Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Gümrük Mevzuatı İle İlgili Sorularınız - 2

BaşlatanlastottomanTarih22/09/2009 13:47:44Yorum105

İlk mesaj
Üye979 yazı
sayın ahmet bey mevzuatla alakalı kımsenın sorunu yok sanırım ne dersınız?
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
105 yorum
Yeni Üye42 yazı
Sn Lastottoman benim de bir sorum olacak. H.S kodu 8424.30 buharlı oto yıkama makinası getirmeyi düşünüyorum. G. Kore den. Numune olarak getirtebiliyormuyuz? Ne tarz vergi , gümrük masrafı çıkabilir? Ve şahıs olarak mı yok sa sahıs şirketi olarak mı getirtmek daha mantıklıdır?
teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / Kyrklareli
Üye102 yazı
Merhabalar Ahmet bey Afyonkarahisardan selamlar sakatat işi ile uğraşmaktayız Çine sakatat ihracı konusunda gerekli bilgi ve belgeler konusunda yardımcı olabilirmisiniz saygılarımla resulkaranfil@gmail.com

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Emekli
Yeni Üye54 yazı

tesekkur ederim.lastottoman:bu dedigimiz her turlu malda gecerlimidir?gida haricmidir sizin degerli bilgilerinize siginirim.....tesekkur ederim

Yerleşim Fransa / MontluconMeslek Turizm
Üye979 yazı
sayın sampiyon gıda urunlerınde her ulkenın gumruk mevzuatı farklıdır ancak genelde gıdada vergı oranları cok daha yuksektır.
sayın blackıng tam emın olmamakla bırlıkte 1000euro uzerınde faturalı bır urun ıcın beyanneme acmadan sadece kdv sını odeyerek urunu getırebılıyorsunuz sayet bu rakamın uzerınde fatura edılmısse beyanneme acmanız gerekmektedır bu sıze ek ıslem malıyetı getırır sonucta ıkı sekıldede kdv odemenız gerekır.
sayın resulk çine gıda ıhracatı konusunda en ıyı bılgıyı çinde komısyonculuk yapan sıtedekı arkadaslar var onlar ıle ıletısıme gecebilirsen ogrenirsin çunku onemlı olan turkıyedekı kanunlar degıl çindekı kanunlardır.
sıte içi aramada çinden mal tedariği seklınde taratın sıze yardımcı olacak arkadaslar cıkacaktır.

saygılarımla.

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye381 yazı
ahmet beye tesekkurler..

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Yeni Üye42 yazı
teşekkür ederim cevapladığınız için Sn Lastottoman.

Yerleşim Türkiye / Kyrklareli
Üye979 yazı
rıca ederım faydalı olabılıyorsak ne mutlu bıze.

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
Merhaba arkadaşlar ,

Bana asansör ray, motor , kapı v.b tüm ekipmanları dahil ayrıca hindistan veya srilankadan çay lazım. Özellikle çay'ı ithal edersem bana gümrükü kaça patlar ? bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Asansör parçalarıda bana ucuza mal olabilecek ithalatını yapabileceğim kaynak lazım bana. Saygılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye21 yazı
Merhabalar. Umarım doğru yere soruyorumdur. Türkmenistan'dan tek kullanımlık pet bardak (71/180cc, 95/400cc, 95/500cc, 95/595cc) ve ambalaj ürünleri ithal etmek istiyorum. Gümrük vergisi ve diğer vergiler hakkında bilgilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.

Yerleşim Türkmenistan / Da?oguzMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
Merhaba,

Çin'den bir kontak sayesinde bamboo malzemeden yapılmış, özel bebek mama seti getirmeyi planlıyoruz.Bu mama setinin ithalatı bize ne kadara mal olur ve genel prosedürden bahsedebilir misiniz?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye3 yazı
Merhaba , pvc işi üzerine açtığım bir şahıs şirketim var. Fakat yurt dışındaki bağlantılarim Türkiye' den gıda talebinde bulundular. Var olan sirketim üzerinden bu işlemi gerçekleştirmek için nasıl bir yol izleyebilirim. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz.

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye38 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Deniz Kalan
Merhaba , pvc işi üzerine açtığım bir şahıs şirketim var. Fakat yurt dışındaki bağlantılarim Türkiye' den gıda talebinde bulundular. Var olan sirketim üzerinden bu işlemi gerçekleştirmek için nasıl bir yol izleyebilirim. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz.

Gıda çok farklı bir branştır. gıda bakanlığından sertifikanız olmalı, gıda ihracatı için gerekli belgelere ihtiyacınız olmalı.

pvc ve gıda çok çok farklı olduğundan ötürü şu esnada mevcut şirketle gıda ticareti yapamazsınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - maxomillian
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Deniz Kalan

Gıda çok farklı bir branştır. gıda bakanlığından sertifikanız olmalı, gıda ihracatı için gerekli belgelere ihtiyacınız olmalı.

pvc ve gıda çok çok farklı olduğundan ötürü şu esnada mevcut şirketle gıda ticareti yapamazsınız.
Merhabalar öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kurulu şirketi gıda ihracatina hazır hale getirebilir miyim. Yani bu konuda yapılabilecek birşey var mı? Yoksa bir şirket daha mı kurmak lazım? Cevap verebilirseniz çok memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Esnaf