Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

15 Ytl Var, Ne İş Yapabilirim?

BaşlatanmoustaphaTarih04/10/2006 11:34:21Yorum45

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
merhaba bende sitenize yeni üye açıkta 15000ytl civarı bir param var ne yapabilirim diye düşünüyorum işim gereği kuyumcuyum tl yi altın dövizle oynayıp biraz çoğaltıyorum ama bu benim işim zaten ufak çaplı bi iş yapmak istiyorum tabii fikirlerinizi alabilmem için bulunduğum yer talep piyasası pazar koşulları hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor doğru zaman doğru yer doğru iş mantığından yola çıkarak hareket edyorum ama tabii analizlerimin hepsi pozitif çıkmıyo 15000 ytl niz olsaydı siz ne yapardınız belki bi arkadasın yazdıklarından esinlenerek yeni bir fikir oluşur aklımda tesekürler....iyi çalışmalar...
mustafa sahın

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
Üye419 yazı
Sevgili kardeşim,
Bahsettiğin parayla ancak bir ofis açabilirsin. Demek ki sermaye gerektirmeyen işler düşünmelisin.Emlak ofisi, sigortacılık, faturabank vb. önerebilirim.Burada kararı kendi yapına ve çevrene göre sen belirleyeceksin.Çok girişken biriysen ve çevren çoksa sana emlakçılığı öneririm.
Selamlar

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Muhasebe
Yeni Üye9 yazı
tesekürler sayın mozsarac dediğiniz fikirlere katılıyorum emlak ofisi sigortacılık fakat bunlar benimde aklımdaydı ve çevremde zaten birçok rakibim var bu sektörlerde daha marjinal fikirler arıyorum olur ya bi arkadasın yazdığı bi cümleden esinlenerek yeni fikirler doğabilir aklımda hayalperest değilim ama neden olmasın diyede hep düşünürüm tesekürler iyi günler iyi çalışmalar....
mustafa sahın

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye34 yazı

merabalar bence supernokta açın. gerekli bilgiyi benden alabilirsiniz. usamess@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
merhaba,
bu parayla çok güzel para kazanmak istiyorsanız: işletme maliyeti düşük,kazancı yüksek bir oto yıkama ve temizleme işi yapılabilir.
ben öğretmenliği bıraktım ve 10 yıldır da bu sektörün içindeyim.
Çok memnun kalacağını sanıyorum.
bu konuda yardımım dokunabilir. taci@canko.com.tr

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Üye419 yazı
Çok değişik dergi işleride yapabilirsiniz.Çok keyifli bir iştir,tavsiye ederim.
Selamlar

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Muhasebe
Yeni Üye9 yazı
yorumlarınız için tesekürler tüm ilgili arkadaslara herkese iyi çalışmalar iyi günler...
mustafa sahın

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye158 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mozsarac
Sevgili kardeşim,
Bahsettiğin parayla ancak bir ofis açabilirsin. Demek ki sermaye gerektirmeyen işler düşünmelisin.Emlak ofisi, sigortacılık, faturabank vb. önerebilirim.Burada kararı kendi yapına ve çevrene göre sen belirleyeceksin.Çok girişken biriysen ve çevren çoksa sana emlakçılığı öneririm.
Selamlar

O parayla yapılabilecek en iyi işleri saymışsınız, gerçekten çok doğru. Hatta bunlar için bile az gelecektir, vergisi, faturası, vs.

Onun yerine güvendiğiniz ortaklık kurabilirseniz faydalı olabilir. Türkiye'de ortaklıklar pek yürümüyor, ama aslında sermaye büyürse daha kapsamlı işlere de girilebilir.
ali can

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye17 yazı
1 tofaş kartal alıp, birşeyler satabilirsin. Basit bir iş gibi görünüyor, ama satacak enterasan şeyler bulabilirsin iyi kazanırsın

Yerleşim Türkiye / Ni?deMeslek Emlakçy
Yeni Üye16 yazı
aga bak.namaz kılanlar için özel bi pantolon tarzı bişi yapmesela namaz kılarken secdede herkes pantolonunu yukarı kıvırıyor.sen bunu eğilirken kendini esnetebilerek rahat hareket eden bir pantolon eşorfman tarzı bişi yap bi de bunun terlemeyi önleyen kumaştan yap.adınada namaz eşorfmanı koy.1 milyara yaparsın bunu.hatta o ble fazla.al patentini dön köşeyi.benden demesi :D
HER ŞEYİN BAŞI SAMİMİ BİR GİRİŞİM DUYGUSUDUR!!!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
15000 Ytl parası olan arkadaşa bir tavsiyem varşu günlerde sebze iyi para ediyor bence 4-5 hektar yer kiralayıp ortaga versen yıllık 50000 Ytl civarında kazancın olur bir düşün ....

Yerleşim Türk ve Caicos Adalary / MersinMeslek Memur
Üye218 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - vakanuvis
aga bak.namaz kılanlar için özel bi pantolon tarzı bişi yapmesela namaz kılarken secdede herkes pantolonunu yukarı kıvırıyor.sen bunu eğilirken kendini esnetebilerek rahat hareket eden bir pantolon eşorfman tarzı bişi yap bi de bunun terlemeyi önleyen kumaştan yap.adınada namaz eşorfmanı koy.1 milyara yaparsın bunu.hatta o ble fazla.al patentini dön köşeyi.benden demesi :D

Tabıı yanındada portatıf gıyınme kabını yapması sart bu durumda.
Zıra evınde namaz kılamayanlar cebınde bunu tasımalı:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye3 yazı
merhabalar bence de bu parayı ancak ofis açılabilir. parekende iş kurarsanız kar edene kadar masrafınızı karşılayacak kira elk.su mal alımı için para falan lazım olacak ama ofis kurumunda buna ihtiyacınız olmıyacak.
Ben emlak ofisi işletiyorum ve gerçekten çalışmayı seven için çok güzel para ver
100 ytl ilan parası veriyon 20 30 milyar kazanıyorsun.
İstersen yardımı olurum emlak ta rakip olması hiç önemli değil daha iyi hatta onun portföyü için gelen müşteri sanada uğrayacaktır.

Yerleşim Türkiye / YdtanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye1 yazı
arkadaşım 15,000YTL ile Fast-Food Dükkanı Açabilirsin.Dükkanı İkiye Bölersen İyi Olur Yarısı Fast Food dükkanı Yarısıda bayi olarak kullanabilirsin Özellikle İddaa 'da büyük gelişme var Ama Dükkanın Yeri çok işlek biryer olursa Ortalama 1,5 Yılda Bütçeni ikiye katlayabilirsin ;)

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Sporcu
Yeni Üye13 yazı
10 000 ytl sermayeyle güzel ve kazançlı bir iş kurmak isteyenler bu yazıyı muhakkak okusunlar..
evet ilk akla gelen "nedir bu şin sırrı?" sorusu oluyor. bu işin sırrı çok açık. güvenlik.. bu sektör zamanımızın en hızlı ilerleyen sektörlerinden birisi. bir zamanlar lux olan sonrasında ihtiyaç haline dönüşen ve şimdi mecburiyet olan bir sektör. güvenlik sistemleri her işte olduğu gibi bilgi isteyen fakat ticari bir zihniyetle bakıldığında bilgiden çok beceri isteyen bir sektör. işin içine girdiğinizde göreceksiniz ki, basit kuralları bilen bir teknik ekiple bu işin başarılmaması ve kazançlı çıkılmaması işten bile değil. ve üstelik riske attığımız hiçbir zaman büyük meblalar değil. elinizde yüklü ürün bulundurmak zorunda değilsiniz üstelik elinizde ürünlerin sadece örneklerinin bulunması yeterli. müşteriniz işi onaylasın, siparişinizi iletin ve ürünler türkiyenin neresinde olursanız olun ertesi gün elinizde olsun. işte iş ve iş kurmak bu kadar basit. bu konuda yardıma her zaman açığım bilgi almak isteyenler byramus@hotmail.com dan bana ulaşabilirler. sorularınızı bekliyorum.
integral Güvenlik Sistemleri Bayii Kanal Sorumlusu

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye4 yazı
ben fast food tarzı yerleri tercih ederim. sıcak para anında alıyorsun. daha iyi bir iş düşünemiyorum. ama onun için mekan önemli.

kolay gelsin
turgay koç
turgay koç

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
moustapha merhaba hocam sıze bırde ben onerıde bulunayım bilisim sektorü hızla ılerlemekde eger web ısınden anlıyorsanız bır web makınası ıle ısınız hazır demektır yok ben anlamıyorum dıyorsanız 2 tavsıyem olacak cıraklık egıtım merkezıne gıdınız ve oradan kantın işletmeciligi belgesı almaya bakınız eger belgeyı ala bılırsenız her hangı br okulun kantının ihalesıne girmeyi hak etmis olursunuz elınızdekı olan 15 ytl de sıze 3 aylık kıra gibi dusunun butun fırmalar en az 21 vade en fazla 60 gun vade ıle mal verırıler size dah ıyı bılgı vermemıs ıtersenız ilker_acar51@hotmail.com dan iletisme gece bilirsiniz gerisi bos emlak piyasai olu bır pıyasa sigorta ya gelince yeni duzenlemeler ile sigorta iside bitecek araba yıkama dersenız cok zahmetli bir is yazın neyse ama kısın cekılecek bır kahır degıl bakın bır fıkrım daha geldı ufak bır dukkan kıralayıp tursucu dukanıda aca bılırısınız az sermaye ıle belkı cok buyuk rakamlar kazanamaz sınız ama evınızı gecındırısınız
Y a s a m

Yerleşim Türkiye / Ni?deMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
kardeşim kimsenin aklına uyup paranı batırma paranı bildiğin işte kullan bir ata sözü var üstüne alınma sokma akıl kar etmez kendine iyi bak
ali efe

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye1714 yazı
Vergiye tabii olmayacak birşeylerle paranı cogaltabilir daha sonra bir girişim yapabilirsin. Ama unutmayalım gerçek girişim profesyonellerin işidir. Bir işi önce öğrenin çırak olun sonra patron.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye2 yazı
bence o parayla toptan kontör işi yapmak en iyisi kdv yok sadece al ve bakkala çakkala sat :)

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye6 yazı
selamlar ankarada kimsenin düşünmedigi bir işi yapmak istiyorum ama maddi durumum buna yeterli degil
iş biraz zahmetli ama parası güzel yapacak bi iş bulamayan girişimcilerle ortak yapabilirim bu işi yi günler

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - pcked
selam arkadaşlar iş fikri bulmak kolayda seçim yapmak karar vermek çok zor ben internet cafe işletiyorum bir dükkan daha açmak istiyorum ama açmak istediğim yer beni bu iş kadar yıpratmasın saatleri belli olsun akşam 8 de paydos mesela hafta sonu 1 gün tatil yapabileceğim yaw hem para kazanmak hemde az huzur istiyorum öyle çok sermayem yok zaten olsa site site gezmeyiz gerçi dostlar arasında olsakta öyle ya bakın benden bir kaç örnek size meyve suyu dükkanları güzel biryerde yazın süper iş yapar fazla popüler de değil her köşe balşında yok yeni bir furya işte anadolu yakasında istediğin yerde aç çok az yerde var ama kışın ayrı bişeyler de yapmak lazım yiycek üzerine tek başına bu iş mevsimlik olur .2ncisi su bayiliği her ev su alır risksiz iş .1 araba aldın dükkan kiraladın içeri alabildiğin kadar damacana su 1 yazahane masası hadi iş olmadı battın aldığın araba aynı para hatta fazlasına satma ihtimalinde var aldığın su damacaları aynı para su bozulmaz paslanmaz bi kira cüzzi yani zarar yok risk yok giden zaman olur ya bana ciddi iş lazım ne biliyim şöle tatil bölgelerinde yiycek içicek işi gözel bi retorant yaw filim gibi anlayın işte ağaçlar kuşlar doğa cıvıl cıvıl yol üstünde dükkanım herşeyiyle bire bir oğraşıcam elemanlarla alışverişle kendin pişir kendin ye gibi mesela yaw balık restorant olabilir valla önce sağlam güvenilir işine sahip çıkan insan canlısı bir ortak sonrada böyle biryeri uygun fiyata kapatmak lazım şu an işletiğim yeride satar giderim valla durum bu işte internet cafe allaha şükür işimiz varda bezdim ya hele yanlız çok zor benden bukadar
ah be kardeşim,keşke iş kurmak senin dediğin kadar basit olsa.Su işinde bahsetmişsin,zarar ettiğini anladıgın zaman satın aldıgın arabayı satarsın diye,su bozulmaz diye.Sen bana bi soyle bakayım hangi su bozulmaz,hangi arabayı aldıgın paradan fazlasına satarsın masraf etmeden..? hadi bunları yaptın dıyelım,zarar ettin we arabayı sattın SU'larıda aldıgın paraya geri werdin,peki kırılan hewesini kac paraya satın alıcan tekrar..? Arkadaslar bi işe girmeden önce iyi düşünün çünki kayıp sadece sadece para diil,cesaretinizde kaybolur ki paradan kıymetlidir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye468 yazı
mrb arkadaşlar ve saygıdeger büyüklerim ben kartal da bi büfe işletiyorum yaklaşık 12 yıldır aynı yerde hizmet veriyoruz ilk yıllarımızda köfteci olarak başladık fakat olumsuzluklar benim askerligimderken işlerimiz pek iyi gitmedi biraz büfe biraz köfteci derken tekel büfeye kadar uzadı yolumuz şuan tekel ve şarküteri olarak çalışıyorum yerim ana caddede 125m2 dükkan var ama ben sadece 35 m2 kullanıyorum diger yerler depo atıl olarak kullanılıyor geçen sene artık canımıza tak etti (eleman sıkıntısı ,sosyal zaman kısıtlılıgı,uzun çalışma saatleri vs.) devir etmeye karar verdik alacak kişiyle dükkanın devrine 180 milyara anlaştık (şaka degil gerçek) 80 milyar kaporayı aldık tuttuk mal sahibinin yolunu mal sahibi ne dese iyi devir hakkımız olmasına rağmen devir etmemize müsade etmedi siz yaparsanız dükkan ömür boyu sizin ama devir işine dükkanın diger ortakları karşı çıkıyor dendi bizde kuyrugumuza baka baka geri döndük malum uzun süren bir piskolojik sıkıntı çöküklük işten soğuma derken 1 yıl geçti elimiz kolumuz bağlandı ortak almamıza müsade var ama devir etmemize kesinlkikle karşılar bizde ortaktanh yana degiliz birkaç kişiyle görüştük ama yabancıyla yapamıyacagımıza karara verdik ama yalnızda olmuyor burada bu iş çok zor allaha şükür kazancım iyi ama yorucu hemde çok yorucu ve sıkıcı bi
r iş burada başka gibi bir iş yapabilirim diye düşünüp duruyorum hergün biraz geç açıp erken kapatayım dedim işin verimi düştügümü bir daha toparlamak mümkün olmayacak akşamları zataen tek olmuyor 2-3 ayda bir eleman sıkıntısı bezdim anlıyacagınız sizinle paylaşmak istedim şuan daha ne yapabilecegime karar vermişi degilim yer işlek ama yaya trafiği kısır karşım kalıpçılar sanayisi gerisi konut ve sürekli gelişen biryer yanımda fırın ve iyi bir markanın mobilya magazası var yaklaşık 6 km ana caddede ama 250 mt. ilerimde bir tekel daha var onun yeri 20m2 kadar benim konumum ve cephem fazla gelişte ve otoban çıkışında ilk dükkanım başka tekel açma şanslarıyo çünkü caddede başka dükkan yok burada başka ne iş yapabirim akşam 8 oldugumu evime gidecegim hafta sonu tatilimi yapacagım ne işi olabilir sizden fikirlerinizi bekliyorum saygılar sevgiler.
8000090

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye281 yazı
Bence en tehlikeli olan şey para olup fikir olmamasıdır. Bu gibi durumlarda genellikle eldeki para kaybedilir ve sonuç hüsran olur. Elde para olmaması ama fikir olması bence elde 50 000 lira olmasından daha değerlidir. Size tavsiyem bu parayı bir kenara koyun ve o para yokmuş gibi davranın sonrasında ise ortaya çıkacak bir iş fırsatını beklemeye başlayın. Ve son olarak bilmediğiniz işlerle kesinlikle girmeyin. İşin önce çırağı olun.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye141 yazı
ßu Sermayeni 1 Sene İçerisinde 5 e Katlayabileceğin ßir Projem Var İlgilenirsen İrtibat İçin Msn Adresim : descartes@sohbetizm.net Ekle Görüşelim
İnsanların Yaptığı Sahte Paraların Sayısı Kadar , Paranında Sahte Yaptığı İnsanlar Vardır..!!

Yerleşim Türkiye / Ankara Ve DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye8 yazı
merhaba güzel fikirler var bence iş yapmak için ilk önce bakir bir sektör bulunmalı ve bu sektör için alınan malların ne olursa olsun bozulmamalı istenıldıgı zaman nakıte dondure bılmelı ve en onemlısı tekrar mal temını kolay olmalı alırken vadelı satarken peşin olmalı ki toplanan para ile valör uygulana bilmeli ve yine buldugunuz musterının bu malı almaya kullanmaya mecburıyetı olmalı ve 12 ay boyunca sıkülasyon devam etmelı yaptıgım işte bunların hepsini görebiliyorum izmirde mangal kömürü toptancılıgı yapıyorum baslarken sıfır sermayem 3 yıl içinde eskıde olsa 3 araba bır depo yaklasık 15000ytl alıs fıyatıyla kömür ve yaklasık bı okadarda bırıkımım var 10 gundur kara kara dusunuyorum kız arkadasım antalya ya tayın oldu ve bende tasınacagım ordada aynı işi yapmayı dusunuyorum bır kac kısı ıle gorustuk devır ıcın tabı bızım ıste onemlı olan iş yeri değil yapmıs oldugun odemesı duzenlı restorant ve marketler eger iyi diyalog kurabılecegınıze emın iseniz bu iş yapıla bılır kar oranları kömürü işledikten sonra en dusuk %30 dan baslayıp %220 leri bula bılıyor suan daglardan alınan malların ortalama degerı 0.60 ykr yanı 600 ytl ton fıyatı ile 0.90ykr arasında degısmekte ayrılan en kotu urun ızmırde restoranlara 1200ytl ye satılmakta bu fıyatlar ızgaralık elleme donerlık nargılelık ve posetlık yanı pıknıklık olmak uzere kg fiyatı 1ytl den baslayıp 3000 ytl ye kadar toptan fıyatı degısmekte bılınenın aksıne bu ıste fıre olayıda yok illaki alınan mallarda toz cıkıyor ama bu sorunda tozu pres yaparak tekrar degerlendırıle bılıyor daha fazla bılgı almak isteyen olursa paylasma ya memnun olurum dedıgım gıbı cok bakir bir sektör izmirde bu işi hakkıyla yapan parmakla gösterılecek kadar ve unutmayın ki örnegin her balık restoranı hiç iş yapamasa bile musterı ya gelırse dıye komuru onceden yakıp hazır bulundurmak zorun da kalıyorla yanı her hafta sizden bu malı almak zorundalar ihtiyacım yok deme sansları yok hıc bır restoran veresıye hızmet etmedıgı ıcın veresıye mal verıp vermemek sıze kalmıs :)) ilgilenen var ise işi daha detaylı anlatmaktan mutluluk duyarım yaklasık hergun 10 toptancı mal satmak için arıyor mal temınındede yardımcı olabılırım
doğduğun yer değil doyduğun yer ise ben varım

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye76 yazı
Selam arkadaşlar ben bodrumda 12 yıldır turizm sekterünte çalışıyorum görevim seyahat acenta sorumlusu geniş müşteri portföyüne sahibim oto kiralama işini ve bazı detaylı turzim aktivitelerini yapmak için ciddi ve samimi yatırımcı arıyorum kuracağım şirketin isim hakknı ve web sayfası çalışmalarımı tatmamladım 2 adet kendi aracım var erdinc_tekin@mynet.com kayıt yapın 0 532 6063913 isim Erdinç

teşekkkürler
Devir Kiralama Devri

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Turizm
Yeni Üye29 yazı
merhaba hic sandövic otomati duydunuzmu okul ve isyerlerinde her gün taze yapilmis degisik sandövicler hazirlamak otomatigi doldurmak bence denemekte fayda var masrafsiz buarada baska islerlede ugrasabilirsiniz selamlar
insanlar düsündükleriyle degil yaptiklariyla yasar

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yöneticilik
Üye831 yazı
Sayın illian yurtdışından mangal kömürü getirip hem toptan hemde marketlere ve benzeri tüketim yerlerine dağıtım yapmayı düşünüyorum 4 adet dağıtım aracım var ama sektör olarak hiç bir bilgim yok yardımcı olabilirmisin.Saygılarımla

iletişim bilgilerini verirsen arayayım seni

HALUK FIRTINA

msn : sfggrup@sfggrup.com
e-mail : perpa@perpafood.com

Yeni Üye8 yazı
haluk bursa zaten suan malezya cın guney afrıka mısır ve bulgarıstandan türkiyeye mangal komuru getırılmekte ben suan izmirde agırlıklı olarak afrıka komurunu satmaktayım izmirde 2 fırma getırıyor bu urunlerı ve kendılerını kastıkca kasıyorlar oylekı 2007 mart ayı pazarlıga yıllık sozlesme ıle oturdugum fırma ıle 2008 mart ayında tekrar oturup fıyatları konustugumuzda sadece 260 ton bu urunu satmısım eger depolama ve ithalat belgelerın varsa hemen gır derım bıldıgım herseyı anlatabılırım msn adresımı kaydetıp mail atarsan tlf numaramı verebılırım eger aklına yatarsa ve kazanacagına ınanırsan kı mutlaka kazanabılırsın izmirde musafırım olabılırsın bence arastırmanda fayda var msn adresım ilhan.ezer@hotmail.com once mail atarsan msn e kesın eklerım
doğduğun yer değil doyduğun yer ise ben varım

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye831 yazı
Sayın illian ilgine çok teşekkür ederim msn'ni kaydedicem Şirketim 2002 yılında kurulmuş olup ithalat-ihracat ve iç ticaret şirketidir dış ticaret konusunda hiç bir sorunum yok.Görüşmek üzere