyledi.
Bu programdaki ölçülerden bir tanesinin de proje yapabilme kabiliyeti olduğunu kaydeden Ergün, ''Şu anda proje yapabilme kabiliyetine sahip KOBİ'ler bu desteklerden daha hızlı bir şekilde yararlanacaklar. Ama öbür KOBİ'lerde bu desteklerden yararlanmak için proje yapabilme kabiliyeti kazanacaklardır. Proje yapabilmeyi öğreneceklerdir. Kendi problemlerinin çözümü için kafa yormayı, bir takım kurumlarla, mekanizmalarla işbirliği yapmayı öğreneceklerdir. Böylece bu KOBİ'lerin de niteliği artmış olacaktır. Amacımız budur.
İkincisi, bu arkadaşlar işletmelerini birleştirsin, tek bir dükkanda toplansınlar, birleşmenin tek modeli bu değil, birlikte iş yapmanın modeli bu değil. Bunu yapan olursa ayrıca desteklenir. Ortak iş yapma kültürü dün gündeme gelen mesela bakkalların ortak tedarik zinciri kurmak için meslek kuruluşları ile birlikte kendi meslek odalarıyla birlikte attıkları adımlar var, yaptıkları projeler var. Tam da bizim destekleyeceğimiz projeler. Desteklemenin çok farklı argümanları var.''
Destek programlarının sonucuna ilişkin soru üzerine de Bakan Ergün, KOBİ'lere KOSGEB vasıtasıyla yapılan desteklerin analizi ile ilgili bir raporu açıklayacaklarını bildirdi. Ergün, ''Yaptığımız desteklerin etkisi ne oldu? Bunların ölçülebilmesi lazım. Bunların sahada ölçülebilmesiyle ilgili bir saha çalışması başlattık'' dedi. Bakan Ergün, Desteklerden yararlanmak için girişimcilerin KOSGEB eğitiminden geçmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Muhasebe
Yeni Üye33 yazı
yani daha önce ağzınız neden yandı anlayamadım ama bence yeni desteklerle ılgılenın.
özellikle işsiz olan ve girişim yapacak olan arkadaşlara tavsiye ederim.işkurla protokol imzalandı ordan alacagınız 60 saatlik eğitimin sonunda alacağınız sertifika ile kosgebe başvurdugunuzda geri ödemesiz desteklerden faydalanabılırsınız.lütfen önce okuyun araştırın

Üye546 yazı
Hali hazirda sistem zaten arkasinda belli oranlarda destek olanlar icin mukemmel dizayn edilmis. Simdi basitce denilen su; fikrin varmis, dogal sonuc olarak bir miktar mangizin de vardir senin,hah simdi sen kur isini, bir miktar ilerlet bakalim hep beraber gorelim-inceleyelim-analiz edelim, sonra uygun gorursek sana piyasa sartlarindan biraz daha hallice destek verebiliriz.

Simdi paranin kendi basina sahip oldugu guc cok daha belirgin bir sekilde karsimiza cikiyor, para ayni zamanda parayi da cekiyor. Gene birkac hafta once bu kosgeb seysiyle alakali bir yazi cikmisti buraya ben yine ayni seyleri soyledim ama bir arkadasimiz ben yararlandim dedi ben de kendisini tebrik ettim, basarilar diledim baska da kimse ben de aldim demedi.

Kimse ama kimse is fikrine para vermez devlette dahil bu guruha. Herkes once isini kuracak, sistem mukemmel sekilde en ufak bir maraz gelmeyecek sekilde ilerleyecek, mali-finansal raporlar harikuladenin harikuladesinde olacak ki bunlar size destek versinler olayina gelecektir bu is emin olun. Iyi de banka kredileri su gunlerde bir hayli dusmus durumda, ben de gidin xxx bankasinin tamdestek seysini edinin derim o zaman yada bir baskasi cikip ayni seyi soyler.

Umarim faydali olur, umarim issizlik problemine katki saglar ama gorunen koy de klavuz istemiyor bilader, 3-5 lik sacma sapan islerle bunu yapamazlar.
Nakipoğlu

Yeni Üye33 yazı
kosgebin amacı borç içinde yüzen ve batmakta olanı kurtarmak değildir büyümek için çabalayana destek olmaktır.
destekleri objektif bir şekilde okuyun lütfen yani adamlar kendi kabugunu kırmanı ıstıyorlar.dışarı çık diyorlar yani.

Üye165 yazı
Kendi kabuğunu kıramadığı için,dışarı çıkamadığı için batmakta olan esnafın tutunacağı bir dal yokmudur?

Üye355 yazı
özellikle şu üretim yapandan vergi almasalar krediye falan gerek kalmaz aslında girişimcilerin devletten beklediği tek birşey var GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEZ
düşünün tekbaşınıza bir işletme kurdunuz en azından öyle sanıyorsunuz ama öyle bir ortağınız varki kanınızı emip suyunuzu çıkaran hiç doymayan sizin büyümenizi istemeyen siz battıkça üstünüze daha çok yüklenen bir ortak bu kar ortağı ancak hep kar zarara asla ortak olmaz .gerekirse ailenizin boğazından kesip yedirirsiniz bu ortağa giymez giydirir yemez yedirirsiniz sizi ayakta tutan şey hep umut olmuştur nasıl olsa işler düzelir umuduyla son birkez sarılırsınız ekmek teknenize ancak onuda alır ***ürür bu ortak bittinizmi o zaman canınız sağolsun nasılsa ortağınızın başka ortakları var ona bir şey olmaz .

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye165 yazı
Ben 5000 nüfuslu küçük bir kasabada 15 yıldır defter mükellefiyim.neden?işyerimi açarken emlak değeri yüksek olduğu için.işyerim de betonarme bile değil ama işyeri sahibim yüksek göstermiş.yıllardır kendimi anlatamadım.bazı yıllar oldu ki verdiğim vergi yıllık kazancımı bile geçti.büyük nalburlarla aynı kategorilerde oldum.işim ise gerçekten küçüktü.eğer küçük esnaf statüsünde olup ***ürü usulde vergilendirilseydim en büyük desteği almış olacaktım.ama olmadı,olamıyor ...

Üye546 yazı
Isin acigi sacigi ne olursa olsun, ici bos yine bir destekleme paketi havasinda bir uygulama, maksat secim donemine girildi, meydanlarda-tvlerde-gazetelerde-programlarda ''''' efenim biz soyle boyle ettik, bilmem su kadar destek verdik,lalala lololo ''''' den baska bir sey degil. Butun iktidarlar saadetlerinin son donemlerinde bu turden uygulamalar yaptilar bundan sonra da yapacaklar. Belki birkac sansli kisi bu uygulama hasebiyle guzel bir sekilde DESTEKLENIRSE ne guzel onlar icin, ulke icin.

Kabuk kirma meselesine gelince, bu kabugu bu kadar kalinlastiran gene kendileri ve selefleri, kimse icine kapanmak icin is yapmaz ki. Herkes neticede haddine bilecek, cok hayal kurmayacak, vatan-millet-sakarya hamasetleri pesinde is kurayim-istihdam yaratayim-vergi vereyim-ulkem kazansin-bende kazanayim mahfillerine girmesin. Haaaaa babadan atadan kaldiysa devam ettiriniz, yok eger copsuz uzumseniz tirim tirim tirmalamaya devam edeniz. Nasrettin Hoca nin dedigi ne guzelmis, ''' ya tutarsa '''

Esenlikle kalin
Nakipoğlu

Üye762 yazı
Boş ve saçma fikirlerle devletten para koparmak zihniyetini bir kenara koyar ve ciddi anlamda bir proje ile ortaya çıkarsanız evet devlet fazlasıyla destekliyor.Bir üretici olarak benim çalıştığım şirket fazlasıyla devlet desteklerinden faydalanıyor.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye546 yazı
Bos ve sacma fikirlerle degil devletten ana-babanizdan bile para koparmaniz pek mumkun degil, sizin sirketiniz acisindan da ne guzel bir durum olusmus, tebrik ederim.

Devam etmeniz temennisiyle
Nakipoğlu

Üye355 yazı
taiwan hükümeti belirlediği köylere internet kafe kurarak orada yaşayan köylülerin elsanatlarını ebay üzerinden satması için olanak sağlamış ingilizce bilmeyen köylüler için devlet özel bir şablon niteliğinde sayfa hazırlamış üstelik 1 kuruş vergide almıyormuş dışarıya sen buradan yeterki birşeyler sat
şimdi soruyorum kosgep daha web sitesini bile incelerken tam bir bulmaca
amaç kabuk kırmaksa verdiğim örnek doğrudur yada yalandır bilemem ancak mükemmel bir fikir olduğu tartışılmaz
ne oldu küçük esnafa destek paketi bakkallara manavlara yardım edilecekti bizim bakkala sordum artiz ne arar lan bazarda dedi
bakın firma kurana en az 2 yıl dokunmayacaksın adam çalıştırıyorsa azvergi alacaksın ihracat yapıyorsa hele dokunulmazlık vericeksin bu girişimcilere
insanları girişimci olmaktan soğutan bir anlayışla bir yere varılamaz mahallede açık dükkan bulmak iyice zorlaştı satılık kiralık levhalarını görmekten gözlerimde katarakt oluştu
yinede bilemiyorum halihazırda işleyen işinini büyütmek isteyenler için belki yararı oluyordur ancak yeni işletmelerin açılmasına özellikle imalat ve tarım sektöründe büyük hamlelerin atılması lazım yoksa çiftci mehmet 3 dönüm toprağını kredi kartına 12 taksitle aldığı mazotu made in cihina yazan traktöre doldurur 1 dönümünü sürdükten sonra traktör arıza yapar kredi kartıyla ona parça getirir borçla tamir ettirir tarlanın kalanını sürer mahsülü alınca borçlarımı öderim der ama nafile kazancı kredi kartın borcunun faizini anca karşılar yani çiftci mehmet gibi pek çok işletme de sermaye eksikliğinden düşük kar marjından başıboşluktan kısırbir döngünün içinde döner durur halk gariban kime ne üretip ne satıcaksın limanlar çin konteynırlarıyla tıka basa dolu alışverişin adı artık AVM et fiyatlarının yüksek olmasını önlemek için et üretene destek olmak gerektiği kanısına varmakmı yoksa et ithali etmek gerektiği kanısına varmakmı gerekir .
et ithalatını parası olan herkez yapar kolayı budur zaten üretim için se paranın yanında işibilen ve uzun yıllar bu işi sürdürecek genetik yatkınlık gerektirir
ithalatın önü açıldı devamı mutlaka gelir zaten 2-3 baş hayvanla uğraşan çiftci mehmet hepten işi bırakıcak
şimdi biz iyiemi gidiyoruz yoksa yerimizdemi sayıyoruz daha kötüsünü düşünmek istemiyorum zaten

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - manta400
taiwan hükümeti belirlediği köylere internet kafe kurarak orada yaşayan köylülerin elsanatlarını ebay üzerinden satması için olanak sağlamış ingilizce bilmeyen köylüler için devlet özel bir şablon niteliğinde sayfa hazırlamış üstelik 1 kuruş vergide almıyormuş dışarıya sen buradan yeterki birşeyler sat
şimdi soruyorum kosgep daha web sitesini bile incelerken tam bir bulmaca
amaç kabuk kırmaksa verdiğim örnek doğrudur yada yalandır bilemem ancak mükemmel bir fikir olduğu tartışılmaz
ne oldu küçük esnafa destek paketi bakkallara manavlara yardım edilecekti bizim bakkala sordum artiz ne arar lan bazarda dedi
bakın firma kurana en az 2 yıl dokunmayacaksın adam çalıştırıyorsa azvergi alacaksın ihracat yapıyorsa hele dokunulmazlık vericeksin bu girişimcilere
insanları girişimci olmaktan soğutan bir anlayışla bir yere varılamaz mahallede açık dükkan bulmak iyice zorlaştı satılık kiralık levhalarını görmekten gözlerimde katarakt oluştu
yinede bilemiyorum halihazırda işleyen işinini büyütmek isteyenler için belki yararı oluyordur ancak yeni işletmelerin açılmasına özellikle imalat ve tarım sektöründe büyük hamlelerin atılması lazım yoksa çiftci mehmet 3 dönüm toprağını kredi kartına 12 taksitle aldığı mazotu made in cihina yazan traktöre doldurur 1 dönümünü sürdükten sonra traktör arıza yapar kredi kartıyla ona parça getirir borçla tamir ettirir tarlanın kalanını sürer mahsülü alınca borçlarımı öderim der ama nafile kazancı kredi kartın borcunun faizini anca karşılar yani çiftci mehmet gibi pek çok işletme de sermaye eksikliğinden düşük kar marjından başıboşluktan kısırbir döngünün içinde döner durur halk gariban kime ne üretip ne satıcaksın limanlar çin konteynırlarıyla tıka basa dolu alışverişin adı artık AVM et fiyatlarının yüksek olmasını önlemek için et üretene destek olmak gerektiği kanısına varmakmı yoksa et ithali etmek gerektiği kanısına varmakmı gerekir .
et ithalatını parası olan herkez yapar kolayı budur zaten üretim için se paranın yanında işibilen ve uzun yıllar bu işi sürdürecek genetik yatkınlık gerektirir
ithalatın önü açıldı devamı mutlaka gelir zaten 2-3 baş hayvanla uğraşan çiftci mehmet hepten işi bırakıcak
şimdi biz iyiemi gidiyoruz yoksa yerimizdemi sayıyoruz daha kötüsünü düşünmek istemiyorum zaten

Sevgili manta400 arkadasim

Aslinda basindan beri soylemek istediklerimi siz fevkaladenin fevkinde belirtmissiniz, ustelik binlerce km oteden de ornek vermissiniz. Iste devletin milletine destegi bu sekilde olur, yok kosgeb-yok igeme-yok iso miso bunlarin tamami fasa fiso. Ustelik dediginiz gibi kosgeb in web sitesini incelemek bile basli basina dert. Sanki ortada benim iki yazi once belirttigim bir durum sozkonusu, maksat dostlar alisveriste gorsun, yarin orada burada biz destek verdik-kostekleri kaldirdik-soyle ettik-boyle tarttik demekten baska da bir halt yok ortada. Kisaca demek istenen su arkadaslar.

SIMDI HERKES KENDI TESISINI KURACAK SERMAYEYE SAHIP OLSUN KI BUNUN ICIN DE BIRKAC YUZBIN YTL PARASI OLSUN, ISINI KURSUN, TIKIR TIKIR ISLETSIN, SISTEMINI MUKEMMEL HALE GETIRSIN,ISCI CALISTIRSIN,VERGI VERSIN, SONRA BIZ SIZE UYGUN GORURSEK ''''' LUTFEN ''''' DESTEK VERECEGIZ.

Azi sozu bu kadar, neden bu kadar buyutuluyor anlamiyorum, sanki bedava para dagitiliyor, burada da birileri elinde tuz var gibi bunlari buraya yaziyor-ciziyor, geri kalanlar da konusuyor. Bu arada ati alan uskudari gecmis oluyor.
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - exportsrvce
Boş ve saçma fikirlerle devletten para koparmak zihniyetini bir kenara koyar ve ciddi anlamda bir proje ile ortaya çıkarsanız evet devlet fazlasıyla destekliyor.Bir üretici olarak benim çalıştığım şirket fazlasıyla devlet desteklerinden faydalanıyor.

arkadasim sizin sirketiniz devlet desteginden fazlasiyla faydalaniyor olabilir ama adi uzerinde sizin de ekmek yediginiz sirketiniz yani sizin gibi bir kac kisinin ekmek yedigi sirketiniz yani en az bilmem kac yillik mazisi olan, isini yuruten, cukur cukur sistem kuran sirketiniz bunu yapan. Yeni kurulmaya baslanan, yada kurulacak olan sirketimiz-sirketlerimiz ne yapacaklar ? hangi devletten hangi destegi gorecekler cevap var mi ?

Temcit pilavi misali onyillardir ayni masal anlatilip duruyor. Biraz parasi olan, biraz da kafasi calisanlara Allah yardim etsin ki onlarin zaten hicbir devletin destegine ihtiyaclari olmadan yollarina devam ediyorlar-edecekler.
Nakipoğlu

Yeni Üye2 yazı
mrb, ben kosgeb'in sitesini inceledim ama tam olarak istediğim cevabı bulamadım.. şöyle bir sorum olcak yeni bir üretim tesisi açmak istiorum ve nerdeyse 200 000 liralık krediye ihtiyacım var ben bu miktarı kosgebten sağlayabilir miyim ve eğer sağlayabiliyorsam bu süreç nasıl olcak ?...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Kimyager
Üye546 yazı
Sn. aysegul

Lutfen ama lutfen Allah rizasi icin eger tatmin edici cevaplara ulasabilirseniz bizi de bilgilendirin,

Sorunuz icin en guzel net cevaplari ilinizdeki ticaret ve sanayi odasi bunyesinde bulunan kosgeb merkezinden cevap alirsiniz, burada yazilanlar sadece on bilgi olur sizin icin
Nakipoğlu

Yeni Üye54 yazı
İzmirdeyim sizinle nasıl iletişime geçebiliriz...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye33 yazı
izmir deki arkadaşım bunun için; kosgebin sitesinde ana sayfada başkanlığımız dıye bı yer var ordan bırımlerımızden ulaşabılırsın.

Yeni Üye54 yazı
Tamamdır teşekkür ederim iletişim bilgilerini gördüm...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye33 yazı
arkadaşlar çok önyargılı davranıyorsunuz.başka devletlerın ne destegı sundugunu bılemem ama bızım devletımızın sundugu bu sımdı bunlarla ılgılenmeyıpte olması gerekenlerı sorgulamamızmı gerekır.ayrıca kosgebe kayıt olsan ne kaybedersınkı kosgebe kayıt olmak ucetsız.destege basvurmakta ucretsız.
adı ustunde destek bu yanı sen bıseyler ıcın atılım yapcankı adam senı desteklıcek projen ıcın harcadıgın gıderlerın yarısını karsılıcam dıyor su anda,al parayı sen emınım ıyı seyler yaparsın demezkı devlet o zaman zaten paranın nereye gıttıgını gudemez
.hıc yoktan ıyıdır bence.

Yeni Üye2 yazı
olsun yine de tşk ettim... eger ben bir bilgi sahibi olursam size de aktarırım :)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Kimyager
Yeni Üye73 yazı
paylaşımlarınız için teşekkürler ama işin özü şu önce sen projene inan elle tutulur bi tarafı varmı bak onda sonra destek bekle...
Rızkın onda dokuzu ticarettedir.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - freddy09
arkadaşlar ben ege bölgesinin bir biriminde kosgeb sinerji odağında çalışıyorum.kosgebın sıtesıne gırıp anasayfadakı manşetleri incelemenizi tavsiye ederim.haziran ortasında yasalaşacak olan 6 tane desteği var inceleyin bilmediğiniz şeyleri de sorun lütfen.

Sayın Freddy,
Yazıyı paylaştığınız için çok teşekkür ederim..

Çok haksız tepkiler görmüş yazınız..Burada en önemlisi,kosgeb ın amacını karıstırıyor ınsanlar..Verılen desteklemelerınde amacını.Kredı bulamayan,kosgeb e para koparmaya gıdıyor,sonra neymıs efendım red edıldı..
Ama unutmamalıkı bır kaynak var ve bu dagıtıldı...

Burada tartışılması,konuşulması gereken bence,bu kaynaktan nasıl yararlanılabileceği,belirtilen konularda uygulanabilir proje varmı bir onu araştırmak,tartışmak olmalıydı bence..

Amacını aşmakla kalmamış insanlar,neymiş en büyük problemi vergi ödemekmiş..Vergi ödemese hiçbir derdi olmayacak...
Herkes bu mantalitede olsa,ki bizde büyük bir çoğunluk öyle... ne olurdu diye de düşünmek lazım..
Senelerdir zarar ediyorsun,vergi yükü altında eziliyorsun,hiç birşeyi yetiştiremiyorsun,o zaman kapataksın arkadaş işyerini..Gidip gireceksin bu işi iyi yapan para kazanan birinin yanına rahat edeceksin..
Oda rahat edecek senin çırpınırkenki ***ürdüğün hacim,işini iyi yapana becerebilene gidecek,o da daha çok kazanıp işini büyültecek,iyi maaşla sosyal haklarla işçisini çalıştıracak...Daha çok istihdam olacak..

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye15 yazı
merhaba ben ravii gömlekleri paylaşımlarınız çok güzel tşk
ravii collection gömlekleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye165 yazı
sn hakan finans, 'başaramıyorsan kapat' demekte bir fikirdir.ayrıntılı bir şekilde yolu da göstermişsiniz.21 yıllık vergi mükellefiyim,sadece bir adaletsizlikten sözetmiştim......herkes kendi gerçeğini yaşar..tartışma konusu yaparak burayı işgal etmeyelim.konu kosgep kredileri ile ilgili olduğuna göre diğer arkadaşlarımızın da yorumlarını okuyalım.

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - HakanFinans
Alıntı Yapılan Metin:

Sayın Freddy,

Çok haksız tepkiler görmüş yazınız..Burada en önemlisi,kosgeb ın amacını karıstırıyor ınsanlar..Verılen desteklemelerınde amacını.Kredı bulamayan,kosgeb e para koparmaya gıdıyor,sonra neymıs efendım red edıldı..

Burada tartışılması,konuşulması gereken bence,bu kaynaktan nasıl yararlanılabileceği,belirtilen konularda uygulanabilir proje varmı bir onu araştırmak,tartışmak olmalıydı bence..

Amacını aşmakla kalmamış insanlar,neymiş en büyük problemi vergi ödemekmiş..Vergi ödemese hiçbir derdi olmayacak...
Herkes bu mantalitede olsa,ki bizde büyük bir çoğunluk öyle... ne olurdu diye de düşünmek lazım..
Senelerdir zarar ediyorsun,vergi yükü altında eziliyorsun,hiç birşeyi yetiştiremiyorsun,o zaman kapataksın arkadaş işyerini..Gidip gireceksin bu işi iyi yapan para kazanan birinin yanına rahat edeceksin..
Oda rahat edecek senin çırpınırkenki ***ürdüğün hacim,işini iyi yapana becerebilene gidecek,o da daha çok kazanıp işini büyültecek,iyi maaşla sosyal haklarla işçisini çalıştıracak...Daha çok istihdam olacak..

Sn hakanfinans ne kadar zamandir finans isiyle istigal ediyorsunuz bilmiyorum ama nickinizde finans kelimesi gectigine gore sanirim swap,futures,hedging,stock options,turevler,tezgah ustu turevler gibi finansal araclardan da anliyor olma ihtimalinize gore yazacagim yazimi. Cunku nick seciminiz ve tercihiniz finans alaninda pek cok bilgiyi potasinda eritmis ve bu konuyla beraber devlet destekleri konusunda da yazabilecek birisi oldugu izlenimi yaratti bende.

oncelikle ben sahsim adina kredibilitesi dusuk olupta bankadan umidini keserek kosgeb e acer gelinin seye sarildigi gibi sarilan biri degilim, kosgeb in amaci projesi icin yeterli destegi ve kaynagi bulamayan kobi ler icin can simidi ( gelistirme ve destekleme idaresi baskanligi ) gorevi gormektir. Bunu da sadece parasal yonden degil ayni zamanda butun isletme fonksiyonlarin lojistik kontrolu asamasinda da gerceklestirmektir. Kosgeb birakiniz sermaye destegini bu zamana kadar kurulus felsefesi ile alakali en ufak bir gelismeye dahi imza atamamistir. Arada gorede birkac istisna haric bu durum oldugu gibi boyledir. Bense gecen sene bu felsefesini terk edip belki ana-asli gorevine donmustur, aynen abd ( ki amerika hayatim boyunca oradaki turdesinin yaptiginin milyarda birini bile yapamaz ) de ki turdesi gibi bir fonksiyona kavusmus olabilir inanciyla kalkip gittim. Neticesinde bol bol iyi niyet dilkeleriyle geri dondum.
Sadece bende degil cok guzel proje sahibi pekcok insan da elleri bos dondu, ustelik pek cogu sadece devlet babalarinin hamilik yapmalarini, zamaninda su anda FORBES 100 LISTESINE GIREN ZENGINLERIMIZIN TAMAMINA YAPILANIN SADECE BINDE BIRINI O DA KARSILIGI GERI ODENMEK UZERE ve KOSULUYLA yapilmasini talep ettiler ama yapilmadi. Simdi ben kendi isimden gucumden kimseye bahsetmem, kimseyi de ilgilendirmez ama benim gordugum cok daha gelecek vaad eden isler destekliksizlikten cope gitti.

Simdi diger yandan hala bir sekilde devlet eliyle desteklenen bir suru isletme gormeniz de mumkun sanirim degil mi ? Neredesiniz bilmem ama cevrenize bir bakin, kisa bir arastirin kimler neler yapiyor. Eski marketciler devyarasa gokdelenler dikiyor, ingiltere de yerlesik turklerin sahibi oldugu bir takim elbise firmasi turquality belgesi ile kiradan destek aliyor, daha neler var neler.

Simdi anladiniz mi o insanlarin sahip olduklari gonul kirikliklarini.

Simdi demisler ki kosgeb sunu yapiyor bunu ediyor, ben yukarida yazmisim neler olabilecegini ayrintilari ile, cevabim ise sadece sizeydi, daha aydinlik yarinlar icin biraz daha emek-zahmet lutfen

Saygilarimla
Nakipoğlu

Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - khanofthesky
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - HakanFinans
Alıntı Yapılan Metin:

Sayın Freddy,

Sn hakanfinans ne kadar zamandir finans isiyle istigal ediyorsunuz bilmiyorum ama nickinizde finans kelimesi gectigine gore sanirim swap,futures,hedging,stock options,turevler,tezgah ustu turevler gibi finansal araclardan da anliyor olma ihtimalinize gore yazacagim yazimi. Cunku nick seciminiz ve tercihiniz finans alaninda pek cok bilgiyi potasinda eritmis ve bu konuyla beraber devlet destekleri konusunda da yazabilecek birisi oldugu izlenimi yaratti bende.

oncelikle ben sahsim adina kredibilitesi dusuk olupta bankadan umidini keserek kosgeb e acer gelinin seye sarildigi gibi sarilan biri degilim, kosgeb in amaci projesi icin yeterli destegi ve kaynagi bulamayan kobi ler icin can simidi ( gelistirme ve destekleme idaresi baskanligi ) gorevi gormektir. Bunu da sadece parasal yonden degil ayni zamanda butun isletme fonksiyonlarin lojistik kontrolu asamasinda da gerceklestirmektir. Kosgeb birakiniz sermaye destegini bu zamana kadar kurulus felsefesi ile alakali en ufak bir gelismeye dahi imza atamamistir. Arada gorede birkac istisna haric bu durum oldugu gibi boyledir. Bense gecen sene bu felsefesini terk edip belki ana-asli gorevine donmustur, aynen abd ( ki amerika hayatim boyunca oradaki turdesinin yaptiginin milyarda birini bile yapamaz ) de ki turdesi gibi bir fonksiyona kavusmus olabilir inanciyla kalkip gittim. Neticesinde bol bol iyi niyet dilkeleriyle geri dondum.
Sadece bende degil cok guzel proje sahibi pekcok insan da elleri bos dondu, ustelik pek cogu sadece devlet babalarinin hamilik yapmalarini, zamaninda su anda FORBES 100 LISTESINE GIREN ZENGINLERIMIZIN TAMAMINA YAPILANIN SADECE BINDE BIRINI O DA KARSILIGI GERI ODENMEK UZERE ve KOSULUYLA yapilmasini talep ettiler ama yapilmadi. Simdi ben kendi isimden gucumden kimseye bahsetmem, kimseyi de ilgilendirmez ama benim gordugum cok daha gelecek vaad eden isler destekliksizlikten cope gitti.

Simdi diger yandan hala bir sekilde devlet eliyle desteklenen bir suru isletme gormeniz de mumkun sanirim degil mi ? Neredesiniz bilmem ama cevrenize bir bakin, kisa bir arastirin kimler neler yapiyor. Eski marketciler devyarasa gokdelenler dikiyor, ingiltere de yerlesik turklerin sahibi oldugu bir takim elbise firmasi turquality belgesi ile kiradan destek aliyor, daha neler var neler.

Simdi anladiniz mi o insanlarin sahip olduklari gonul kirikliklarini.

Simdi demisler ki kosgeb sunu yapiyor bunu ediyor, ben yukarida yazmisim neler olabilecegini ayrintilari ile, cevabim ise sadece sizeydi, daha aydinlik yarinlar icin biraz daha emek-zahmet lutfen

Saygilarimla

Sayın khanofthesky,

Benim 4,5 yıllık bankacılık sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışmışlığım var.
Aynı forumlarda yazışıyoruz.İnsanlar 1 Milyon Tl yatırım yapıp 600 Bin tl % 100 kar garantisi olan bir projesi olduğunu sunarak bu forumlarda kendisine finansör arıyor..
Ben sizin söylediklerinize şuanlamda katılıyorum :Ben birçok kişi gördüm, kosgebden kredi temin edip,bankalardaki yüksek faizli kredilerini kapatan..Birçok kişi gördüm can suyu kredilerini alıp ev araba yatırımı yapan..

Ancak bir gerçekte varki biz suistimalci vede hayal perest bir milletiz.Bununla birlikte arkadaşın açmış olduğu forum konusuna Tüü kaka kosgeb kimseye para vermiyor..Kim almışki kosgebden kaynak.. En iyi projeler red edildi demenin hiç kimseye faydası yok,yine kosgebden başka ...çünkü hayal peşinde koşan yuzlerce yurdum ınsanı var,bır nebze olsun onlar kosgebı mesgul etmekten vazgecıyor..
Ben şuanda iş brokerlığı yapıyorum..Bakın dün birisi bana 1000 başlık süt hayvancılığı projesi getiriyor 50 sayfa..Bir bakıyorum bir ineğin aylık yem masrafı çıktıktan sonraki net karını 650 tl hesaplamış..Bu rakam nereden çıktı diyorum hesaplamayı gösteriyor,güncel yem ve süt fiyatlarını bile doğru olarak temin edememiş bu adamın 300 dönüm arazisi var...Söylediklerime itiraz etti,yüksek ihtimallede birini kandırıp ortak iş yapacak,sonrada batacak..
Ben burada iddia ediyorum,benim projem %100 getiri garantili,1000 milyon koyup şu kadar getirisi %100 diyen varsa,benim projem mükemmel kosgeb hakkımı yedi diyen varsa gelsin,ben ona kaynak bulayım..Zaten gerçekten böyle bir proje ile kosgeb e gidiyorsa yine yazık ona zaman kaybı..

Bununla birlikte geliştirme desteklemekteki amaçları işsizliğe çare aramak,istihdam sahaları yaratmak,insanları girişimcilik konusunda teşvik etmek..bu durumda bıraz ısı tıkırında kısılerın tercıh edılmesıde normal..
Bankalar neden yeni işletmelere finans sağlamıyor sizce??Neden proje bazlı bir kredisi yok..Çünkü risk oranı %90 larda belki..istatistiki bilgileri bir kontrol etmenizi öneririm yeni işletmelerin ömrü ne kadar..
Türevide future da opsiyonuda biliyorum ama bunun konumuzla alakası olmadıgı gibi,bunları bılıp bılmemem ile ilgili yazınızda fark yaratacak bırsey goremedım..
Peki siz kosgebin kime kredi verdiğini,hangi projeleri desteklediğini araştırdınızmıki,en iyi projeler çöpe gitti gibi bir yorum yapabiliyorsunuz??
Herkes ben projem mükemmel demiyorum ama en iyi projeler çöpe gitti diyor...
Ancak ortada bir capital var ve bu bir şekilde dağılıyor..Bu paranın nasıl dağıtıldığı ile ilgili bir yazı daha var..Orda da zaten kosgeb belirtiyor..Tabiki batan olacak dağıtılan parada,ancak amaç bunu en aza indirgemek..
Ben bu paranın büyük birkısmının yanlış dağıtıldığını tartışırım,ancak malesefki hepimizin özellikle forumlarda iş kurma girişimcilik ile ilgili bölümlerde gördüğümüz realite çerçevesinde,yok mükemmel projeler çöpe gitti,yok kosgeb hiçbir projeyi desteklemiyor gibi konular pek gerçeği yansıtmayabilir..

Bununla birlikte ben şayet isimlerinin açıklanmmasını isterlerse,yada kendileri buraya girip yazmak isterse,kosgebden proje bazında kredi temin ederek işletme kurmuş ve çok kısa bir zaman zarfında 2 milyon üzerinde bir ciroya ulaşmış 25-27 yaşında 2 makine mühendisi tanıyorum ve onları davet edeceğim..

Ayrıca yazıyı görüp birçok genç kişide internette çilek ekip inek beslemek yerine,girişimcilik adına bişiler yapıp en azından beyin jimnastiği yapmaya yönelebilirdi..
Haa diyeceksinizki madem kosgeb bu kadar iyi neden bir kişide ben para aldım demiyor,çünkü kaynak çok sınırlı ve çok ama çok az kişi faydalanabliyor,buna nispetende malesefki çok girişimci(hayalperest ) bir millet olduğumuz içinde belki binlerce milyonlarca başvuru oluyor..

Üye450 yazı
Birde yine bu sitede,
Türkcell ile ilgili bir yazı okumuştum..Kuruluş aşamasında koça gidip projesini sunuyor...Kafanı böyle şeylerle yorma,bu yazdıkların ancak filimlerde olur cevabını alıyor..Küçümseniyor..Bugün geldiği noktaya dikkat çekiliyor..

Dağ dağa küsmüş dağın haberi yok..Kosgeb projeni red etti diye yılmanında bir anlamı yok..Girişimcilik ruhunu kaybetmeninde..Zaten bırakıyorsanda girişimci değilsin...
... ... ...