İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Tavuk Çiftliği Kurmak İstiyorum
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorumF
Yeni Üye33 yazı
01/08/2009 : 12:31:36#1
BIRAK AKLIN YÜRÜSÜN BEDENİN ONU TAKİP EDECEKTİR..
C
Yeni Üye26 yazı
21/10/2009 : 00:29:28#2
catı
C
Yeni Üye51 yazı
21/10/2009 : 01:42:23#3
Sayın Can0101, kanatlılar gurubuyla uğraşmak sanıldığı kadar kolay ve sürekli olarak kazançlı değildir. Sektörün zaman zaman tıkanması (ki çok çeşitli faktörlerin varlığı sözkonusudur) ciddi problemler oluşturmakta ve ciddi zararlar vermektedir. Bağlanacağınız ana firma hiç bir zaman gerçek riski üstlenmeyecek, alım garantisi verdiği malı geç alması durumunda oluşan ek maliyetleri sizden kesecektir. Yada bir başka deyişle 45 günde alması gereken malı 60 günde alırsa kazancınız fazladan yedirilen yemle birlikte yok olacaktır.
Size tavsiyem, illaki yetiştiricilik konusunda bir şeyler yapmak istiyorsanız, daha farklı besicilik dallarını araştırmanız, bulduğunuz konularda alım yapan firmalara ulaşmanız ve onlardan bilgi ve teklif almanız yönünde olacaktır.
Başarı ve şans dileklerimle.
A
Üye101 yazı
21/10/2009 : 21:15:35#4
ticaret cesaret,tecrübe,riks demek.......
R
Üye1714 yazı
21/10/2009 : 22:30:21#5
Web sitesi
Evet kurabilirsin. Özellikle tavuk eti üretim şirketleri ile anlaşırsan işini garantiye almış olacaksın. Onlar sana civcivi veriyor yeminide finanse ediyorlar belirli bir süreden sonra da giderleri düşerek senden tavukları satın alıyorlar. Almasalarda ödemek zorunda kalıyorlar. En azından Şeker Piliç tesislerinde uzun süre inceleme yaptığım süre içerisinde bana böyle anlatıldı.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com
S
Yeni Üye23 yazı
22/10/2009 : 10:21:00#6
Arkadaşım , hali hazırda 110.000 kapasiteli bir yumurta üretim çiftliğine sahibim.Son zamanlarda bu işin bir o kadar kolay ve karlı olduğunu düşünen senin gibi pek çok kişi bu alanda yatırım yapmaya başladı.Ülkemizin günlük yumurta ihtiyacı yaklaşık 40 milyon civarında iken 50-55 milyon piyasaya gelicek ve fiyatlar maliyetlerinde altına gelicek.Ayrıca canlıyla uğraşmanın ne kadar zor bir iş olduğunu da başladığında görüceksin.365 gün ilgilenmen gereken bir iş.Arkadaşlar haklı, kazandığı zaman çok getiren,kaybettiği zaman da çok ***üren bir iş.İyi araştırmanı tavsiye ederim.
R
Üye1714 yazı
22/10/2009 : 11:37:30#7
Web sitesi
Bak arkadaştan yumurta alıp pazarlama işine girebilirsin. Yumurta pazarında iyi para var.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com
M
Yeni Üye7 yazı
04/11/2009 : 03:39:30#8
ben yumurta tavukculuğu işini bende yaptım tavukculuk uzerıne ıs yapacak arkadaşıma kucuk bır tavsıyem var benı sakına yanlıs anlamasın biz yaptık bu işi ve çok ıyı bılırım neyın nasıl olduğunu bu sektorde iş yapacak arkadaşların açacakları tesise ayırdıkları para atıyorum 500.000bın gıderle tesısı kurduğunu düşünelim bu tesisi gercekten sağlıklı bısekıl de calıstırabılmek ıcın bır okadardaha hazırda paran olması gerekmektedır nedenmı turkıye kırız ulkesı ve bılındıği gibi her yıl olduğu gıbı kuşgribi vakası davar bu vaka ortaya cıkasıya urettığin urunun satısı yarı yarıya dusecektır ve giderlerin de bır okdar yukselecektır tavuk hassa bır hayvandır ve bakımı cok ozen gerektırır herseyden etkılenır ve kötü sonuclar ortaya cıkar bırde ılaç masraı ılaçlar dolara endekslidir tr dede dövizle alım yapmak gercekten kumar oynama gıbıdır bunları cok ıyı dusunmeni isterım bu ısın zararı cok buyukturr ben 2 tırılyon nakıt paramı kaybettım ve tasınmazlarımıda ıcını karartmayımda bu iş tambir kumardır. onuniçin de sana bır tavsıye yumurta işinde güzel paravardır hazır alıp sat ankara gimattan alıp satmanı tasıye ederım
P
Yeni Üye1 yazı
13/11/2009 : 14:11:01#9
iyigünler ben şuan ankarada çalışıyorum ama işimin tadı yok bacanağım şu an tavuk çiftliyin de çalışıyo ikimiz anlaşdık tavuk kümesi kurmaya karar verdik ama bize maliyeti neolur bilmiyoruz 30 binlik olcak kümes bize yardımcı olursanız sevinirim__SAYGILAR
A
Editör5590 yazı
13/11/2009 : 15:45:05#10
Web sitesi
Birilerinin çalışması değer üretmesi gerek ki dünya dönsün kabul ama . . .
2 arkadaş açılacak bir tavuk çiftliği iki yılın sonunda nerede olacak ? Güzelce hesaplayın gözardı ettiğiniz çok feci durumlar olabilir ? Bugün 50 bin yatırdınız bu işe, kümesi tavuğu ve bir sürü ekipmanı para verip aldınız. Bir çoğunun geri dönüşü yok, olanlarında ancak, onda biri değerine tekrar paraya çevrilme ihtimali var.
Ne kadar tecrübelisiniz ? Hastalık var aniden taban yapan yumurta fiyatları var. Tavan da yapar tabi ki ama nedense hep sizin bir 10 bin lira ödemenizin olup yumurtadan gelecek alacağa güvendiğiniz zamanda tavan değil taban yapar ! Hatta elde kalır o aya satacak kimse olmaz öldü parasına satılmak zorunda kalınır.
Tatlı vurgunlar da vardır bu piyasada. 3 liranız bir anda 5 lira oluverir. Patronluğun keyfine bir kahve içilir o anlarda ama . . .
Nedense bu tatlı vurgunların sevincinin gerisinde hep bir buruk acı vardır. Çünkü bu tatlı vurgunu görene kadar 50 civarında felaket durumu yaşanır kaçıp kurtulmak da mümkün değildir. Vurgun kahvesi buruk içilir bu bakımdan genellikle. Bir haftada üç ü beş yapmışsınızdır 40 yılda bir ama ne yazıkki beşin ikiye düştüğü o kadar çok hafta yaşamışsınızdır ki , gelecek para cebinize girmeden gider !!!
Ticaret harika iştir aslında. Ayda binbeşyüz liraya talim eden memur size gıpta eder. Fakat bilmez ki sizin içinizden, borcumu silseler ayda sekizyüz lira verseler razıyım dediğinizi aslında !!
Hesabınızı iyi yapın. Tavuk gıcık hayvan. Masallarda altın yumurtlasada gerçek hayattta celladınız olabilir.
50 bine neredeyse 1 kilo altın alınır. Yılda % 20 değer kazansa ki 20 yıllık istatistilere bir bakın her yıl ne kadar artmış istifini hiç bozmadan, yastığın altından size ayda sekiz yüz garantli bırakır.
Kahvenin tadı başka olur o zaman işte. Vergi yok evrak yok, hastalık yok, ani düşen yumurta fiyatı yok, alacak peşinde koşmak yok. Bütün gün size ait, Üzgünüm ama böyle.
30 bin lik 50 binlik tavuk çiftlikleri kuracak paranız varsa eğer bu paraya bu kadar riski yüklemenin hem zamanı değil hem de bu iş yeterince rantabl değil.
Mutlaka ki yumurtadan tavukdan ev geçindiren vardır. Mümkünse hepsi de bu işi bırakmak kurtulmak ister iç dünyalarında. İstemeyenlerin de sizde olmayan bir özellikleri vardır mutlaka. Bu yüzden çarkları dönüyordur. Bu işin uzmanı kompedanı değilseniz ve yeterince sermayeniz yoksa tabiri caizse eğer belanıza koşmaktasınız.
Kompedan değilim ama sermayeyi biriktirdim Allaha şükür diyenler önce kuyumcuya sonra doğru kanepeye istirahat ederek para kazanmaya.
Kompedan değilim üstelik sermayemde yetmez ama bakıcaz bir çaresine gerekirse gece gündüz çalışacağız gerekirse kredi falan çekeriz diyenler doğru en yakın fırına. Önce fırıncıdan rica edecekler kafama bir odun vur da aklım başıma gelsin diyecekler sonra fırındaki ekmekleri yemeye başlayacaklar daha çok yol var size.
Not : Samimi duygularımı yazıya döktüm sakın ola gücenip kızmayın. İnşallah her isteyen her yaptığı işte başarılı olur. İnşallah ticaret çarklarını yağlamayı akıl eder birileri. Çok gacırdıyor bizimkiler çünkü. Sağlıcakla kalın...
tamnland.com
B
Yeni Üye2 yazı
27/11/2009 : 15:46:04#11
catici sana katılıyorum..
aaa
C
Yeni Üye26 yazı
28/11/2009 : 00:02:52#12
byzay teşekür ederim
catı
G
Yeni Üye2 yazı
30/11/2009 : 03:33:31#13
Aşağıdaki linklerin belki sana karar vermende faydası olur.
http://www.tgdf.org.tr/turkce/tgdfraporlari/14kanatlietiveyumurta.pdf
http://www.bahcesel.com/content/view/12755/3195/
http://www.tgdf.org.tr/turkce/tgdfraporlari/14kanatlietiveyumurta.pdf
http://www.bahcesel.com/content/view/12755/3195/
A
Yeni Üye1 yazı
07/01/2010 : 15:38:49#14
slm arkadaşlar ben trakya cevresınde tavuk çiftlıgi kurmak istıyorum maliyetı ve eksilerı ne yonde olur simdıden teşekkurler
M
Üye112 yazı
07/01/2010 : 19:24:13#15
Web sitesi
Selamlar...........
Fakülteyi bitirdiğim seneler canlı kanatlı ve damızlık yetiştiren bir kurumda çalışmıştım,sektörle o zamandan bu zaman uzun dostluk kurduğum insanlar var,halende görüşürüm...Tek anımsadığım şu oldu...
''BU TAVUKÇULUKTA ÖYLE PARA KAZANIRSIN Kİ YEDİ SÜLALEN BARDA SAZDA BİTİREMEZ,ÖYLE PARA KAYBEDERSİN Kİ YEDİ SÜLALEN IRGATLIK YAPSA BORCUN FAİZİ ÖDENMEZ''
(yukarıdaki söz şu anda hayatta olmayan ama bu mesleğin duayenlerinden birisinin sözüdür,allah rahmet eylesin,)
Fakülteyi bitirdiğim seneler canlı kanatlı ve damızlık yetiştiren bir kurumda çalışmıştım,sektörle o zamandan bu zaman uzun dostluk kurduğum insanlar var,halende görüşürüm...Tek anımsadığım şu oldu...
''BU TAVUKÇULUKTA ÖYLE PARA KAZANIRSIN Kİ YEDİ SÜLALEN BARDA SAZDA BİTİREMEZ,ÖYLE PARA KAYBEDERSİN Kİ YEDİ SÜLALEN IRGATLIK YAPSA BORCUN FAİZİ ÖDENMEZ''
(yukarıdaki söz şu anda hayatta olmayan ama bu mesleğin duayenlerinden birisinin sözüdür,allah rahmet eylesin,)
Msn ve mail adresim maydin678167@hotmail.com
F
Yeni Üye1 yazı
13/01/2010 : 13:14:49#16
Web sitesi
köy yumurtası ile çiflik arasında fark varmı
T
Yeni Üye4 yazı
13/01/2010 : 13:40:11#17
-Kanatlı Kümes Binaları&Ekipmanları
-Sera Sistemleri
-Kanatlı&Organik Üretim ve yatırım danışmanlığı, hizmetleri verilir.
14x100 m olculerinde bir adet 25.000 tavuk kapasiteli kumesin bina&ekipman fiyatı ortalama 220.000 TL+KDV' dir.
tu.ta73@hotmail.com / 536.244 67 78
-Sera Sistemleri
-Kanatlı&Organik Üretim ve yatırım danışmanlığı, hizmetleri verilir.
14x100 m olculerinde bir adet 25.000 tavuk kapasiteli kumesin bina&ekipman fiyatı ortalama 220.000 TL+KDV' dir.
tu.ta73@hotmail.com / 536.244 67 78
C
Yeni Üye26 yazı
19/01/2010 : 10:13:47#18
rusya türkiyeden 500 bin ton tavuk istemmiş tavuk sektörü tavan yapar
catı
A
Üye1091 yazı
19/01/2010 : 11:40:58#19
SAYIN CAN01 01 , BENİM FİKRİM CANLI HAYVAN LA UĞRAŞMAK ÇOK RİSKLİ .GRİBİ VAR HASTALIGI VAR HORMONU VAR BENCE ÇOK ZOR BİR İŞ.BENCE YATIRIMINI BAŞKA SEKTÖRE YAPABİLİRSİN ,MESELA BİZİM APART PANSİYONUMUZ VAR,TEKİRDAĞDA ,20 YILLIK BİR İŞLETME ,GERTİRİSİ ÇOK İYİ, SATILIK.DÜŞÜNÜRSENİZ: 05549294887 afasia_2000@hotmail.com
C
Yeni Üye26 yazı
19/01/2010 : 11:44:04#20
=)
catı
G
Yeni Üye17 yazı
19/01/2010 : 11:55:40#21
Web sitesi
ARKADAŞIM İYİ DÜŞÜN HER YÖNÜ İLE DIŞA BAĞIMLI ÜRETİM YAPACAKSIN İNANIYORMU SUN SANA GELECEK HAYVANIN SAĞLIKLI OLDUĞUNA AZ ÖLDÜRECEĞİNE ÜSTELİK FİRMA SANA PARASINI KİM BÜLÜR KAÇ AYDA ÖDEYECEK KENDİLERİNE GELİNCE YURT DIŞINA İHRACAT YAPIYORLAR GEL SEN SIĞIRCILIK YAP SIĞIRLAR HER YIL BİR TANE BUZAĞI VERİYOR HEMİDE BEDAVA
M
Yeni Üye28 yazı
19/01/2010 : 20:04:10#22
Web sitesi
can0101
yumurtaya yönelik degilde ete yönelik tavuk cifligi kurmak istiyorsaniz bulundugunuz sehre yakin bir tavuk veya tavuk ürünleri üreten fabrika yada kesimhaneye basvuruyorsunuz. Onlarla bir sözlesme yapiyorsunuz onlar size cifligi kuruyor gerekli olan her türlü destegi, veteriner , civciv, hatta yemleri veriyor .Tarim bakanligina da basvurabilirsiniz ilk etapta civciv ve yemleri veriyorlar. Ama fabrikayla anlasirsaniz zaten herseyi onlar sagliyor yaklasik 30 ile 40 günde kesilicek hale gelen tavuklarinizi o fabrikaya veriyorsunuz siz bir nevi onlarin civcivlerine bakicilik yapiyorsunuz.Oldukca karli bir is
yumurtaya yönelik degilde ete yönelik tavuk cifligi kurmak istiyorsaniz bulundugunuz sehre yakin bir tavuk veya tavuk ürünleri üreten fabrika yada kesimhaneye basvuruyorsunuz. Onlarla bir sözlesme yapiyorsunuz onlar size cifligi kuruyor gerekli olan her türlü destegi, veteriner , civciv, hatta yemleri veriyor .Tarim bakanligina da basvurabilirsiniz ilk etapta civciv ve yemleri veriyorlar. Ama fabrikayla anlasirsaniz zaten herseyi onlar sagliyor yaklasik 30 ile 40 günde kesilicek hale gelen tavuklarinizi o fabrikaya veriyorsunuz siz bir nevi onlarin civcivlerine bakicilik yapiyorsunuz.Oldukca karli bir is
Anneme liberal oldugumu söylemeyin..o beni halen makrist saniyor..
C
Yeni Üye60 yazı
20/01/2010 : 00:23:48#23
Borsada spekülasyon: "Rusya 500 bin ton istedi" balonuyla tavuk hisseleri uçtu!
tavujk88w.jpgPERDE ARKASI// İstanbul Borsası, Rusya’dan yansıtılan yanlış haberlerle spekülasyona alet ediliyor, birileri yine voli vuruyor… Bugün Hürriyet gazetesindeki başlık, buna çanak tuttu: “Rusya 500 bin ton istedi, piliç borsada uçtu”. Türk tavukçular bu yıl Rusya’ya 50-60 bin ton tavuk satabilmek için bile Rus hükümetinden kota koparmak için uğraşırken, ortaya atılan 500 bin tonluk “uçuk” rakam nereden geliyor? Kim hangi bilgiyi çarpıtarak kullanıyor? TürkRus.Com konuyu inceledi. İşte ayrıntılar:
tavujk88w.jpgPERDE ARKASI// İstanbul Borsası, Rusya’dan yansıtılan yanlış haberlerle spekülasyona alet ediliyor, birileri yine voli vuruyor… Bugün Hürriyet gazetesindeki başlık, buna çanak tuttu: “Rusya 500 bin ton istedi, piliç borsada uçtu”. Türk tavukçular bu yıl Rusya’ya 50-60 bin ton tavuk satabilmek için bile Rus hükümetinden kota koparmak için uğraşırken, ortaya atılan 500 bin tonluk “uçuk” rakam nereden geliyor? Kim hangi bilgiyi çarpıtarak kullanıyor? TürkRus.Com konuyu inceledi. İşte ayrıntılar:
YA,tutarsa
A
Yeni Üye42 yazı
20/01/2010 : 13:21:11#24
ben bolu / Göynük lüyüm bizim köyde hemen her hanede bir çiftlik var 10,000 olanda var 150000 olanda var bu meslek dışarıdan bakıldığında inanımaz kolay gelebilmekte ve herkesi bu işe yaptırtmada ben yapaıpta 1 ay dayanamayan adamlar biliyorum ettiği masrafı bile alamayan
Gerçi en son teknoloji olan yem otomatik su otomatik ısı otomatik kömür otomatik yanma olayı herşey tenoloji ilerledikçe dahada riks olayı biraz daha kapanıyor.
bu işi yaptın mı? Tam edabıyla yapmanı öneririm.
Benim görüşüm...
70,000 kapasitede olması lazım.(para kazanmak istiyorsan)
Yem otomatik olmalı
Su olayı ototmatik
Kömür olayı otomatik
Derece otomatik
Kümes'in arkasında mutlaka 2 adet 1,5 metrelik hava pervanesi
en az 4 kişi olmalısınız.
şimdi hesaplamaya gelirsek
70,000 tavuk
bunların mutlaka en az 5000 adet telef olur
eğer ki 60000 adet yetiştirebilirseniz 14,000 tl kazanabilirsiniz.
masrafları düşüldükten sonra
Masraflar...
Kömür
su
elektrik
Talaş(kaba talaş) tavukların altlarına
taşım a işlerine eleman
vs.
Allah utandırmasın seni Allah yardımcın olsun....
Gerçi en son teknoloji olan yem otomatik su otomatik ısı otomatik kömür otomatik yanma olayı herşey tenoloji ilerledikçe dahada riks olayı biraz daha kapanıyor.
bu işi yaptın mı? Tam edabıyla yapmanı öneririm.
Benim görüşüm...
70,000 kapasitede olması lazım.(para kazanmak istiyorsan)
Yem otomatik olmalı
Su olayı ototmatik
Kömür olayı otomatik
Derece otomatik
Kümes'in arkasında mutlaka 2 adet 1,5 metrelik hava pervanesi
en az 4 kişi olmalısınız.
şimdi hesaplamaya gelirsek
70,000 tavuk
bunların mutlaka en az 5000 adet telef olur
eğer ki 60000 adet yetiştirebilirseniz 14,000 tl kazanabilirsiniz.
masrafları düşüldükten sonra
Masraflar...
Kömür
su
elektrik
Talaş(kaba talaş) tavukların altlarına
taşım a işlerine eleman
vs.
Allah utandırmasın seni Allah yardımcın olsun....
İstanbul/TUZLA
E
Üye167 yazı
20/01/2010 : 13:36:53#25
En iyisini editörümüz "akinselcuk" yazmış zaten,Ekleyecek bir şey bulamadım,Bu ülkede kulaktan dolma bilgiler Çok fazla,
Abartıldığı kadar "kar"lı olmadığı Ortaya çıktığında ,iş işten geçmiş Oluyor,
Eskilerin deyimiyle: Horon dışardan kolay görünür ..
Abartıldığı kadar "kar"lı olmadığı Ortaya çıktığında ,iş işten geçmiş Oluyor,
Eskilerin deyimiyle: Horon dışardan kolay görünür ..
herkese başarılar : )
S
Yeni Üye1 yazı
03/02/2010 : 16:36:09#26
arkadaslar antalya bölgesinde fason üretim yapabilicegim tavuk firmalari var mi ?
C
Yeni Üye26 yazı
13/03/2010 : 17:09:25#27
antalya bölgesinde atvuk işi yapılamıyor firma yok hiç bir firma tavuk vermiyor uzak diye
catı
M
Yeni Üye28 yazı
01/04/2010 : 00:44:31#28
bu ne garip çelişki ama... koniks insanların iş kurma,ticaret fikirlerini konuştuğu bir yer...Lakin sitenin editörü altın alın ,yatın ve riske girmeyin diyor?????????İyi niyetle söyleniyor belki.......fakat bence olmadı Akın hocam:)
A
Yeni Üye27 yazı
25/04/2010 : 19:48:15#29
YUMURTADAN DÜŞEN TAVUĞU NE YAPIYORLAR BİLİN VARMI
yunussssss
M
Üye485 yazı
25/04/2010 : 19:53:52#30
Merhaba. Yumurtadan kesilen tavuğu ya afiyetle yiyceksiniz, yada 3 krş entegre bi tesise satacaksınız işlerine yararsa tabi :)
Saygılarımla.
Saygılarımla.
Mali Müşavir
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz