Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kuruyemiş Dondurma Birarada, Gider Hesabı Yardım

BaşlatanbaytradeTarih16/05/2010 10:59:21Yorum6

İlk mesaj
Üye127 yazı
Arkadaşlar,
Antalya'nın yaklaşık 30000 nüfuslu bir ilçesindeyim, iki tane pastane var, kuruyemişci ise hiç yok. Sadece bazı bakkallar kuruyemiş satıyorlar, bir de pazara gelen kuruyemişçiler var. İnsanlar kuruyemiş ihtiyacını buradan karşılıyor. Pastanelerden birisi antalyada ünlü bir pastanenin bayisi ve pastaları ve dondurması gerçekten çok güzel ve kaliteli. Diğer pastane idare eder diyebileceğim bir seviyede. bende dondurma yapmayı biliyorum ve aklımda hep bu konu üzerinde bir iş yapmak vardı. ancak ilçemizde kuruyemişçi olmamasından dolayı bu konuyuda düşünüyorum.

Kiralık bir yer buldum asma katı da var ve yaklaşık 90 m2 civarında 500 tl kira istediler. ben daha önce esnaflık yapmadım yakında kısmet olursa emekli olacağım. yardım istediğim konu şudur: kuruyemiş ve dondurma birlikte gidermi? Yani üretimi asma katta yapıp hem dondurma hem de kuruyemiş satılır mı? Bunun için ne gibi nerelerden izin almak gerekir özellikle dondurma gıda üretimine girdiği için özel olarak alınması gereken izinler varmı?

Birde böyle bir yerin sürekli giderleri nelerdir muhasebe vergi vs işler nasıl oluyor kazancın ne kadarı vergiye gidiyor? Bu konularda bilgi sahibi değilim bana maliyet hesabı yapabilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.

Teşekürler şimdiden.
ticaret ticaret ticaret

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye1359 yazı
dondurmanın yanında tatlı süper gidiyor. baklava türü tatlı fena olmaz.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye46 yazı
arkadaşlar dondurmanın gider ve gelirini bende merak ediyorum . Normal satılan ve birde iyi kalitede satılan dondurmalar var açık dondurmalar aradaki lezzet farkı kendini hissettiriyor ... bu dondurmanın gider geliri neler dir merak ediyorum doğrusu :)
Girişim girişim diyorum ama ortada hala bir girişimim yok :)

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Medya
Üye127 yazı

arkadaşlar benim sorum dondurmanın gider ve geliri değil yanlış anlaşılmasın ben nasıl yapıldığını bildiğim için maliyetini biliyorum zaten benim yardım istediğim konu yukarıda bahsettiğim işyerinin giderleri neler olur muhasebeci vergi vs daha bilmediğim giderleri nelerdir tecrübeli esnaf arkadaşlarım varsa görüşlerini bekliyorum.
ticaret ticaret ticaret

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye26 yazı
selam arkadaşlar yeni iş yeri mi kuruyorsunuz?
KURUYEMİŞ, BAKLİYAT, AKTAR, SÜPERMARKET VE BENZERİ FİRMALAR İŞ YERLERİNİZDE ŞIK, DEKORATİF, AHŞAP SEPETLER
http://igsepet.tr.gg/ ADRESİNİ ZİYARET ETMENİZ MENFAATİNİZ İCABIDIR. TEL NUMARAMIZ 05462657735
Kuruyemiş, bakliyat, aktar, süpermarket ve benzeri firmalar iş yerlerinizde şık, dekoratif, sepetler, sepeti, sepetleri, toptan, toptancıları, ahşap sepet, ahşap kova

Kuruyemiş, bakliyat, aktar, süpermarket, bakkal ve birçok iş yerinde kullanabileceğiniz sağlıklı, ahşap kovalar, kilim desenli olup şık ve dekoratif bir hava vermektedir.
Kovaların :

Çap ölçüleri: 25cm, 30cm, 35cm, 40cm, 50cm
Boy ölçüleri: 10 cm' den başlamakta ve istenilen ölçülerde yapılmaktadır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye64 yazı
arkadaslar bı tane soft ıtalyan makınem var yerım yok ılgılenen varmı yerı olan bırıyle ortak yapalım yada kıralama 30 lıtre alıyo
ee

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye33 yazı
merhaba üretim için işyerinizde olması gerekenleri yazıyorum; ilçe tarım müdürlüğü denetime geldiğinde sizden isteyecekleri;

yerden tavana kadar fayans, tuvalet, sineklik,giyinme soyunma odası, tuvaletle üretim hane arasında tuvalet kapısı haricinde 2. bir kapı olacak...
sorumlu müdür bulacaksınız yani gıda mühendisi(250tl aylık+6 günlük sigorta)
kapasite raporu 300tl
sorumlu müdür belgesi için gıda izinleri için de 600tl civarı ilk kurulum aşamasında...
bilgiye ihtiyacın olursa tel numaram: 0555 554 1040
Ziraat Mühendisi
0555 5541040

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Mühendis