Ana içeriğe geç

İnovasyon, Yeni Trendler Ve Çözümler

KKTC'de iş

Başlatanerdinc910Yayınlandı

İlk mesaj
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı55 katkı
Profil alanıGıda
Profil konumuLefkoşa, Kuzey Kıbrıs TC
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

2 senedir KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi Ekonomi bölümünde ögrenciyim. Burada bir çok sektörde çok ciddi pazar var ama sermayesiz hiç bir şey yapılamıyor.

Ben gecen sene evimin odasını kiraya verip kendime sermaye yaptım ve oto yıkama açtım daha sonra devrettim.

Bu sene ne yapapsam diye düsünyorum ama iş sermayede bitiyor. Biraz sermayeyle çok ciddi işler yapılacagına inanıyorum ...
erdinc

Yerleşim Kuzey Kıbrıs TC / LefkoşaMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
50 yorum
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 1.122Profil alanı Bankacılık-FinansProfil konumu Güzelyurt, Kuzey Kıbrıs TC

Profil bağlamını gör →
Sana katılıyorum bayağ iş olanağı var ancak engellerde var. Bir Kıbrıslı olarak bunların zorluklarınıda iş sahasının çeşitliliğininde farkındayım. İyi fikirlerle iyi karlar elde edilebilir pes etme. Bol şans..

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 79Profil alanı ÖğrenciProfil konumu Girne, Kuzey Kıbrıs TC

Profil bağlamını gör →
KIBRISTA YAŞAYAN BİR ÖĞRENCİ OLARAK GERÇEKTEN GÜZEL İŞ ALANLARI VE SAHALARI VAR AMA PARAMIZ YOK PARA OLMADAN BİR ŞEY OLMUYORKİ HELE KIBRIS GİBİ BİR YERDE DAHADA ÇOK PARAYA İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZDAN BAZI HEVESLERİM,İZ HEP KURSAĞIMIZDA KALIYO MALESEF AMA YİNEDE AZİM VE SEBAT ŞART DİYENLERE TEK SÖZÜM BENCE 2 ARTI PARA FAKTÖRÜDE ŞART MALESEF...............
ömür boyu mutluluklar herkeze

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 2Profil alanı Bilgisayar-BilişimProfil konumu Gazımagosa, Kuzey Kıbrıs TC

Profil bağlamını gör →

haklısınız arkadaslar Kıbrısta iş kurmak zor..Ama tabiri caizse herşeye aç bir memleket.. Sermaye olduktan sonra yapılcak çook iş var..çok da güzel paralar kazanılır diye düşünüyorum..7 senedir Kıbrıstayım bende burda para kazanmak için uğraşanlardanım artık:)

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GazymagosaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 1Profil konumu Türkiye

Profil bağlamını gör →
kıbrıslı arkadaslara destek bulun yatırım işi yapalım madem cok güzel imkanlar ve olanaklar var ben hazırım sizinle o işi yapmayı çözüm yolları üretin ve ulaşın bana..
impossibLLLe@hotmail.com bu adrestende bana ulaşın bende bir iktisatcıyım...
halada iktisat ögrencisiymm..

Yerleşim Türkiye
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 1.122Profil alanı Bankacılık-FinansProfil konumu Güzelyurt, Kuzey Kıbrıs TC

Profil bağlamını gör →
Her sahada çok para var diye ticarete atlamak yanlış diye düşünüyorum. Önmli olan işe atılacağım pazar beni ne kadar kabul debilir? bu işin hakkında neler biliyorum? ve ne kadar sermayeye ihtiyacım var nerden temin edebilirim gibi sorulara cevap bulm ak gerekiyor. Kuzey Kıbrıs'da her iş yapan zengin olmuyor arkadaşlar çalışkan işinde usta ileriyi gören insanlar başarılı oluyor.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 1Profil alanı ÖğrenciProfil konumu Hatay, Türkiye

Profil bağlamını gör →
süper bence bu görüşe bende katılıyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ö?renci
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 1Profil alanı Halkla ilişkilerProfil konumu Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs TC

Profil bağlamını gör →
şunu kesinlikle belirteyim ki, iş çok yani yapılabilecek iş gerçekten çok fakat, malumunuz, sermaye yok aksi halde, bir çok iş dalı yapıla bilme noktasında sağlam potansiyel var...

selam ve saygılarımla

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / Lefko?aMeslek Halkla ili?kiler
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 2Profil alanı TurizmProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
ben istanbulluyum we iş yapmak istiyorum kıbrısta şuan piyasa nasıl kıbrısta istanbulda bildiiniz gibi çok kötü durumda....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 1Profil alanı İşsizProfil konumu Mersin, Türkiye

Profil bağlamını gör →
merhabalar

ben KKTC de iş bulup oraya yerleşmek istiyorum. 5 yıllık ön muhasebe, cari hesaplar, stok kontrolu tecrübem var. İyi derecede bilgisayar kullanabiliyorum. İş bulabilmeme yardımcı olabilirmisiniz...İlginiz için şimdiden teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Y?siz
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 122Profil alanı GıdaProfil konumu Aydın, Türkiye

Profil bağlamını gör →
selam kardeşim. essorte@hotmail.com adresini eklersen rahat görüşme şansımız olur .iyi fikirlerim var
paylaşmak isterim
essorte

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Gyda
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 122Profil alanı GıdaProfil konumu Aydın, Türkiye

Profil bağlamını gör →
selam kardeşim. essorte@hotmail.com adresini eklersen rahat görüşme şansımız olur .iyi fikirlerim var
paylaşmak isterim
essorte

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Gyda
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 81Profil alanı Serbest meslekProfil konumu Balıkesir, Türkiye

Profil bağlamını gör →
arkadaslar 95-2002 tarihleri arasında girne de dolu dolu bir öğrencilik yaşamış biri olarak sizlere tavsiyem dönün memleketinizde iş kurma yolları arayın.kıprıs aç bir pazar gibi görünsede aslında sizi sindiremeden dışarıya atacak bir pazardır.tabiki yapılacak işler vardır ama bol sermaye ve geniş kıprıslı çevresine sahip olmak gerekir.hayallerinizi yıkmak istemem ama düşünmenizi tavsiye etmem.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Serbest meslek
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 1Profil alanı Öğretim görevlisi / AsistanProfil konumu Ankara, Türkiye

Profil bağlamını gör →
arkadaşlar kktc'de hangi iş yapılabilir ya. her ürün sahte ve gümrük ödemek zorundasınız her şey için. NAsıl para kazanılabilir? Hade fikirlerinizi paylaşın. BEn bu kanaatteyim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 2Profil alanı TurizmProfil konumu Muğla, Türkiye

Profil bağlamını gör →
bende sermaye var ne üzerine bir iş yapılacak bilgi verirseniz sevinirim

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Turizm
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 346Profil alanı EsnafProfil konumu Bolu Almanya, Türkiye

Profil bağlamını gör →
selam kibristaki arkadaslar lutfen bana mail den ulasirmisniz gerekli aciklamayi yapacagim size gelin beraber kazanalim
nevzat-sener@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Bolu AlmanyaMeslek Esnaf
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 83Profil alanı Serbest meslekProfil konumu Ankara, Türkiye

Profil bağlamını gör →
sermaye sıkıntım yok ve kıbrıs vatandaşıyım akıllıca fikirlere ortak olabilirim mail atarsanız sevinirim

ictenenerji@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 167Profil alanı Bilgisayar-BilişimProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Avarissa
arkadaslar 95-2002 tarihleri arasında girne de dolu dolu bir öğrencilik yaşamış biri olarak sizlere tavsiyem dönün memleketinizde iş kurma yolları arayın.kıprıs aç bir pazar gibi görünsede aslında sizi sindiremeden dışarıya atacak bir pazardır.tabiki yapılacak işler vardır ama bol sermaye ve geniş kıprıslı çevresine sahip olmak gerekir.hayallerinizi yıkmak istemem ama düşünmenizi tavsiye etmem.

En mantıklı yorum bu .. katılıyorum , Ayrıca , Türkiyeden ,
kıbrısa gidenlere , Öğrenci olsun , sivil Olsun ,
Kötü davranmayı bir meziyet zannediyorlar ,
Türkiyeli deyip ,
ters davranışlarda bulunuyorlar , hatta taş attıklarını birçok kişiden duydum ,
AB ye bizim yüzümüzden giremediklerini söyleyip , kinlerini her fırsatta kusuyorlar ..
Eğer orada okuyan ,
yada : iş için bulunan bir yakınınız varsa
lütfen,bunları bir sorun ,
en ufak bir anlaşmazlık durumunda da :
burası Türkiye değil , diye dikleniyorlar ,
Dükkanına girdiğiniz esnaf kılını kıpırdatmaz , Yüzünüze bile bakmaz , kaddafiden beter kibirlidir ...
Gıcıklık yapmayı bir marifet
diye öğrenmişler nedense ,
Trilyon dolar kazanacağımı bilsem bile ,
Kıbrısla işim olmaz ...kimseye de önermem ...
Referans bağlamı1 alıntı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Alıntı 1 bölüm
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 126Profil alanı DiğerProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
kıbrıs kıbrıs dediginiz ne kadar ki yahu Allahaşkına.
en son 172 binmiydi neydi nufus gerisi zaten 40 bin asker memur ögrenci Türkiyeliler. anlayacagınız bakırköyün yarısını gecmiyor topu topu :)
Türkiye destegi ekonemisinde (ki bunlar isme hizmet eden destekler yerleri baştan belli maaşlar) bütün harcırah kaç bin tl eder ki :)
Ha ileride Türkiye'nin popularitesi ve turizmi atılım yapar derseniz potansiyeli belki 300 milyon dolar pazar olur o zamana kadar da siz büyüklerden degilseniz köşe başında olamazsınız. hoş zaten Gittim biliyorum dayak yemedigim kaldı marmara menşelili olduğum için! Onlar özgür olmak istiyorlar AB nin rum tarafına ilhak olup.
pozitif yaklaşım empati ile mümkündür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 126Profil alanı DiğerProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
bu arada kıbrısta her 10 evden 5 i boş durup durur. sahibleri londradadır dedelerinden kalma evle ilgilenmezler üstelik kira olarakda euro cinsinden uçuk paralar isterler. bir sokaga girin girnede dayalı döşeli perdeli ama boş sokaklar :)
Londrada aksanlı türkçe konuşan birisine Türkmüsün diye sorarsınız size hayır kıprislıyım der bu da ayrı bir anıydı...
rumları dost bilip Türkiyelilerden nefret edecek kadar acaba siz onlara ne yaptık hangi politikacı hangi tarihi hatayı yapmış olabilir diye çok düşünmüştüm bir ara üzülerek.
pozitif yaklaşım empati ile mümkündür.

Güven bağlamı

Topluluk katkısı 1Profil alanı ÖğrenciProfil konumu Adıyaman, Türkiye

Profil bağlamını gör →
yani orda hukuk okumayı düşünüyorum sizin bana orda ilgilenmem gereken iş sahası hangisidir yardımcı olursanız çok sevinirim
mao

Yerleşim Türkiye / AdyyamanMeslek Ö?renci
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 434Profil alanı DiğerProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
ercanerkan arkadaşa katılıyorum. Bence de Kıbrıs ta bilsem zengin olacağımı yine de gitmem. Uyuz bir ahlakları var ve bizi sevmiyorlar.

Güven bağlamı

Topluluk katkısı 236Profil alanı GıdaProfil konumu Isparta, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Kıbrıs'ta iş yapmak isteyen arkadaşlarımız ; büyük sermaye gerektirmeyen ve onlarca ülkeye ihracatı yapılan Kalem Çay ve Sihirli Bardak İçecekleri, incelemenizi tavsiye ederim.
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯¯'\_„„„„\)

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Gyda
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 151Profil alanı Serbest meslekProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
kumpir işi gidermi kıbrısta?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 1Profil alanı İthalat / İhracatProfil konumu Mersin, Türkiye

Profil bağlamını gör →
selam arkadaşlar
bende 7 ay oldu kıbrısa geleli.4 ay bir lokantada garsonluk yaptım,evlere paket servise çıktım adresleri öğrendim taksitle bir tane motor aldım şimdi kendi işimi kurdum (alo market ) diye.bir tane marketle anlaştım sattığım ürünlerden yüzde alıyorum el broşürleri bastırıp dağıttım şuan çok şükür müşteri potansiyelim yeterince var kıbrısta bir ilki başlattım bir telefonla market,eczane ,dvd,kasap,pastane ihtiyaçlarını müşterilerin kapılarına ***ürüyorum.servis ücret her seferinde 3 tl alıyorum.insanlarada çok büyük kolaylık oldu.face sayfamdan alo market(kktc girne )diye yazarsanız görebilirsiniz.burada kafanı kullanırsan çok büyük para gerektirmeden kendi işininide yapabilirsin.extra olarak öğrenci kantini aldım.yeter ki iste gerisi allahın izniyle geliyor.sadece burda değil bu iş heryerde yapılabilir.kapsamlı kurye hizmeti

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 23Profil alanı DanışmanlıkProfil konumu Balıkesir, Türkiye

Profil bağlamını gör →
kıbrısta oto servis işi nasıl çok servis varmı böyle bir ihtiyaç varmı

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Dany?manlyk
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 95Profil alanı MedyaProfil konumu Canakkale, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Sana bı tavsiyem var bı tercüme lefke Avrupa üniversitende okurken cep telefoncu actım sonra baktım isler iyi afedersin taze boka sinek cok konar misali o gazla bitanede güzel yurda actım oradaki battı sonra eniştemizde kalkti geldi kibrisa burasi sakin coluk cocuk yetirtirmek icin iyi gel beraber ticaret yapalim dedi tamam dedim Lefkoşa'ya lemar yolunada basari elektronik actık kamera işinde girdik ben teknik servis yapiyodum o kamera montaji ama ne yaparsan yap Kıbrıs'ın saçma vergilerinden ve Kıbrıslı Türkiyeli ayrımından kurultulamazsin hele hele veresiyeden ben neticede ağzımın payını aldım bana yüzbin tl maloldu orda herkez memur aldıkları maaşlarında hafta sonu Rum tarafında yemeyi tercih ediyorlar yada senin uce sattigini kibrislidan bese almayi bes yıllık bı ticari tecrübem var şirkette kurdum tc malda getirdim neler neler hala besbin liralik malim gumrukte tenelzul edip almadim ben derim ki boşver Arkadasim Hele ogrenci gittiğinde Kıbrıs'tan o iki aylık zaman adamı öldürüyor is yok heryer kapalı hayat duruyor adeta benim sana tavsiyem kibristailan die bı site var ücretsiz ilan verebiliyorsun ordan al sat yap sakın dükkan şirket işine girme derim hala vergi oduyorum

Yerleşim Türkiye / CanakkaleMeslek Medya
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 7Profil alanı Satış / PazarlamaProfil konumu İzmir, Türkiye

Profil bağlamını gör →
ben kıbrısta 7 sene kaldım işini bilen çok para kazanır kıbrısta arkadasım 15000 tl sermaye ile orada iş kurdu şuan yıllık cirosu 5 000 000 tl işleri çok iyi allah daha da iyi etsin işini bildikten sonra sorun yok işini başaramazsan yok türkleri sevmezler yok ayrım yaparlar diye bir sürü bahane uydurursun almanlar türkleri cok mu seviyordu akın akın almanya ya gidildi kimisi cok basarılı oldu kimisi hala işçi ekmeğinin peşinde aslında burada iş kişinin iş zekasında bitiyor. buarada m. baki arakadaşımı tebrik ederim aklını kullanmış başarılı olmuş tebrikler

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 95Profil alanı MedyaProfil konumu Canakkale, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Kimmis o yilda bes milyon kazanan sen soyle adini ben seceresini soyliyim sana nasil kazandiginida uzaktan davulun sesi hos gelir varsa kibrista turkiyeden gidipte Ben memnum diyen yazsin bende bu isi bilmiyorum sen biliyosun diyim Gec hocam bu isleri almanyadaki seksen doksan kusaklarinida biliyoruz sana hic yilda 70 bin tl vergi geldimi sen hic 100 aldigin mala 300 gumruk odedinmi kibrista vergi kacirmadan gumrukten mal kacirmadan bunu yapan varsa ciksin yazsin buraya turkiyelisin kibrista sirket kurmak icin bile yuzbin tl istiyolar sen nediyosun almanya demisin orda sistem var kibrista neyin sistemi kktc kac ulke taniyoda neyin ticaretini yapican kac tane fabrika varmis cok biliyosun ya soyle yerli nufusun yuzde 80 memur sen neden bahsediyosun onlarda ruma gecmeyi tercih ediyolar sen yedi yil kaldinda nie dondun turkiye ye madem cok iyiydi

Yerleşim Türkiye / CanakkaleMeslek Medya
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 41Profil alanı MüzikProfil konumu Ankara, Türkiye

Profil bağlamını gör →
İnsan olmayan yerde iş de olmaz...
Akıllı adam gideceği yere hazırlanır : ))

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Müzik
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 248Profil alanı İthalat / İhracatProfil konumu İngiltere Antalya Mersin, Türkiye

Profil bağlamını gör →
turkıye kıbrısı, kıbrıslılar rumları beslesınler. Rumlar da gun olur kktc ye vefa borcunu oder nasılsa...
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.

Yerleşim Türkiye / Yngiltere Antalya MersinMeslek Ythalat / Yhracat
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet