Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Patriotizm (Yurdseverlik)

BaşlatanlastottomanTarih15/09/2009 18:58:25Yorum133

İlk mesaj
Üye979 yazı

Önce şu “Patriot” füzelerinin ne olduğuna bakalım:

Basında yeraldığı üzere “uzun menzilli” değil “orta menzilli” , yerden havaya kullanımlı bir roketmiş. TSK’nın istediği PAC-3 modelinin menzili muhtelif hedeflere göre 10-15 yâhut 15-45 kilometre. Hem uçaklara hem füzelere karşı kullanılabiliyor. Hızı 5 mach, yâni ses hızının beş katı. Bataryalar kamyonlara monte edilerek büyük bir mobilite (hareket yeteneği) elde ediliyormuş.

12 milyar liraya (7,8 milyar dolar) mâlolacak bu silah sistemi kime karşı kullanılacak?

Türk Genelkurmayı senelerdir tehdit algılamasının “bölücülük” ve “gericilik”den geldiğini belirtiyor. İkisi de kendi yurddaşlarından. Ondan sonra bir de İran’ın atom silahları üretmesi endîşesi biraz mahcûbâne bir ifâdeyle dile getiriliyor. Bunun üzerine benim gibi iyi niyetli bâzı yurddaşlar derin bir nefes alarak “Çok şükür, düşmanlarımız sâdece
bağrımızda değilmiş.” diye seviniyorlar. Şimdi PKK’nın ve Gülen Cemaati’nin hava kuvvetleri ve roketleri, en azından benim istihbârâtıma nazaran, bulunmadığı için geriye İran kalıyor. İran’ın Türkiye (Küçük Asya/Asia Minor)) için bir tehdîd oluşturması 2.500 yıllık bir vâkıa. Mesele Doğu Akdeniz Havzası’nda egemenliğin kimde olacağı. Fakat tam Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Tahran’a bir “dostluk gezisi” yaparken ve İranlı yöneticilerle sarmaş-dolaş fotoğrafları gazeteleri kaplamışken aynı gün bu Patriot alımı meselesinin “patlak” vermesi ne anlama geliyor?

Ben bu 12 milyar lirayla kaç düzine yangın söndürme helikopteri alınıp ilâveten kaç BİN gencimize Batının en parlak üniversitelerinde lisans üstü eğitim yaptırılabileceği hesâbına girmiyorum. Ama en azından şunu soruyorum: Bu kadar parayı SATIN alım yerine ORTAK ÜRETİM için harcasanız ki o teknolojiden birkaç kırıntı da bizim tarafa düşse günâha mı girersiniz? Ben bu İŞ için kimlerin kaçar milyon komisyon aldığını da sormuyorum, çünki cevâbını nasıl olsa vermezsiniz. Ama mâdem zımnen Amerika’nın İran’a karşı muhtemel bir seferinde “destek kıt’ası” olmayı kabûl ediyorsu
nuz, o zaman bu silah sistemlerini “bağış” olarak elde edecek kadar da mı pazarlık gücünüz yokdu? Yâni hem ABD’nin bir muhârebesine katılacaksınız hem de o muhârebeyi kısmen de olsa “finanse” edeceksiniz. Üstelik Hükûmet’in “komşularla sıfır problem” politikasına rağmen! Yâni demek istiyorsunuz ki “Siz ne halt ederseniz edin, biz yine bildiğimizi okuruz! Çünki Devlet biziz! Milletse 72 milyon koyundan ibâret.”

Eğer öyle olmasa hiç değilse sizler bu “iş”i kotarırken haberimiz olması gerekmez miydi?

Tıpkı maaşlarınız gibi bu para da bizim cebimizden çıkmayacak mı?

Satın alacağınız füzelerin adı “Patriot” (yurdsever). Eh, yurdseverlik sizin inhisârınızda olduğuna göre isâbetli bir seçim. Yurdsever adamın füzesi de yurdsever olur. Ancak o patriot “american patriot.”

Benim kullandığım palaskanın ve mataranın üzerinde de “US Army” damgası vardı.

Yagmur atsız abımızden.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
133 yorum
Üye2311 yazı
Arkadaşlar PKK nın alenen destekçisi ülkelere bir bakın isterseniz,İran,Suriye,Yunanistan,Ermenistan,Kıbrıs Rum kesimi....Ne zamana kadat pkk ya kendi aralarında toplanıp ağır silah vermeye,ve kendi içinden militanları PKK lıymış gibi dağda TSK nın karşısına çıkarana kadar,vurulan adamlar ne hikmetse hogir mogir ve sünnetsiz çıkmaya başlamıştı..Bu şer ülkeleri ki ABD sadece müslüman olan Suriye ve İran ı katar bu ülkelere,pkk ya İran yapımı KATTUŞAŞ füzesi vermeye kalktılar..Bu ne demek işin çılkını çıkardılar demek,alenen savaş demek,zira bir tek stinger füzesi sayesinde Afganlar,Rusların ne tank,ne uçak nede helikopterini bıraktı,bizimkilerde baktılar iş kötüye gidiyo öyle teşeronla olmaz bu işler buyrun meydan, savaşalım dediler,malum paşamız Suriye ye sınırdan iki çift laf edince,bunların hepsi çil yavrusu gibi dağıldı olmayan apo SURİYE DEN top gibi ordan oraya paslandı en sonunda da paketlenip imralıya kondu..Uluslar arası areneda yine Yunan, Rum ,Ermeni lobisinin icraatlarını ve hala süren terör örgütüne desteğini de koyun,sonra Türkiye TÜRK LERE bırakılamayacak kadar değerli bir ülke söylemini,bir RUM milletvekilinin,ya bu nebiçim ülke,ekonomi,deprem,asala,pkk,sağ sol,bir türlü yıkılmıyor şikayetlerini de ekleyin,AB ve ABD nin İSRAİL in örtülü terörü desteklemelerini de ekleyin bir ,artı ortadoğuda burnumuzun dibnde 1milyon dan fazla Iraklı demokrasi getiriyoruz diye öldürülürken,bizede getirecekler ya Allah sonumuzu hayır etsin,şimdi haklısınız bu bizim ordu ,asker, paşalar,MHP hepsi kötü.Yarın sapanla namususumuzu koruruz ne olsa,komşumuz Yunanistan ın,Rum kesiminin,İran ın bir silahlanma yarışına bakalım,artı İsrailli güçlü yapanda nükleer gücü olduğunuda ekleyin,ya bizim bu kadar askeri harcamaya ne gerek var demi, sonra ordu en iyi yerlerde yaşıyor,onlar olmasa acaip demokrasi getirecek batılılar ve içerdeki şak şak çıları .Yalnız o demokrasi var ya arkadaşlar biraz kalın gelecek de iş işten geçtikten sonra anlıyacağız,tabii hala anlıyacak beyin varsa..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
Ha eğer bu ülkeyi 500 adama soydurmasa idi birileri,bizde zamanında gözümüzü açsaydık,horzumları,benim memurlarımı,aile fotoğraflarını unutmasaydık,belki bu gün Türkiye,portekiz,İtalya,Yunanistan,İspanya yı sollamış,,SİLAH ALAN DEĞİL SİLAH SATAN,AB kapıların da yalvaran değil YALVARTAN ,daha az maliyetli savunmasını gerçekleştirmiş,iç güvenliği sağlamış,kıbrısı ve doğu bölgelerimizi kalkındırmış,Tüm dünyada gerçekten çekinilen ve örnek olan bir ülke kurmuş,belkide kendi Türk birliğini (ORTAK PAZARINI)kurmuştuk,adriyatikten çin e kadar,.....ama maalesef şimdi kıbrıs da doğu da sallantıda,o yüzden her kes bir daha aklını başına alsın,o hödük parisde şanzelide yaşadığını sanan aydın yazar,siyasetçi,sivil toplum örgütü denen hergelelerle aynı ağız konuşmasın,onlar poposu sıkışınca abilerin yanına gidiyorlar,bizim gidecek yerimiz yok...

Üye2981 yazı

Seçim sonunda , eski politikacı yerine gelene , üç zarf bırakır . üzerimde numaraları olan . Üç zarf .birinci zarfı iş başına gelince hemen oku , açar bakar , yapacaklarını anlat diye yazıyor . bir şey yapamayınca diğerini açar , ESKİ İKTİDARI VE GEÇMİŞTEDE BÖYLE YAPILIYORDU DİYE GEÇMİŞİ KÖTÜLE yazar.
Baktın bunların hepsini uyguladın ve çara olmuyor .O zaman üç tane zarf hazırla ,
zira artık demir almak günü gelmiş. limandan .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye782 yazı
Arkadaşlar ne yapmaya çalışıyorsunuz yazılarınız sertleşmeye başladı bu hayra alamet değil sakin olalım eleştirilerin dozunu ayarlıyalım kimse kimseyede laf sokmasın,bir başlık altındaki konuya yorum getiriyoruz düşüncelerimizi söylüyoruz bunları yaparkende iğne batırmayalım herkes düşüncelerini seviyeli anlatsın..!
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Üye979 yazı
sayın huyhuy bu yazılarımın sızın yazılarınızla alakası yok benım yazım baska bır arkadasın densız yorumuna karsı yazılan bır yorumumdu.oncekı yorumları okursanız kıme cevap verdıgımı anlayacaksınız.

saygılar.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2659 yazı
Neyse arkadaşlar ortamı biraz yumuşatalım ne dersiniz? :)) Belki bu sizi biraz güldürür:))

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
Sayın masal,teşekkürler,diğer kardeşlerimize gelince,öfkemiz ne birine,nede burdaki arkadaşlarımıza,nede belli bir siyasi parti,yada şahsa,öfkemiz hala çapsızlığa,hala çapsızlığın pirim görmesine,hala biz ve diğerlerine,şimdi şu soruyu soralım iktidar partisi seçim oldu seçimi kaybetti,gerçekten muhalifler bayram mı edecek,gelen gideni aratır derler,acaba gelen ne ile hangi vizyon hangi projeler,hangi doğru tesbitler ve çözümler ile gelecek,bu halkın yüzünü kim ne zaman nasıl güldürecek,bu yüzyıl TÜRK yüzyılımı yoksa MANTÜRK yüzyılımı olacak,halkın makus talihini değiştirecek,resmi yada sivil lider ve ekipler organize olabilecekmi doğru zamanda doğru yerde,yoksa hala siz annenizin margarini ni mi kullanıyorsunuz edası ile ,kafalarımıza bir şeyler empoze edilmesine izin vermeye buz bi gibi yavaş yavaş erimeye mi devam edeceğiz,cevaplar hepimizin kendi vicadanın da ve aklında,uoksa ahmet bunu demiş mehmet bunu yapmış,şu doğru bu eğri,yani kısaca artık sözün bittiği yerdeyiz,evet ne ekersekte onu biçeceğiz,tabii ekebilirsek..

Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Neyse arkadaşlar ortamı biraz yumuşatalım ne dersiniz? :)) Belki bu sizi biraz güldürür:))

VAN MİNÜT BİTTİ , abd de yahudilerle kucaklaşma başladı . İşte yeni bir numara daha . Davos a bakıp ben, dahil hoşumuza gitmişti . Şimdi de bunada bir makul açıklama buluruz mutlaka .
ismail karagülle

Üye2981 yazı
Sayın mettin , aziz kardeşim biz hiç bir partiden yana olmadan Türkiye tarafından objektif eleştiri yapıyoruz. Senin yazılarının tamamını okuyan ( tabii benim yazılarımda da var) , senin o yada bu partiden yana değil TÜRKİYEDEN yana tavır aldığını açıkça görür. Görmeyen , görmek istemediğinden , parti gözlüğü ile baktığından göremez.
Benim tanıdığım Bir çok akp ye oy vermiş , kişi şimdi benden daha çok , akp ye içerliyor. Zira kendilerini birazda aldatılmış olarak görüyorlar .Ve farkında olanlar , farkında olma sebebi olarak bizin gibiler olduğunu var sa**** bize kızıyorlar . Ve bize kızgınlıkları geçince bizden fazla tepki gösterecekler eminim. Zira onların kahır çoğunluğu , eminim partici gözlüğünü çıkarınca benden senden farklı düşünmezler .Onların düşüncelerine partili olarak kendilerini tarif ederek düşüncelerine bir nevi ipotek koymalarından kaynaklanıyor. Ama az kaldı zincirleri kıracaklar. Ve kırmaya başladılar.
ismail karagülle

Üye2981 yazı
Yukarıda bahs ettiğim .Bir çok arkadaş , şöyle düşünüyor .
Akp değilse , Ne
Hangi parti , Chp mi (baykal mı ) ,,, Mhp ( devlet bahçeli mi ) diye düşününce ,
Yerine yeni bir umut koyamayınca , kötünün iyisi diye akp diyor.
Yani yeni bir umut arayışı var. Toplum aramaya başlayınca , akp yi nasıl çıkardı ise başka bir oluşumu da çıkarıverir.
ismail karagülle

Üye2311 yazı
Merak edenler için tekrarlıyayaım,ben TÜRKİYE CUMHURİYETİ vatandaşıyım,her ne kadar nimetlerinden faydalanamasakda,asla ve asla devlet düşmanı olmadım ,bu ülkenin değerlerine sövmedim sövdürmedim,yani belki birilerine basit gelebilir,bu ülkeyi ve halkını coğrafyasını,kanında tatar,beyaz arap,kürt ,arnavut,olan ben ve ailem sülalem karşılıksız sevdik,ailemde kuvai milliyeden dir,artı hepside ATATÜRKÇÜ ve MÜSLÜMANDIR,dedelerimizde böyle gördük bizde böyleyiz,artı doğu gazisiyim,bir tane kürt kardeşime sövmeden incitmeden,kelle koltuk ta görevini başarı ile yapmış bir insan olarak,BUNUNLADA ÖVÜNÜYORUM,ayrıca partisini meclis dışına itebilme başarısını gösteren ve ne hikmetse memlekette adam kalmamış gibi, en eski köklü partinin başına tekrar geçenlere de oyumu vermedim,hayatımda hiç bir partiye de sürekli oyumu bloke ettirmedim,sadece ilk güzel RABBİMİZİN,adı güzel kendi güzel MUHAMMEDİMİZİN,BAYRAĞIMIZIN,ATAMIZIN arkasında durdum. Sadece bu değerleri kendimize feyz aldık,hiç bir cemaat,hiç bir siyasal görüş,ve hiç bir şahısa da hayranlık duyma ihtiyacı duymadık,sadece bu değerler bize yetti,tabii anlıyana,lionslar,partiler,sayınlar,aydınlar,tarikatlar,mezhepçiler,roteryler,süleymancı ,nurcu ,hucu,kürtçü,türkçü,sahte atatürkçü,sahte vatansever,sahde din baronları,aydın vs ile de işimiz olmadı olmayacakta,dünde bunlar benim temsilcim olmadı bu günde,devlet anlayışımızda ÖZAL ın dediği gibi devlet laik ,sosyal devlet,demokrat,bizler ise müslümanız oldu..ATEİS TE DE,MİNİ ETEKLİYEDE,TÜRBANLIYADA,HACIYA DA,ASKERE DE,KÖYLÜYE DE,ŞEHİRLİYE DE,RUM A DA,ERMENİ YEDE,YAHUDİ YEDE ,KÜRT EDE ,ROMAN ANADA,KISACA HER KESİ VE HER KESİMİ,NE ÜSTÜN TUTMAK , NEDE AŞAĞILAMAKTIR,YANİ BU ÜLKEDE GERÇEK DEMOKRASİ GERÇEK, EŞİTLİK,ADALET,HAK VE ÖZGÜRLÜĞÜ İSTEYENLERİN DE BAŞINDAYIZ..SAYGILIYIZ ,SEVGİLİYİZ,BİZEDE AYNI MUAMMELENİN GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORUZ,AYRICA DA OKUMA YAZMAMIZ DA VAR,TARİHDE ,EKONOMİDE, SİYASETTE,COĞRAFYADA,DİN, İMAN KİTAP TA BİLİYORUZ ,BİLMEDİĞİMİZİDE BİLENLERDEN ARAŞTIRIYOR EHLİNDEN ÖĞRENİYORUZ,O YÜZDEN DE BİZE SİYAHI BEYAZ GÖSTERMEYE ÇALIŞANLARIN DA GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRÜYORUZ..AYRIMCI DEĞİLİZ ,SADECE LAF YAPMIYORUZ,İŞTE OKULDA,TİCARETTE,HAYATTA HEM DİLİMİZLE,HEM YAZILARIMIZLA,BULANDIRMADAN,ÇIKAR GÖZETMEDEN HER PLATFORM DA AÇIK AÇIK GÖRÜŞLERİMİZİ BEYAN EDİYORUZ,ÜSTÜN DEĞERLERE SAHİP BİR MİLLET OLDUĞUMUZ İÇİNDE AVUKATADA AMİGOLUĞADA İHTİYAÇ DUYMUYORUZ,SUÇLULUKTA DUYMUYORUZ,MEDENİYET DERSİ VERİYOR ALMIYORUZ,KİMSELERDEN NE ÖZÜR DİLİYOR NEDE ÖZÜR BEKLİYORUZ,ZİRA EŞEK HER ZAMAN EŞEKTİR,DÜŞÜNCELERİMİZİN ARKASINDA KİM NE DERSE DESİN VATANDAŞ,İNSAN,MÜSLÜMAN,BİREY OLARAK SIM SIKI DURMAMIZDA BUNDANDIR ,O YÜZDEN DE NE İSAYA NE MUSAYA YARANAMAMAMA DİYE BİR LAF YA İŞTE ONU YAŞIYORUZ,,ASAYADA İHTİYACIMIZ YOK ,ZİRA O ASAYI ELİMİZE VEREN GÜCÜDE HER ZAMAN RUHUMUZDA HİSSEDİYORUZ,BİR TEK O YETER,İMAMADA ,CİNE DE MELEĞEDE TEK SÖZÜMÜZ ÇEKİLİN ARADAN,AYNI İBRAHİM PEYGAMBERİN DEDİĞİ GİBİ ,RABBİM KULUNU GÖRMÜYOR MU,SON SÖZ OLARAKTA ERDEMLİ İNSANININ DEĞERİNİ ERDEMLİ İNSAN BİLİR,CAHİLLE SÖZÜMÜZ YOK ,ALLAH ISLAH ETSİN DOĞRU YOLU GÖSTERSİN DİYELİM,YÜCE RABBİM BİZİ CAHİLLERİN ŞERRİNDEN DE KORUSUN..ZİRA BAŞIMIZA NE GELİYORSA CAHİLLİKTEN GELİYOR,O YÜZDEN SANMIYORUM YAŞADIKLARIMIZIN, AKIL TUTULMALARININ ,RABBİMİN HOŞUNA GİTTİĞİNİ,OLSA OLSA ŞEYTANIN HOŞUNA GİDER BİZE KAOS YAŞATAN VİCDANIDA,AKLIDA ,İMANIDA,OLMAYANLARIN DA DÜŞMANIYIZ..,DÜN DE VARDIK, BUGÜN DE YARINDA...SAYGILARIMLA..

Üye2311 yazı
http://www.ugurlubocek.com/yunanistan_turkiye_yi_vurabilecek_fuze_aliyor-oku_indir_download_yukle-21513.html , http://www.savaskarsitlari.org/arsiv.asp?ArsivTipID=5&ArsivAnaID=15795 , alın size iran usulü islami davet, http://www.islamidavet.com/etiketler/iran-silahlari , buyrun bir kaç da istatislik, http://www.frmtr.com/genel/281626-iran-ve-ortadogu-ulkelerinin-askeri-gucleri.html,daha da bir şeyler eklemek isterdim ama ,sanırım bu kadarı bile,buraları paris sanan,niye bu kadar silah alıyoruz ,vergim nerelere harcanıyor diyenlere inşallah yeterli açıklamayı yapmıştır,yıllardır etrafı ateş çemberi olan yurt içi ve yurt dışında sürekli terör saldırlarına maruz kalan bir ülkede yaşıyoruz maalesef,sadece birinci körfez savaşında ülkemizde tesbit edilebilen 3500 muhtelif ülke casusunu da listeye eklim,bir bölük asker yaklaşık sayısını bir araştırın ne demek istediğimi anlarsınız,UMARIM...SAYGILARIMLA..

Üye2659 yazı
Dünya Tersine mi Dönüyor Nedir? :)):))

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Üye2659 yazı
Biz onları böyle görmek istiyoruz değilmi:))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2311 yazı
ALLAH SENİ NE YAPSIN NERDE BULDUN BUNLARI,MAHŞERİN 3 ATLISI GİBİ 4ÜNCÜ NERDE..

Üye2659 yazı
4. atlı %10 barajına takıldı Mettin abi:)):))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2981 yazı
yaşa sen ankara rüzgarı .

özlenen beklenen şarkı .
ismail karagülle

Üye351 yazı
Süper ya .en heyecanlisida bahceli olmus...)))

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
BİR DEP LİLER EKSİK,AH ERBAKAN HOCA İLE DEMİRELDE OLSA,YOK ASLINDA BİRBİRİMİZDEN FARKIMIZ HEPİMİZ............IZ OLURDU...

Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Biz onları böyle görmek istiyoruz değilmi:))

ÜÇÜMÜZ BİR FİDANIN GÜLLER AÇAN DALIYIZ
SEVEREK BİRBİRİMİZİ ......hayata ve halka
HEP GÜLMELİYİZ
gerçi halk da bize gülüyor ya

ismail karagülle

Üye782 yazı
oraya gelmiş geçmiş iktidarların hepsini koyun..!

Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - selami
oraya gelmiş geçmiş iktidarların hepsini koyun..!

onlar , miadını doldurdu . Tarihteki yerini aldı . Önce halktan aldılar cezalarını , sonra da tarih değerlendirecek .
ismail karagülle

Üye782 yazı
Tarih değerlendirmesine kadar beklersek daha çok bekleriz,bundan sonra yeni bir akım yeni bir kucaklayıcı yönetimler zor gelir artık kabullenmek lazım biz buyuz,bunlarız bizi sirkelesen aynı türdekiler dökülür yapacak birşey yok..Yoksayacağımıza eksiklerini görüp tamamlanmasını dileyeceğiz...

Üye643 yazı

Yıllardır yöneticilerimiz hep aynı şarkıyı söylüyorlar .kamplaşmalar, tartışmalar hep alt kademelerde...

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye2311 yazı
ATA YURT TA SULH CİHANDA SULH DEMİŞ,YANİ İÇERDE İLK BİRLİK OLUN DEMİŞ,EN ÖNEMLİ MESELE BU,AMA BİRİLERİ MAŞALLAH LAFI BİR YERİNDEN ANLAMIŞ,ORTALIKTA ÇAKALLARA KALMIŞ..EE MECLİSİ ADAM EDEMEZ HER ŞEYİ BEN BİLİRİM EDASI İLE HÜKÜMET BAŞKANI İLE MUHALEFET LİDERİ ARASINDA TENİS MAÇINA BENZETİRSEN DEMOKRASİYİ,OLACAĞI BU,NE ZAMAN İLK MECLİSİ SAYINLARI SONRA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ SENDİKALARI,ARTUI DEVLETİN UYUYAN DEĞİL ÇALIŞAN BÜROKRATLARINI HİZAYA GETİRECEĞİZ,HER YERDE GERÇEKTEN DEVLET TE ÇALIŞANLAR ÖRNEK OLACAKLAR VATANDAŞA,ÖNÜNÜ AÇACAK AYDINLATACAK,AYDINLAR DANİMARKALI ZENGİN TÜRKLER DEĞİLDE GERİ KALAN VATANDAŞIN HAYAT STANDARTINI ARTIRMAK İÇİN KULLANACAK KALEMLERİNİ AĞIZLARINI,VATANDAŞTA ARTIK KÜTÜKLERİN PEŞİNDEN DEĞİL SÖYLEMLERİN DEĞİL,İŞ YAPACAK EHİL ADAMLARI BULUP ÇIKARACAK,İŞTE O ZAMAN ÇİN MİŞ ŞUYMUŞ HEPSİNİ SOLLARIZ,ATAYI ELEŞTİRENLERDE BİR BAKSINLAR CUMHURİYETİN İLK ZAMANLARINDAKİ KALKINMA HIZLARINI ATILAN ADIMLARI,TABİİ YOK SARIĞI YASAKLADI,YOK TARİKATLARI KALDIRDI, YOK HİLAFETİ YASAKLADI GİBİ SAÇMA SAPAN ŞEYLERLE UĞRAŞMAKTAN FIRSAT BULUP GÖREBİLİRLERSE...

Üye643 yazı
... KÜTÜKLERİN PEŞİNDEN ... giden küçük kütükler vardır, ne sorarsan odunumda, odunum derler.Hayatta en kötü şey sabit fikirli olanlardır, bütün olaylara tek bir pencereden bakarlar, bunların nesli zamanla azalıyor, gerçekleri görüyorlar...

Üye2981 yazı
Bundan sonra kucaklayıcı , yönetimler zor gelir . Yorumuna katılmak mümkün değil. 1946 larda İsmet İnönü ve halk partisi tüm halkı temsil ediyorum zannediyordu ama geride kalanların halk olduğu aklına gelmiyordu.
Aynı bakış açısı , Halkın çok büyük desteğini alan demokrat parti , Chp yi muhalefete itip iktidara geldiğinde . Halkın tamamını kucakladım zannediyordu . Halbuki İhtilal yapılmasa idi seçimi kaybetme ihtimalinin yüksek olduğu söylenir durur. Evren paşa bile Turgut sunalp seçimi alıp , hükümet edeceğini zannederken , birden halkın çoğunluğunu kucaklayı vermiş , Özal çıkıverdi . Sonra , muhtar bile olamaz denirken , Tayyip bey halkı kucaklayıverdi .

Demokrat parti
Anavatan partisi
AKP
Bütün bunlar seçimler öncesinde , tahmin edilemeyen ve büyük bir patlama ile iktidara gelmiş , partiler .Ve halkın çoğunluğunun oyunu alıp tek başına ezici çoğunlukla iktidara gelmişler. Bu arada çoğunluğun teveccühü onlarda , halkın tamamının desteği var , gibi zannetmelerine sebep olmuştur.

Ama Demokrat parti , keşke ihtilal olmayıp seçimle gidebilseydi . Durumu anlayıp geç kalmadan seçim kararı alabilseydi . Ve ihtilali önleyebilme başarısını gösterseydi .
Özal da gideceğini seçimi kaybedeceğini anlamıştı . Çankayaya kendini attı. Ve tarihteki yerini aldı .
AKP de zamanı geldiğinde tarihteki yerini alacak , ve yerine önce çoğunluk iktidarları gelmeyecek .Uzlaşmacı koalisyon hükümetleri gelecek sonra , Henüz demokrasi kültürüne pek de alışamamaış olan halkımız böyle olmuyor deyip hiç beklenmedik birini çoğunluk yapıverecektir. Zira kalkımızda uzlaşmacı koalisyon değil , tek adam tek lider istek ve arzusu çok yüksek seviyede o yüzden demokrasi kisfesi ile tek adamı isteyecek ve yine kavuşacaktır.

Gelen de halkın çoğunluğunu kucakladığını zannedecek ve görevini yapıp o da zamanı geldiğinde tarih olacaktır .

Kanuni sultan süleyman bile gitti .Osmanlıya bir bakın bu kadar uzun iktidarda kalabilmiş , padişah sayısı bayağı azdır . Yada , daha az günler ülkeyi idare etmiş padişah sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.

Ve
iktidar ne kadar uzun sürerse sürsün , bir gün biter .,
Nitekim Tayyip Erdoğan ı iyi izleyen biri son zamanlarda sıkça gitmekten bahs ettiğini görecektir.
ismail karagülle

Üye643 yazı
Çoğunlukla gelenler de her istediğini yapamıyor, bizleri başka güçlermi yönetiyor ?
Dernekler kanununu değiştiremediler, bir veya iki dönem başkan olmak yetmiyor onlara, dernek ağaları ortalığı tozu dumana kattılar, demokrasi elden gidiyor diye koltuklarını vermediler, koltuğa oturuyorlar yıllar yılı kendi kendilerini seçtiriyorlar, kimsenin gücü yetmiyor o başkanı devirmeye.Koltuğu ne zaman bırakıyorlar, milletvekili olurlarsa. Hangi ülkede var böyle, Benim bildiğim 20 yılı aşkın aralıksız başkanlık yapan, devamlı kendini seçtiren dernek başkanları var bizde.Ve halen başkan, Bu sistemler değiştirilemeden olan hep bize olur.Tek başına çoğunlukta gelse başa, koalisyonda gelse benim için hiç birşey değişmez...

Üye782 yazı
Arkadaşlar bunları eleştiren biz seçen biziz neyin davasını yapıyoruz şalvar davası bitmiştir artık..
Bugün seçim olsa kim seçilir bu soruyu herkese soruyorum..!
Eleştirdiğiniz,yerin dibine soktuğunuz seçilecekse ya bu Halkta bir iş var yada bunlar işini Doğru yapıyor..
Karar mekanizması halksa yanlışı gördüğü halde neden seçiyor?Mantık yanlış yapanların seçilmez olduğunu söylüyor,siz ne diyorsunuz yorum yapın?

Yeni Üye37 yazı
herkese tesekkurler
son harputlu

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Memur