İlk mesaj
İş Tecrübeleri
Cok Yorgunum Bıktım Desem Yeridir
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorumE
Üye110 yazı
30/10/2008 : 10:29:40#31
supermann
B
Yeni Üye34 yazı
30/10/2008 : 10:36:15#32
H
Üye831 yazı
30/10/2008 : 11:15:12#33
Borcunu kesinlikle ödeme niyetinde olacaksın allah engelleri kaldırıyor olmazları olur yapıyor,olumsuz bütün durumlar istediğin gibi gelişiyor buna inan.Fakat şunun altını çizmek istiyorum alacaklı çok çok üstüne geldiğinde ödeyemiyorum kazanıcam ödicem de bırak gerisini alacaklı düşünsün ama kesinlikle yine de öde az da olsa kazancın olduğu kadarını öde,öde ki bereketin rızkın artsın nasibin açılsın,aksi takdirde kumda patenaj yaparsın haram hiç kimseye bir şey kazandırmamıştır sadece oyalamıştır ve kaybettirmiştir.Biraz daha gayret et kesinlikle başarıcaksın,başaramıyacak gibi olsaydın şu anda koniks'te olamazdın zaten.
B
Yeni Üye34 yazı
30/10/2008 : 11:19:47#34
O
Yeni Üye17 yazı
30/10/2008 : 11:23:14#35
valla kardes sen elinden geleni yap1nca KURAN-I KERiM'de VAKIA Suresi var gece ve gündüz onu oku..AEO
ozannn
G
Üye639 yazı
30/10/2008 : 11:48:16#36
evet vakıa yı ihmal etme.ama oturup ta bekleme,ha gayret.
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.
Y
Yeni Üye42 yazı
30/10/2008 : 12:36:17#37
bahtsız işin zor allah kolaylık versin. Boğulmaktan kurtulanlar hep dibe basıp kendini yukarı fırlatanlardır nefesleri kalmasa bile...Dibe vurmuşsun burada yere basıp kendini yukarı fırlatma fırsatın var, son bir şans belki... bunun içinde burda insanlardan yardım istiyorsun, keşke elimden birşeyler gelse ama bu borç seni öldürecek, hayatını karartacak bir borç değil. elbette ki altından kalkmak zor, üstüne birde soyulmuşsun geçmiş olsun. Anlattıklarına göre, bence sen çok zorlu bir sınava tabi tutuluyorsun Allah tarafından. Çalmadan, çırpmadan helalinden kazançla bu sınavdan çıkabileceğini hepimize kanıtlayabileceğine inanıyorum. yolun açık olsun...
B
Yeni Üye34 yazı
30/10/2008 : 12:40:37#38
saolun kardeşim sizin enbüyük yardımınız su yazdıklarınız ben kendimi yeniden buluyorum insanı para batrırıyor ama insanlar yıkıyor siz beni ayaga diktiniz daha ne olcak saolun baska ne diyim
G
Üye639 yazı
30/10/2008 : 12:43:24#39
SİZİN HAYIR BİLDİĞİNİZ ŞER,ŞER BİLDİĞİNİZ HAYIR OLABİLİR.BUNU SİZ BİLEMEZSİNİZ.(AYET MEALİ)
gursoybalo
Z
Yeni Üye32 yazı
30/10/2008 : 13:20:57#40
Yaklaşık 8 aydır bu durumdayım. Ve malesef gün geçtikçe kötüye gidiyor. Pek çok şey denedim ama henüz başarı yok. Allah yardımcımız olsun... Şükür bu süreçte, O'na yönelme imkanı oldu.
Şu anda cepte tam 11ytl para var. Başka da kuruş yok. Satıp savabilecek birşey kalmadı. Çaresiz bir şekilde, aynı senin gibi bir çıkış yolu arıyorum. Allah yardımcımız olsun... Bize bir çıkış yolu versin. Hayırlı bir iş versin... Başka diyecek birşey yok...
B
Yeni Üye34 yazı
30/10/2008 : 13:31:22#41
zorluk kardesim insanlar o kadar kahpeki o kadar menfaat düşkününü olmuslarki bunlar bizim iyi günümzde sanki kardesten yakınlardı ama şuan beni alacaklarımdan cok o akraba bozuntuları arıyor temelli kaybolsun istiyorlar sözlerim agır sakın beni yanlıs anlamyın şimdiden özür dilerim ama böyle insanları tarif etmek o kadar zorki su düştügümüz durum cok farklı 1 yasında bi kızım var onunla bile zor ilgileniyorum hatasız kul olmaz vardır bir hatamız illaki ama kimseye art niyet dahi tasımadım herkese yardım etmeye calıstım ama yine yalnızım iyiki sizin gibi insanları tanıdım kardesim allah tüm zor durumda olanlara yardım etsinsabredecegiz baska yolumuz yok gün dogmadan neler dogar bilinmez.yazısmak isterseniz msn vereyim isteyen abilerim kardeslerim ekleyebilir.iyisinx.x@hotmail.com
C
Yeni Üye84 yazı
30/10/2008 : 22:40:45#42
Web sitesi
Bahtsız senin durumunu en iyi anlayanlardan biriside benim sanırım
Bende arkadaşıma hatta dostum dediğim kişiye güvendim onunla beraber işyeri açtım.
Fakat insanların menfaatçi olduğunu geç öğrendim. Arkamdan dolaplar çevrileceğini düşünemedim.
Şu anda bir işyerinde çalışarak borçlarımı ödemeye çalışıyorum.
İnşallah bu sıkıntıdan hayırlısı ile kurtulacağım. Azimle hayata devam etmem gerekiyor çünkü 2 ay sonra oğlum dünyaya gelecek.
Bende arkadaşıma hatta dostum dediğim kişiye güvendim onunla beraber işyeri açtım.
Fakat insanların menfaatçi olduğunu geç öğrendim. Arkamdan dolaplar çevrileceğini düşünemedim.
Şu anda bir işyerinde çalışarak borçlarımı ödemeye çalışıyorum.
İnşallah bu sıkıntıdan hayırlısı ile kurtulacağım. Azimle hayata devam etmem gerekiyor çünkü 2 ay sonra oğlum dünyaya gelecek.
A
Editör5590 yazı
30/10/2008 : 23:24:43#43
Web sitesi
Sevgili kardeşler ben bu konuda bir dernek yada şirket gibi çalışan bir yardım sandığı kurmayı düşünüyorum. Şimdi değil biraz daha sonra. İş yapabilme yeteneği olupta parasını iyi yönetemiş özellikle küçük esnaftan oluşan firmalara yönelik içinde soyut ve somut kavramları beraberce barındıran bir kurtarma kurumu denebilir.
Bunu ciddi ciddi düşünüyorum. Piyasada bu şekilde çok fazla işletme var. Bunların bazıları gerçekten iş gücüne sahip firmalar.
Ama araştırma ve kabul etme dönemi biraz sıra dışı olmalı. Yani kişinin yada kişilerin tüm iyi niyetlerine rağmen bu duruma düştüğünü anlamak gerek. Mesela Ahiliğin modernize bir çalışması gibi. Günümüz misyonlarına ve global piyasalarda geçerliliğini kanıtlamış ekonomik piyasa kurallarına uygun oluşturulmuş bir tüzükle çalışan sonuçta varlığını kurtardığı , yatırım yaptığı işletmeler ve batmadan önce , zora düşmeden önce bu bünyeye katılmayı kabullenmiş işletmelerin katkılarıyla sürdüren bir kurum, dernek ya da şirket mesela . . .
Örneğin bulunduğum bölgede, esnaflar arasında halkın en iyi esnafı seçeceği bir biri bizi gözetliyor yarışması gibi bir kampanya yapmak istiyorum. Kazandığı parayı hak edenin ödül alacağı bir düzenleme mesela. Esnaf günlük işini yaparken farkında olmadan halktan olumlu veya olumsuz oy alacak tabi bu kampanyaya katılacak olan esnaflar sadece. Girdiğim bir dükkanda ''yersen böyle'' şeklindeki yaklaşımlardan hiç hoşlanmıyorum. Bana çocukluğumdan beri öğretilen bazı kuralaları hiç göremiyorum piyasada. Ya bana bunları öğretenlerin dünyadan haberi yoktu ya da bir kabusla karşı karşıyayız.
Aklımdan geçirdiklerimi hayal ettiklerimi yazdım. Bunları hayata geçireceğim iyice şekillendirdikten sonra. Bir yanlış var piyasamızda. Asık suratlı taksiciler yüzü gülmez ayakkabıcılar veya iyi günler demeyi size yüz vermek gibi gören büfeciler. Hayata duyduğu bütün hırsını direksiyondan çıkarıp taşıdığı yolcuyu umursamaz dolmuşcular. Bunları derleyip taplayacak bir eylem yapmalı. Güler yüz gösterene birileri bir ödül vermeli.
Boşa gidiyor bazı güzelim esnaflar bunlara bir çare bulmalı.
Bunu ciddi ciddi düşünüyorum. Piyasada bu şekilde çok fazla işletme var. Bunların bazıları gerçekten iş gücüne sahip firmalar.
Ama araştırma ve kabul etme dönemi biraz sıra dışı olmalı. Yani kişinin yada kişilerin tüm iyi niyetlerine rağmen bu duruma düştüğünü anlamak gerek. Mesela Ahiliğin modernize bir çalışması gibi. Günümüz misyonlarına ve global piyasalarda geçerliliğini kanıtlamış ekonomik piyasa kurallarına uygun oluşturulmuş bir tüzükle çalışan sonuçta varlığını kurtardığı , yatırım yaptığı işletmeler ve batmadan önce , zora düşmeden önce bu bünyeye katılmayı kabullenmiş işletmelerin katkılarıyla sürdüren bir kurum, dernek ya da şirket mesela . . .
Örneğin bulunduğum bölgede, esnaflar arasında halkın en iyi esnafı seçeceği bir biri bizi gözetliyor yarışması gibi bir kampanya yapmak istiyorum. Kazandığı parayı hak edenin ödül alacağı bir düzenleme mesela. Esnaf günlük işini yaparken farkında olmadan halktan olumlu veya olumsuz oy alacak tabi bu kampanyaya katılacak olan esnaflar sadece. Girdiğim bir dükkanda ''yersen böyle'' şeklindeki yaklaşımlardan hiç hoşlanmıyorum. Bana çocukluğumdan beri öğretilen bazı kuralaları hiç göremiyorum piyasada. Ya bana bunları öğretenlerin dünyadan haberi yoktu ya da bir kabusla karşı karşıyayız.
Aklımdan geçirdiklerimi hayal ettiklerimi yazdım. Bunları hayata geçireceğim iyice şekillendirdikten sonra. Bir yanlış var piyasamızda. Asık suratlı taksiciler yüzü gülmez ayakkabıcılar veya iyi günler demeyi size yüz vermek gibi gören büfeciler. Hayata duyduğu bütün hırsını direksiyondan çıkarıp taşıdığı yolcuyu umursamaz dolmuşcular. Bunları derleyip taplayacak bir eylem yapmalı. Güler yüz gösterene birileri bir ödül vermeli.
Boşa gidiyor bazı güzelim esnaflar bunlara bir çare bulmalı.
tamnland.com
H
Üye142 yazı
31/10/2008 : 01:36:48#44
AKIN ABİ HER TÜRLÜ TEKNİK VE REKLAM DESTEĞİNE HAZIRIM! ÜYESİ OLDUĞUM 155 BÜYÜK FİRMANIN BULUNDUĞ TÜRES(TÜM RESTORANLAR VE TEDARİKCİLER DERNEĞİ)DERNEĞİNEDE BU PROJEYİ SUNARIM!BİRAZDA İNSANIMIZA ÇALIŞALIM,KENDİMİZE DEĞİL!!!
buğün de kimseye muhtaç değilim çok şükür!!
B
Yeni Üye34 yazı
31/10/2008 : 10:10:53#45
akın abi iyi düşünmüşsünde böyle bir projeyi hayata gecirmek zor gecirsek te insaallah olur ama bu niyetle kurulan firmalar esnaf batacagı zaman yanasmıyorlar belli süre sonra örnegin küçük esnafa kredi diyorlar ben fazla alan göremiyorum bu onun gibi olur senin niyetin temiz ama zor abicim
Z
Yeni Üye32 yazı
31/10/2008 : 11:41:09#46
Dün bahtsızla biraz sohbet ettik... İkimiz birbirimizden dertliyiz ama sağolsun bana güç kuvvet verdi... Yeniden umutlandım diyebilirim...
Çalışıcaz, gayret edicez... Yeterki iş olsun...
Burada yazılarıyla destek olan herkese gönülden teşekkürler...
Çalışıcaz, gayret edicez... Yeterki iş olsun...
Burada yazılarıyla destek olan herkese gönülden teşekkürler...
A
Editör5590 yazı
31/10/2008 : 12:22:23#47
Web sitesi
Çalışın başka bir yol yok zaten. Alacaklıda bunu bilir ama asla çaktırmaz. Siz yorulmadan pes etmeden çalışın. Çaresizlik sizleri büyük iş adamları yapacak şimdilik tek avuntunuz bu. Bunalmayın biraz soğukkanlı olun uykunuzu uyuyun. Raydan çıktın mı bir daha dönüş yok ömür biter bildiğin hayata dönemezsin hiç kızmayın sinirlenmeyin . . . İlerisi için projeleri kafanıza yazın. Hedefi olmak dağları deldirir insana.
tamnland.com
B
Yeni Üye34 yazı
31/10/2008 : 13:37:27#48
akın abi iyiki varsın baska ne diyim
B
Yeni Üye34 yazı
31/10/2008 : 20:02:47#49
arkadaslar dün zorluk kardesimle baya sohbet ettik bir cıkar yol bulmak için size fikrinizi sormak istiyorum seyyar gezici olarak ne satabilirz bu işlerden cıkmamız için fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim simdiden saolun
O
Yeni Üye14 yazı
31/10/2008 : 21:25:44#50
Web sitesi
bahtsız kardeşim inanmak başarmanın yarısıdır sadece inan we borcunu bir an önce kapatmaya bak allah kolaylıklar wersin
__=)(/
Z
Yeni Üye32 yazı
01/11/2008 : 20:30:48#51
Evet bahtsızla sohbet ettik...
Size danışalım...
Toptan alıp (toptan dediysek, sermaye bağlayıp değil de, azar azar ama toptan fiyatına alıp) dükkanlara dağıtımı/satışı yapılabilecek ürünler nelerdir? Fikir verirseniz sevinirim...
Benim aklıma şu geldi aslında. Dükkanlara satış değil ama perakende satış şeklinde. Toptan çorap alıp 3 lü yada 5 li paketler haline getirip, dükkan dükkan gezip satmak... Ne dersiniz? Sizce tutarmı?
Size danışalım...
Toptan alıp (toptan dediysek, sermaye bağlayıp değil de, azar azar ama toptan fiyatına alıp) dükkanlara dağıtımı/satışı yapılabilecek ürünler nelerdir? Fikir verirseniz sevinirim...
Benim aklıma şu geldi aslında. Dükkanlara satış değil ama perakende satış şeklinde. Toptan çorap alıp 3 lü yada 5 li paketler haline getirip, dükkan dükkan gezip satmak... Ne dersiniz? Sizce tutarmı?
A
Yeni Üye20 yazı
04/11/2008 : 17:41:00#52
ARKADAŞIM
bak yazının başında belirttiğin gibi yalnız değilmişsin o kadar kişi sana moral vermeye çalışıyor,bende senin gibi çıkar yol arıyordum ve yalnız olduğumu düşünüyordum.bende ankara'nın en elit kesimlerinde restaurant işletmeciliği yapıtordum 4 şube açacak kadarda büyütmüştüm ama aksilikler sonucu bende banka,şahıs ve firmalara borçlandım.piskolojim o kadar bozulmuştuki bu benim batmamı daha hızlandırdı.her şeyi bigün bırakıpgittim adres,tlf.hepsini değiştirdim ve garson olarak başladığım işle 2,000 ytl biriktirip küçük bi kebapcı kiraladım birazda borçlandım devraldığım iş yerine ve 24 saat açık tuttuğum o iş yerinden 1 yıl sonunda borçlu olduğum kişileri tekrar arayıp küçük küçük ödüyorum.
önemli olan sen ilk önce kendini inandır düzeleceğine,piskolojini düzeltmek için o ortamdan uzaklaş mesleğini belirtmemişsin ama mesleğinle ilgili sıfırdan başlayıp tekrar düzlüğe çıkabilirsin
bunu ancak sen yine başarırsın.insanlar sana 150 milyar borç yapabilecek krediyi sağladılarsa demekki işinde başarılıydın emin ol tekrar özgüvenle o parayı yine kazanırsın
kendine güven,ve iradeni zayıflatacak işlerden uzak dur ( alkol - boş gezmek gibi )
bak yazının başında belirttiğin gibi yalnız değilmişsin o kadar kişi sana moral vermeye çalışıyor,bende senin gibi çıkar yol arıyordum ve yalnız olduğumu düşünüyordum.bende ankara'nın en elit kesimlerinde restaurant işletmeciliği yapıtordum 4 şube açacak kadarda büyütmüştüm ama aksilikler sonucu bende banka,şahıs ve firmalara borçlandım.piskolojim o kadar bozulmuştuki bu benim batmamı daha hızlandırdı.her şeyi bigün bırakıpgittim adres,tlf.hepsini değiştirdim ve garson olarak başladığım işle 2,000 ytl biriktirip küçük bi kebapcı kiraladım birazda borçlandım devraldığım iş yerine ve 24 saat açık tuttuğum o iş yerinden 1 yıl sonunda borçlu olduğum kişileri tekrar arayıp küçük küçük ödüyorum.
önemli olan sen ilk önce kendini inandır düzeleceğine,piskolojini düzeltmek için o ortamdan uzaklaş mesleğini belirtmemişsin ama mesleğinle ilgili sıfırdan başlayıp tekrar düzlüğe çıkabilirsin
bunu ancak sen yine başarırsın.insanlar sana 150 milyar borç yapabilecek krediyi sağladılarsa demekki işinde başarılıydın emin ol tekrar özgüvenle o parayı yine kazanırsın
kendine güven,ve iradeni zayıflatacak işlerden uzak dur ( alkol - boş gezmek gibi )
B
Yeni Üye34 yazı
04/11/2008 : 17:55:54#53
aptulla abicim saol o kadar güzel anlatmıssınki herseyi diyecek birsey yok bende herkesten uzak durmaya ve birseyler yapmaya ugrasıyorum ve bunu senin diger abilerim bana yazmıs oldugunuz fikirlerinize borcluyum.cünkü bu durumları herkez anlamıyor sadece altında bir pislik arıyorlar yani sizle burda tanısmamıs olsam daha cok psikolojim bozzulacaktı ama sizde allahım razı olsun
A
Yeni Üye20 yazı
06/11/2008 : 14:44:14#54
kardeşim
allah sendende razı olsun ancak bekledikce piskolojin kendiliğinden düzelmez.ilk önce kendine gelmek için bi müddet ortamını değiştir,kafanı toparla ve sonra dorunlarını ve borçlarını masaya yatırıp öncelik verdiğin bi sıralama yap ve ya bismillah deyip başla yavaş yavaş işlerin yoluna girecektir.ama önce kafanı toparlamalısın.allah sana kolaylık versin ve başaracağından kuşku duymuyorum sende duyma yeterki iste
allah sendende razı olsun ancak bekledikce piskolojin kendiliğinden düzelmez.ilk önce kendine gelmek için bi müddet ortamını değiştir,kafanı toparla ve sonra dorunlarını ve borçlarını masaya yatırıp öncelik verdiğin bi sıralama yap ve ya bismillah deyip başla yavaş yavaş işlerin yoluna girecektir.ama önce kafanı toparlamalısın.allah sana kolaylık versin ve başaracağından kuşku duymuyorum sende duyma yeterki iste
B
Yeni Üye34 yazı
06/11/2008 : 14:49:30#55
inşaallah abi sizden gelen bu destek oldugu sürece inşallah düzelir abicim
B
Üye1359 yazı
06/11/2008 : 17:11:16#56
Alacaklılar ne alemde ? sıkıştırıyorlar mı ?
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
B
Yeni Üye34 yazı
06/11/2008 : 17:15:46#57
iyibir soru gibi görünsede böyle sorman yanlıs arkadasım ama yine sana cevap yazayım onlar iyidir senin gibi heralde
C
Yeni Üye46 yazı
06/11/2008 : 18:27:10#58
sayın bahtsız ve zorluk , aynı durumda olan diğer arkadaşlarada öncelikle geçmiş olsun deyip allah yardımcınız olsun dileklerimi sunarım.
seyyar olarak bir şeyler satmayı düşündüğünüz için naçizane öneri olarak söylemek istedim.
bodrum otogarında görüyorum bir fındık satan arkadaş var izlediğim kadarıyla iyi satış yapıyor size de onu tavsiye etmek istedim
onun çalışma şakli şöyle bir tane migroslardaki el arabalarından ayarlamış içine silme fındık doldurmuş 50,100,500,1000 gr lık vakumlu kavrulmuş fındık
50 gr lık paketi 1 ytl ye satıyor.otogar da her hareket edecek otobüsün yanına geliyor ve satışını yapıyor sonra başka noktalara doğru geziyor otobüs kalkış satlerinde oraya geliyor minübüs durakları var oradaki yolculara gidiyor kısaca yoğun bir noktada 1 km karelik alanın içinde dönüyor ve sabahtan akşama kadar epey bi satış yapıyor risksiz vergisiz temiz kazanç fındığıda taze ve nefis bir yiyen bir daha alıyor düşünün derim
saygılar
seyyar olarak bir şeyler satmayı düşündüğünüz için naçizane öneri olarak söylemek istedim.
bodrum otogarında görüyorum bir fındık satan arkadaş var izlediğim kadarıyla iyi satış yapıyor size de onu tavsiye etmek istedim
onun çalışma şakli şöyle bir tane migroslardaki el arabalarından ayarlamış içine silme fındık doldurmuş 50,100,500,1000 gr lık vakumlu kavrulmuş fındık
50 gr lık paketi 1 ytl ye satıyor.otogar da her hareket edecek otobüsün yanına geliyor ve satışını yapıyor sonra başka noktalara doğru geziyor otobüs kalkış satlerinde oraya geliyor minübüs durakları var oradaki yolculara gidiyor kısaca yoğun bir noktada 1 km karelik alanın içinde dönüyor ve sabahtan akşama kadar epey bi satış yapıyor risksiz vergisiz temiz kazanç fındığıda taze ve nefis bir yiyen bir daha alıyor düşünün derim
saygılar
D
Yeni Üye58 yazı
06/11/2008 : 18:52:56#59
Web sitesi
Bahtsız ilk defamı batıyorsun her batışın bir çıkışı vardır bu çıkışı yakalamaya bak yakalarsan esksinden daha güçlü ve tecrübeli olursun
bu arada ne iş yapıyorsun nasıl bu kadar borç yaptın öğrene bilirmiyim
bu arada ne iş yapıyorsun nasıl bu kadar borç yaptın öğrene bilirmiyim
Dadaş Tekstil
Yakup Aykaç
www.dadastekstil.com
Yakup Aykaç
www.dadastekstil.com
B
Yeni Üye34 yazı
06/11/2008 : 19:01:13#60
telefoncuydum arkadasım borc yapmak kolay az da olsa borcun battımı en az üç misli oluyor birde üstüne laflar cevrenin tutumu senin istemeyenler eklenince işlerde haliyle ters gidiyor daha dogrusu acabalar ortaya cıkıyor ve zemin hazırlanmıs oluyor ondan sonrası malum işte böyle umutsuzluk düşüş sizin gibi abilerin pozitif fikirleri ve yardımı olmasa tabi hersey allahtan yüce allah istemese yine düzelmez ama siz vesile oluyorsunuz bizde yeniden ayaklanmaya ugrasıyoruz. üç gündür telefon kılıfı satıyorum seyyar bayilere en azından kafamı dagıtıyorum allah büyüktür ne diyim ne oldum degil ne olacam demek gerekirmiş kibirli degildik ama elbet vardır bi hatamız
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz