İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Tavuk Çiftliği Kurmak İstiyorum
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum.
Yeni Üye2 yazı
09/06/2010 : 04:49:58#31
H
Üye450 yazı
09/06/2010 : 15:39:16#32
En son yoruma çok katılıyorum.Bilgiyi buradan değil bu konuda uzmanlıkları olan akademik karieri olan,yada sektör lideri firmalardan bilgi almanızı öneririm.
Eğer bir iş sürekli zarar ediyorsa zaten kimse yapmaz o işi...Demekki kazananlar var..Ama birde gerçek var..Hangi iş para kazandırıyorsa haydii millet olarak bilmeden etmeden atlıyoruz..
Ben burada bir inek 1000 tl süt geliri yapar diyen bile okudum..
Cp piliç vs. gibi firmalar sözleşmeli üreticilik yapıyorlar..Sana civ civ,yem ve teknik destek veterinerlik vs. hizmetleri sunuyor,ve hayvanıda senden satın alıyorlar..Cp piliç yem de ürettiği için yemi uygun fiyata vadeli vs. temin etme imkanın olduğunu bizzat Üst düzey yöneticisinden duydum.Ancak tabiki yatırımlarını büyük işletmelere yönlendiriyorlar.Bu işlerde küçük işletmeler yukarıda bazı arkadaşlarında bahsettiği ürünü geç alma,para tahsil edememe gibi sebeblerle batık verebiliyor..Bu riski dağıtmış olursunuz.
Bence,öncelikle Sektör lideri firmalara bizzat uğrayıp bu konularda bilgi alabilirsin.Böylelikle belki hem daha az yatırım riski ile daha büyük hacimli iş yapabilme fırsatınız doğar..
Sayg..
... ... ...
H
Yeni Üye78 yazı
20/06/2010 : 13:35:32#33
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - mehmetali17 bu ne garip çelişki ama... koniks insanların iş kurma,ticaret fikirlerini konuştuğu bir yer...Lakin sitenin editörü altın alın ,yatın ve riske girmeyin diyor?????????İyi niyetle söyleniyor belki.......fakat bence olmadı Akın hocam:) |
Tohumdan ticaretin içinde biri olarak Akın Hocayı en iyi anlayan kişilerden biriyim. Hemen bir örnek veriyorum, 2500 kişiyi yanında çalıştıran DEV gibi bir tekstil fabrikasının sahibinin ağzından kendi kulaklarımla duyduğum bir söz
" KEŞKE CEKETİMİ ALIP ÇIKABİLSEM BU SEKTÖRDEN.."
.
Üye140 yazı
21/06/2010 : 00:29:19#34
2500 kişi üzerinden trilyonlarlar kazanırken şikayet yokta 6 ay kardan zarar yapıncamı şikayet oluyor???
senden öncekilerden ibret al ama senden sonrakilere ibret olma
H
Üye450 yazı
21/06/2010 : 01:25:10#35
Yazıyı gönderen - asyayunus YUMURTADAN DÜŞEN TAVUĞU NE YAPIYORLAR BİLİN VARMI |
Yumurtadan düşen tavuk,yanlış hatırlamıyorsam 24 ay gibi bir ömrü oluyor ve kesime veriliyor.Bazen marketlerde yediğimiz kağıt gibi tavuklar onlardan oluyor.
D
Yeni Üye1 yazı
16/07/2010 : 14:10:12#36
SeLamün ALeyküm arkadaşlar benim ismim Dılgeş 24 yaşındayım kendiköyümde tavuk beseleme piliçlik çiftliği kurmak istiyorum 10.000 kapasiteli ve 10.000 kapasiteli çitliğe kaç metre kare arsa gerektiriyor bana yardımcı olanlardan şimdiden teşekür ederim olmayanlarında allah yardımcıları olsun sayıgılarımla
dılgeş
T
Yeni Üye1 yazı
06/08/2010 : 15:33:46#37
Yazıyı gönderen - tuta -Kanatlı Kümes Binaları&Ekipmanları -Sera Sistemleri -Kanatlı&Organik Üretim ve yatırım danışmanlığı, hizmetleri verilir. 14x100 m olculerinde bir adet 25.000 tavuk kapasiteli kumesin bina&ekipman fiyatı ortalama 220.000 TL+KDV' dir. tu.ta73@hotmail.com / 536.244 67 78 |
Peki 25.000 tavukluk bi çiftliğin 1 seferde ortalama getirisi ne olur acaba ?
Peki 25000 tavuğun getirisi ne olur acaba
A
Yeni Üye27 yazı
29/08/2010 : 11:49:32#38
daha önceki aylar tavuk çifliği için araştırmalr yapıyordum..şimdi kpss ye hazırlanıyorum..kime desem ne işin var tavukta mavuta git develet memeruru l
bak keyfine diyor..yaaa devlet memuru olmak neden bu kadar had safada tutuluyor.tamam sağlık güzencesi, maaş.emeklilik...valla ne bok yiyeceğimi şaşırdım..keşke hiç buyumeseydim
bak keyfine diyor..yaaa devlet memuru olmak neden bu kadar had safada tutuluyor.tamam sağlık güzencesi, maaş.emeklilik...valla ne bok yiyeceğimi şaşırdım..keşke hiç buyumeseydim
H
Üye450 yazı
30/08/2010 : 04:52:36#39
Selamlar,
Ben bu konuda birkaç genel bilgi aldım 1. ağızdan..
Büyük bir firma ile anlaşma yapılmadan yapılan üretim için ciddi riskli deniliyor..Mesela kuş gribinde en büyük zararı firmalar görmüş,çünkü markasız üretime talep bitmiş,insanlar güven açısından markalı tavuğu tercih etmiş..vs.. vs..
*Büyük firmalar sözleşmeli üreticilerine 250 kuruş,350 kuruş arası para ödüyormuş kg başına.
*Genelde sözleşmeli üreticilerini min 30 bin,45 bin lik kümeslerden tercih ediyormuş..
*45 günde kesime gelen tavuk canlı 2 kg a geliyormuş,bundanda 1,35-1,4 kg et çıkıyormuş.Burada brüt ağırlıktanmmı,yoksa net ağırlıktanmı ödeme yapılıyor bunu sormayı unutmusum sımdı aklıma geldı..
*Sözleşmeli üreticilere,civciv,yem veterinerlik hizmeti gibi tüm şeyleri ana firma karşılıyormuş,size bakıcı,elektrik yakıt vs. ve ilaç giderleri kalıyor..
*Ana firma sözleşmeli üreticiden kümes,ekipman,biyolojik önlemler gibi birçok konuda talepleri yerine getirmesini ve düzenlemeler yapmasını talep edebilirmiş..
*Büyük hacimli kümesler için,bazı ana firmalar asıl yüklü giderler olan ısıtma,yemleme vs. ekipmanları gibi makine parkurunu üretim karşılığında ücretten kesmek suretiyle kredilendirerek yardımcı olabiliyormuş.
*1000 m2 de 15bin -16bin tavuk bakılabiliyormuş,genelde hepsi içeri hepsi dışarı tekniği ile,yani 15 bin civ civ tüm kümeslere doldurulup,sonrasında kesime ulaştığında hepsi kesilmesi şeklinde çalışılıyormuş.
*Şöyle bir hesap yapabiliriz gelir olarak,1000 m2 kapalı alanı olan bir kümes,15000 tavuk büyütüyor, 15 000 x 1,35 kg ağırlık =20 250 kg ve x kg başı ücret 0,25 tl = 5062 tl gelir - (eksi ) Bakıcı masrafı,ısınma vs. giderleri,ilaç giderleri vs.. vs..
Bu hesap,eğer canlı ağırlık x 0,25 ise bayağı değişiyor..
*Dolayısı ile sözleşmeli üretim yapmak adına Min.30 bin 45 bin başlık bir kümes kurmalıki para kazanılsın gibi geldi bana..Zaten yatırım maliyetide 15 binle 30 bin arasında pek değişmiyormuş.
*Senede 5-6 kez üretim yapılabiliyormuş bu sistemle..
*Maliyetse 20 binlik kümes için 120 bin tl harcadığını söylüyor..
Sayg..
Ben bu konuda birkaç genel bilgi aldım 1. ağızdan..
Büyük bir firma ile anlaşma yapılmadan yapılan üretim için ciddi riskli deniliyor..Mesela kuş gribinde en büyük zararı firmalar görmüş,çünkü markasız üretime talep bitmiş,insanlar güven açısından markalı tavuğu tercih etmiş..vs.. vs..
*Büyük firmalar sözleşmeli üreticilerine 250 kuruş,350 kuruş arası para ödüyormuş kg başına.
*Genelde sözleşmeli üreticilerini min 30 bin,45 bin lik kümeslerden tercih ediyormuş..
*45 günde kesime gelen tavuk canlı 2 kg a geliyormuş,bundanda 1,35-1,4 kg et çıkıyormuş.Burada brüt ağırlıktanmmı,yoksa net ağırlıktanmı ödeme yapılıyor bunu sormayı unutmusum sımdı aklıma geldı..
*Sözleşmeli üreticilere,civciv,yem veterinerlik hizmeti gibi tüm şeyleri ana firma karşılıyormuş,size bakıcı,elektrik yakıt vs. ve ilaç giderleri kalıyor..
*Ana firma sözleşmeli üreticiden kümes,ekipman,biyolojik önlemler gibi birçok konuda talepleri yerine getirmesini ve düzenlemeler yapmasını talep edebilirmiş..
*Büyük hacimli kümesler için,bazı ana firmalar asıl yüklü giderler olan ısıtma,yemleme vs. ekipmanları gibi makine parkurunu üretim karşılığında ücretten kesmek suretiyle kredilendirerek yardımcı olabiliyormuş.
*1000 m2 de 15bin -16bin tavuk bakılabiliyormuş,genelde hepsi içeri hepsi dışarı tekniği ile,yani 15 bin civ civ tüm kümeslere doldurulup,sonrasında kesime ulaştığında hepsi kesilmesi şeklinde çalışılıyormuş.
*Şöyle bir hesap yapabiliriz gelir olarak,1000 m2 kapalı alanı olan bir kümes,15000 tavuk büyütüyor, 15 000 x 1,35 kg ağırlık =20 250 kg ve x kg başı ücret 0,25 tl = 5062 tl gelir - (eksi ) Bakıcı masrafı,ısınma vs. giderleri,ilaç giderleri vs.. vs..
Bu hesap,eğer canlı ağırlık x 0,25 ise bayağı değişiyor..
*Dolayısı ile sözleşmeli üretim yapmak adına Min.30 bin 45 bin başlık bir kümes kurmalıki para kazanılsın gibi geldi bana..Zaten yatırım maliyetide 15 binle 30 bin arasında pek değişmiyormuş.
*Senede 5-6 kez üretim yapılabiliyormuş bu sistemle..
*Maliyetse 20 binlik kümes için 120 bin tl harcadığını söylüyor..
Sayg..
... ... ...
M
Yeni Üye3 yazı
24/09/2010 : 00:12:24#40
evet yorumlar oğrenenler doğru öğrenmişler. genelde tavuk kümesleri 12mx90m olarak dizayn edilirler.
her metrekare başına 15-16 civciv en uygun olanıdır. tüm sistem otomatik olarak ayarlanabilmektedir. biraz reklam gibi olacak ama ilk kümesteli civciv çıktıktan sonra yapmış oladuğumuz pelet makinası ile tavuk gübresi kömür tozu ince talaş karışımını peletleyip tekrar yakılabilir hale getiriyoruz. böylece yakıt giderlerinden tasarruf edilebiliyor. kümes ısısı çok önemlidir. kümes ısını stabil tutabilirseniz tavuk ısınmak için tüy üretmez verilen besinleri kilo olarak alabilirsiniz.
bir tavuk kümesi 200.000 - 300.000 tl arasında fiyatlara çıkıyor. ama full olarak .
basit hesapla 90x12 = 1080 m2
1080x16 = 17.280 adet civciv
eğer verilen değerler tavuk başına 2 kg ise
17280 tavuktan %1 kayıp verseniz. 172 kayıp demektir.
17108 düz olarak 17.000 tavuk diyelim
17000x2= 34000 kg tavuk demektir. kilo başına 0.25 tl kar yapsanız
34000x0,25= 8500 kümes başına kar demektir.
evet kazancı iyidir. ama bakımı zor ve ilk maliyetleri fazladır. yani en ucuzundan 200.000 tl ye çiftlik yaptırsanız.
365/45 = 8 dönem tavuk der dolu dolu
donemde 8500 tl kar desek
8500x8= 68000 tl dir.
yani yatırım 3 senede kendini tolere eder.
basit hesap yonetimiyle hesap bu çıkar ama tam olarak kg da .25 kazandırımı o rakam şüpheledir daha fazlada olabilir. zaten devlet kredileri 5 senelik oluyor. yani yatırıma değer bir iş gibi görünüyor.
özel sorularınız için hdurali@gmail.com burdan iletebilirsiniz.
I
Üye329 yazı
24/09/2010 : 09:58:14#41
sayın manyak
365 günde 8 dönem tavuk yapamazsınız maksimum 6 dönem yaparsınız
dönemde 8.000 TL kar da yapamassınız Bakıcı masrafı,ısınma vs. giderleri,ilaç giderleri gibi bir sürü masraf var
17280 tavuktan %1 kayıp verseniz. 172 kayıp demektir.17108 düz olarak 17.000 tavuk diyelim siz inanıyormusunuz 172 hatta yuvarla 280 kayıp verilecegine en iyi bakıcı bile %3ün kayıbın altına düşmez
bakıcı tutarak kar edilmez bakıcı demek aylık 1000 TL masraf demek ve işi benimzemez ki %3 kayıp %8-9 lara cıkabilir
365 günde 8 dönem tavuk yapamazsınız maksimum 6 dönem yaparsınız
dönemde 8.000 TL kar da yapamassınız Bakıcı masrafı,ısınma vs. giderleri,ilaç giderleri gibi bir sürü masraf var
17280 tavuktan %1 kayıp verseniz. 172 kayıp demektir.17108 düz olarak 17.000 tavuk diyelim siz inanıyormusunuz 172 hatta yuvarla 280 kayıp verilecegine en iyi bakıcı bile %3ün kayıbın altına düşmez
bakıcı tutarak kar edilmez bakıcı demek aylık 1000 TL masraf demek ve işi benimzemez ki %3 kayıp %8-9 lara cıkabilir
bilgi - mkkdanismanlik@gmail.com
B
Yeni Üye35 yazı
24/09/2010 : 18:56:41#42
sayın manyaq, ispanyol arkadaş doğru söylüyor. ben 6 yıldır bu işi yapıyorum senede maximum 6-7 dönem yapabiliyorsunuz.kayıp kesinlikle %1 olamaz ben bunca sene tek başıma bu işi yapıyorum o kadar titiz davranmama rağmen %2,5 in altına düşüremiyorum. arkadaşlar siz 2 kilo tavuk verdiğinizde hiç firma sizinle çalışmaz firmalar sizden en az 2,5-3 kg tavuk istiyor 45 gün içinde. kazanç sizin hesaplarınızdaki gibi olmuyor. 2,5 kg ve üstünü verin 8000 lira oluyor size 15000 lira kazanç iyi bi o kadarda giderleri var her dönem için en az 5000lira masraf yapıyorsunuz.
A
Yeni Üye1 yazı
27/09/2010 : 11:04:57#43
merhabalar bende 25/09/2010 tarihi itibari ile tavuk çiftliği kurmak için bütün maddi manevi alt yapılarımı hazırladım ve inşaata başlamak üzereyim ama burda okumuş olduğum yorumlar beni korkuyuyo çünkü bu işide batırırsam başka hiç bir şansım yok bitiyorum yani sizce bu işe girsemmi girmesemmi tecrübesi olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olurmusunuz diyorumya yorumlar beni şaşırttı yani buişi şu an yapıpta ben kazanıyorum diyen yokmu kardeşim tamda inşaata başlamk üzereydim şimdi bekliyelimmi ne yapayım
I
Üye329 yazı
27/09/2010 : 11:16:09#44
akça Allah yüznü kara çıkarmasın
tavuk işine girmedim ama belli olmaz ki bi hastalık vurur neyin var gider ama bir aksilik olmassa tavuk seni zenginde eder.
tavuk narin hayvandır iyi bakım ister bence tavuk işine gir ama cok dikkat et gerekirse uykundan kıs ama ilk işinde başarılı ol
aklını karıstırmak gibi olmasın ama neden kaz veya hindi çiftliği düşünmedin ki ? bence onlar daha dirençli hayvan dirençli parada eden hayvan fakat pazar piyasası daha dar pazarlaman için iyi çevre edinmelisin
tavuk işine girmedim ama belli olmaz ki bi hastalık vurur neyin var gider ama bir aksilik olmassa tavuk seni zenginde eder.
tavuk narin hayvandır iyi bakım ister bence tavuk işine gir ama cok dikkat et gerekirse uykundan kıs ama ilk işinde başarılı ol
aklını karıstırmak gibi olmasın ama neden kaz veya hindi çiftliği düşünmedin ki ? bence onlar daha dirençli hayvan dirençli parada eden hayvan fakat pazar piyasası daha dar pazarlaman için iyi çevre edinmelisin
bilgi - mkkdanismanlik@gmail.com
F
Yeni Üye5 yazı
27/09/2010 : 16:15:06#45
Akça merhaba,bizde bu işe girelim diyoruz,siz acaba kac bınlık duşunuyorsunuz,bu işin maliyeti tam nedir ve kime yaptırabiliriz anahtar teslim,mesaj atabilirmisiniz.
fatihsdc@gmail.com
fatihsdc@gmail.com
B
Yeni Üye35 yazı
27/09/2010 : 20:26:28#46
merhabalar bende 25/09/2010 tarihi itibari ile tavuk çiftliği kurmak için bütün maddi manevi alt yapılarımı hazırladım ve inşaata başlamak üzereyim ama burda okumuş olduğum yorumlar beni korkuyuyo çünkü bu işide batırırsam başka hiç bir şansım yok bitiyorum yani sizce bu işe girsemmi girmesemmi tecrübesi olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olurmusunuz diyorumya yorumlar beni şaşırttı yani buişi şu an yapıpta ben kazanıyorum diyen yokmu kardeşim tamda inşaata başlamk üzereydim şimdi bekliyelimmi ne yapayım
arkadaşım mersinde 6 senedir bu işi yapıyorum. 6 senedir bu işi yaptığıma bir gün bile pişman olmadım kazancı iyi bakarsan seni kısa bir zaman da zengin eder. başarılar dilerim
arkadaşım mersinde 6 senedir bu işi yapıyorum. 6 senedir bu işi yaptığıma bir gün bile pişman olmadım kazancı iyi bakarsan seni kısa bir zaman da zengin eder. başarılar dilerim
E
Üye762 yazı
27/09/2010 : 22:33:32#47
her şeye atlamayın arkadaşlar.gidin bir tavuk çiftliğine bakın bakalım sandığınız kadar zevkli ve karlı mı?
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.
H
Üye450 yazı
28/09/2010 : 00:21:55#48
Yazıyı gönderen - akça merhabalar bende 25/09/2010 tarihi itibari ile tavuk çiftliği kurmak için bütün maddi manevi alt yapılarımı hazırladım ve inşaata başlamak üzereyim ama burda okumuş olduğum yorumlar beni korkuyuyo çünkü bu işide batırırsam başka hiç bir şansım yok bitiyorum yani sizce bu işe girsemmi girmesemmi tecrübesi olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olurmusunuz diyorumya yorumlar beni şaşırttı yani buişi şu an yapıpta ben kazanıyorum diyen yokmu kardeşim tamda inşaata başlamk üzereydim şimdi bekliyelimmi ne yapayım |
Sayın akça,
Maddi manevi altyapım hazır diyorsunuz,şaşırtıcı...
Bu nasıl hazırlık sizin aslında şuanda burada en güncel bilgileri en uygun teknikleri verebiliyor olmuş olmanız gerekiyor..
Önemli olan kazananın bu işten nasıl kazandığını öğrenmek..Mesela sayın bah-har33 arkadaş 6 senedir bu işi yapıyor ne diyor??İyi bakarsan?Siz bu iyi bakım şartlarını sağlayabilecek bilgi birikimini ve teknik donanımları öğrendinizmi sağlayabilecekmisiniz?
Burada yapılan yorumların birçoğu ön bilgi aşamasında nelerin araştırılması gerektiği vb konularda fikir verebilir..
Örneğin bah-har33 arkadaş belliki işini iyi yapan ve bu işin para kazanan tarafında iş yapan biri,ancak şuanda onun bile vereceği bilgiler sizin için yeterli olmamalı çünkü siz bu işletmeyi yeni kuracaksınız,0 dan kurulum ile ilgili olarak birçok şart,birçok denge değişmiş olabilir..
Bir kişi iyi bir firma ile çalışıyordur çok iyi para kazanıyordur firma üreticisini ezmiyordur,diğeri firma ile sözleşmeli değildir ama iyi pazarlama yapıyordur kazanıyordur,biride firması sürekli kaybettiriyordur,yeterli teknik destek veremiyordur zarar ediyordur,diğerinin üretimi kalitesi iyidir ama bir türlü pazarlamayı beceremiyordur,Kimbilir ne çok püf noktası vardır..
Maddi manevi açıdan tüm şartlarla hazırım diyebilmek için tüm bunları araştırmış netleştirmiş,bunları becerip beceremeyeceğiniz konusunda kendinizi değerlendirmiş ve herşeyden öncesi hayvanın anotomik yapısından fizyolojik yapısına hastalığından üremesine vs.. vs.. herşeyi en iyi şekilde araştırmış netleştirmiş olmak,kimin nasıl hangi taktikle hangi sebeble,şanslamı,iyi bakımla vs. vs.. bunları iyi analiz edip bölgenizde nasıl olduğunu vs. çok iyi değerlendirmeniz gerekir bunları netleştirmiş olmanız gerekir bence kazmayı vurmadan önce..
... ... ...
A
Üye107 yazı
29/09/2010 : 23:20:58#49
bilgisi olan arkadaşlar cahilliğime verin lütfen konu hakkkında bilgim yok tamamen merakımdan soruyorum bu tavuklar 45 günlük bu dönemlerde üremiyor mu ürüyorsa bunlar ne oluyor diğer bir sorumda bu 45 günlük dönemlerde yumurta vermiyor mu tavuklar veriyorsa bu yumurtalar kazanca dahil olmuyor mu hepinize teşekkürler.
E
Yeni Üye14 yazı
01/10/2010 : 12:01:41#50
slm. arkadaşlar çankırı ve ilçelerine yumurta pazarlamak istiyorum . uygun fiat verecek yumurta üreticisi arkadaşlarla görüşmek isterim. harzroller1982@hotmail.com
0531 691 71 07
H
Üye450 yazı
01/10/2010 : 15:03:38#51
Yazıyı gönderen - ayhanbey bilgisi olan arkadaşlar cahilliğime verin lütfen konu hakkkında bilgim yok tamamen merakımdan soruyorum bu tavuklar 45 günlük bu dönemlerde üremiyor mu ürüyorsa bunlar ne oluyor diğer bir sorumda bu 45 günlük dönemlerde yumurta vermiyor mu tavuklar veriyorsa bu yumurtalar kazanca dahil olmuyor mu hepinize teşekkürler. |
Selamlar,
45 günlük bu sürede üremiyor,çünkü zaten daha piliç denir herhalde başka bir teknik adıda olabilir cinsel olgunlukta degıl yanı..
... ... ...
H
Üye450 yazı
01/10/2010 : 15:07:31#52
Haa birde zaten bu ırklar uremıyor.Yumurta tavuklarınında oyleymıs.Yanı yumurta tavugunun arasına horoz kat yada dolle yumurta kısır oluyormus,yanı genetıgı ıle oynanmıs bız ıhrat ederken boyle gelıyormus ki oraya hep muhtac kalalım..
... ... ...
E
Yeni Üye31 yazı
01/10/2010 : 15:12:14#53
kurarsan kardeş banada bi 100 tane gönder atışırız ilerde bellimi olur. hemen kur zarar etmezsin
T
Yeni Üye37 yazı
19/11/2010 : 12:28:19#54
Yazıyı gönderen - mehmetali17 bu ne garip çelişki ama... koniks insanların iş kurma,ticaret fikirlerini konuştuğu bir yer...Lakin sitenin editörü altın alın ,yatın ve riske girmeyin diyor?????????İyi niyetle söyleniyor belki.......fakat bence olmadı Akın hocam:) |
mehmet bey size katılıyorum.
Konuyu açan sevgili arkadaşım kolları sıva kesinlikle diğer yazılanları göz ardı et, ben bizzat Bandırma da ki tavuk üretim çiftlikleriyle iç içeyim. 35 günde muazzam kg ya ulaşır. bir de 70.000 kapasite de tam otomatik Broiler çalışırsanız eğer aylık net kar - ınız 50.000TL den asla düşmez. Lakin bağlanan meblağ minimum 500.000 TL civarıdır. Allah yardım etsin.
C
Yeni Üye26 yazı
20/01/2011 : 17:23:21#55
arkadaşım girişimcileri korkutmayın o arkadaşlar bildiginiz kolay risksiz yattıgın yerden para kazanma yolunuda yazın varsa öyle bir iş tavuk işi çok iyi bir iş bence
T
Yeni Üye2 yazı
28/02/2011 : 15:27:59#56
catici abi. helal.. katılıyorum sana .....
kargacı
T
Yeni Üye2 yazı
28/02/2011 : 15:30:19#57
ADAPAZARINDA HAYVANCILIK İŞİ YAPMAK ISTIYORUM . ANCAK BU KONUDA BİLGİ ALMAK ISTIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM ...TEŞEKKÜRLER.
kargacı
Z
Yeni Üye1 yazı
10/03/2011 : 16:47:19#58
Merhaba Arkadaşlar ,
Tavuk çiftliği kurmak isteyen arkadaşlara bizden teklif almadan karar vermemelerini öneririm.Uygun fiyatlara binası dahil anahtar teslimi çiftlikler kuruyoruz.İlgilenenler için msn : zefako@hotmail.com Gsm : 0535 354 61 18 Zafer BAŞ
Tavuk çiftliği kurmak isteyen arkadaşlara bizden teklif almadan karar vermemelerini öneririm.Uygun fiyatlara binası dahil anahtar teslimi çiftlikler kuruyoruz.İlgilenenler için msn : zefako@hotmail.com Gsm : 0535 354 61 18 Zafer BAŞ
B
Yeni Üye35 yazı
11/03/2011 : 01:03:36#59
arkadaşlar tavukçulukla ilgili sormak istediğiniz herşey için facebook ta bulunan "broiler yetiştiriciliği" sayfasına herkesi bekliyoruz.
I
Üye292 yazı
11/03/2011 : 01:49:54#60
Web sitesi
hayvancılık cok buyuk sektor olma yolunda devamlı buyuyen nufus ısteklerı taleplerı karsılanamıyor . sektor yer alır ıyıde para kazanırsınız.
www.kadinforum.net
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz