Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Umudumu Kaybetmek İstemiyorum

BaşlatansertiTarih27/07/2009 11:37:46Yorum36

İlk mesaj
Üye223 yazı
Arkadaşlar merhaba
öncelikle şunu söylemek istiyorum.lütfen fikirlerinizi açıkça belirtirseniz çok mutlu olurum.benim acilen bir iş kurmam gerekiyor.neden acilen onu söyleyeyim.1.si yaşım 35 oldu fakat yıllardır iş kuracam iş kuaracam diye diye bu güne geldim 2.si param yok kredi alıcam ve şunuda söyleyeyim kredi miktarı en fazla 5000 tl +1000 2000 tl belki bulabilirim artık bir şey yapmam lazım çünkü her geçen gün umudumu yitirmeye başlıyorum.hep hayalim bu oldu küçük ama benim olan bir işyeri.yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Üye2311 yazı
Kardeş sana güzel şeyler söylemek isterdim ama hem kredi maliyeti hem iş yeri gideri çok zor,o sermaye ile ancak küçük bir ofis,yada pazrcılık,yada inte bir şeyler alım satımı yapılır...bence biraz daha düşün,birde tecrübelerini anladığın işleri belirtirsen burdaki arkadaşlar sana daha yardımcı olur gibi geliyor,ha o umudumu kaybetme işi de olmamış sağlığımız yerinde olduğu sürece hep bir çıkış vardır,saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye223 yazı
çok teşekkür ederim metin bey.illaki bi yerden çıkacak ama bekliyorum. aslın da çok değişik işler düşündüm ama son anda vazgeçtim.hep tıkanıp kaldığım nokta parasızlık.bi yerden başlamam gerekiyor ama.
teşekkürler mettin...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Editör5590 yazı

Hocam elindeki 5bin liradan da olacağın ortada. Git hale 1 kasa limon al pazarda sat. Akşama elinde harcadığından daha çok para kalmışsa tekrar yap.

Dükkan açmak para kazanma sebebi değildir. 200 dükkanlık bir hanın içindeyim. 1 yıldır 50 tanesi sabit 150 tanesi açılıp açılıp kapanıyor. Artık aramızda bahse girişiyoruz. Açılışına bakıp hangisi kaç ay dayanır oyun oynuyoruz.

Bu 50 sabit dükkanın hepsinin dükkandan ayrı maaşı var. Bolca yedek akçesi var.

Dükkan açanların hepsiyle sohbet ederim. Hepside büyük umutlar besler. Çok havalı konuşurlar. Kapanacakları buradan bellidir zaten. Bazısı da herşeyi Allaha bağlar. Çok mütevazi konuşur. Ama ertesi ayın kirası cebinde değilken dükkan açar. Bunlarında en çok bir kaç ay dayanma gücü olur.

Bir dükkanı açarken elinde zaten bir müşteri olmalıdır. Kime neyi satacağını biliyor olarak dükkan açman gerekir. Mümkünse 1 yıllık peşin ödenip dükkan açılır. ( Kira aidat vs. )

5bin lirayla dükkan açılmaz.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye127 yazı
Sayın serti iş tecrübeniz nedir bilmiyorum ama ben olsam sizin yerinize küçük küçük başlarım. Yani şu ana kadar bir dükkat açmamışsanız veya bir yerde iş kuracak kadar tecrübe edinmemişseniz. Hadi bir iş kurayım o zaman mantığıyla hareket ederseniz, korkarımki çekeceğiniz 10-20 bin krediyi batırabilirsiniz.
Ben sizin yerinizde olsam Ankara'da yada İstanbul'da rahat bulunan toptan alabileceğim ürünler bulur toptancısı ile anlaşır sonra bunları gittigidiyor üzerinden satardım. Ankara-İstanbulda çok rahat bulunan bazı ürünler diğer illerde çok zor bulunabiliyor. Hangi ürünleri seçmeliyim derseniz bence bir gün oturun gittigidiyorda akşama kadar gezinin kendinize göre ürünler belirleyin onları satın. Mesela Ankara'da sahaflar var gidin onları gezin kitapların resmini çekin fiyatlarını sorun. Sonra gittigidiyor üzerinden o kitapları satışa sunun sattığınızda hemen gidip satın alın karınızı ekleyip kargolayın. Böyle 5-10 satış yaptıktan sonra o sahaf sizinle daha yakından ilgilenecek ve hatta size özel fiyat verecektir. Bu tüm iş kolları için üç aşağı beş yukarı öyledir. Moralinizi bozmayın bence.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye223 yazı
sn.Akın Selçuk bey ben şu an bir eczanede çalışıyorum. ve malumunuz herkes gibi ayın sonu zor geliyor.ve yaptığım işi sevmiyorum.bu enbüyük etken belkide. yeni bir ürün arıyorum aslında piyasaya yeni çıkmış zaten araştırırken bu siteye rastladım ve üye oldum.yiyecek üzerine bi şeyler düşündüm fakat beni tatmin edecek bişey bulamadım.ve aramaya devam ediyorum.görüşleriniz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.saygılarımla

Üye2311 yazı
Kadeş ebay dan büyük beden deri ve tekstil al sat ama kalite olsun,ilk 3-5 le başla baktın tatlı devam et, dükkan falan açma,bunun içinde kredi çekmene gerek yok,1,2,3,4,5.... öyle git...o dediğim ürünlere göreceksin çok rağbet olur,ama kargoyu falan araştır,birdekendine mal alacağın bir yerler bul ,nakit al çeke senede girme,samimi olarak görüş toptancılar sana yardımcı olur,ama sakın devamı olmayan mallara girme tedarikçini iyi seç...Saygılarımla..

Editör5590 yazı
Madem bir eczanede çalışıyorsun ;

Spot ilaç piyasasını takip et. Zam gelecek ilaçları tespit et alım yap. Az zamanda para kazanmak için iyi bir yoldur. Ben bir jetokainden bir sürü para vurmuştum vaktiyle. Diş hekimliği piyasasından . . . .
tamnland.com

Üye2311 yazı
Akın hocam haklı, hatta siteleri takip edip ülke bazlı fiyat alıp ,nerde ucuz ilaç var getirten arkadaşlar vardı...yada eczanende ilaç dışında talep gören ne varsa onları daha ucuza temin edip patronuna sat ,para dostan kazanılır,diğer ilaç mümessillerine ve eczanelere de ulaşman kolay olur..Ha bendebir zamanlar ilaç mümessilliği yaptım,o sektörü çok ama çok iyi bilirim ...Rantı da tabii...

Üye2981 yazı
serti yaptığım işi sevmiyorum derken . Bu konuyu kendi içinde doğru değerlendirmeni , tavsiye ederim . Zira
elindeki gerçek sermaye , ilaç sektörü hakkında bildiklerindir, belki de .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye223 yazı
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.bana samimi görüşlerinizi ilettiğiniz için.ilaç sektörü dibe vurmuş durumda ilaç fiyatları her geçen gün düşüyor.hatta bu gün bir çok ilacın fiyatı yine düştü.artık benim bu işi bırakmam lazım.tabii daha iyi bi iş olmadan olmuyor.sürekli araştırıyorum araştırırkende bu siteyi takip ettim ve sizlerle tanıştım.peki bi şey söylemek istiyorum.gitti gidiyor com gibi sitelerde nasıl satış yapılıyor,insanlar gerçekten rağbet gösteriyorlarmı bu gibi sitelere

Üye191 yazı
bazlamacı gözlemci aç kardeş hem dükkandan satarsın hemde pazarda satarsın 10 milyara çok güzel biyer açarsın
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı
sayın üstadım sana bir teklif ben otomotiv yedek parça sektörüyle uğraşıyorum sana buji kablosu ve buji vereyim sat öyle öde ilk anda yapabilirsen daha farklı malzemelerde verir satarsın engin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Otomotiv
Üye223 yazı
teşekkürler aragon benim daha önce böyle bir deneyimim oldu gözleme işiyle ilgili pek aradığımı bulamadım o işte.en büyük problem dükkan bulmakta. yinede sağol fikrin için...

Üye223 yazı
engincan 41 bu işten pek anlamam. nasıl siz toptancımısınız?ben kime satıcam? kar marjı nasıl?biraz bilgi verirmisin teşekkürler...

Üye2311 yazı
Serti kardeş evde bir odayı imalathane yap,ev mantısı ve erişte yap,kart bastır,bir web sitesi bir mail edin,sağlık ocaklarına ve ilaç mümessili arkadaşlarına dağıt,ilk pek iş çıkmaz sonra güzel ununa,kıymana dikkat edersen harika sipariş alırsın,benim kız kardeşim yapıyor,tüm cafe restoran ,ev yemekleri olan yerlere satıyor,100 dana eti yağsız,ve aslında pastacılıkta kullanılan şişmeyen damağa yapışmayan un kullanıyor,erişteyi de köy yumurtası ile yap bol,nemi lazım eli çabuk bayanlar bu komşuların mahalleli de olur,bir açma birde kapama tezgahı,çekmeceli bir derin dondurucu,gerisi emekve her şeyden önemlisi SEVGİ katmakta hepsi bu....

Üye223 yazı
kardeş çok teşekkür ederim.gerçekten çok güzel bir fikir.bu hafta izne ayrılıyorum.o zaman ilk işim bu olsun.denemeye değer.hem ne kaybederimki.
kilosunu kaça verdiğini biliyormusun fikrim olsun diye.çooooooook teşekkürler iyiki varsınız.

Üye167 yazı
Bu kadar dükkan var demekki kazanıyolarki ayaktalar diye düşünüpte dükkan açmanın cazibesine kapılmayın heleki bu krizde en çok esnafı vurmuş durumda artı bide yoğun bi rekabet varken dükkan açmak bu ufacık sermayeyle samimi söylüyorum batırır sizi sonra borç ödemekle geçer yıllarınız.
Öyle ha diyincede dükkan açılmaz çok iyi bir araştırma yapılmalı otobüsteyken arabanızdayken bile birşeyler gözlenmeli şunuda söyliyim çok iyi bir site bura çok faydalı bilgiler çok büyük tecrübeler yazı yazıyor bu sitede sayın editörümüz akünselcuktan tutun sayın metin abiye kadar daha ismini sayamadığım büyük tecrübeler bu sitede fikirlerini yorumlarını tecrübelerini bizimle paylaşıyor sağolsunlar. Bu siteyi takip edersen eğer sana çok faydası olcağına inanıyorum sayın serti.
Bir fikirde ben sunuyum size belki işinize yarar. Geçen p.tesi dayımı terminale ***ürdüm gece 12 otobüsüyle istanbula gidecekti 1 saat erkenden gittik oldukça kalabalıktı (bu arada ankara terminalinden bahsediyorum) neyse bir seyyar yastık satan genç vardı 1 saatte yaklaşık 20 tane yastık sattı. Memurun 6-7 ayda kazandığını o genç 2 ayda kazanıyor yaz sezonunda. Ticaret böyle bişey az paraylada çok kazanabiliyor insan. Ne iş yaparsan yap tutumlu ol herzaman. Daha yaşın genç hiç birşey için geç değil.

saygılarımı sunuyorum başarılar diliyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Üye2311 yazı
NORMAL BENİM MANTIM GÜZELDİR DİYEN 15TL DEN DATIYOR,İSTANBUL DA FALAN 18 TL YE SATANLAR VAR,BÜYÜK MARKETLERDE BİZİM Kİ AYARINDA 24TL YE BİLE SATILANLAR VAR,AMA BENİM MANTIM 5 BASAR HEPSİNE,ASLINDA BU FİKİR BENDEN ÇIKTI,DIŞARDA PORSİYONU 5 TL YE BANA MAKARNA YEDİRDİLER,DEDİM BU 5TL İSE BİZİMKİ 7-8 TL YAPAR.. KIZ KARDEŞİM TEKSTİLCİ,YORUCU İŞ,AYAĞINDA TOPUK DİKENİ VAR,BİDE BİLEĞİNDE SÜREKLİ BİR PROBLEM,O YÜZDEN HER İŞE GİREMİYOR ARTIK.BİZ ANNE TARAFINDAN TATARIZ BİRAZ,ASLINDA BİZİM MANTIMIZ İRİ OLUR,AMA ANTALYADA 2-3 CM ÇAPINDA OLANLAR RAĞBET GÖRÜYOR,ESAS TADI KARABİBER VE SOĞAN VERİYOR TABİİ,YAĞLI KIYMA KULLANIRSAN PİŞİNCE ERİYOR,UN KALİTESİZ UN KULLANIRSAN DAĞILIYOR ŞİŞİYOR,SEN CİDDİYE BİNDİR BEN SANA HER KONUDA YARDIMCI OLURUM,AİLEDE BAYAN NUFUSU ÇOKSA YAŞADIN,ODA OLMAZSA KOMŞULARINA GÜNLÜK YÖVMİYE VER,GÜNDE EN AZ 10 KİLO ÜRETİP SATMAN LAZIM,PARA KAZANMAK İÇİN,RAMAZANDAN EVVELDE ERİŞTE STOKLA,SONRASIMI BAKTIN İYİ GİDİYOR KENDİNE BİR MANTI BÖREK EVİ AÇARSIN,HATTA EV POĞAÇALARI,MEZELER ÖZEL GÜNLER İÇİN SİPARİŞTE ALIRSIN,AYRICA BAYANLAR İÇİN MİKRO KREDİ DE VERİYORLAR,İNTEN ARAŞTIR BİR...HA BİDE ÇOK UCUZA MANTIDİYE SATILAN,İÇİNE PATATES,SOYA KIYMASI,NİŞASTA FALAN KONULAN MAKARNA GİBİ BİR ŞEYLER VAR ONLARLA BU MANTIYI KARIŞTIRMA SAKIN,AYRICA BELKİ İLERDE ÖRNEK OLSUN DİYE SANA BİR GİRİŞİMCİ KARDEŞİMİZİN SİTESİNİN LİNKİNİ ATIYORUM BÖYLE BİR İMALATHANEDE KURARSIN İNŞALLAH..http://www.erenmanti.com/v3/index.htm

Üye303 yazı
BENCE GENÇLERİN RAABET ETTİĞİ UFAK BİR İŞ KURMAK BANA MANTIKLI GELDİ.. Bİ GENÇ OLARAK KÜÇÜK SERMAYE İLE BAŞLAMAK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM İNSAN BÜTÜN UMUDUNU VE VARLIĞINI TEK BİŞEYE BAĞLAMAMAMLI... MESELA GÜMÜŞ TAKI E,AKSESUAR İŞİ...
İSTİSNA BENSEM, KAİDELER BOZULUR...

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Ö?renci
Üye2311 yazı
DOĞRU BENCEDE,YUNANİSTAN NUFUSU KADAR GENÇ VAR, ONLARDA NE BULURSA TÜKETİYOR VALLA,ADAM KENDİNE PANTOLON ALMIYOR,ÇOCUĞUNA YADA TORUNA NE İSTERSE....AMA DAHA FARKLI BİR TARZ BULMAK LAZIM, BENİM DE AKLIMDA HEP AMA DAHA EVRAKA DİYEMEDİM...GALİBA GENÇLERİ ÇÖZEMİYORUM YAŞLANDIK MI NE ,DUYAMADIM YÜKSEK SESLE EVLADIM....NE DEDİNN...

Üye223 yazı
ARKADAŞLAR ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.GERÇEKTEN ÇOK FAYDALI OLDU GÖRÜŞLERİNİZ.

Üye191 yazı
başarılar kardeşim inş başarılı olursun
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye223 yazı
METTİN KARDEŞİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SENİN FİKRİN VE GÖRÜŞLERİN DÜNDE YAZDIĞIM GİBİ GERÇEKTEN GÜZEL VE DENEMEYE DEĞER.İNŞALLAH YAPABİLİRİM VE SANA DUA EDERİM.VERDİĞİN AÇIKLAYICI BİLGİLER İÇİNDE AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM.
AYRICA KARDEŞİNE GEÇMİŞ OLSUN İNŞALLAH BİR AN ÖNCE SAĞLIĞINA KAVUŞUR.
BU KONUYU KAPATMAK İSTİYORUM FORUMDAN NASIL KALDIRABİLİRİM?

Üye223 yazı
TEŞEKKÜR EDERİM ARAGON SAĞOL...

Editör5590 yazı
Sayın Serti,

Konuyu neden kaldırmak istiyorsun iyiydi şöyle . . .
tamnland.com

Üye599 yazı
serti kardeş.allah gönlüne göre versin..
5.000-6.000 tl ye LPG'li bir araç al.okul mevsimi yaklaşıyor.toptan ucuza kırtasiye bulabilirsin.yanında da tekstil ürünleri koyabilirsin.köylere gidip satış yapabilirsin.
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye223 yazı
arkadaşlar yazımı kaldırmak istiyorum nasıl yapabilirim.teşekkürler

Editör5590 yazı
Rica ederiz biz teşekkür ederiz. Yazını neden kapatmak istiyorsun iyiydik şöyle . . .

demiştim aynı talebin üzerine, yukarıda, ama okumamışsın herhalde.

Bakalım bunu görebilecekmisin ?
tamnland.com

Üye223 yazı
sn akın selçuk bey ben yazınızı okudum; bunu da gördüm.ne demek istediğinizi de anlamadım arıca iyiydik şöyle derken?

Üye2311 yazı
Sanırım sayın Selçuk gayet verimli br yazı ,diğer arkadaşlarda yararlanır, hem belki yeni fikirlerde ortaya çıkar,ondanda diğer arkadaşlar yararlanırdı,hemde siz sanırım benim fikri uygulayacaksınız galiba,burda ki fikirlerin uygulanıp uygulanmadığına örnek teşkil ederdi diye o yazıyı yazmış,benim anladığım yorumum bu...Sanırım sizde ne yapacağıma karar verdim arkadaşları yormim demişsiniz,cevap vermemek saygısızlığı olmasın diye,ama merak etmeyin,burda her kes bir şeyden feyz alıyor,biz olmassak başkaları değerlendiriyor,yani hiç bir emek düşünce boşa gitmiyor bence....