Ana içeriğe geç

İnovasyon, Yeni Trendler Ve Çözümler

Bilgi Yarışma Uygulaması(eğitim Amaçlı)

BaşlatanfatihgunYayınlandı

İlk mesaj
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı2 katkı
Profil alanıÖğrenci
Profil konumuİzmir, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Herkese merhabalar Eğitime benimde bir katkım olsun istem ve yenilikçi bir proje yapıyorum sizlerin fikirleri benim için çok önemli neyi doğru neyi yanlış yaptığımı öğrenmiş olacağım.

Projenin amacı okul veya eğitim kurumalarında ki öğrencilerin eğitimlerine destek olmak, eğlenirken öğrenmeleri amacıyla kim milyoner olmak ister benzeri Bilgi Yarışması arayüzü geliştirdim. Bu arayüz iki bölümden oluşmaktadır.

Bilgisayar Arayüzü:

Bu benim geliştirmekte olduğum bir bilgisayar yazılımıdır. Yazılımın görüntüsü kim beş yüz milyar isteri andıran kullanımı gayet basit bir ara yüzdür. İçerine on adet soru kaydedebilirsiniz.

Elektronik Arayüz

Bu arayüz temel olarak bilgisayar arayüzünü kontrol etmenizi sağlar. İçerisinde iki adet cevap konsolu bir adet kontrol kutusu bulunmaktadır.

Cevap konsolu

Oyun esnasında sorulara cevap vermenizi sağlayan elektronik bir aygıttır. Üzerinde dört adet düğme bulunmakta ve bu dört düğme sırasıyla ?A ? B ? C ? D? şıklarını temsil etmektedir.

Kontrol Kutusu

Oyunu başlatmak ve yönetmek için kullanılır. Sunucu (Oyun Yönetici) buradan yarışmayı yönlendirir. Üzerinde bir adet başlatma düğmesi bulunmaktadır.

Oyunun Oynanışı

Bilgisayar ara yüzüne, sorular eklendikten sonra oyun oynamaya hazır hale gelir. Oyunu başlatmak için sunucunun kontrol kutusu üzerindeki kırmızı düğmeye bir kere basması yeterlidir. Oyun başladıktan sonra her oyuncunun cevap vermek için on saniyesi vardır. Yarışmacıların verdiği cevaplar bu on saniyenin sonunda ekranda gözükür. Yarışmacıların soruya cevap verebilmeleri için iki adet cevap konsolu bulunmaktadır. Yarışma esnasında cevap vermek isteyen her bir oyuncu için bir cevap hakkı bulunmaktadır. Cevaplar verildikten sonra cevap konsolu kendini kilitler ve bir sonraki soruya kadar açmaz.

Projeyi incelemek için web adresimi ziyaret edebilirsiniz.

https://robotkafa.wordpress.com
Referans bağlamı1 dış bağlantı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Dış web 1 bağlantı
FabuElektronics

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 2Profil alanı ÖğrenciProfil konumu İzmir, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
Yorumuz için çok teşekkür ederim şuana kadar desteleyen tek siz oldunuz. İşinizde başarılar dilerim. Eminim çok başarılı olacaksınız.
FabuElektronics

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?renci
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet