Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Gümrük Mevzuatı İle İlgili Sorularınız - 2

BaşlatanlastottomanTarih22/09/2009 13:47:44Yorum105

İlk mesaj
Üye979 yazı
sayın ahmet bey mevzuatla alakalı kımsenın sorunu yok sanırım ne dersınız?
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
105 yorum
Yeni Üye9 yazı
degerli arkadaşlar uzak dogu ülkelere yapacagınız ihracatla ilgili özel fatura işlemleri
15 yıldır hava limanı karaköy gümrüklerinde yapmaktayım ilgilenecek olan arkadaşlar mail adresimi veriyorum
ekrem.sener@hotmail.com
ekrem sener

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı

ahmet bey turkiyeden moğolistana nasıl mal yollaya bilirim bilgilendirirseniz sevinirim

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Denizci
Yeni Üye37 yazı
sayın arkadasım turkıyeden herhengi bir ulkeye yapacagınız ticari miktar ve mahiyet arz eden ihracat işlemi için gümrük idaresine beyanname veya özel fatura dduzenleme yetkınız varsa ozel fatura tanzım edılerek (yanı bavul ticareti dediğimiz işlem) gumruk ıdaresıne beyan etmek suretıyle ihracat işelemlerınızı yapabılırsınız .saygılar...
son harputlu

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Memur
Yeni Üye40 yazı
merhaba ahmet bey nasılsınız size bir sorum olacak...
yurt dısından toz şekerın gumruk vergisi vs ogrenmek ıstıyorum bana detaylı yazabılırmısnız
sımdıden cok tesekkurler ....
fatih aktash 40

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Gyda
Yeni Üye37 yazı
yurt dısından toz şeker ithalatında gumruk vergısı yuzde 135 tır.kdv ise yuzde 8 dir.ayrıca ıthalat aşamasında tarım bakalığından alınacak kontrol belgesi ve tarım uygunluk yazısını gümruğe ibarz etmeniz gerekir.ayrıca ithalatını her gümrük ıdaresınden yapamazsınız ihtisas gumrklerınden yanı şeker ithalatı yapabılme yetkısı verılen gumruk ıdarelerınden yapmak zorundasınız .
son harputlu

Yeni Üye24 yazı
Merhaba,

İngiltere'den RoyalMail (PTT muadili şirket) yoluyla şahıstan ikinci el netbook getirtmeyi düşünüyorum.

Kurban bayramına 1 hafta kala Türkiye'ye ulaşacak şekilde alsam vergi öder miyim? Evetse hangi şehirde işlem yapılır Ankara'ya kadar gelemezse hiç uğraşmayayım.

Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Üye286 yazı
Ahmet bey supersiniz cok tesekkur ederim arastirmalariniz icin.
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Yeni Üye41 yazı
" ıkıncı el otomobıl ithalatı tıcarı anlamda mumkun degıldır.sadece yurt dısında yaşayan (en az 24 ay yurt dışınde ıkamet etmek şartıyla )türk vatandaşlarına 3 yaşından buyuk olmamak kaydıyla ve kesin dönüş yapmak koşuluyla itahalat yapabılırler."
Sayin ahmetx belittiginiz sartlarda bir aracin beraberimde turkiyeye goyurmem icin daha once PERMI adi altinda yurtdisinda calisanlarin bir hakki var idi herhalde su anda yok ,peki ben goturmek istesem gumruk degeri (odemesi)ne olabilir acaba yardimci olurmusunuz ,Tesekkurler

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye37 yazı
sayın ferroburak arkadasım yurt dışından ptt yoluyla hedıyelık amaçlı tıcarı mıktar ve mahıyet arz etmeyen ve değeri 150 euroyu geçmeyen eşyadan devlet vergi almamaktadır.değeri 150 euroyu aşan eşyadan vergi alır bu vergi oranı avrupa bırliği üye devletlerden gelırse yuzde18 diğer ülkelerden gelmesi halinde yuzde 20 dir.ayrıca damga vergisi ödersiniz.eşyanız vergı odemenızı gerektırecek bır eşya ise vergiye odemek için ankaradaki posta gümrüğüne gitmenız gerekır.eğer vergı odemenızı gerektırmeyen bır eşya ise direk eşya adresınıze gelır.ama sızın eşya ıkınci elde olsa kıymetı 150 euroyu aşacağından sız vergı odemek için ankaradaki posta gümrüğüne gıdıp vergılerı odedıkten sonra eşyanızı oradan teslım alabılırsınız.şunuda soyleleyım daha onceden bayramlardan (dini bayramlar)1 ay once 1 sonra ve yılbaşındadan 1 ay once 1 ay sonra muafiyet sınırı 300 euroydu ancak bu yıl boyle bır muafiyet kanunla kaldırılmıştır.size bırde örnek vereyım dıyelım kı eşyanızın değeri 500 eoru .ödeyeceğiniz vergi bu 500 eorodan 150 euroluk kısım düşülür.kalan kısım uzerınden yanı 350 euro uzerınden yuzde 18 gumruk vergısı o da 63 euro yapar.bırde 30,30 tl damga vergısı. 63 euro yaklasık 140 tl artı 30.30 tl de damga vergısı toplam 170.30 tl odemıs olursunuz.saygılar...
son harputlu

Yeni Üye37 yazı
sevgılı arkadasım cevizin gümrük vergisi(kabuklu veya kabuksuz fark etmıyor) yuzde 43,2 dir.kdv yuzde 1 dir.ithalatında tse belgesi zirai karantina yazısı ve tarım kontrol belgesi gerekmektedir.ayrıca gözetim fiyatı uygulaması vardır.kabuksuz cevızlerde brut ton 5400 dolardan kabuklu cevızlerde ise brut ton 1800 dolardan düşük fiyatda ithalat yapamazsınız gözetım kıymetıne yukseltmenız gerekır.kıymeti yükseltmek istemediğiniz takdirde dış ticeret müsteşarlığından gözetim belgesini almanız gerekmektedir.saygılar...
son harputlu

Üye979 yazı
ahmet bey verdıgınız bılgıler altın kıymetınde cok tesekkurlerımızı sunuyoruz ınanın sıteye deger katıyorsunuz varolun.

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye24 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmetx
sayın ferroburak arkadasım yurt dışından ptt yoluyla hedıyelık amaçlı tıcarı mıktar ve mahıyet arz etmeyen ve değeri 150 euroyu geçmeyen eşyadan devlet vergi almamaktadır.değeri 150 euroyu aşan eşyadan vergi alır bu vergi oranı avrupa bırliği üye devletlerden gelırse yuzde18 diğer ülkelerden gelmesi halinde yuzde 20 dir.ayrıca damga vergisi ödersiniz.eşyanız vergı odemenızı gerektırecek bır eşya ise vergiye odemek için ankaradaki posta gümrüğüne gitmenız gerekır.eğer vergı odemenızı gerektırmeyen bır eşya ise direk eşya adresınıze gelır.ama sızın eşya ıkınci elde olsa kıymetı 150 euroyu aşacağından sız vergı odemek için ankaradaki posta gümrüğüne gıdıp vergılerı odedıkten sonra eşyanızı oradan teslım alabılırsınız.şunuda soyleleyım daha onceden bayramlardan (dini bayramlar)1 ay once 1 sonra ve yılbaşındadan 1 ay once 1 ay sonra muafiyet sınırı 300 euroydu ancak bu yıl boyle bır muafiyet kanunla kaldırılmıştır.size bırde örnek vereyım dıyelım kı eşyanızın değeri 500 eoru .ödeyeceğiniz vergi bu 500 eorodan 150 euroluk kısım düşülür.kalan kısım uzerınden yanı 350 euro uzerınden yuzde 18 gumruk vergısı o da 63 euro yapar.bırde 30,30 tl damga vergısı. 63 euro yaklasık 140 tl artı 30.30 tl de damga vergısı toplam 170.30 tl odemıs olursunuz.saygılar...

Teşekkürler.

Yeni Üye41 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - moskovali
" ıkıncı el otomobıl ithalatı tıcarı anlamda mumkun degıldır.sadece yurt dısında yaşayan (en az 24 ay yurt dışınde ıkamet etmek şartıyla )türk vatandaşlarına 3 yaşından buyuk olmamak kaydıyla ve kesin dönüş yapmak koşuluyla itahalat yapabılırler."
Sayin ahmetx belittiginiz sartlarda bir aracin beraberimde turkiyeye goyurmem icin daha once PERMI adi altinda yurtdisinda calisanlarin bir hakki var idi herhalde su anda yok ,peki ben goturmek istesem gumruk degeri (odemesi)ne olabilir acaba yardimci olurmusunuz ,Tesekkurler
AHMET BEY CEVAP ALAMADIM MUMKUNMU ACABA DEGERLI BILGILERINIZE IHTIYACIMIZ VAR

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye37 yazı
sayın arkadasım yurt dışında en az 24 ay ikamet eden ve kesin dönüş yapan (kesin dönüş belgesi konsolosluktan alınır )türk veya çifte vatandaşlarımız adlarına kayıtlı 3 yaşından büyük olmayan ve kesin dönüş tarihinden en az 6 ay öncesi adlarına kayıtlı olan otomobılını ıthal etme hakkı vardır
son harputlu

Yeni Üye40 yazı
merhaba ahmed bey yurt dısından turkıyeye ıthal etmek ıstedıgım toz şekerın
gözetim fiyatı uygulaması varmıdır varsa ne kadardır sımdıden tesekkurler
fatih aktash 40

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Gyda
Yeni Üye37 yazı
sevgılı arkadasım toz şekrde gözetım fiyat uygulaması yoktur
son harputlu

Yeni Üye24 yazı
Merhaba,

1 ay içinde ayrı ayrı siparişlerin verilmesi durumunda(4) bir inceleme var mı her biri fiyat limitini aşmıyorsa. Teşekkürler.

Yeni Üye37 yazı
sayın arkadasım sorduğunuz soru ineternet uzerınden alıiverişdir. bu formda daha onceden cevapladığım bır sorudr lutfen ceveaplarımı okuyunuz saygılar...
son harputlu

Üye979 yazı
ahmet bey gercekten harıkasınız sızı daha etkın sekılde sıtemızde gormekten memnunıyet duyarız sagolun varolun.

Yeni Üye30 yazı
merabalar ben ş.urfadan yazıyorum son çıkan yasayla sınır kapılarında ki illerde 50 bin dolara kadar gümrük vergisinden muaf tutluyor bu malllar hangileri ve gerekli evraklar nelerdir bizleri en kısa zamanda bilğilendirirseniz sizlerle irtibata geçip bu işe başlıyabiliriz

Yerleşim Türkiye / ?urfaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye0 yazı
çinden soba kovası ithal etmek istiyoruz bunun önünde herhangi bir engel varmı yarımamül olarak ithal etmek burda birleştirmek vs gibi oldugu zaman ürünlerde birşey degişiyormu kısacası bu ürün grubu soba soba kovası ızgarası vs. lerin ithalatı yasak grup a giriyormu iyi çalışmalar
kg

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye74 yazı
iyi gunler ametbey ben fransada yasiyorum marka tshirt almak istiyorum turkiyeden 1 karton icinde 100 adet tshirt ama hepsi taninmis markalar ne gibi bir sorunla karsilasirim tesekurler

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Ythalat / Yhracat
Üye979 yazı
sayın byhost turkıyeden cıkaracagınız urune turkıye gumrugu mudahale etmez urunu sokacagınız ulkenın kanunları onemlıdır bu yuzden bunu fransız gumrugune sormanız gerekmektedır her ulkenın bu konuda kanunları farklıdır ancak su olay soz konusu tıcarı mıktara gırmeyecek kadar urunu rahatlıkla sokabılırsınız.

Yeni Üye12 yazı
merhaba ahmet bey .
5 yili askin ukraina da yasiyorum. turkiyeye arabami getirmek istiyorum. bunun kosullari ve gumrugunu nasil halledebilirim. sizde getirmeme degermi?

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye8 yazı
komisyonla yurtdışından launch x 431 tool arıza tespit cihazı alabilecek varmı
hakanx16@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Yeni Üye6 yazı
Iyi Günler Ahmet Bey ben Türkiyeden Fasa Giyim Ihracat etmek istiyorum yani tekstil ürünleri. Yani fazli birsey degil her Ay 100-500 adet giyim .

Su anki Gümrük durumu nasil , ve bana Ticaret Ruhsati lazim mi yeni baslamak istiyorum .

simdiden Tesekür ederim
Ilkay

Yerleşim Fas / Casablanca
Yeni Üye16 yazı
Ahmet bey Misir a baslangicta kucuk adetlerle kot pantolon ve tekstil urunleri ihrac etmeyi dusunuyoruz.Bir kargo firmasiyla gorustum, ucak ile misir a teslim fiyati cikardi; kg basina 1.15 euro+130 euro islem ucreti.
bunun disinda Misirdan mallari alirken karsilasacagim uygulama nasil olur acaba?ordaki gumruk vs ne kadar tutar bilginiz varmidir?

Yerleşim Mysyr / KahireMeslek Ythalat / Yhracat
Üye136 yazı
Sayın ahmetx ben ist.da ambalaj ürünleri imal etmekteyim. yurt dışına nasıl mal yollaya bilirim yada nasıl yurt dışından hammadde alabilirim yardıım cı olurmusnuz meal adresim SemAmbalaj@hotmail.com tşkleer. selametle kalın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama