Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Patriotizm (Yurdseverlik)

BaşlatanlastottomanTarih15/09/2009 18:58:25Yorum133

İlk mesaj
Üye979 yazı

Önce şu “Patriot” füzelerinin ne olduğuna bakalım:

Basında yeraldığı üzere “uzun menzilli” değil “orta menzilli” , yerden havaya kullanımlı bir roketmiş. TSK’nın istediği PAC-3 modelinin menzili muhtelif hedeflere göre 10-15 yâhut 15-45 kilometre. Hem uçaklara hem füzelere karşı kullanılabiliyor. Hızı 5 mach, yâni ses hızının beş katı. Bataryalar kamyonlara monte edilerek büyük bir mobilite (hareket yeteneği) elde ediliyormuş.

12 milyar liraya (7,8 milyar dolar) mâlolacak bu silah sistemi kime karşı kullanılacak?

Türk Genelkurmayı senelerdir tehdit algılamasının “bölücülük” ve “gericilik”den geldiğini belirtiyor. İkisi de kendi yurddaşlarından. Ondan sonra bir de İran’ın atom silahları üretmesi endîşesi biraz mahcûbâne bir ifâdeyle dile getiriliyor. Bunun üzerine benim gibi iyi niyetli bâzı yurddaşlar derin bir nefes alarak “Çok şükür, düşmanlarımız sâdece
bağrımızda değilmiş.” diye seviniyorlar. Şimdi PKK’nın ve Gülen Cemaati’nin hava kuvvetleri ve roketleri, en azından benim istihbârâtıma nazaran, bulunmadığı için geriye İran kalıyor. İran’ın Türkiye (Küçük Asya/Asia Minor)) için bir tehdîd oluşturması 2.500 yıllık bir vâkıa. Mesele Doğu Akdeniz Havzası’nda egemenliğin kimde olacağı. Fakat tam Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Tahran’a bir “dostluk gezisi” yaparken ve İranlı yöneticilerle sarmaş-dolaş fotoğrafları gazeteleri kaplamışken aynı gün bu Patriot alımı meselesinin “patlak” vermesi ne anlama geliyor?

Ben bu 12 milyar lirayla kaç düzine yangın söndürme helikopteri alınıp ilâveten kaç BİN gencimize Batının en parlak üniversitelerinde lisans üstü eğitim yaptırılabileceği hesâbına girmiyorum. Ama en azından şunu soruyorum: Bu kadar parayı SATIN alım yerine ORTAK ÜRETİM için harcasanız ki o teknolojiden birkaç kırıntı da bizim tarafa düşse günâha mı girersiniz? Ben bu İŞ için kimlerin kaçar milyon komisyon aldığını da sormuyorum, çünki cevâbını nasıl olsa vermezsiniz. Ama mâdem zımnen Amerika’nın İran’a karşı muhtemel bir seferinde “destek kıt’ası” olmayı kabûl ediyorsu
nuz, o zaman bu silah sistemlerini “bağış” olarak elde edecek kadar da mı pazarlık gücünüz yokdu? Yâni hem ABD’nin bir muhârebesine katılacaksınız hem de o muhârebeyi kısmen de olsa “finanse” edeceksiniz. Üstelik Hükûmet’in “komşularla sıfır problem” politikasına rağmen! Yâni demek istiyorsunuz ki “Siz ne halt ederseniz edin, biz yine bildiğimizi okuruz! Çünki Devlet biziz! Milletse 72 milyon koyundan ibâret.”

Eğer öyle olmasa hiç değilse sizler bu “iş”i kotarırken haberimiz olması gerekmez miydi?

Tıpkı maaşlarınız gibi bu para da bizim cebimizden çıkmayacak mı?

Satın alacağınız füzelerin adı “Patriot” (yurdsever). Eh, yurdseverlik sizin inhisârınızda olduğuna göre isâbetli bir seçim. Yurdsever adamın füzesi de yurdsever olur. Ancak o patriot “american patriot.”

Benim kullandığım palaskanın ve mataranın üzerinde de “US Army” damgası vardı.

Yagmur atsız abımızden.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
133 yorum
Üye2981 yazı
Bugün seçim olsa Akp seçimi alır . Seçimi alması halkın çoğunluğunun onu desteklemesi onu eleştirilmez yapmaz . Zira Peygamber değil , padişah değil . Gerçi şimdilerde , peygamberi bile eleştiriyorlar ya !
İktidar her rejimde var . krallar , padişahlar , faşist iktidarlar vs en güçlü iktidarlardır.
Bir rejimi demokratik yapan onu değiştirilebilmesi , kendi rızası ile iş başından gitmeye razı olması , ve ELEŞTİRİLEBİLİR OLMASI dır.

Yani Akp yi bir bakımda bu kadar çoğunlukta olması , bu gün seçim olsa seçilebilir olması, demokratik yapmaz .

Bizim veya başkalarının eleştirmesi ( eleştirebilmesi) demokratik yapar.
Eleştiriler bazen haklı olur bazen haksız olur. Haksız eleştiriler , iktidara zarar vermez. Fayda sağlar. O yüzden baykalın bazı eleştirileri Tayyip beyin işine bile yarıyor.

Haklı eleştiriler ise , isterse iktidara fayda sağlar, nasıl mı haklı olan eleştirileri alır. inceler ve kendine çeki düzen verir ve yararlanır. Haklı eleştiriye tahammülsüzlük gösterirse işte tehlike orada başlar . Ve demokrasi dışına çıkmaya muhalifleri susturmaya çalışır ki ,bu hem rejim için sakıncalı hem kendi prestiji için sakıncalı neticeler verir . Sağlıcakla kalın . Şimdi seçim olsa Akp nin tekrar seçilebilmesi , onun her şeyi çok iyi yaptığını göstermez . Halk dışında ki bazı desteklerinin de hala devam ettiğini de gösterir .

Bu konuda , tansu çillerin kürsüde ayakkabısını çıkarıp yaptığı konuşma , kağıda bakarak yaptığı konuşma , devamlı gösteriliyordu . Ecevitin düşme estantanesi defalarca gösterilmesi gibi .

Tayyip beyin attan düşme sahnesinin devamlı gösterilmesi onun halk gözünde pek de büyük adam değilmiş canım imajı yaratır zira halkın gözünde lider , yarı tanrı gibidir .Güçlüdür .

Son ABD gezisinde ki gazetelerde ki resme bir bakın .Ben bu sabah gazeteleri okurken baktım .İçerideki basın desteği bayağı kuvvetli . Hürriyet , haber türk dahil .

Başbakan ile obamanın resmine baktığınızda , obamaya ders veren bir tayyip , onu uslu uslu dinleyen bir obama görürsünüz. Bu resmi koyarsanız bizim halkımız bu resme bakar ve başbakana bak .İşte böyle olmalı der. Ve bu numarayı yer.

Eğer baş bakanın yolunu kaybettiği , ingilizce bilmediği için , Abd li korumaların onu o tarafa değil bu tarafa gideceksin diye uyarırken davranışlarını , kötü bir estantane olarak verselerdi . İşte sana ecevitin Düşerken gösterilen , tansu hanımın konuşmasını irticalen değil kağıda bakarak yapması görüntüsü gibi bir resim ortaya çıkardı . ama o tür bir resim şimdilik yok demekki , destek devam ediyor.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2311 yazı
Ya birileri diyorki,Ermenilerle,Yunanlılarla,İranla,Suriye,K.Iraktaki Kürtlerle ile,Bulgarlarla her kes le dost ol,arkadaşlar içinizde bunlara düşman olan,toprağında gözü olan yada bu ülkelere değişik ,haince politikalar güttüğümüzü düşünen var mı..Dış siyasette ortak menfaatler var,milli menfaatler var,ama tek taraflı aşk yok,siz hiç bir tek RUM,YUNANLI ,ERMENİNİN AĞZINDAN BARIŞ, KARDEŞLİK ,İŞ BİRLİĞİ DUYUYORMUSUNUZ,YADA SÖYLESELERDE NE YAPMIŞLAR BUNUN İÇİN,YA ADAMLAR 1 TEK GERİ ADIM ATMADAN HER YERDE KARŞINIZA ÇIKIYOR,KAPISINI KAPAYINCA NUFUSU 4 MİLYONLARDAN 1.5 MİLYONA DÜŞEN ERMENİLER,ÜLKEMİZDE HALA 80 BİNİ,YA KİM NİMET, KİM KÜLFET,GİDİN K.IRAKTA HABURU SINIR KAPILARINI BİR KAPAYIN, GÖRÜN IRAĞI, GÖRÜN KÜRTLERİN BİR HALİNİ,HALA BİZ NİYE EĞİLİYORUZ,HALA NİYE BİZ TAVİZ VERİYORUZ...Maalesf bu puch heriflerle anlıyacağı dilden konuşacan,APE nin paketlenmesinde sadece aslanın kükremesi yetmedimi,şimdi ne bu dış işlerini yada düş işlerinin yaptıkları,sizce akıllı mantıklımı,ya şu silahlanma davası açın patriot yurt severlik başlığında link attım komşularımızın yaptığı silahlanma rakamlarını falan,ordu olmasın da bakın bakalım demokrasi ,kardeşlik, barış söylemleri, bu leş yiyici ,onun bunun teşeronu, uşağı adamlar neler yapıyor,kurtuluş savaşında gördük,hristiyan türkleri,komşularımızı ,bize neler yapıldığını katliamları,şimdi birileri çıkmış özür diliyor,git anandan atandan özür dile şeref***,ben niye diliyorum gelsin fırsat bu fırsattır diyip arkadan vuran kalleş benden bir özür dilesin,kaybolan öldürülen türk ve müslümanların hesabını bir versin yakılan köyleri ,telef edilen hayvanları ,ormanların bir hesabını versin,türkler nerde kadına çocuğa,ağaca,bebeğe yaşlıya,silahsıza kurşun sıkmış,kimin karısına ,kızına tecavüz etmiş dağa kaldırmış,kimleri bir yerlere tıkıp cayır cayır yakmış...Hadi belgelesinler,arkadaşlar uyanalım bunlar kıyamet elametleri,şeytan çıkacak melek görüntüsünde sizin iyiliğinizi ,barışı istiyorum diyecek,işte demokrasi geldi ,batı yardımı gördüler birileri,ırağın,bosnanın,afganistanın gidinde bir haline bakın,hiç duyuyormusunuz ırakta ölen 1 MİLYONUN ÜZERİNDEKİ ADAMA AĞIT YAKANLARI,yada afganistanda ki pakistandaki,filistindeki sivil ölümleri,kim kınıyor israili,ABD,batılıları,gidin bir bakın Afrikaya Fransız lejyonerleri kadınları sokak ortasında iğfal ediyor,nerde bu haberler kim soruyor hesabını,evet batılılar hala uyanamadı bu çifte standartları sürdürdükleri sürece daha çok ayakkabı yerler,devir artık o devir değil,ama önemli olan bunları ritmine tempo tutmamak..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye782 yazı

Bugün seçim olsa kim kazanır sorusunun içinde muhalefette var o kadar eksiklerini ortaya koymasına rağmen neden halk tarafından seçilmiyor,ilgi duyulmuyor..Halka gidelim der her yönetim gidiliyor değişen ne oluyor hiç birşey sadece zaman kaybı ve masraflar...!Neden yeni bir anlayışı seçen yok...Neden yeni bir yönetime aday olana ilgi yok?Bir yerde bir problem bir eksiklik yokmu sizce....Neden....Neden....!
Eleştiri olacak tabi olmazsa olmazlardan,muhalefet ve iktidarın eleştirileri sanki dayanıklı döğüş gibi,bir birlerine rant sağlıyorlar..Biri ordan diyor cambaza bak cambaza arkandan neler gidiyor kimse farkında değil..
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Üye643 yazı
patriot füzeleri hakkında bugün bir açıklama yapıldı:
4 Rampadan oluşacak mobil sistemli füzelerin değeri : maximum BİRBUÇUK MİLYAR DOLAR ödenecekmiş...

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye979 yazı
beyler ne yazıkkı fırsat bulup yazamıyorum malumunuz tatıldeyım sesım solugum cıkmıyor ama sagolsun arkadaslarımız yerımızı bos bırakmıyorlar yakında bg ye gecıyorum gorusmek dılegıyle Allaha emanet olunuz.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye782 yazı
Arkadaşlar Patroit peşinde koşacağımıza neden biz üretmiyoruz..Neden El Tayyip Füzeleri yapmıyoruz,Neden Baykal-16 jetleri yapmıyor bunları yaptığımız zaman tutulmaz bir devlet oluruz burdaki amaç üretim-istihdam-kaynakların kullanılması ve Milli ekonomiyi canlandırma kendi sanayimizi faal hale getirmektir...Slogan.. Alma üret-kazan sende sat..

Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - selami
Arkadaşlar Patroit peşinde koşacağımıza neden biz üretmiyoruz..Neden El Tayyip Füzeleri yapmıyoruz,Neden Baykal-16 jetleri yapmıyor bunları yaptığımız zaman tutulmaz bir devlet oluruz burdaki amaç üretim-istihdam-kaynakların kullanılması ve Milli ekonomiyi canlandırma kendi sanayimizi faal hale getirmektir...Slogan.. Alma üret-kazan sende sat..

Tamam işte bizde bunu söylüyoruz . Bu arada Füzenin ismi de güzel . Yalnız başında ki el hariç bizden biri , Başındaki el lafı bu sefer başka bir, bizden olmayan bir şeyler çağrıştırıyor . Doğrudan tayyip erdoğan olsun .
ismail karagülle

Üye643 yazı
Saddamın füzeleri vardı ya israili vuracam diyordu o füzelerin ismi neydi bilen varmı?

Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetustam
Saddamın füzeleri vardı ya israili vuracam diyordu o füzelerin ismi neydi bilen varmı?

EL TAYYİP değil ((:

EL SADDAM
ismail karagülle

Üye2311 yazı
Seçim davasına gelince,şimdi pazara gittiniz ama pazarda ne bulursanız onu alırsınız ,AKP şu an partiler içinde en tabana yayılan en organize parti,gerçeğide şu anki konjöktörde alternatifleri olmaması,ama son zaman dikkatimizi çeken bir şey var en çok bunları savunan ateşli taraftarlarının acip bir şekilde 180 derece çark etmesi,yani artık haklarında hiç iyi konuşmaması,sanırım bunu farkeden partililer sözde açılım ile bu kürt oylarının peşinde,ama son seçimden bence hiç ders almamışlar..Şu an için bende karşılarındaki politikasız,programsız,tabana yayılamayan diğer partileri rakip göremiyorum,yani kötünün iyisi konumunda bu partimiz,eğer virajlarda arabaya takla attırmazlarsa da yine epey sürece onlarla yola devam edeceğiz gibi görünüyor,işin ilginç yanı AKP cumhur başkanlığı seçiminden beri sürekli hata yapıyor ve bunları düzelteceğine baskı rejimide uygula**** zamanlama hataları da yaparak,eksisine eksi katıyor..Ben her zaman bunların da iktidara gelmesini istemiştim niye,bir onları denemediğimiz kalmıştı,bundan sonrasımı galiba birileri bir de MHP yi deneyelim derse yandı keten helvası,Allahtan MHP nin öyle bir hazırlığı yok defamsifte savunma yapıyor,atılımı falan atağı yok maalesef,bu arada şener cindoruk gibi oluşumlar sadece muhalefeti zayıflatıyor,geriye belki baykalı n gitmesi ile yerine CHP nin başına biri geçerse bir gol de ordan gelebilir,ama sahneye sarıgül ve yeni partisi çıkacak gibi,dün kü heyacan katışlım onu işaret ediyor,sonuçta birileri geldi birileri gitti,önemli olan sessiz çoğunluğun sesini duyacak,birilerinin değil tüm türkiyenin partisi olacak,ülkesinin tarihini ,coğrafyasını ekonomisini,sorunlarını bilen adamların iş başına gelmesi,bu gidişle birileri deple koolisyon yapıp ülkeyi yönetirse hiç şaşmayın,o zaman da söylim kuş kafesden uçtu demektir,buda dep lilerin 5-6 yıla kadar birisi özgür kalacak sözlerinin gerçekleimesi demek,acı ama gerçek kürt muhalefetin birliği şu an hiç bir siyasi partide gözükmüyor..

Üye2311 yazı
Selami kardeş,türkiye güçlü ekomi olmadan silah sanayinde bir yere gelemez,zira bakınız biz istesek kendi uçağımızı yaparız ama çok pahalıya mal olur birde bu işin alt yapısını bitirip üretime geçtiğinizde tüm dünyada üretimden kaldırılmasına rağmen sadece türkiyede üretilen ömrü az fort taunus araba olayına döner,sadece bu iş birilerinin siyasi propaganda malzemesi olmaktan başka bir şeye yaramaz,hatırlarsınız eskiden bir projöktmör 10 bin dolardı satımı yani üretimi artınca 1000 dolarlar seviyesine düştü,işte üretimi her şeyde artıracan,denizlerde güçlenecen,hazinen dolu olacak,uluslar arsında areneda hakim görüntü verdikten sonra sizin dediğiniz gibi bu işler ancak olur,yoksa hani bir ara temel atma törenleri vardı ya moda,iş ona döner,kaynaksız yatırım olmaz,rantıbıl olmayan ,pahalı ürünede yatırım yapılmaz,keşke o noktaya gelsek,ama bence silah lobileri buna asla izin vermez,çin ,rusya,AB ülkeleri,amerika dururken bir müslüğman ülke de sahneye çıkacak höst derler bence..bence ilk özel sektöre çaktırmadan alt yapıyı yaptıracan,TOYATA MODELİ Nİ uygulayacan,toyata fabrikasında sadece montaj yapar ,bir sürü küçülk kobi ile çalışır,kriz oluncada onlar değil bu küçük işletmeler etkilenir,yani kolay kolay toyata batmaz,işte bu sistem ,gerekirse halkada açılarak bir büyük uzay ve silah sanayi şirketi kurulabilinir,rekabetin olması içinde en az böyle 2-3 şirket olmak zorunda,devlet yapsın dersek yandık,yine yanlış isdihdam,popilarist politikalar yüzünden vergiler boşa gider derim..Hatta keşke körfez sermayesi ile bir ortaklık kurulsa ne güzel olurdu para onlardan yetişmiş elaman bizden,birde italya gibi ab ülkesi bizim politikalara ters düşmeyen ballı lokma tatlısı olurdu valla,rusya da olabilir pek ala ama nato standartlarına uyamayacakları için bakın o zor işte..

Üye643 yazı
EL SADDAM Füzesi saddamın başını yidi :))
Az gelişmiş ülkelerde (biz de öyle sayılırız) her şeye devlet başkanın ismini veriyorlar
bakın amerika füzeye ne isim takmış yurtsever füze, veya oturan boanın ateştopu gibi...

Üye2981 yazı
Akp bu gün kü rahatlığını , Chp nin Ve Mhp nin varlığına borçlu . Halk ne yani akp değil de bunlar mı diyor . haklı veya değil Akp den dönmek isteyenlerin durumu bu .

Ama unutmayın , Akp nin kurulup, ortaya çıkması ve seçime girmesi , ne kadar az bir zamanda oluvermişti .

Muhtar bile olamaz diye hakkında hüküm varken , nasıl chp nin de desteğiyle haklarını kazanıp siirte bir istifa ve seçim yapılıp adeta kurallar nasıl zorlanarak mucize yaratılmıştı . Ve süpriz bir şekilde Başbakan oluverdi .Tayyip bey . Türkiye burası ne zaman ne olacağını kimse bile bilemez.

Gün doğmadan neler doğar .

ampul Nasıl yandı ? .
Gün battı ampul doğduğu gibi .

GÜNEŞ DOĞAR VE AMPUL SÖNER.
ismail karagülle

Üye2981 yazı
Mehmet ustam
bazı araştırmalara göre , kızılderililerle akrabaimişiz diyorlar .

OTURAN BOĞANIN ATEŞ TOPU

Bu isim Tutar .Hem Amerikalılar , Soy kırımı başarısız olduğu için şaşırır . Ve bizim yaptığımızı anlamaz .Saddama yaptığını yapamaz .Kızılderili kamplarını bombala**** , eski düşmanını yeniden yaratır .Ve silah sanayiini canlı tutar. Zaten yakında bombalayacak başka ülkelerde yer kalmayacak bu gidişle ve kendi kendini bombalalamaya başlıyacak .
ismail karagülle

Üye643 yazı
T-129 Taktik Taarruz Saldırı Helikopteri (ATAK)
üretimine başlamişiz bu çok güzel bir haber

Üye2981 yazı
Geçmiş olsun . Pkk ile mücadelede , 30 yıl bitti ., birileri işi sonlandırmaya , silahlı mücadeleyi politik platforma çekmeyi becerdi. Silahlı mücadelenin en önemli unsurunu şimdi yapıyoruz .

Namaz bitti biz abdest alacağız
ismail karagülle

Üye782 yazı
Haydi Breee...!
Onu yapma bunu yapma yapmak içinde izin al hayda breeee...!
İranı görüyorsunuz kimseden izin alıyor mu?iran kadardamı cesaretimiz yok hayda breeee...!

Üye2981 yazı
Yok izin alalım demiyoruz . Bizi yönetenler onların izni olmadan adım atamıyorlar onu diyoruz. Bazen de modası geçince , yada ihtiyaç kalmayınca , silah yapmamıza , izin veriyorlar . Yoksa ......
ismail karagülle

Üye782 yazı
Şimdi geçelim yeni buluşlara illaki avrupa ve amerikanın yaptıklarının taklitlerinimi yapacaz bizde hiç olmamışları buluruz...Örnek..Işınlanma..Hz.Süleyman kıssasında geçer Belkısın Tahtına gidiyor sonrada Tahtı Belkıs Yanındayken göz açıp kapamayla getiriyor,bu şunu gösteriyor ışınlanma olabilir tabikide araştırmak lazım..Avrupalı-Amerikalı-Rus bilim adamlarından daha zeki olursak yaparız nerde o zeka bizde..Her sene üniversite sınavlarında %60'ı sıfır çeken biz değilmiyiz bunlarıda bulmamız zor..

Üye2981 yazı
Sayın selami , bizler sıradan insanlarız , ve mucize gösterecek peygamberler dönemi Hazreti M
ismail karagülle

Üye2981 yazı
Sayın selami , bizler sıradan insanlarız , ve ''mucize gösterecek '' yada mucize bile olmasa , peygamberler dönemi , H.Z MUHAMMET MUSTAFA ile son buldu .

Bilimsel buluşlarda , mucize olmadan sıçrama olmaz .Yani buluşlar biribirini takip eden bilgilerin , buluşların , bir aşama sonrasına bilimsel çalışma ile geçerek olur .Yani Şimdiye kadar bulunmuşları nasıl bulunduğunu ve metotları bilinmeden bir sonraki aşamaya geçilmesi mümkün değil.
ismail karagülle

Üye2981 yazı
Bizde hiç bir şey yapılmıyor gibi bir söz söylemeyelim. Ve kendimize haksızlıkta etmeyelim . Mesela , bir vatandaş görünmez uçak adında bir projesi vardı . Ceviz kabuğu proğramında , bir kaç yıl önce izlemiştim. ve geçenlerde tübitak , Demek vatandaşın projesini değerlendirdi. Ve Radara yakalanmayan uçak projesini hayata geçirdi . Uçak radar tarafından tespit edilemiyor . Ama unutmayalım bu buluşun bizi idare edenlerle hiç bir ilgisi yok . Bundan onlara bir prim çıkmaz . Ama bu millet içinde ne cevherler olduğunu çok iyi gösterir.
ismail karagülle

Üye2311 yazı
Hocam bende izledim o dahiyi,adamın bir sürü daha projesi vardı gerçekleştirilmeyen,ama aynı işi ingilizlerde yaptı geçen bir tankı gazetecilerin önünde yok ettiler,görünmezlik perdesi diyorlar bizim dahi ,U2 casus uçakları gibi değil her şeyiyle görünmezliği gerçekleştiriyor,ama şu odtülü tank projesinde ,dost düşman tanı sistemlerini değiştirme başarısı gösterip f16 uçaklarının kitlenmesini önleyen mühendislerin sır ölümleri,uçak kazalarında yitirilenler,birilerinin ciddi ciddi önümüze engel çıkardıklarının belgesi adeta..uyanık olmak lazım bu günlerde hemde eskisinden çok daha uyanık ta ,ta işte..

Üye2981 yazı
medya o konuların üzerine gitmez . Bir kız çocuğunun birlikte olduğu sevgilisi tarafından öldürülmesinin üzerine , katilin soy adından dolayı gider buna da gazetecilik der.
ismail karagülle

Üye2311 yazı
Sayın Selami,bu gün okuduğumuz kuran da mucize gibi görünen her şey aslında insan aklı ile hayata geçirebilenecek nitelikte,ama bizim bilim adamları değil başkaları bu kaynaktan yararlanıyor,dün bir yazıda okudum ABD li bilim adamı babamı bile mezardan çıkarıp diriltebilecek seviyeye geldik demiş,2030 gibi bu iş tama diyor,yani şimdi kuranda yazan isa nın ölüleri dirltiği bahislerini bir hatırlayalım,ama biz bu ayetleri anlamadan okumak gibi bir handikapımız var zira malum türkçesini okumak günah edebiyatları,ya müslüman olmak kelime i şahadet getirdinmi bitti sanıyoruz,halbuki keşke öyle olsa idi,peygamberimiz veda hutbesinde size bir emanet bırakıyorum ona sım sıkı sarılırsanız yoldan çıkmazsınız demiş,bizde alıp duvara çakmışız,ordan bize kötü kötü bakıyor maalesef..artı o türk bilim adamı arabanın bir yeri ne bildiğimiz tenekeden cola kutusu koyup yani çöp onla arabanın gidebileceği karışık bir sistemde geliştirmiş,yapay camdan bir kalp yapmış,şimdikilerden ömrü uzun yan etkisi olmayan ve normal kalbin ritmine en yakın yapısına en yakın olan bir buluş,gene en basit bilgisayarın kapasitesini en son teknoloji dünyanın en büyük bilgisayarlarının kapasitesine çıkaran da bir buluşu var,ben seçimden evvel AKP iktidara gelmeden her kes siyasetle yani seçimle yatıp kalkarken,ne olur diyenlere şunu demiştim.. ABD ayda çok dünyada az bulunan HELYUM3 ün peşinde,bir kamyon dolusu yada uzay mekiği helyum 3 ü dünyaya getirdinmi,süper güç dünyanın en büyük enerji tüketen ülkesi ABD nin bir yıllık enerji ihtiyacını karşılıyorsunuz,siz şimdi bu yüzyılda tayip mi,baykalmı,oyum boşa gitmesin le ilgilanin,işte olay bu,çapsızlık ta bu ...Merak edenlere bir iki link verim de okusunlar bir ..http://tr.wikipedia.org/wiki/Helyum-3 ,Enerji sorununa çözüm sağlaması umulan Helyum-3'e sahip olmak için ABD, Çin, Rusya, İngiltere ve Almanya savaşıyor .
ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Almanya, Ay’da üs kurup gezegende bulunan dünyanın enerji sorununa çözüm sağlaması beklenen Helyum-3’e sahip olmak için yarışa girdi. İngiliz Daily Telegraph gazetesine göre NASA, Rus Uzay Ajansı’nın “Ay’da ortak üs kuralım” teklifini reddetti. Ruslar “Bunun altında Ay’daki Helyum-3 yataklarına tek başına sahip olma amacı yatıyor” diyor. NASA’nın 2024 yılında Ay’da ilk koloniyi kurmayı amaçladığına dikkat çeken gazete, Helyum-3 maddesine sahip olmak için sadece ABD ile Rusya’nın değil, Çin, İngiltere ve Almanya’nın da amansız bir mücadeleye giriştirdiğine dikkat çekti. Rusya, Ay’a ABD’den önce 2015’te üs kurmayı, 2020’de de Helyum-3 sevkiyatına başlamayı hedefliyor. Helyum-3’ün 1 kilosu 10 milyon varil petrole eşdeğer enerji çıkartıyor.

FORUMDA YAZILAN BU YAZIYA BİR ARKADAŞTA AŞAĞIDAKİ YORUMU GÖNDERMİŞ,İŞTE KARDEŞİMİZİN GÜZEL YORUMU,BEN LE HEMEN HEMEN AYNI GÖRÜŞTE,KİMSE KİMSEDEN KOPYA ALMAMIŞ ZİRA BU YAZIYI BEN DEMİN BULDUM İNTEN SİZE BİLGİ VERİM DİYE...DEMEK Kİ GÖREN GÖRÜYOR BİR ŞEYLERİ,DERVİŞİN FİKRİ NE İSE ZİKRİDE ODUR ..
GÖRÜŞÜM:Biz daha uzaya %100 türk yapımı dandik bir uydu dahi fırlatamazken adamlar ayda koloni kurup maden çıkarmak için tarih belirliyorlar.Osmanlı döneminde sanayi devrimini kaçırdık ve bu yüzden bizde diğer islam medeniyetleri de geriye düştü.Eğer bu devrimide kaçırırsak yeni bir şans ancak bir 200 yıl sonra gelir.Eee adamlar aydaki enerji için tartışıyor bizde burda laiklik elden gidiyor mu kalıyor mu diye tartışıyoruz.Biz daha birbirimizi yemeye böyle devam ettikce daha çook şanslar kaçırıcağız...

Üye2311 yazı
Bu arada geçen tubitak eski sayılarını bir arşiv yapıp cd leri ile satışa sundu bilim teknik dergisinin,ilk çıkan 50 binlik sayı o gün tükenmiş,çevremde bir sürü okuyan ,araştıran,tartışan,sabahlara kadar,açık oturum, belgesel izleyen insan tanıyorum, hemde her kesimden,geçen valide sultan bana sesleniyor gel bak metin diye kürt açılımının tartışıldığı bir açık oturuma,şimdi anlatsın bazı şeref***ler,reyting geyiklerini halk bunu istiyor diye,demiyorlarda bizim kanımızda erdem ,bilim, tarih,bu ülkenin sosyolojisi,dini,coğrafyasından,örfünden adetinden kırıntı yok,okuduğumuz yurt dışı okullarda bize bunları öğretmediler,o yüzden bilmediğimiz şeyi nasıl halka sunacağız,yerseniz olayı yani...Yemiyoruz valla,tv falan seyrettiği yok çoğu aklı başında adamın biraz haber biraz belgesel,biraz da oturum ,iyi güzel film varsa ne ala,sabah kadın programlarına bir bakın,rezil,cahil,birbirinin poposunu açan açana,şimdi bunun ne si kadın programı anlayamıyorum,sonra da etrafta dolaşan,bir sürü boşanmış,bölünmüş parçalanmış aile ve çocuklar,hülyalar sedalar temsil eder olmuş ihlas holdingden beri Türk kadınını,Türkan Saylanlarda kanserli ölüm döşeğinde iken vatana ihanet darbecilikten mahkeme mahkeme süründürüyoruz,ondan sonra da türk kadını şöyle böyle muhabbetleri,ya lütfen artık yeter,bazı değerlerimiz vardı ayakta kalmamızı sağlayan,aile ,ordu,kardeşlik gibi hepsi birer birer yara alıyor,her kes gaflet uykusunda,fuhuş,ödenmeyen çekler, senetler,gizli alkolikler,boşanmalar,alın size icraatın içinden,ama emine hanım çok güzel bir tavır sergilemiş türk kadını olarak,ABD de gittiği restoranda domuz eti pişirilmemiş tava da pişsin demiş yemeğim,helal valla,hatta sandalye masaya da dikkat etseydi,yada otelde yattıkları yatakta eskiden kimler yatmış, kimler ne yapmış onada,hele o banyo wc işi hepsinden önemli ama eminim onlara da bir yakışır tavır almıştır, alın size medeniyet,alın size yakışır tavır ve düşünceler,ben olsam huzur evi açar paramı ona yatırırdım ama lüks olacak zira aynı almanlar gibi bizde de bu evlerde para ile iyi bakıldığını zanneden pencerenin önünde yalnız tek başına ölen insancıklar yaşlılar göreceğiz,arkasından da sahte göz yaşları,sabah koniks den bir arkadaşla konuşuyoruz,denizlinin en büyük tekstil firmalarından biri batmış,antalyada da her gün bir yer kilidi vuruyor,hiç bir kriz bu kadar uzun sürmemişti,ama bakıyoruz birileri hiç oralı değil,gündem şimdi başka, öylede olmak zorunda yoksa alimallah yine erken seçim olur,bu ekonomi işsizlikteki beceriksizliklerle,Bende her sabah kalkıyorum,tayyib bey baykal bey ne demiş diye hemen gazetelere haberlere bakıyorum,başbakan 3ncü köprü ye muhalif edenlere çok sert çıkmış,ABD de bir nehrin üzerinde 3 köprü varmış falan filan,ya başbakanınm siz hiç ÇANAKKALE Yİ GÖRDÜNÜZMÜ,BEN GÖRDÜM ,ORASIDA ASYA İLE AVRUPAYI BİRBİRİNE BAĞLIYOR,BİRDE KUŞLARIN İNDİĞİ BİR HAVAALANI VAR,NUFUSU AZ,İSTANBULUN AYNISI AMA BİNADA İNSAN DA YOK ,ALLAHTAN ASKER VAR YOKSA NE EDECEKLER ESNAF FALAN BİLİNMEZ,GERÇİ BİZ CAHİL ADAMLARIZ ACABA BURAYA DİYORUM 3NCÜ KÖPRÜYÜ YAPSANIZ,ÇANAKKALE VE ÇEVRESİNİN MAKUS TARİİHİNİ DEĞİŞTİRSENİZ,HEMDE BENİM CANIM ŞEHRİM İSTANBULU TALAN ETMEDEN BİRAZ DA YÜKÜNÜ HAFİFLETSENİZ DİYORUM,AMA OLURMU BİR YERDE 300 BİN OY,DİĞER YERDE 10MİLYONDAN FAZLLA OY,HAKLISINIZ HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR,Sİ EN DOĞRUSUNU BİLİRSİNİZ,AH BİR DE ŞU SİZİ ÇEKEMEYENLER OLMASA DAHA NE HİZMETLERDE BULUNACAKSINIZ PARTİNİZE PARDON HALKINIZA,ACABA BAYKAL NE CEVAP VERECEK,BELKİ DE BAHÇELİ BEN O KÖPRÜDEN GEÇERSEM NAMRTİM DİYECEKTİR,HELYUM 3 MÜ ONE YA,DÜN BAKIN HÜKÜMETİMİZ SON MODEL MODİFİYE HELİKOPTER UÇURDU DAHA NE İSTİYONUZ ALLAHINIZDAN BRE ZINDIKLAR,.....EFENDİM BİRİ BANA MI SESLENDİ....???http://www.google.com.tr/search?hl=tr&source=hp&q=HELYUM+3&meta=&aq=f&oq=

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Bilderberg Toplantıları

Bilderberg Oteli, HollandaBilderberg toplantıları, iş,basın-yayın,siyaset alanlarını etkileyen daha önce davet edilmiş yaklaşık 130 kişinin katıldığı yıllık,resmi olmayan toplantılardır.

Bilderberg toplantıları, ilk olarak 1954 yılında Hollanda'da başlamıştır. İsmini ilk toplantının yapıldığı Bilderberg otelinden alır.

Bilderberg, CFR ve öteki örgütlerin Avrupa ayağını ve etkinliğini teşkil etmek için Hollanda'da Oosterbeek şehrinde Bilderberg Oteli'nde 1954'te kurulmuştur. Dünyanın yönetimi ve küreselleşme konusunda her yıl farklı ülkelerde toplantılar yapar (Ross 2000, Marrs 2000). Toplantılar son derece gizli koşullarda ve özel ortamlarda yapılır. Katılanlar bu konuda hiçbir bilgi vermezler. "Spotlight" isimli bir dergileri de vardır.

Bilderberg'in kurucuları arasında prensi Bernhard ve Polonyalı sosyolog Dr. Joseph Hieronim Retinger de vardır. Retinger, Bilderberg'in babası olarak bilinir. Bilderberg'in kuruluşunda, ABD istihbarat örgütlerinin, özellikle CIA'nın rolü olduğu çok iyi bilinmektedir. Prens Bernhard ise eski bir NAZİ SS üyesidir, 1937'de Hollanda prensesi ile evlenmiştir, ama Nazilerle olan yakın bağları çok iyi bilinmektedir (Marrs 2000). ABD'li gizli örgüt ve CFR üyelerinin bazıları da Bilderberg üyesidir.

Aslında Bilderberg, CFR'nin çok daha gizli bir biçimde uluslararası boyuta yayılmış halidir. Hedefi; Yeni Dünya Düzeni'ni ve ABD-İngiltere ya da Siyonist/Evangelist hâkimiyetini ve emperyalizmini tüm dünyaya yaymaktır. Her yıl yapılan çok gizli ortamdaki toplantıları; hem CIA, hem de o ülkenin istihbarat örgütü kontrol eder. Türkiye'de son 50 yıldır başa geçen ünlü politikacıların çoğunluğu Bilderberg üyesidir, halen bu gizli Bilderberg üyeleri Türkiye'nin etkin yönetiminde rol almaktadırlar. Türkiyedeki toplantılar şu ana dek 18-20 Eylül 1959'da Yeşilköy-İstanbul'da, 25-27 Nisan 1975'te (Çeşme'de Hotel Altın Yunus'ta) yapılmıştır.

Her yıl değişik bir ülkede yapılan toplantıya Batı dünyasının siyasi ve ekonomik elitleri katılır. Türkiye'den de katılanlar olmuştur. Selahattin Beyazıt, Suna Kıraç, Ali Hikmet Alp, Uğur Bayar, Dinç Bilgin bunlardan bazılarıdır. Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından CFR (DIŞ İLİŞKİLER KOMİSYONU)ve Amerika-Japonya- Avrupa ortak düşünce kuruluşu TRİLATERAL'le ortak çalışmalar yapar.

2007 toplantısı G-8 zirvesine paralel olarak İstanbul'da 1 Haziran gününde yapılmıştır.

Katılan Bazı İsimler

Mustafa Koç (Koç Holding)
    Bülent Ecevit (Eski Başbakan)
    Mesut Yılmaz (Eski Başbakan)
    Güler Sabancı (Sabancı Holding)
    Hikmet Çetin (Meclis Eski Başkanı)
    Prof.Dr.Şerif Mardin (Akademisyen)
    Cem Boyner (Boyner Holding)
    Emre Gönensay (Eski Bakan)
    Gazi Erçel (Merkez Bankası Eski Başkanı)
    Vahit Halefoğlu (Eski Bakan)
    Dinç Bilgin (Sabah Grubu Eski Patronu)
    Sinan Tara (Enka Holding)
    Prof.Dr.Üstün Ergüder (Eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü)
    Meral Gezgin Eriş (İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı)
    Rahmi Koç (Koç Holding)
    Suna Kıraç (Koç Holding)
    Uğur Bayar (Özelleştirme İdaresi Başkanı)
    Gündüz Aktan (Emekli Büyükelçi)
    Sedat Ergin (Hürriyet Ankara Temsilcisi)
    Erkut Yüceoğlu (Tüsiad Eski Başkanı)
    Nuri Çolakoğlu (NTV Yöneticisi)
    Muharrem Kayhan (Tüsiad Üyesi)
    Özdem Sanberk (Tesev Başkanı)
    Kemal Derviş
    Bülend Özaydınlı (Koç Holding)
    Mehmet Ali Bayar
    Hasan Cemal (Milliyet)
    Soli Özel (Öğretim Görevlisi, Bilgi Üniversitesi)
    Kemal Köprülü (Kurucu, Arı Hareketi)
    Ümit N. Boyner (Boyner Holding)
    Lord Carrington (NATO Eski Genel Sekreteri)
    Peter D. Sutherland (Goldmann Sachs başkanı)
    Giovanni Agnelli (FİAT Başkanı)
    Mario Monti (AB Komisyonu eski Rekabetten sorumlu üye)
    Kraliçe Beatrix (Hollanda Kraliçesi)
    Gordon Brown (İngiltere Maliye Bakanı)
    Henry Kissinger (ABD Eski Dışişleri Bakanı)
    Victor Halberstadt (ekonomi profesörü)
    Fransisco Pinto Balsaemao (Portekiz eski başbakanı)
    Carl Bildt (İsveç eski başbakanı)
    Patrick Divedjian (Deveciyan) (Fransız milletvekili)
    Gordon Brown (İngiliz Maliye Bakanı)
    Tony Blair (İngiltere Başbakanı)
    Bill Clinton (ABD Eski Başkanı)
    [(Hussein Barack Obama)] ([Amerika Birleşik Devletleri Başkanı

Alıntı :Vikipedi, özgür ansiklopedi
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2981 yazı
Osmanlı Bizansı kuşatmış Fatih , kapıya dayanmış , Papazlar tartışıyorlar meleklerin cinsiyeti ne .( türban ve laiklik meselesi olmadığı için onu tartışıyorlar)
ismail karagülle

Üye2659 yazı
İzleyin :)):))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2981 yazı
Demek ki devletleri idare edenleri, idare eden birileri daha var .
Çobanın çobanı
ismail karagülle