Ana içeriğe geç

Yeme-içme, Turizm, İşletmecilik - Özel

İthal Çay Ve Kahve Türkiyede Satılabilir Mi?

BaşlatanHidarkTarih06/04/2017 15:01:26Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
Yutdışında yaşıyorum ve burada son zamanlarda çay mağzaları çok revaçta..
Bu mağzalarda Çin ve Hindistandan getirilen farklı farklı tür doğal çaylar gram bazında satılmakta, evet çok pahalı ancak bunu seven alıyor -bende dahil ;Tansiyon hastasıyım ve Yeşil çay tansiyonuma çok iyi geliyor..Sallama çay değil yaprak çay-
Ayrıca çay içim merasimleri düzenliyorlar ; mesala çin çayı içim eğitimi merasimi , hem ilginç hemde farklı bir iş dalı.
Ancak yanlış biliyorsam düzeltin , Türkiye kendi üreticisini korumak için çay ithalatına yasak getirdi diye biliyorum..
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi?

Yerleşim Rusya Federasyonu / TyumenMeslek Çevirmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye104 yazı
Ekonomi Bakanlığının başlattığı Çayda Gözetim uygulamasına göre artık her firma çay ithal edemeyecek. Çay ithal etmek isteyen firmalara Ekonomi Bakanlığına bağlı İthalat Genel Müdürlüğü’nden Gözetim Belgesi alma şartı getirildi.
Ekonomi Bakanlığının, 16 Mart 2013 tarih, 2013/2 sayılı tebliği ile başlatılan gözetim uygulaması yapılacak çay ithalatlarında ton başına;
Yeşil çay (fermente edilmemiş) (3 kg’yi geçmeyen hazır ambalajlarda) 4550 ABD Doları,
Diğer yeşil çaylar (fermente edilmemiş) 2500 ABD Doları,
Siyah çay (fermente edilmiş) ve kısmen fermente edilmiş çay (3 kg’yigeçmeyen hazır ambalajlarda) 4550 ABD Doları,
Diğer siyah çaylar (fermente edilmiş) ve kısmen fermente edilmiş diğer çaylar 2500 ABD Doları,
Paraguay çayı (maté) 3000 ABD Doları vergi uygulanıyor.
Ekonomi Bakanlığı 2013/ 2 tebliğinde çay ithalatında gümrük vergilerinin CIF değerinin üzerine % 145 gümrük vergisi uygulamasından vazgeçip ton başına gümrük vergisi alma uygulamasını başlatması, bu ürünlerin ithalatında sahte satın alma faturaları ve/veya ithal edilen menşei ülkeleri devletlerince damping uygulamaları olup olmadığı tespit edilecek. Bir bakıma yeri üreticilerimiz biraz nefes alacak.
TEL:05385836435

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Mühendis
Yeni Üye13 yazı
Süpermiş.. Yani sadece tek tip çay iç demeye getiriyorlar millete..

Yerleşim Rusya Federasyonu / TyumenMeslek Çevirmen
Üye138 yazı

Sonuçta Turk cayı da Cinden gelmedir ipek yolu aracılığıyla, ama Turk cayı en kalitesiz çaylardan biridir bunu Turk milleti bilmez, alışmıştır bir kere, Turk cayı içmeden olmaz.:)
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
Yeni Üye29 yazı
arkadaşlar merhabalar hepinize ithal çayla ilgili yorumlarınızı gözden geçirdim bende çay ticaretiyle uğraşıyorum eğer yurt dışından getirmek isteyen olursa bana ulaşabilir satış konusunda yardımcı olurum. saygılar
ry5735

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
Merhaba

Sri Lanka çayı isteyen olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..
Yüklü miktarda kutulu kutusuz istenilen şekilde ayarlanır.
Her türlü çay

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı
Nasıl yardımcı olabilirsiniz. mail adresim rdaylmz@gmail.com

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Bicaygelsin
Merhaba

Sri Lanka çayı isteyen olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..
Yüklü miktarda kutulu kutusuz istenilen şekilde ayarlanır.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
Nasıl yardımcı olabilirainiz. Mailim:rdaylmz@gmail.com
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - janus321
arkadaşlar merhabalar hepinize ithal çayla ilgili yorumlarınızı gözden geçirdim bende çay ticaretiyle uğraşıyorum eğer yurt dışından getirmek isteyen olursa bana ulaşabilir satış konusunda yardımcı olurum. saygılar

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
Bana srilanka çayı lazım . Elinde bulunan varsa mail yollasın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans