Üye Toplam 320 yazı |
|
zedan Yeni Üye Toplam 2 yazı | 28/01/2003 : 22:36:45 ![]() Kendimi aranızda yeni doğan bir bebek gibi görüyorum üzün süredir yazılarımı gönderecek karşıdan gelecek önemli yorumları okumak için site aradım bulduğuma inanıyorum. merak ettiyim aydınlatamadığım avrupa denilince yeniliyin adresi ekonominin adresi bizlerde okuyoruz araştırıyoruz pekala bizler avrupanın neresindeyiz neden başarıda yarı yollda kalıyoruz bugün ülkemiz'de çoğunluğumuz gecim sıkıntısı cekerken ve farklı bir çoğumuzun yüksek imkanlara sahibken hiç duymadım yeni bir otomobil yeni bir çamaşır makinası vs.neden başarımız başkaları tarafından bulunan yeniliyin ilerleten bir toplumuz neden bulan biz pazarlayan başka ülke olmuyor .. bu konuyu benimle paylaşmanızı bekliyorum .. saygılarr Yerleşim : Türkiye / AYDIN | Meslek : ticaret |
unalsavas Yeni Üye Toplam 16 yazı | Forum konusuna bende küçük bir hikaye ile katılmak istiyorum. Çünkü teknoloji tek başına hiçbir şeydir. İnsan her şeydir. Neticede bu teknolojiyi bulanda insandır. Bundan verimli bir şekilde faydalanmasını bilecek veya bu teknolojiyi kötü amaçlar için kullanacak olanda insandır. Öncelikle kendimizden, sonra da çevremizden başla**** denize atılan bir taşın çevresinde oluşturduğu dairesel halkalar misali geometrik olarak büyüyen değişmeyle tüm insanları düzelttiğimiz takdirde umuyorum ki çok güzel şeyler olacaktır. Hikayemizden herkesin kendi payına bir şey çıkartacağına inanıyorum. Gelelim hikayemize: Küçük çocuk, bir Pazar günü babasının peşinden ayrılmıyormuş. “Baba beni sinemaya ***ür, baba beni sinemaya ***ür.” Adamcağız sıkılmış. Oğlunu oyalamak için gazeteden koparttığı bir dünya haritasını parçala**** ona vermiş. Parçaları birleştiremeyeceğinden emin olarak “bu haritayı düzelt, seni sinemaya ***üreyim” demiş. Kısa bir süre sonra çocuk gelmiş “Baba bitti”. Gerçekten son derece düzgünmüş harita. Baba şaşırmış, “oğlum nasıl yaptın?” Çocuk yanıt vermiş. “arkasında bir adam vardı, onu düzelttim, Dünya kendiliğinden düzeldi.” Yukarıdaki hikayedeki çocuk kadar kafamızın çalışması dileklerimle, Hoşçakalınız Ünal SAVAŞ ERDEMİR ELEKTRONİK OTOMASYON MÜDÜRLÜĞÜ Yerleşim : Türkiye / Zonguldak | Meslek : Tamirci |
akko Yeni Üye Toplam 1 yazı | ![]() ![]()
saygılar Yerleşim : Türkiye / erzurum | Meslek : Öğrenci |
moustapha Yeni Üye Toplam 9 yazı | ![]() ![]() bana göre insanlığın var oluşundan bugüne kadar hep kapitalist bir sistem olmuştur fark güç para bilgi bunların hepsi birbirini tamamlayan olgulardır sistemleri kimler kurmuşlardır güçlülüler elbetteki kendi çıkararını düşünerek bir futbol maçı yapıcaksınız seçme hakkı sizin rüzgarı önünüzemi alırsınız arkanızamı avantajlı olanı secersiniz ama maç eşit başlar güç ve paranın döndüğü ilişkiler mafya işadamı bürakrat siyasetçi birinin zorbalık gücü var birinin kalem gücü var birinin para gücü var üçü bir birleştimide ortaya devasal güçler çıkıyor ve bizler onlara beyfendi diyoruz farkmı yaratmak istiyorsunuz reklamınız güzel olucak bir medya patronu ayarlıcaksınız bunun için paranız olucak paranız yokmu yaptırım gücünüz varsa çeşitli yollardan finans sağlıcaksınız eş dost tanıdıkla yüklü krediler çekiceksiniz eli silah tutan adamlarla muhatab olucaksınız fazla vaktim olmadığından çokta bilimsel açıklamalar kaliteli bi yorum yapmadım pardon kısaca şu paranızvarsa gücü satın alcaksınız sonra hem paranız hem gücünüz olucak sonra zaten bütün kapılar açılcak ondan sonrada istediğin gibi at koştur farkını yarat tabiki bu anlattıklarım konunun sadece karamsar yönü ılımlı ve insanlık için yapılan farklarda var ... en kısa zamanda dönüceem tesekürler saygılar.... mustafa sahın Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Ticaret |
a.n.guvener Yeni Üye Toplam 9 yazı | Akın Bey,Doğan Bey ve Diğer Arkadaşlar Merhaba, Öncelikle Akın Bey'in Performans değerlendirmede Rasyonel Bir Yaklaşım adlı bilimsel yazısından bir kopya alıp dosyama koydum.Bu gün bu yazıyı dikkatli bir şekilde inceleyeceğim.Yorumunu yaptığınız yazıya gelince arkadaşlarımız çok önemli yorumlar yapmışlar.Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek gerektiğini düşünüyorum. Bilindği gibi Megatrends 2000 Kitabı adından da anlaşılacağı üzere 2000 li yıllara gelmeden önce yayınlanmıştır.Bu kitabın son bölümünde Süt Sığırcılığı ile ilgili bir bölüm vardır ki ülkemiz maalesef o fikri henüz yakalayabilmiş değildir.Ben geçmişte yazmış olduğum bir kaç makale denemesinde bu husus ile ilgili dip not vermiştim. Benim bu yorumlara ilave yapmak istediğim bir husus var.Konu ile ilgili olarak yayınlanmış 4 önemli ve ayrı kitaptan bahsedeceğim. Bunlardan bence en önemlisi TÜBİTAK yayınlarından Chrıs Freeman'ın Yenilik İktisadı Adlı Kitabıdır ki bu kitap dünyadaki bilimin tekamülünü anlatmaktadır.2. si Federiko Mayor ve Augusto Forti'nin yazdıkları Bilim ve İktidar kitabıdır ki bu kitap bence bahsedeceklerimin en önemlisidr.Çünkü Bilime Yön veren unsurların ve motivasyonun toplumun ihtiyaçları ve bu ihtiyaçların Siyasal güçler ve Siyasal iktidarlarca yönlendirilmesi olduğunu dünyadaki gelişmelere parelel olarak anlatılmaktadır. Son 2 kitap ise Seth Godin'in Mor İnek ve Dr Arman Kırım'ın Mor İneğin Akıllısı kiaplarıdır. Katkım oldu ise ne mutlu bana. Selam saygı ve sevgilerimle. a.n.guvener Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Veteriner |
revak86 Yeni Üye Toplam 21 yazı | Artikellerin okunmasini istiyorsaniz lutfen daha kisa ve sonuc odakli yazilar yaziniz, Zaman limitli ve dagarcigimiza almamiz gereken cok konu var, Tum konsantrasyonumu ikiniz arasinda gecen dialoglarda match to match konsanstason icin harcamayam maalesef Tesekkurler, Türk Girişimcilere Senegal den İşbirliği Fırsatı Yerleşim : Senegal / Dakar | Meslek : Yöneticilik |
hemperi Üye Toplam 508 yazı | ![]() ![]() güzel bilgiler Yerleşim : Türkiye / Mersin | Meslek : Ticaret |
tarkanex Yenilikçi İyi Yazar Toplam 339 yazı | 06/04/2011 : 01:02:52 ![]() Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bankacılık-Finans |
omerseven Üye Toplam 306 yazı | 2001 yılında açılmış bir konunun bugünde güncelliğini koruması şahane. 10 yıllık periyotlarda neler neler değişiyormuş meğersem. yazıların yazıldığı tarihten 10 yıl sonra yorum yapmaktan dolayı kıvanç duydum. Fark yaratmak başlığı altında liderlik, ilkelilik, yaratıcılık, ve daha nice kavramları bize sunduğunuz için teşekkür ederim. yazılarınızı büyük bir keyifle okudum liderlik kavramını için görüşümü dilek getirmek isterim, günümüzde çok fazla popüler bir kavram, kelime oldu. liderliğin basit bir anlamı olmasını yeğlerim. Liderlik kendine güvenen, bulunduğu koşulları bilen, yenilikçi fikirleriyle insanları peşinden sürükleyen ve fikirlerinin önünde hiç bir engel görmeyen kişidir. Örnek vermek gerekirse, M. Kemal Atatürk bulunduğu toprakların, halkın, ve günün koşullarını çok iyi bilmekteydi. ve aynı zamanda o koşullarda eksik yanlış olan düzeninin daha iyisini zihninde görebilmekteydi. ve kendine güveni sayesinde zihnindeki bu görüşün önünde hiç bir duvar görmemişti. yapılabilir demiş ve zor olsada yapmıştır. günün şartlarında o koşulları bilen silah arkadaşları olsun, ülke yetkilileri olsun, daha iyi şartlarda ülke hayal edememiş edenlerde bin bir türlü bahane ileri sürerek fikirlerine duvarlar örmüştür. Bu da gösteriyor ki; Cesaretten yoksun, kendine güvensiz kişiler tarafından yönetilen bir toplumda yenilikçi fikirlerin önünde sonu görülmeyen duvarlar örülmeye devam edecektir. ve seçtiğimiz başkanlar olsun çoğu şirketin yönetimi olsun, bahaneler duvarlar örüp yenilikleri getirmeye cesaret edemeyip olduğu yerde kalmaya devam edecek hatta gerileyecektir. Günümüzde liderlerin sahip olması gerekenler sadece bunlardır sanırım. Ufukta hedef göründüğü zaman, lider öyle ya da böyle oraya gidecek yolu bulur. Bunun için gerekli tüm bilgileri bilmiyorsa bile hızlıca öğrenecektir. Bu yüzden bilgi çağında yaşadığımız için bilenden çok, bahsettiğim liderin özelliklerine sahip kişilere ihtiyacımız vardır. saygılarımla Ömer SEVEN Ömer SEVEN Olur böyle şeyler. http://omerseven.com -Şahsi bloğum. http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi Lojistik Girişimim http://kargoa.com Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : İthalat / İhracat |
cenk_ertan Yeni Üye Toplam 10 yazı | linki tıklaman yeter: tinyurl.com/ocnve44 (kopyala ve adres çubuğuna yapıstır) Büyük Kazançlar Sizi Bekliyor Ya SİZ NERDESİNİZ? http://tinyurl.com/ocnve44 Yerleşim : Türkiye / Eskişehir | Meslek : Satış / Pazarlama |
Adaladal Yeni Üye Toplam 6 yazı | 11/09/2017 : 13:37:19 ![]() Merhabalar Şimdiki zamanlarda tıp alanındaki teknolojiler çok gelişmiş oldu. Mesela tüp bebek merkezlerinde... Mesela ben çok gebe kalmak isteyip biotexcom kliniğine gitmeye karar verdim. Orada yumurta donasyonu yaptım. Şimdi erkeğimi bekliyorum Allaha şükür! Yeni teknolojiler ve metodlar olmazsa ne yapacaktım o zaman... Yerleşim : Türkiye / Istanbul | Meslek : Çevirmen |
zrn Yeni Üye Toplam 16 yazı | 08/09/2019 : 17:44:15 ![]() Evet güzel bir paylaşım ve 18 yıldır güncelliğini korumakta Aslında buda toplum olarak yönetenler olarak ülkemizin bir adım ileriye taşınamadığının gösteregesi durumunda Bir sürü bakanlık var amacım siyaset değil ancak siyasetcilerle yönetildiğimiz için malesef bu konulara girmek zorundayız Örneğin hepinize sormak istiyorum İçinizde sanayici ve iş adamları vardır Sorum şu, İşinizde bir problem yaşadığınızda veya işinizi gerek iflas nedeniyle gerekse ekonomik nedenlerle nihayete erdirdiğinizde Bağlı olduğunuz sanayi veya ticaret bakanlığı birimlerinden biri çıkıp hayrola arkadaşım ne oldu problem ne yoksa biz mi bir hata yapıyoruzda sizler bu hale geliyorsunuz yada size nasıl yardımcı olabiliriz diyen bir yönetim bir anlayış var mı??? Malesef yok Sizlere ilk adımınızla aidat vs gibi şeylerle ortak olanlar verdiğiniz vergilerle saltanat sürüp maaş alanların umrunda değilsiniz. Şimdi diğer sorumu soruyorum burda sadece yönetim ve hükümet mi suçlu??? Bence tek başına bunlar suçlu değil buna ses çıkarmayan bizlerde suçluyuz Mesela TPE ye arkadaşım sen kamu kurumu olarak bu ülkenin değerlerini Tescil edip korumakla mükellef bir kurumsun ben senin ineğin değilim beni her sekilde sağamazsın hatta bu işlemleri parasız yapmalı yetkin birimler oluşturup bu patentleri inceleyerek katma değer yaratabilecek istihdam sağlayacak tüm projeleri memleket adına tescil etmelisin diyormuyuz??? Toplumlar hakettikleri şekilde yönetilirler Ses çıkarmıyor ve sorgulamıyorsak demekki hak ediyoruz Şimdi ben bakıyorum bu millet bu bilince neden gelemiyor millet bu bilince gelecek diye ben hayatımı tüketip bekleyecekmiyim Hayır o zaman bende gider başka bir memlekette projelerimi hayata geçiririm. Milliyetçilik olmayacak ama gerekirse hansla gerekirse putinle ve hatta gerekirse israille işbirliği yaparım Bizi bu noktaya getiren ülkenin uygulamalarıdır. Yıllarca mevcut hükümetin sanayideki gözü kulağı oldum her önemli konuyu gerek şifai gerekse yazılı olarak ilgililerin e maillerine yazılı olarak yolladım Sonuç Kocaman bir boşluk Ekonomisine sahip çıkmayan sorgulamayanlar bunu yaşamak zorundalar toplum olarak önce kurum ve bakanlıklarımızı sorgulamalıyız olmuyorsa gemisini kurtaran kaptan diyerek yürüyüp gitmeliyiz Yerleşim : Türkiye / İstanbul |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
| ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |