Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Taksi Plaka Almak

BaşlatanramiskTarih10/06/2008 14:41:24Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye26 yazı
slm arkadaşlar, aklıma yeni bir fikir geldi ve sizlere danışmak istiyorum.

İstanbulda plaka almak çok pahalı 500 bin ytlnin üstünde fiyatları. Bende Konya veya Antalyada bir taksi plaka almak istiyorum ve bunu kiraya vermek istiyorum. Veya araba ile 2 vardiyalıda çalıstırabilirim. ama öğrenmek istediğim konyada sadece plaka kiralaması aylık nekadar ve araba ile kiraya vermesi nekadar aylık?

Sizce nasıl yapsam? fikirlerinizi/düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Yeni Üye26 yazı
Aranizda taksicilikde anlayaniz yokmu? Yardimci olursaniz sevinir. Nette ve bu sitede yeterli bilgi bulamadim..

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Di?er
Üye992 yazı
arkadasim taxi cilik sebest meslek olup ac birakmaz am zengin de olunmaz sen herhalde amsterdan gelip bu is yapacaksan tavsiye etmem.tabisu an turkiye durumlari nasil siz bilirsinizsayet ticari bir meslek ve gorus acisindanfarklidir.kisa sure yapip arabani yenilemen lazim ...rahat bir meslek olup sesini cok cikarmayacan ve basini egecegin bir meslek.babam 40 sene yapti bizleri buyuttu .en buyuk serveti bizleriz kendi dairesinde oyuruyo emekli bagkur maasi ile geciniyo sen yaslandinmi aynisi veya benzeri olur.bizde bir laf var gotunu sofor koltuguna koydunmu kan ceker alisirsin rahatliga ve buda seni diger seylerden alikoyar.sen arastir bak nedir ortamhosuna giderse allah kolaylik versin derim saygilarimla

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Yeni Üye26 yazı

armandoTR cevabin icin tesekkur ederim.

Ben hollandadan gelip taksi soforu olmak istemiyorum. Maksatim plaka alip kiraya vermek. Benim diger sorum ise araba alip arabaylami kiraya versem yoksa sadece plakayimi kiraya versem. Hangisi mantikli olur ve aylik cok getirirse onu yapacam ins. Antalyada kiralar 1 ile 1,5 milyar arasi. Konyada kiralar nasil onu ogrenmek istiyorum. Araba ile kiraya verirsem gunduz ve gece olarak iki kisiye kiraya vermek istiyorum. Plakalar konyada uygunse ikitanede alabilirim, 2 plaka carpi iki kisi aylik getirisi bizi rahat gecindirir. Bende bu sekilde baska islerlede meagul olabilirim.

Yeni Üye16 yazı
Selamlar bi kaç yorumda ben yapmak istiyorum. Arkadasım cevremde bu isi yapan insan cok.. Ama Ankara'da..Simdi sen diyosun ki alıyım kiraya veriyim.. öncelikle şunu söyleyim ankara'da yılsonunda taksilere yazar kasa konacağı söyleniyor kii bu taksiler için dezavantaj olur ödediğiniz vergiler artıcak..Ayrıca arkadaşım sen şimdi Amsterdam'da sın , Türkiye'de yaşamaya başlayacaksın yoksa ,Orda kalıp burda extra bi kazanc için mi buna giriceksin ??? Eğer orda kalıpta burda kiraya vericeksen bence birebir, tanıdık , güvendik ve bildiğin kişilere ver.. daha önce yaşanmış olaylardan biliyorum sana da anlatayım aklının bi kenarında bulunsun.. misal arkadaşım sen birisine kiraladın plakayı ve taksiyi..Allah korusun bu şöfor senden haber bi kaza yapar ölümcül kazadan bahsediyorum ,ne bilim birisine çarpar filan vs.. böyle durumlarda bildiğim kadarı ile olay direk mal sahibi sen oldugun için sana patlıyor!! yanii, kan parası vs..vs.. hep sana patlıyor..bence kiralama yapıcaksan da işin başında durman möantıklı olan..bişi daha var , tek plakayı iki kişiye kiralayım ayrı ayrı demişsin öyle bişi olmuyor 2 kişiye birden.. tek kişiye kiralarsın o adam da artık nasıl çalışır bilmem , o da zaten seni bağlamaz.. belki farklı bi açıdan yaklaştım ama hakkında hayırlısı..ama bence, yaparsan da bildiğin tanıdığın insanlarla yap bu işi..diğer şekillerde risk yüksek..
Eğer bildiklerim yanlışsa düzeltin lütfen..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Yeni Üye26 yazı
supravzit tesekkur ederim yorumun icin.

Kiraya vermeyi dusunuyorum evet ama kiraya verecegim kisiyle sozlesme yapacam. Diyelim 1 yillik; sozlesmeyi avukat ve noter aracilogiyla yapmayi dusunuyorum. Ayrica bu is icin ayri bi sigortasi yokmu? Boyle kazali ve olumcul durumlarda kendiminkorumak icin. Bu yetetli olmazmi? Kardes birde cevrende bu isi yapan cok varmis ama sonucta bunlarda ekmek yiyor degilmi bu iste? Allah daha coo kazandirsin gelirleri iyi degilmi?

Yada soyle bisey var; arabada alirim gunduz icin ayri sofor tutarim gece icin bi ayri sofor tutarim. Nasil?

Bana kalirsa her isin bi dertli yani vardir. Bir kafe acsam gideri sabit veya cogalada bilir ama getirisi az olur. Tutarsa ayri konu. Bana gore bu daha dertli is.

Ben amsterdamda yasiyorum ve buralari bunaltti beni. Esim ve cocugumla trye donus yapmayi dusunduk.
Bu taksicilik isine zaman ayiracam ama yaninda diger isler yapmayi dusunuyorum. O yapacagim diger is garantili ve getirisi ufak olsada tutar.

Yeni Üye16 yazı
ramisk ,Arkadaşım ben bi kaç güne kadar bi tanıdıklarıma sorayım , bilgi edinir edinmez sana yazarım burdan..detaylar nasıl oluyor nedir ne değildir vs..

Üye116 yazı
Sayın Ramisk,
Neden bu olayı taxi değil de, araç kiralama bazında düşünmüyorsunuz ? Böyle bir düşünceniz olursa, bildiklerim doğrultusunda size seve seve yardımcı olurum.
Sakın insanların umudunu kırma, belki de sahip oldukları tek şey "O"dur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Yeni Üye26 yazı
@supravit
yardımınız için çok teşekkür ederim. mesajınızı 4 gözle bekliyorum.

@izmirlim
taksi kiralaması kolayıma gidiyor. aylık sabit ücret alacam. taksi soförlüğü yapsam yapamam. sokakları bilmiyorum hemde zor gibi gözükiyor.

misal bir daire aldım 100,000 e kiraya verdim 450 ytlye. az gelir. ama o fiyata alabilirsen 3 plaka antalyada eder sana 4000 ytl. bıkarsan eğer taksicilikten devir edersin/satarsın. (antalyada kiralar 1000-1500 arasıymıs ama benim tercihim Konya.)

Bu konuda hatalıysam lütfen düzeltin.

Üye116 yazı
Şimdi bu konuda haklısınız ama, artık sürekli yeni insanların devir daim olduğu bir yerde hattınız yoksa (havaalanı, otogar v.s.) taksi hattını alıp kiraya vermeniz, kiralayan açısından çok fazla cazip olmaz. O yüzden bu kira getirisi, biraz da taksi hattının durağıyla da ilgili derim ben. Bir arkadaşım Kuşadası'nda marinada hat kiraladı. 200 metre ötedeki durağın taksisin iki katı paraya. Çünkü marinadaki taksi durağı, sürekli olarak marinaya gelen teknelerin sahiplerine uzun yol (havaalanı, efes, v.s.) gibi yerlere hizmet veriyordu.

Tekrar saygılarımla
Sakın insanların umudunu kırma, belki de sahip oldukları tek şey "O"dur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye285 yazı
Sayın ramisk, taksi işi ile uğraşmak oldukça zor bir iş.

Öncelikle plaka almak için iki yıl o ilde oturmuş olman ve ticaret odası, şöförler odası gibi yerlere kayıtlı olman ve valilikten izin alman gerekiyor.

Bunları aşsan ve iki şöföre versen bile, bağladığın sermayeyi çıkardığın ve çıkaramadığın aylar olacak.
Arızalar, kazalar, cezalar hep sana dert olacak.

Hele ki; 5 YTL lik ücret verip, taksiyi satın almış gibi davranan bir milletim evlatlarıyız. Her türlü pisliğin içinde olan bir ortamla mücadele edeceksin.

Ne ol'acaksın, ne öl'eceksin. Cebin parasız da kalmayacak, ama kazandığı para da hiçbirşeye yaramıyacak.

Taksicilik ek iş olarak öğretmen, memur yada emeklinin yapacağı birşey. Ben, daha verimli ve karlı bir ticari iş yapmanı öneririm.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye29 yazı
Çok akıllıcı bir yatırımdır taksi plakası hersene artar fiyatları bu sene istanbulda 550.000.00 ytl bu fiyat birdahaki sene 650.000.00 olur en az hiç bir zaman değerini kaybetmez 1 plaka alsan 550.000.00ytl 1 de hyundai accent era 21.500.00 ettimi sana 570.000.00 ytl
bunu günlük kiraya versen çift vardiye şöföre günlük 90x2= 180.00 ytl eder bu taksi durmaz yerinde 365 gün x 180.00 ytl= 65.700.00 ytl yıllık sana getirisi + plaka hiç bir zaman değer kaybetmez al bugün 10 gün sonra ***ür bırak aldığın paranın fazlasını eline sayarlar. (unutmaki türkiyede en son 1990 yılında plaka dağıtıldı ondan sonra çıkmadı)
www.divxportu.com Tek Link Film indirme Merkezi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye26 yazı
Sayin Bodamyali,

yorumun icin tesekkur ederim.

Bende sizin gibi dusunuyorum. Ama Istanbul bana pahaliya kaciyor. Belki ileride yeterli birikimim olursa yaparim ama suan degil. Okadar param yok cunku.

Ben ilk etapta antalya ve konyayi dusunuyorum. ilk tercihim Konya ama Konyada taksi konusunda daha yeterli bilgim yok.

Halen arkadasta bilgi bekliyorum.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bodamyali
Çok akıllıcı bir yatırımdır taksi plakası hersene artar fiyatları bu sene istanbulda 550.000.00 ytl bu fiyat birdahaki sene 650.000.00 olur en az hiç bir zaman değerini kaybetmez 1 plaka alsan 550.000.00ytl 1 de hyundai accent era 21.500.00 ettimi sana 570.000.00 ytl
bunu günlük kiraya versen çift vardiye şöföre günlük 90x2= 180.00 ytl eder bu taksi durmaz yerinde 365 gün x 180.00 ytl= 65.700.00 ytl yıllık sana getirisi + plaka hiç bir zaman değer kaybetmez al bugün 10 gün sonra ***ür bırak aldığın paranın fazlasını eline sayarlar. (unutmaki türkiyede en son 1990 yılında plaka dağıtıldı ondan sonra çıkmadı)

Yeni Üye16 yazı
dostum kusura bakma ya!! bi kaç gündür şahsi işlerin yoğunluğundan giremedim internete.. evet bi kaç kişiye sordum bu kiralama olayını ama onlar dedikleri şu --> kiralama işi yanii sen dedin ya , noterle filan yapsak diye, zaten yasal olarak böyle bişi mümkün değilmiş , yanii sen plakayı dediin şekilde kiraya veremiyosun..Ancak diğer şekilde verebiliyosun , o da yine tanıdığın bildiğin birilerine vericeksin aksi takdirde, dediğim gibi risk'ler büyük.. kiraladığın kişi seni fena oyuna getirebilir yani..

Yeni Üye16 yazı
bu arada bodamyali , yıllık bahsettiğin ücretler bana çok ucuk gibi geldi.. tabii istanbul piyasası nasıl bilmiyorum ama , senin hesabına göre , aylık ortalama 6.000 ytl gibi bi gelir.. uçuk geldi biraz , belkide istanbul daha farklıdr bilemicem..

Üye218 yazı
Evet Istanbulda taksi plakası 600000-650000 ytl arasında,konyada bu ne kadar daha düşüktür bılmıyorum ama Konyada taksı ısletmecılıgının ıstanbuldakı kadar getırısı olmayacaktır,sız amsterdamda kalmaya devam edeceksenız,elınızdekı parayı kıra getırısı yuksek olan ıstanbuldakı semtlerde gayrımenkul alabılırsınız,emlak fıyatları bu kadar düsmusken elınızdekı parayı bu dogrultuda kullanmanız mantıklı olur,su an 250000 ytl tutarındakı bır evın kıra getırısı 1300-1500 cıvarı,yada dükkan alıp kıraya verebılırsınız,her zaman evden daha cok kıra getırır.Gıttıkce artan nufus sebebıyle rıskı ve zararı olmayacak bır karar olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye1714 yazı
Gel Bulgaristan'da al arkadaşım. Taksi plakası lisansı yıllık 150 euro. Öyle yüz milyarlar yatırmak bir plakaya. Yarın bir kanun çıksa, bittin.

Bulgaristan'da taksi firmaları aylık 250 Euro taksitle araç veriyor. Herşeyi ile hazır. Benim bir arkadaşım yapıyor bu işi. Gitti firmadan 5 taksi aldı. Onları kiralıyor. 2 vardiya olarak. Vardiyası 25 Euro.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye3 yazı
Selam;

Taksi almak için bence acele etme. Gündemde bir kanun tasarısı varmış. Taksi sahiplerine çalışma zorunluluğu getirlecekmiş diye bir söylenti var. İnsanlar bu işi rant kapısı yapamayacak artık diye. Yatırım aracı olmaktan çıkaracaklar böylelikle. Bu konuyu araştır derim. Öyle birşey olur ise kiralama ortadan kalkar. Taksi fiyatları da dibe vurur. İyi hoş yine bazı yooları bulurlar ama arada bu işten ezilen darbe alanlar olacaktır. İyi araştır derim.

Saygılar,
Sedat UZ
Sedat UZ

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Yöneticilik
Yeni Üye1 yazı
s.aleyküm arkdaşlar ben taksiciyim yani şoför 12 saat 85 yövmiye ödüyorum sigortam yok vs bir sürü sıkıntı trafik deseniz sinir hastası yapıyor tavsiye etmiyorum ben mecburiyetten yapıyorum
taksici

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er