Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Patriotizm (Yurdseverlik)

BaşlatanlastottomanTarih15/09/2009 18:58:25Yorum133

İlk mesaj
Üye979 yazı

Önce şu “Patriot” füzelerinin ne olduğuna bakalım:

Basında yeraldığı üzere “uzun menzilli” değil “orta menzilli” , yerden havaya kullanımlı bir roketmiş. TSK’nın istediği PAC-3 modelinin menzili muhtelif hedeflere göre 10-15 yâhut 15-45 kilometre. Hem uçaklara hem füzelere karşı kullanılabiliyor. Hızı 5 mach, yâni ses hızının beş katı. Bataryalar kamyonlara monte edilerek büyük bir mobilite (hareket yeteneği) elde ediliyormuş.

12 milyar liraya (7,8 milyar dolar) mâlolacak bu silah sistemi kime karşı kullanılacak?

Türk Genelkurmayı senelerdir tehdit algılamasının “bölücülük” ve “gericilik”den geldiğini belirtiyor. İkisi de kendi yurddaşlarından. Ondan sonra bir de İran’ın atom silahları üretmesi endîşesi biraz mahcûbâne bir ifâdeyle dile getiriliyor. Bunun üzerine benim gibi iyi niyetli bâzı yurddaşlar derin bir nefes alarak “Çok şükür, düşmanlarımız sâdece
bağrımızda değilmiş.” diye seviniyorlar. Şimdi PKK’nın ve Gülen Cemaati’nin hava kuvvetleri ve roketleri, en azından benim istihbârâtıma nazaran, bulunmadığı için geriye İran kalıyor. İran’ın Türkiye (Küçük Asya/Asia Minor)) için bir tehdîd oluşturması 2.500 yıllık bir vâkıa. Mesele Doğu Akdeniz Havzası’nda egemenliğin kimde olacağı. Fakat tam Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Tahran’a bir “dostluk gezisi” yaparken ve İranlı yöneticilerle sarmaş-dolaş fotoğrafları gazeteleri kaplamışken aynı gün bu Patriot alımı meselesinin “patlak” vermesi ne anlama geliyor?

Ben bu 12 milyar lirayla kaç düzine yangın söndürme helikopteri alınıp ilâveten kaç BİN gencimize Batının en parlak üniversitelerinde lisans üstü eğitim yaptırılabileceği hesâbına girmiyorum. Ama en azından şunu soruyorum: Bu kadar parayı SATIN alım yerine ORTAK ÜRETİM için harcasanız ki o teknolojiden birkaç kırıntı da bizim tarafa düşse günâha mı girersiniz? Ben bu İŞ için kimlerin kaçar milyon komisyon aldığını da sormuyorum, çünki cevâbını nasıl olsa vermezsiniz. Ama mâdem zımnen Amerika’nın İran’a karşı muhtemel bir seferinde “destek kıt’ası” olmayı kabûl ediyorsu
nuz, o zaman bu silah sistemlerini “bağış” olarak elde edecek kadar da mı pazarlık gücünüz yokdu? Yâni hem ABD’nin bir muhârebesine katılacaksınız hem de o muhârebeyi kısmen de olsa “finanse” edeceksiniz. Üstelik Hükûmet’in “komşularla sıfır problem” politikasına rağmen! Yâni demek istiyorsunuz ki “Siz ne halt ederseniz edin, biz yine bildiğimizi okuruz! Çünki Devlet biziz! Milletse 72 milyon koyundan ibâret.”

Eğer öyle olmasa hiç değilse sizler bu “iş”i kotarırken haberimiz olması gerekmez miydi?

Tıpkı maaşlarınız gibi bu para da bizim cebimizden çıkmayacak mı?

Satın alacağınız füzelerin adı “Patriot” (yurdsever). Eh, yurdseverlik sizin inhisârınızda olduğuna göre isâbetli bir seçim. Yurdsever adamın füzesi de yurdsever olur. Ancak o patriot “american patriot.”

Benim kullandığım palaskanın ve mataranın üzerinde de “US Army” damgası vardı.

Yagmur atsız abımızden.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
133 yorum
Üye782 yazı
Şimdi geçelim başka bir konuya Okullarda çok iyi eğitim alıyormuyuz Üniversite sınavlarında %60 sıfır çekmemizin sebebi nedir?
Devlet, Okullarını eğitim için mi açmıştır yoksa ön bilgi için mi?Eğitim için okullar açılmışsa Dersanelere ne gerek var..Madem halk parayla eğitim alacaksa Devlet okullarına ne gerek var?
Devlet Okulları ile Dersane Arasındaki Bağlantıyı ortaya koyup fikirlerimizi söyleyelim..!
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
İzleyin :)):))

Ankara masalı , İstanbul u bilirmisin , Silivri yazları güzel olur .(:
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2659 yazı

Bilmiyorum huyuhyuhy abi Fakat Ankarada yazlar kurak Kışlar sert geçer:))

O yüzden ıraklı gazeteci başbakana kömür atıyor:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - selami
Şimdi geçelim başka bir konuya Okullarda çok iyi eğitim alıyormuyuz Üniversite sınavlarında %60 sıfır çekmemizin sebebi nedir?
Devlet, Okullarını eğitim için mi açmıştır yoksa ön bilgi için mi?Eğitim için okullar açılmışsa Dersanelere ne gerek var..Madem halk parayla eğitim alacaksa Devlet okullarına ne gerek var?
Devlet Okulları ile Dersane Arasındaki Bağlantıyı ortaya koyup fikirlerimizi söyleyelim..!

Öyle derin bir yaraya parmak bastınız ki .
konu bu günden değil taa tevhidi tedrisat kanununun gerekçesinden , başlar . kolejlerle dejenere edilmesi ile devam eder. (kızmayın malesef bu planın bir parçası olarak kurulmadı ama o hale siyesilerce ,getirilerek ,kullanıldı)İHO , devam eder.

Bu gün artık , özelleştirip , Belediyelere , devredilmesi , birlik ve beraberlik temellerinin atılması gayesinden tamamen uzaklaşmış , okullar . İşlevsizleştirilmiş . Ve hem hertürlü gayesinden uzaklaştırılmış bir haldedir. Konu derin .
Bu konu işlenirken .Pkk , kürt meselesi , kürtlerin milletleştirilmesi , ve türkiyenin parçalanma projesi de birlikte ele alınmalı .

eğitimde birlik , Türk ulusunun birliğini sağlamak ,için düşünülmüş doğru bir sistem iken .
Önce amerikan kolejleri vs ile bu birlik parçalanmaya çalışıldı .Sonra laik anti laik çatışmasının temelini oluşturacak okullar açıldı . HAZIR OLUN KÜRT OKULLARI GELİYOR.
ismail karagülle

Üye782 yazı
Arkadaşlar size Devlet Okullarıyla Dersaneler arasındaki ilişkileri sordum..okullarda ders veren öğretmenler öğleden sonrada dersanede ders veriyor aynı hoca madem ders veriyorsa ya dersaneyi seçsin yada okulu yada bunda bir iş var..Okulda eksik bilgi verir öğrencileri Dersaneye yönlendirir hem Devletten maaş alır hemde Dersaneden, Parası olan gider Dersaneye Temel eğitimini alır parası olmayan temel eğitimi alamaz.. Dersaneye gidemeyenler Üniversite sınavlarında %60 sıfır çeker buna adalet mi diyorsunuz..!
Bunlarmı istedi temel eğitim almamayı,bilgisizleşmeyi yoksa rant için insanları kullanıp bilgisizleştiriyorlar mı?

Kürt okulları geliyormuş bırak gelsin okadar yabancı okullar var kimsenin sesi çıkmıyorda bu ülkenin temel unsurlarından, mozaiklerinden olanlar için bu kadar acımasızlık yapmayın..Önemli olan Düzgün eğitim veren,insanları eğiten güzelle çirkini öğreten doğruyla yanlışı ayırt etmeyi gösteren kurum oluştursunlar..
Şuanki yabancı Okullar ne ise Kürt okullarıda o şekilde olacaktır devlet kontrol edecektir ne var bunda..

Üye2311 yazı
Selami kardeş,cevap hızlı nufus artışı,git bak batıda yeni okul,hastane falan yapılmaz,niye mezun olan 10 kişi ise yerine 9 kişi gelmekte,bizde mezun olan 10 kişi ise yerine 13 kişi almakta,buda ne demek sürekli okul yapacan demek,plan yapacan demek,alt yapıyı hazırlıyacaksın demek,ama devlet işte bu kürt sorunu nu yada kırsalın nufus planlamasını yapmadığı sürece 30 kişilik sınıflarda 80 kişi eğitim yaparsa eğitmenler hangisi ile ayrı ayrı ilgilensin,şu anki sistemde eğitim kurumları sadece dadılık yapıyor,yani bu çocuklara gerekli eğitim ve rehberlik veremiyor olay budur yani..Ondan sonrada işsizlik,suç,dolandırıcılık,terör belası ile uğraşıyoruz,sosyoloji bilmez başbnakanımızda kalkıyor 3 çocuk yapın diyor,sendikalar tüçm çocuklar için devletten ek gelir istiyen bir ülkede cahil politikalar yüzünden bizde burda yorum yapma gereğini duyuyoruz..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - selami
Arkadaşlar size Devlet Okullarıyla Dersaneler arasındaki ilişkileri sordum..okullarda ders veren öğretmenler öğleden sonrada dersanede ders veriyor aynı hoca madem ders veriyorsa ya dersaneyi seçsin yada okulu yada bunda bir iş var..Okulda eksik bilgi verir öğrencileri Dersaneye yönlendirir hem Devletten maaş alır hemde Dersaneden, Parası olan gider Dersaneye Temel eğitimini alır parası olmayan temel eğitimi alamaz.. Dersaneye gidemeyenler Üniversite sınavlarında %60 sıfır çeker buna adalet mi diyorsunuz..!
Bunlarmı istedi temel eğitim almamayı,bilgisizleşmeyi yoksa rant için insanları kullanıp bilgisizleştiriyorlar mı?

Kürt okulları geliyormuş bırak gelsin okadar yabancı okullar var kimsenin sesi çıkmıyorda bu ülkenin temel unsurlarından, mozaiklerinden olanlar için bu kadar acımasızlık yapmayın..Önemli olan Düzgün eğitim veren,insanları eğiten güzelle çirkini öğreten doğruyla yanlışı ayırt etmeyi gösteren kurum oluştursunlar..
Şuanki yabancı Okullar ne ise Kürt okullarıda o şekilde olacaktır devlet kontrol edecektir ne var bunda..

kürt okulları açılsın ne var bunda devlet kontrol etsin , demişsiniz . Doğru da sizin şikayetinizi niye kontrol etmiyor . Sizin şikayetiniz , kürt meselesinin bir millet oluşturma çabasından daha önemli gibi görünüyor size siz bu konuda endişe etmiyorsunuz . Ama , inanın Öğretmenin dersanede çalışması , kapitalist , tüketim ekonomisinin liberalizmin iç sorunudur. Ve bu bir dünya düzenidir. Devlet size bin lira verirken , ihtiyaçlarınızı karşılayamıyorsanız . Ve özel dersane 2 bin lira veriyorsa , ikisini bir arada ***ürmek mümkün ise 3 bin lira almak varsa niya almayayım diye , sistem sizi liberal edecektir. Ve önünüzde bir çok kötü örnek duruyorsa ve çocuğunuz bilgi sayar istiyorsa , iyi ayakkabı istiyorsa , ev sahibi kira ya zam yapıyorsa , hanım komşuları gibi giyinmek istiyorsa . BU DÜZENİ BEN Mİ KURDUM KİM KURDU İSE O DÜZELTSİN DEMEZ Mİ ÖĞRETMENİM .
ismail karagülle

Üye2981 yazı
Yani Kabahatli arıyorsanız , Öğretmene değil biraz daha yukarılara bakmayı deneyin esas suçluları göreceksiniz.

Kim var biraz daha yukarılarda onu bu sefer siz söyleyin ben yoruldum söylemekten .

Öğretmeninde uyduğu bu sistemin biraz yukarılarındaki sorumlu kim .
ismail karagülle

Üye782 yazı
Anlatmak istediğim şu Eğitim sistemi bozuk,insanları başka taraflara yönlendiriyor sadece kendi menfaatleri için okullarda müstesebatta uyuyorlarmı bilmem ama düzgün öğrenci yetiştirmiyorlar madem düzgün eğitim veriyorlar %60 sıfır neden çekiliyor bunu hiç sorgulayan var mı?
Aynı şehirde bir kaç okulun eğitimleri bile farklı bir tarafı tam donanımlı yapmışlar (bulunduğu yerin gelir düzeyine göre yapıyorlar bunu)bir tarafa da koyunlar gibi sabah git akşam gel ver ödevi öğrenciye kafasını bile kaldırtma yükleme yok öğretim yok sözde ders veriyorlar..!
Paran yoksa öl kısacası..!

Üye782 yazı
Eğitim sistemi nekadarda bozuk olursa olsun bizim dürüst,ahlaklı eğitimin gerektirdiğini yerine getiren öğretmenlerimiz olmalı aldığı eğitimin hakkını yetiştirdiği öğrencilere göstermeli biz bunu yapsın diyoruz..
Yönetimler öğretmenleri ekonomik bakımından diplere itsede onlar kendi aldığı eğitimi öğretmekle insanlığa faydalı olma bilincini göstermeliler..
Sadece ekonomik olarak öğretmenlerde mağdur durumda değiller her sektörde böyle durum var onlar başka yerlerden menfaat beklemeden kendi işlerini yapsınlar yoksa işimiz yaş...!

Üye2981 yazı
((:
Yani yöneticiye laf etmeyelim , Öğretmenle uğraşarak bu işi çözelim diyorsun . Tamam mesaj alınmıştır.
ismail karagülle

Üye2981 yazı
Sayın selami , Bir başlık aç bence
ne olacak bu milli eğitimin hali diye .veya ( olmaz , bakarsın milli eğitim bakanı ve başbakana kadar uzatırlar muhalifler) en iyisi ,

ne olacak bu öğretmenlerin hali , veya

ne olacak bu öğrencinin hali diye

Özel dersane , ve öğretmen konusunu bir güzel irdeyelim .
ismail karagülle

Üye782 yazı
Türkiyenin Eğitim Sistemi Nasıl olmalı başlık açıldı orada yorumlarınızı yapın..!