Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Gümrük Mevzuatı İle İlgili Sorularınız - 2

BaşlatanlastottomanTarih22/09/2009 13:47:44Yorum105

İlk mesaj
Üye979 yazı
sayın ahmet bey mevzuatla alakalı kımsenın sorunu yok sanırım ne dersınız?
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
105 yorum
Üye310 yazı
Merhaba, yurtdışından gümrüksüz gelen, 150 euro'yu aşmayan malları yurtiçinde kayıt altında satmamın imkansız olduğunu düşünüyorum. Gerçekten de öyle mi? Çünkü sonuçta gümrüksüz gelebilmesi için 150 euroyu aşmaması ve ticari amaçla olmaması gerekiyor. Ben o malın faturasını muhasebede mal alımı diye gösteremem çünkü gümrük vergisi olmadığı için olmaz diye düşünüyorum. Yorumlarınızı alabilrsem sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye3 yazı

8427.10.10.00.00 numaralı ürün hakkında vergi oranını öğrenebilir miyim?

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye73 yazı
8427.10.10.00.00 gtip teki eşyanın gümrük vergisi %4,5 kdv si %18 dir
murat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye71 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmetx
konserve edılmış mısır yanı diğer bı adıyla tatlı mısır turkıyeye gırışınde yuzde 58.5 gumruk vergısı kdv yuzde 8 olmak uzere vergıye tabıdır.ayrıca tarım bakanlıgından alınacak tarım kontrol belgesı ve tarım uygun yazısının olması gerekır.ton balığına gelınce avrupa bırlıgınden gelenler için yuzde 64 gumruk vergısı kdv yuzde 8 .diğer ulkelerden geldıgınde yuzde 80 gumruk vergısı kdv yuzde 8 olarak vergıler tahsıl edılır.ayrıca bunda da tarım bakanlıgından alınacak kontrol belgesi ve uygun yazısının olması gerekır

ahmet bey aklınıza sağlık teşekkür ederiz cevaplar için. Benim anlamadığım Avrupa birliği ile gümrük birliği nedir peki kdv yi anladık ama gümrük vergisi nasıl alınıyor baska bir vergi adı altında mı. Benim soruma gelince ben kuruyemiş ve baharat getirip açık bir şekilde burada ambalajlamak istiyorum. örneğin kilogram fiyatı 2usd olan bir ürün için hangi masrafları yaprız vergisel boyutta ve gümrük masrafları olarak
http://www.uysalbilisim.com en istikrarlı toptan kontör fiyatları.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye7 yazı
Ahmet bey selamlar..
Biz Almanyada islevini sürdüren bir nakliye firmasiyiz.Su anda AB ninde destek ve hibeleriyle gelistirilmek istenen meyve sebze boylandirma paketleme sektörü ile baglantili olarak Türkiyeye yeni yada ikinci el makina getirebilirmiyiz.
Biz avrupa birligine ait bir firma olarak türkiyede sube acabilirmiyiz.subemiz oldugu taktirde itahlat ihracat yaparken belirli bir avantaj kazanabilirmiyiz?Yada Türkiyede islev veren bir firma ile ortaklik kurarak yabanci sermayeli sirket konumunda gümrük mevzuatlarinda bir ayricalik kazanma sansimiz olasimidir .
Bizi üstün bilgileriniz ile aydinlatacaginiz icin simdiden tesekkürler..
info@1atrans.de
1A Trans

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye0 yazı
merhaba ahmet bey....benim ogrenmek istedigim...cin den bilgisayar parcalari ithalat etmeye karar verdim..arastirmalarima gore,ithalat belgesi almak ile baslamak gerekiyor...vergiler hakkinda sanirim %22 yi buluyor..fakat,distrubutorluk kanunu diye birsey duydum...her istedigin ismi getiremessin diye...bu konuda bilgiye ihtiyacim var ..sagolun..
bomy

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye15 yazı
merhaba ahmet bey bir soruda benden uzun süredir aklımı kurcalıyordu
ebay gibi sitelerden yapacağımız elektronik alışverişi bir adet ve 200 $ üstü ise gümrük vergisine mi tabi ve bu oran yüzde kaç ? birde eğer hediye paketi şeklinde adımıza gelirse yine vergiye tabimi ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye8 yazı
netten alışveriş yapacağım 100 euro nun altında gümrük vergisi alınmıo peki bunun süresi varmı ben her hafta 100 eoronun altında sipariş verebilirmiyim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye61 yazı
ihraç edilen malların kdv sini almak için neler yapılmalı?bilen varmı acaba
senturk

Yeni Üye15 yazı
arkadaşlar biz ithalat yapmaya çalışıyoruz ithalat vergisinde kafamız karıştı
biz yurtdışından malı Türkiye'ye sokarken gümrükte mi ödüyoruz kdv gümrük vergisi vs.
yoksa devlete borçlanıp sonramı ödüyoruz.devlet benim bildiğim hiç bir vergiyi peşin
almıyor bunu alıyormu bilen yapan varmı acaba cevap verene şimdikten teşekkür ederim
saygılar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Üye979 yazı
sayın kale turkıyeye getırmek ıstedıgınız urunun gumrukte pesın olarak kdv sını oduyorsunuz bunun dısında gumruk vergısıne tabı ıse gumruk vergısınıde odeyıp ondan sonra urununuzu cekebılıyorsunuz.
kdv de devlet genelde gerı odeme yapmıyor ama vergınızden dusebılıyorsunuz.

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye15 yazı
gümrük vergisini peşin ödesem kdv sini sonra ödesem olmazmı. gümrük vergisi yoksa kdv yi sonra
ödesem böyle yapılamazmı kdv benim bildiğim dolaylı vergi o yüzden peşin almaları yanlış değilmi
saygılarla

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye73 yazı
Ahmet KALE

Gümrüklerde böyle bir uygulama yok G.v.+kdv+ötv+d.v bilimum resim ve harçlar peşin olarak yatırılır,ancak şöyle bir uygulama var iç piyasada iş yapıyorsanız ve devletten kdv alacağınız varsa bu vergileri alacağınıza karşı mahsup edebilirsiniz tel yol budur yada peşin ödemek

Murat Çangırı
murat

Yeni Üye33 yazı
ahmet bey merhabalar öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.ahmet bey benim merak ettiğim konu ben taylandda ülkemizden 5000 tllik kullanılmış 2.el makina ***üreceğim bu ekmekçilik makinası bunda vergi vb.konular nasıl oluyor yardımcı olursanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye73 yazı
SAYIN SERHANS

Bu konuları Taylandda araştırmanız gerek biz gümrükçüler olarak oradaki vergi ve kdv oranlarını bilemeyiz.

Murat Çangırı
murat

Yeni Üye33 yazı
murat bey teşekkür ederim evet haklısınız yanlız türkiyeden çıkartılmasında başka bir ödeme yada prosüdür varmı?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye265 yazı
merhabalar ahmet bey yurt dısından iş makinası kiralamak istesek nasıl bir işlem yapmamız gerekecektir ? örneğin belden kırmalı tekerlekli kepçe.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye73 yazı
SAYIN AABACI

Yurt dışından iş makinelerini geçici ithalat yolu ile getirebilirsiniz,iş makinesinin vergi ve kdv lerini devlete teminat olarak yatırmanız gerekecek ve ayriyeten gümrüğe makineler yurt içinde kaç ay kalacaksa KDV nin %3 ü kadar para yatırıyorsunuz.

Örnek hesap : makine 100.000 eur CİF kıymeti 110.000 eur KDV si 19.800 eur (bu paranın %3 ü yani ülkede kaldığı her ay için 594 eur devlete para yatırmanız gerekecek)buna kısmi muafiyet yolu ile ithalat denilmektedir gümrük dilinde.

Murat Çangırı

murat.cangiri@bilgegumruk.com
murat

Üye265 yazı
tesekkur ederim murat bey bir sey daha ögrenmek istiyorum. sabun , yem , mum ve muhtelif sektörlerde kullanılan , ayçiçek yağı fabrikalaraının atık tortularından elde edilen asit yağının turkıye ye ithalat ı nasıldır ?
tesekkur ederim..

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Üye979 yazı
Kendi kullanımları için makina ithalatı yapmak isteyen firmalar onay almak
koşuluyla vergisiz ithalat yapabilirler.

Yeni Üye56 yazı
YURTDIŞINDAN değeri yaklaşık 1000 usd olan ve makyaj yapmakta kullanılan bir makine getirmek istiyorum...bunu maliyeti ve vergisi ne kadar olur ve işlemler nasıl surer

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye26 yazı
mrb ahmet bey ben çinden elektrik motoru getirmek istiyorum ilk olarak numune daha sonrada yüklü miktarda bunun için alacagım firma bana teklif verirken gümrük nakliye ve kdv fiyatları dahil dıyor sanırım bu bahsettıgı kdv ve gumruk kendı ülkesi için dimi ve getirecegım ürünleri gümrük ücreti nye göre belirlenıyor ne kadar ödeyecegimi nasıl ögrene bilirim

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Yöneticilik
Yeni Üye2 yazı
kolay gelsin
arkadaşlar biz çinden eva terlik getirmek istiyoruz bununla ilgili bilgi verirseniz sevinirim
iyi çalışmalar dilerim
farukb

Üye979 yazı
sayın arkadaslar ıthal edecegınız bır urun ıcın malı aldıgınız ulkeye her hangı bır vergı odemezsınız ancak ıthalını yaptıgınız urunun turkıyede gumruk vergısı var ıse bu vergıyı odemenız gerekecektır bunun dısında ıse kdv vardır yurt dısından gelen urunlerın bır kdv bırde gumruk vergısı uygulaması vardır sayet gtıp numarasını bılıyorsanız bu numara ıle getırecegınız urunun tum vergılerını kdv sını hesaplayabıleceksınız hatta bu konu hakkında cok guzel ınternet sayfalarıda mevcut tıcaret odaları bu iş ıcın gereklı yardımda bulunuyor ancak şunu belırtmek ısterım ozellıkle uzak dogu ulkelerınden gelen urunlere karsı gumruk vergısı cogu urunde uygulanmaktadır.

Yeni Üye70 yazı
ahmet bey ben unıw ogrencısıyım mersınlıyım..uludag unıverstesınde ekonometri okuyorum..ama 2 yıllık dıploma alıp memleketıme donecem..iş yasamına gırmek ıstıorm..mersınde lıman, serbest bölgede gumrukte calısabılecek benm gbı bı suru genc oldugunu bılıorm..nasıl bı yol ızlemelıyım kı burada ıs arayan arkadaslardan farklı bı yonum olsun?bu konuya dahıl bı konu deıl farkındaım ama sormak ıstedım...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye70 yazı
ahmet bey ben unıw ogrencısıyım mersınlıyım..uludag unıverstesınde ekonometri okuyorum..ama 2 yıllık dıploma alıp memleketıme donecem..iş yasamına gırmek ıstıorm..mersınde lıman, serbest bölgede gumrukte calısabılecek benm gbı bı suru genc oldugunu bılıorm..nasıl bı yol ızlemelıyım kı burada ıs arayan arkadaslardan farklı bı yonum olsun?bu konuya dahıl bı konu deıl farkındaım ama sormak ıstedım...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye87 yazı
sayın Ahmet Bey şili den deri getırmek istıyorum. gumruk vergılerı ve mevzuatla ılgılı bılgı alabılırmıyım
EPHESUS EİRL
Anibal pinto 1234 Santiago/ CHİLE
akif.72@hotmail.com

Yerleşim ?ili / SantiagoMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye54 yazı
Herkese merhabalar ahmet bey oncelikle butun yazilariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. ben fransada yasiyorum ve pvc kapi pencere isini arastiriyorum size sormak istedigim turkiyeden bir firmayla
Anlasirsam nasil bi yol izlemem lazim?gumruk hakkin da da bilgim yok her iki tarafta sirket kurmak gerekiyormu?baska fikirleri olan arkadaslar varsa bana yazabilirlerse cok sevinirim.tesekkur ederim...

Yerleşim Fransa / MontluconMeslek Turizm
Üye979 yazı
sayın sampıyon ıkı ulkede gumruk bırlıgınde oldugundan dolayı urunlerınızde herhangı bır ozel gumruk vergısı yoktur sadece fransaya urunu soktugunuzda oranın kdv sını hesaplar eklersınız turkıyeden zaten ıhrac kayıtlı kesıldıgı ıcın kdvsız urunu alırsınız bunun dısında turkıyede sırket kurmanıza gerek yok urunu aldıgınız fırma sızın fransadakı fabrıkanıza fatura eder.
gumruk ıslemlerını turkıyede hangı gumrukten calısacaksanız ona gore bır gumruk kamısyoncusuyla anlasırsınız tum ıslemlerınızı yapar.