İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Tavuk Çiftliği Kurmak İstiyorum
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorumI
Üye292 yazı
11/03/2011 : 01:52:44#61
Web sitesi
www.kadinforum.net
B
Yeni Üye35 yazı
11/03/2011 : 12:25:24#62
arkadaşlar tavukçulukla ilgili sormak istediğiniz herşey için facebook ta bulunan "broiler yetiştiriciliği" sayfasına herkesi bekliyoruz.
C
Yeni Üye26 yazı
03/04/2011 : 13:30:55#63
slm bilgisi olanda olmayanda yorum yapıyor 30 binlik kümesin maliyeti 150 veya 200 bin diye yazanlar kim kuruyor o tesisi adresi verin ben iş vereyim sizede 20 bin komisyon vereyim
C
Yeni Üye26 yazı
03/04/2011 : 13:34:32#64
M
Yeni Üye3 yazı
12/04/2011 : 14:25:27#65
ben tavukçu deilim hasarı bilmem ve maliyeti zaten yazmışım basit hesap ile diye bunun tam maliyet çalışması raporlara ve araştırmaya bağlı olarak çıkar. net 50000 tl kare eden ben görmedim daha ama neysee.. tavukçuluk evet karlı bir iş ... çiftlik kurmak ise göreceli rakamlar mevcut piyasada ki normaldir. ekiman eyvallah yakındır ama inşaatı nasıl yaptığınıza çatısı izolasyonu zemini bunların hepsi göreceli kavramlar kalkar tüm çiftliği izolasyonlu hazır panelden yaparsınız yanda çıkma tuğla kullanırsınız. prefabrik yaparsınız bular rakamları değiştirir. Bakım işi evet zor %2.5-3 kayıp verme işlemişnden sonra ölü tavukları gommek yerine yakma yapmanızı tavsiye ederim bunun için yapılan makinalar mevcut. donem maliyetleri için yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. pelet makinalaı ile çıkan altlığı yakıtaa donuşturmniz mevcut ama bu bile göreceli memnun olan var olmayan var. sistemi yapan kişiler oldukça önemli bnm uzmanlığım ısı üzerinedir. Isıtma sistemlerinde bir problem yaşamadım şimdiye kadar . yakıt tasarrufu sizin yatırım planlarınızla ilgili detaylardır. www.turgutlukarmaksan.com olarak site yenileme çabalarımız sürüyor ve kümes ısıtma sistemleri üzerine CE ıso9001 tse kalite standarlarında 3 yıl ısıtma garantili sistemler sunuyoruz. eğer ısıtma ile ilgili bir problemleriniz olursa size bilgi vermekten asla çekinmem mail adresim hdurali@gmail.com veya info@turgutlukarmaksan.com ... muhakkak donuş yaparız sizlere. bu arada iç anadolu akdeniz , karadeniz ve dopğu nanadolu bölgelerinde katı yakıt kümes ısıtma sistemlerine bayilik vermek istiyoruz. saygılarımla;
T
Yeni Üye1 yazı
10/05/2011 : 01:05:47#66
can0101 kardeş 40 bin kapasiteli bir çiflik kurmak istiyorsan sana en büyük maliyeti çiflijk yeri olacaktır,yemlik suluk pek maliyetli malzeme değiller
her biri 10 bin kapasiteli 5 oda düşün çiflik dizaynını buna göre yapman bence dogru olacaktır her hafta bir odaya civciv koy 5 inci hafta geldiğinde ilk hafta koydugun civciv kesime hazır olacaktır ver her hafta 10 bin devirdayım hesabı yani haftalık piyasaya 10bin piliç süre bilirsin tabi bir veterinerlede anlaşman dogru olacaktır.ayrıca fason hesabı çalışacam diyorsan kardeş şimdiden vaz geç adam akıllı bir kazanç saglamaz artı vercegin emekte cabası ama kendim pazarlaya bilirim diyorsan yap kazanırsın aksi takdirde fasonda firmalar kilosuna çok komik fiyatlar veriyorlar 75 kuruş 100 kuruş
gibi sakız parası değil .ama kendi pazarını kendin bulursan kardeş durma yap derim saygılar
her biri 10 bin kapasiteli 5 oda düşün çiflik dizaynını buna göre yapman bence dogru olacaktır her hafta bir odaya civciv koy 5 inci hafta geldiğinde ilk hafta koydugun civciv kesime hazır olacaktır ver her hafta 10 bin devirdayım hesabı yani haftalık piyasaya 10bin piliç süre bilirsin tabi bir veterinerlede anlaşman dogru olacaktır.ayrıca fason hesabı çalışacam diyorsan kardeş şimdiden vaz geç adam akıllı bir kazanç saglamaz artı vercegin emekte cabası ama kendim pazarlaya bilirim diyorsan yap kazanırsın aksi takdirde fasonda firmalar kilosuna çok komik fiyatlar veriyorlar 75 kuruş 100 kuruş
gibi sakız parası değil .ama kendi pazarını kendin bulursan kardeş durma yap derim saygılar
sağnatore
H
Üye508 yazı
10/05/2011 : 07:50:48#67
border bende adanada yaşıyorum, ne yapmak istiyorsun, ilgi ve bilgi alanın nedir, özelmesajla haberleşelim
L
Yeni Üye13 yazı
15/06/2011 : 08:57:15#68
Ben bolu dan yazıyorum arkadaşlar tavukçuluk özellikleet tavukculuğu için yerlerimiz vardır 2 dönümde 10 dönüme kadar 5 binden 100bintlye kadar yerlerimiz vardır ilgilenen arkadaşlara yardımcı olurum boluda faaliyet gösteren piliç eti firmaları "beypiliç,erpiliç,akpiliç,cppiliç,mudurnupiliç, bu firmalar büyük kapasite ile calışıyorlar özellikle erpiliç ve beypiliç sürekli kuluçka hane yatırımına devam ediyorlar kuluşka hane civciv demek civcivde kümes
A
Yeni Üye59 yazı
15/06/2011 : 17:56:58#69
Arkadaşlar tavukçuluk yapmak isteyen arkadaşlar bolu ve çevresinde yaparlarsa daha faydalı olur büyük sayılabilecek 3 firma var ( Erpiliç,Beypiliç,Mudurnu Tavuk) Babamında Bolu- Göynük'te 5000'lik kümesi var Erpiliç'ten tavuk alıyor. Kümes yaptınız ve tavuk koymak istiyorsunuz firma geliyor kaliteli kümesmi diye bakıyor ve aynı üreticilik yapan 2 tane kefil istiyorlar!...
Dipnot : Arkadaşlar size garanti vereyim burada yazan kimse alışık değilse tavukların gübresinden çıkan asit'e tahammül edemez. Bir tane bakıcı alacaksınız ama iyi bakması için maaş + kar'dan % 5'lik prim verin iyi bakarsan sende iyi para kazanırsın deyin. Çünkü kimse siz gibi bakmaz kar'ı olmazsa saldım çayıra mevlam kayıra anlayılşı olursa bi hastalık girerse telef olur tavuklar...
Eğer gerçekten bu işi yapmak istiyorsan ara yardımcı olmak isterim : 05066928064
Dipnot : Arkadaşlar size garanti vereyim burada yazan kimse alışık değilse tavukların gübresinden çıkan asit'e tahammül edemez. Bir tane bakıcı alacaksınız ama iyi bakması için maaş + kar'dan % 5'lik prim verin iyi bakarsan sende iyi para kazanırsın deyin. Çünkü kimse siz gibi bakmaz kar'ı olmazsa saldım çayıra mevlam kayıra anlayılşı olursa bi hastalık girerse telef olur tavuklar...
Eğer gerçekten bu işi yapmak istiyorsan ara yardımcı olmak isterim : 05066928064
T
Yeni Üye1 yazı
23/06/2011 : 23:53:31#70
V
Üye242 yazı
13/07/2011 : 15:58:40#71
Arkadaşlar, 2 yıl önce kümes yaptım.işi bilen ustalara maliyet çıkarttım anahtar teslimi 170.000 tl çıkarttılar.ben 200.000 tl'ye razıydım ama 280.000 tl. gitti.110*14=1540 metrekare. metrekereye 16 adet hayvan hesabıyla 25.000 bazen 26.000 adet hayvan koyuyoruz. Kümesten ilk 6 ay yani 3 dönemden toplam elimize net kar 15.000 tl.geçti. Kullandığımız sistem full otomatikti. Sistemi oturtmakta zorlandık. daha sonra yarı otomatik sistem yaptırdık ve şu an sistemi oturttuk. Şuan dönemde net elimize 9-10.000 civarı para geçiyor. yatırdığımız paraya göre gelir az ama yine de bir çok sektöre göre iyi olduğunu düşünüyorum. selamlar
C
Yeni Üye26 yazı
29/07/2011 : 15:14:20#72
yazdıklarına katılıyorum ilk maliyet çıkaran ustalar yanlış bilgi vermiş
C
Yeni Üye26 yazı
29/07/2011 : 15:16:22#73
katılıyorum aynen
C
Yeni Üye26 yazı
29/07/2011 : 15:18:55#74
tavuk işi iyi bir iştir yorunlara bakmayın cesaretli olun rızkın onda dokuzu cesarettir degilmi çiftlik kurupta zengin olanlar buralara girip anlatmıyor yapamayan bir kaç kişi yorumlamış kendi becerilerimi işmi iyi degil belli degil hangi iş olursa olsun sen ilgilenmezsen olmaz yatarsan batarsın
S
Yeni Üye1 yazı
30/07/2011 : 12:25:57#75
5o binlik kafesi binası ve civciden yarka olana kadar 110-120 günlük bakım maliyeti dahil gereken sermaye 700 bin tl dir ben 5 sene tavuk çiftiliğinde üretim müdürlüğü yaptım saygılar..
V
Üye242 yazı
03/08/2011 : 16:45:00#76
sabrican kardeş, sizin dediğiniz yumurta tavukçuluğu. bizim bahsettiğimiz ise etlik tavuk yani broiler yetiştiriciliği. karıştırmayalım istedim. saygılar
B
Yeni Üye18 yazı
03/08/2011 : 22:45:45#77
karlı bir iş olduğu yorumlarını okudum ancak banvit gibi buyuk ve eski bir firma bu sektörden çekildi bildiğiniz gibi, rekabet büyük.
kitapçı raflarında "sağlıklı beslenin" mesajı veren her kitap, şu an piyasada raflarda satılan tavukları besin değerleri ve kısa sürede yetiştirilme, doğal olmayan hormonlu yemlerle beslenmelerinden ötürü tavsiye etmiyorlar. Her geçen gün sağlık ve doğal ürünlere talep artarken, tamamen doğall koşullarda yetişmiş tavuklar üretmeniz uzun vadede size daha çok katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. yanlış hatırlamıyorsam doğal tavuğun kilo fiyatı marketlerde 30 lira.
kitapçı raflarında "sağlıklı beslenin" mesajı veren her kitap, şu an piyasada raflarda satılan tavukları besin değerleri ve kısa sürede yetiştirilme, doğal olmayan hormonlu yemlerle beslenmelerinden ötürü tavsiye etmiyorlar. Her geçen gün sağlık ve doğal ürünlere talep artarken, tamamen doğall koşullarda yetişmiş tavuklar üretmeniz uzun vadede size daha çok katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. yanlış hatırlamıyorsam doğal tavuğun kilo fiyatı marketlerde 30 lira.
V
Üye242 yazı
04/08/2011 : 12:40:03#78
bluemink kardeş banvit firması tavukçuluk sektöründen çekilmedi, sadece büyükbaş hayvancılık sektörüne biraz ara verdi ama tamamen çekilmiş değil. düzeltmek istedim. saygılar.
E
Yeni Üye1 yazı
04/08/2011 : 16:02:59#79
Merhabalar,
İnşaat firmasıyız ve kendimize de broiler tavuk çiftliği yaptık. 2000 yılından bu yana broiler yetiştiriciliği işinde Banvit ve Bu Piliç firmalarıyla çalıştık. Söz konusu sektör için inşaat imalatları ve işletme faaliyetleri ile ilgili yardımcı olabilirim.
Ayrıca bir çok yönden iyi bir iştir tavuk çiftliği, para kazandırır...
İnşaat firmasıyız ve kendimize de broiler tavuk çiftliği yaptık. 2000 yılından bu yana broiler yetiştiriciliği işinde Banvit ve Bu Piliç firmalarıyla çalıştık. Söz konusu sektör için inşaat imalatları ve işletme faaliyetleri ile ilgili yardımcı olabilirim.
Ayrıca bir çok yönden iyi bir iştir tavuk çiftliği, para kazandırır...
B
Yeni Üye1 yazı
28/08/2011 : 23:52:53#80
slm arkadaslar bu tavuk işini bızat yapan arkadaas varmıydı acaba
ö.c.u
B
Yeni Üye35 yazı
29/08/2011 : 13:40:23#81
Facebook taki "Broiler yetiştiriciliği" sayfamıza hekesi bekliyoruz
C
Yeni Üye26 yazı
09/10/2011 : 16:27:39#82
TAVUK KÜMES MALİYET anahtar teslim karmen_er@hot
K
Üye201 yazı
17/01/2012 : 02:08:54#83
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - akademisyen41 Arkadaşlar tavukçuluk yapmak isteyen arkadaşlar bolu ve çevresinde yaparlarsa daha faydalı olur büyük sayılabilecek 3 firma var ( Erpiliç,Beypiliç,Mudurnu Tavuk) Babamında Bolu- Göynük'te 5000'lik kümesi var Erpiliç'ten tavuk alıyor. Kümes yaptınız ve tavuk koymak istiyorsunuz firma geliyor kaliteli kümesmi diye bakıyor ve aynı üreticilik yapan 2 tane kefil istiyorlar!... Dipnot : Arkadaşlar size garanti vereyim burada yazan kimse alışık değilse tavukların gübresinden çıkan asit'e tahammül edemez. Bir tane bakıcı alacaksınız ama iyi bakması için maaş + kar'dan % 5'lik prim verin iyi bakarsan sende iyi para kazanırsın deyin. Çünkü kimse siz gibi bakmaz kar'ı olmazsa saldım çayıra mevlam kayıra anlayılşı olursa bi hastalık girerse telef olur tavuklar... Eğer gerçekten bu işi yapmak istiyorsan ara yardımcı olmak isterim : 05066928064 |
kardes sen bu kefil gösterme olayini nerden cikardin anlayamadim. yani senin dedigine göre bolu veya baska bi bölgede tavukculuk yapmak icin 2 tane kefilmi göstermek lazim pilic firmalarina? bunuda ilk defa duyuyorum.
Arkadaslar bu tavukculuk isinde dikkatli olmak gerekir cünkü ipler pilic firmalarinin elinde. Bi nevi onlara muhtacsiniz. Ayrica 400-500 bin tl baglanarak yapilan ciftligin maliyetinin kendisini amorti etmesi 5-6 seneyi buluyor. 500-600 bini ALTINA yatirin 3 yilda kendini amorti eder. Büyükbas besiciligi yada süt hayvanciliginda daha büyük paralar dönüyor. Ayrica kendiniz üretiyor ve kendiniz satiyorsunuz. Sunuda belirtmekte fayda var, Tûrkiyede bu isi boluda yapmak icin cok ciddi bir sermaye gerekiyor, arazi fiyatlari bolu ve cevresinde baya yüksek, diger bölgelerde ucuz bulabilirsiniz fakat bu seferde kazanciniz düsecektir. Anahtar teslim ciftlik kuruyoruz diyipte vatandasa kazigi geciren bircokta firma var. Ama tüm bunlara ragmen ben bu ise girerim arkadas diyosaniz ozaman kesinlikle ögreninde girin derim. Her isin bir pratigi ve ustaligi vardir. kafaniza göre bakicilik yapamazsiniz.
S
Yeni Üye26 yazı
18/01/2012 : 00:13:35#84
bu sektör çok zor bir sektör ben evvelinde çalışmıştım veteriner olacak tavukların başında bir tifo geldiği zaman tavukların alayını bitiriyor sürekli aşı yapman gerek acayip yem yerler para dayanmaz yap büyükbaş etinden sütünden faydalan yada hazır döner işine gir
D
Üye192 yazı
18/01/2012 : 14:16:51#85
tavuk çiftliği kuracaksan desteklenen illerden birinde kurmalısın, zira %50 bedava hibe veren destekler var ...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...
T
Yeni Üye2 yazı
23/01/2012 : 21:10:15#86
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - vetman996 Arkadaşlar, 2 yıl önce kümes yaptım.işi bilen ustalara maliyet çıkarttım anahtar teslimi 170.000 tl çıkarttılar.ben 200.000 tl'ye razıydım ama 280.000 tl. gitti.110*14=1540 metrekare. metrekereye 16 adet hayvan hesabıyla 25.000 bazen 26.000 adet hayvan koyuyoruz. Kümesten ilk 6 ay yani 3 dönemden toplam elimize net kar 15.000 tl.geçti. Kullandığımız sistem full otomatikti. Sistemi oturtmakta zorlandık. daha sonra yarı otomatik sistem yaptırdık ve şu an sistemi oturttuk. Şuan dönemde net elimize 9-10.000 civarı para geçiyor. yatırdığımız paraya göre gelir az ama yine de bir çok sektöre göre iyi olduğunu düşünüyorum. selamlar |
E
Üye345 yazı
10/03/2012 : 19:31:31#87
elisplanlama cage free yumurta üretim kümesi kurulumu hakkında bilgi verebilirmisiniz
eses
E
Yeni Üye19 yazı
19/03/2012 : 22:23:00#88
Web sitesi
ESESLİX: cage free yumurta üretim tesisi kurmak icin öncelikle yerin en az 5000 m2 olmalı ki köy yerleşik alan içinde % 50 köy yerleşik alan dışında % 30 emsal uygulanıyor..öncelikle yerinle ilgili bulunduğun il özel idaresine burada tesis kurmak istiyorum gerekligörüşlerin alınması diye dilekçe ile başvuru yapıyorsun.(bu anlattıklarım tavuk çiftlikleri ve organize hayvan ciftlikleri içinde geçerlidir..) 6 tane kurumdan görüş alınıyor..bunlar çevre ve şehircilik müdürlüğü, il tarım, gıda ve hayvancılık müdürlüğü, il orman ve su işleri müdürlüğü, il kültür müdürlüğüne bağlı müze müdürlüğü, il elektrik dağıtım firması ve dsi kurumları. Gelen kurum görüşlerine göre burada % kaç emsalde bina(kapalı alan) yapabileceğin belirleniyor. Yerinin mutlaka yanında kadastro yolu olması şart. kenar parsellerden 5 mt çekme mesafesi bırakılıyor. kurum görüşlerinden sonra ilk iş varsa ok ama yoksa halihazır harita hazırlatman (harita muh.) sonra imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüd raporları hazırlatman (jeoloji ve jeofizik muh.) sonra bir şehir plancısına imar planı cizdiriyorsun. kurum görüşleri alınırken tarım müdürlüğü senden toprak koruma projesi hazırlatmanı istiyor (ziraat muh.) sonra planı il özel idaresine teslim ediyorsun. gerekli harçları yatırdıktan sonra il genel meclisine giriyor ve kabul edilmesi halinde 1 ay köy muhtarında askıya cıkıyor. (belediye sınırı içinde ise bu belgeleri belediyeye veriyorsunuz. belediyede 1 ay askıya cıkıyor)..askıdan indikten sonra eger itiraz eden yoksa mimari projenizi hazırlatıyorsunuz ayrıca fizibilite raporuda (ziraat muh. ) hazırlatıyorsunuz ve il özel idarenin (veya belediyede inş.muh)inşaat muhendisinden bina ruhsatı cıkartıorsunuz. bunlarla beraber ziraat bankasına kredi için başvuru yapıyorsunuz..ayrıntılı bilgi almak isterseniz www.elisplanlama.com. yardımcı olmaya çalışırız..iyi çalışmalar.kolay gelsin..
A
Yeni Üye1 yazı
19/09/2012 : 15:14:42#89
Merhaba arkadaşlar bütün yazılanları okudum. Ben kısa sizlere yardımcı olmak isterim. Herkes diyorki onu yap bunu yapma bakın arkdaşlar para kazanmayı herkes ister. Ama ben bu tavuk işine bir yıldır devam ediyorum belki kısa bir süre ama yinede anlatmak isterim. bir firmayla anlaştım. onlar civcivleri veriyor yemini veterinerini herşeyini veriyorlar. ben o firmayla bir sözleşme yaptım. sözleşmem devam ettiği sürece sizlerle çalışacagım ama hiç birşekilde belirtilen zaman içerisinde ben sizden tavuk almıyorum alamam fiyatlar düştü falan hiç böyle birşey yok firmayla anlaşma metnimi mesela kilosu 2500 tl alacak ve bir yıl boyunca düşme olmadan devam edilecek ve civcivler büyümeye başladı 29-36 günleri arasında ilk sevkiyatımı gönderdim. örnek veriyorum sizlere mesela (benim kurdugum kümes 100000 lik) ilk sevkiyatta 20bin gönderdim sonra bir hafta araylada bir sevkiyat daha gönderdim. daha sonra yani 42 günün sonunda kalanların hepsini gönderdim. ve toplamda elime geçen para 33 bin tl hem yemden tasarufum oldu hemde yer den ikinci ayda bu şekilde ama birde şu var sizin 100000 lik civcivinizin 5000 firesi de bunun içerisnde hemen öyle 5000 falan demeyin ilk yaptıgım ay sadece ezilenler 452 adet ti onlarda başka sebeblerden dolayı yani uzun lafın kısası 4 ay böyunca bu şekilde devam ettim 5 ayda havaların soguması ve civcivlerin küçük olması dezavantaj bu arda ısı olayını ben biraz bir kaç derece düşük tuttum yem yesinler uyanık kalsınlar diye ama biraz firem oldu. 2500 adet o da benim hatam ve hatalarını insanlar gördümü daha başka oluyor. şuan için herşey yolunda ama önümüzü hiç bir zaman göremeyiz bu işte çünkü hergün çalışırsanız olacak yani ris aslında çok büyük riskleri azaltmak sizin elinizde aynı bir evi düşünün yazın nasıl herşey bol rahat ediyoruz kışın ise dert başka herşey para bunun gibi ama sizlere bir nasiyatım var eger ki bir işe girecekseniz. kulaktan dolma işler yapmayın . ben 3 ay boyunca bir yetiştirme firmasında bu işi yaptım daha önceleri civcivi elime alamazdım. ama şimdi başka insa kendi işi oldumu ve de yapacagım dedimi yapar arkdaşlar yeterki bu iş için belli bir miktarda birikim yapın öyle 1,5-2 tirilyonum gittti diye birşey yok sorun bakalım neden zarar etmiş zarar ettiyse ve bu işi bildiği halde neden yapmış öyle ucuz iş yok arkdaşlar yapcaksanız çelik gibi olacaksınız . ben şuan bu iş için sadece kümese için bir miktar harcadım öyle 220 bin falan degil giderler toplam harcamam 110 bin sadece bununla kalmıyor bu iş için paranızı ortaya koyuyorsunuz ama çalışan kişileride dogru seçmeniz gerekmekte bu işte çalışmış en az 2 yıl tecrübeli birileriyle çalışmalısınız yoksa hiç bilmeyen birini getiriseniz tabikide öldürüsünüz. ama suyunu nezaman yemini ne aralıklar ne zaman uyku nezaman karanlık nezaman seyrelt yapılacak bunları iyi etütü etmelisiniz kümesin havalandırmasından temizliğine kadar herşeyi dikkat etmelisiniz. bunları bir düzen içinde yaparsanız zaten riskleride kar ve zararınızıda görebilirsiniz ( öellikle prantez açım BU KONUDA DİYORLARKİ ALTIN ALIN SIGIR YAPIN ŞUNU YAPIN BUNU YAPIN TAMAM HERŞEYLERİNE TAMAM PEKİ ONLAR NEDEN ALMIYOR HİÇ SORDUNUZMU. SİZLERE BİR ÖRNEK DAHA VEREYİM OZAMAN TAVUK YAPMAK İSTEMİYORSANIZ SOLUCAN YETİŞTİRİN BAKIN YANLIŞ DUYMADINIZ GÜBRE YAPIYOR BU SOLUCAN LAR BİLDİĞİMİZ KARA SOLUCAN GÜBRESİ SERACILIKTA VE ÇİCEK VE DİĞER ÜRÜNLERİN YETİŞTİRİLMESİNDE KULLANILIYOR ALIN SİZE BİR İŞ DAHA EGER RİSKİ VARSA TAVUK OLAYININ ALIN BUNU YAPIN RİSKİ YOK TORBASI 42 TL BU GÜBRENİN bütün işlerin riski var ama riskleri kaldırmanın en önemli yolu riskleri göze almak ve en az seviyede bu gidermek ) bu yazım biraz uzun oldu ama yinede paranız varsa bu işi yapın yoksa kredi falan çekmeyin küçük bir sorun herşeyinizi ***ürebilir borcu borçla kapatmayın inanmak başarmanın yarısıdır. egerki bu işi yapacagım der iseniz bu işi yapın yoksa herkes bu işi yaparsa bizler hiç birşey yapamayız ama yinede sizlere tekrar söylüyorum eger ben bu işi başaracagım diyorsanız öyle laf kalabalıgı yaparak başkalarını dinlemeyin beni yazdıklarımı okudugunuz ve bana zaman ayırdıgınız için teşekkurler inşallah istekleriniz ve hayalleriniz gerçek olsun ama bu gibiişler hayal etmekle olmuyor uygulayın iyi günler bol kazançlar
K
Üye201 yazı
19/09/2012 : 22:43:48#90
ahmetb , yazilarindan hic birsey anlamadim.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz