Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
Herkese Merhaba...
otomotiv (motor) öğretmenliği mezunuyum. atamamız olmadığı için öğretmen olmam imkansız gibi bir şey... motor hakkındaki bilgi ve tecrübem ise okulda öğrendiklerimden ibaret. bir çırak kadar bile deneyimim yok.yaşım 28... bu yıl sağlam bir şekilde kpss ye mi hazırlansam, yoksa ticarete mi atılsam kararsızım...
Yazıyı gönderen - adalı1 hem iş kurma girişimini başlatmanı hemde kpps ye hazırlanmanı öneririm eger ikiside olursa tercihini o zaman yaparsın
teşekkürler... ticarette başarılı olur muyum acaba? hiç deneyimim yok...
Referans bağlamı1 alıntı›
Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.
kesinlikle kpss hazırlan bence. belli bi güvence altında ticaretede başlayabilirsin. hem birikim yapmış olursun. Ticaret her zaman yapılabilir. Fakat kpss için yaşın geçmeden devlete girmeni öneririm. ticarette 1-2 yıl bocalayıp elindeki parayı çar çur etmekte var.
arkadaşım kpss ye ne hazırlanacaksın ki. sen 1 sene aktif bir insanken iş hayatında pasif konuma geçerek sadece derslerine odaklanacaksın, hemde geceni gündüzüne heba edeceksin. gündüzün gecene karışacak. bir bakmışsın sınav zamanı. hiç de fena olmayan bir puan alacaksın. sabırsızlıkla atamaları bekleyeceksin. sonunda beklediğin gün gelip çatacak. elektronik sayfanın açılması için dakikaları sayacaksın. kontenjanlar ve taban puanlarının olduğu sayfa karşına çıkacak.bir bakacaksın senin bölümden kadro açılmamış. ihtiyaç duyulan 2, 3 öğretmen açığıda ücretli öğretmenle giderilmeye çalışılmış.
ben de atanamayan öğretmenlerdenim. imkanın varsa devlet en iyisi. yanında ticaretide ***ürürsen süper olur. ama günümüz şartları böyle. 1 yılı sadece ona bağlamak doğru olur mu düşünmek lazım.
Yazıyı gönderen - frztxs kesinlikle kpss hazırlan bence. belli bi güvence altında ticaretede başlayabilirsin. hem birikim yapmış olursun. Ticaret her zaman yapılabilir. Fakat kpss için yaşın geçmeden devlete girmeni öneririm. ticarette 1-2 yıl bocalayıp elindeki parayı çar çur etmekte var.
Saygılar
değerli yorumunuz için teşekkürler...
Referans bağlamı1 alıntı›
Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.
Yazıyı gönderen - sennan arkadaşım kpss ye ne hazırlanacaksın ki. sen 1 sene aktif bir insanken iş hayatında pasif konuma geçerek sadece derslerine odaklanacaksın, hemde geceni gündüzüne heba edeceksin. gündüzün gecene karışacak. bir bakmışsın sınav zamanı. hiç de fena olmayan bir puan alacaksın. sabırsızlıkla atamaları bekleyeceksin. sonunda beklediğin gün gelip çatacak. elektronik sayfanın açılması için dakikaları sayacaksın. kontenjanlar ve taban puanlarının olduğu sayfa karşına çıkacak.bir bakacaksın senin bölümden kadro açılmamış. ihtiyaç duyulan 2, 3 öğretmen açığıda ücretli öğretmenle giderilmeye çalışılmış.
ben de atanamayan öğretmenlerdenim. imkanın varsa devlet en iyisi. yanında ticaretide ***ürürsen süper olur. ama günümüz şartları böyle. 1 yılı sadece ona bağlamak doğru olur mu düşünmek lazım.
teşekkürler dostum... bende zaten kadrolu öğretmen olmanın çok zor olduğunu biliyorum. kpssyi diğer memurluklar için düşünüyorum. 95 e yakın bir puan alırsam herhangi bir kurumda memur olabilirim sanırım. sadece genel yetenek genel kültür çalışmayı düşünüyorum. bu arada E sınıfı ehliyet almayı düşünüyorum....
değerli yorumun için teşekkürler....
Referans bağlamı1 alıntı›
Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.
Neler yapıp neler yapamayacağını kimse bilemez bunu en iyi sen bilirsin. Herkes ticaret yapamaz. Memurluk yapamayacak insanlar da var. Kişiliğin hangisine müsait. Kendini gelecekte nerde görmek istiyorsun. Ona göre karar vereceksin. İkisini birden yapman zor bence. Ticaret yaparken kpss ye ne kadar hazırlanabilirsin bilemiyorum. Yapabilirim diyorsan yap.
Yazıyı gönderen - chatic Neler yapıp neler yapamayacağını kimse bilemez bunu en iyi sen bilirsin. Herkes ticaret yapamaz. Memurluk yapamayacak insanlar da var. Kişiliğin hangisine müsait. Kendini gelecekte nerde görmek istiyorsun. Ona göre karar vereceksin. İkisini birden yapman zor bence. Ticaret yaparken kpss ye ne kadar hazırlanabilirsin bilemiyorum. Yapabilirim diyorsan yap.
teşekkürler dostum... memurluğa daha yatkın bir yapım var. ama memur olmakta malesef kolay değil. ticareti o yüzden düşünüyorum.
Referans bağlamı1 alıntı›
Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.
o zaman söyleyebilirim ki kesinlikle memurluğa öncelik vermelisin. daha sonra ticaret hayatına atılamazsın diye bir şey yok. zaman fırsatlar çıkaracaktır önüne inş. ben öğretmen atamalarında 1 yıllık plan için konuşmuştum. atanmak biraz zor. ama atanamasakda vazgeçemiyoruz işte. diğer memurluklar daha mantıklı gibi.
hiç bir ticaret bilgin yoksa cebine koyacağın 100 tl ile pazarda birşeyler sat.Ticaretin başlangıcı pazardan geçer.Kar veya zarar 100 tl den olursun ama birşeyler mutlaka öğrenirsin.En basiti şunları öğrenirsin
- Mal nerden nasıl temin edilir - Kaça alıp kaça satabileceğinin analizini yaparsın - Müşterileri tanırsın - ÖZGÜVEN kazanırsın
Bence de ticarete atıl. Sonra para kazanmanın yollarını bulursun biraz yorulursun ama daha iyi kazandıkça yorgunluğunu atarsın. Herzaman kazanmayı da bekleme fırsatlar kendiliğinden çıkar iyi etüt et iyi araştır. Bence sonrasını sen daha iyi bilirsin...
Ben de ticarette başarılı olurmuyum kısmına bir şeyler yazayım.
Olamazsın diyen yalan söylemiş olur. Ama ilk atışta başarı olmayabilir. Ürünün yanlıştır, yerin kötüdür, zamanı iyi denk getirememişsindir umduğunu bulazsın. Bunlar denk gelir amma da korkmuşum çok da kolaymış dersin.
Kpss den iyi bir puan alıp köşeye koymak iyidir elbet. Branşın mükemmel aslında kazara bir atansan sırtın yere gelmez. Zaten genellikle atölye öğretmenlerinin yaptığı iş eninde sonunda ticarete atılmak olur. Fakat 2bini 9-10 yıl cebe attıktan sonra. Ev alınır araba alınır kenara bir ev parası daha biriktirilir zaten hanımda çalışıyordur. 10 yıl iyi kötü piyasa incelenmiştir. Bütün bunlar olmadan en başından ticarete atılmak zor tabi. Ama olmaz da değil.
Branşın öğretmenlik için iyi. Piyasada çalışmak için o diplomanın hiç bir faydası olmaz. İçten yanmalı motorun dünyası her yıl değişiyor artık. Bilgiye gerek kalmadı. Diagnostik düzeni ve hazır kitler bütün işi görüyor. Sermaye ve bayiliklerle iş bitiyor. Diploma bu şartlarda duvarda asılı bir süs olarak duruyor.
Kpss ye hazırlan. Ama etrafına iyi bak. Çok para dökmeden ne satrımda para kazanırım batmadan diye incele çevreni. Motora takılı kalma ticarette . . .
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz