Ana içeriğe geç

İş Tecrübeleri

Cok Yorgunum Bıktım Desem Yeridir

BaşlatanbahtsızTarih23/10/2008 19:26:36Yorum100

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
slm arkadaslar cok yalnız ve yorgunum 150 milyar borcum var hiçbir yolum kalmadı sanki o kadar bunalıyorumki yasmak bile istemiyorum bazen bu borcumu ödemek için her yolu deniyorum ama olmuyor bana fikir verir yardımcı olursanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / İst
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Editör5590 yazı
Hiç durmadan çalış ve alacaklılara elindeki kadar ödeme yap. Örneğin 20.000 Liralık lik borca 50 lira, 50 lira ödemeye başla. Çok sıkılır çok bunalırsın ama sonu nasıl geldi şaşar kalırsın.

Öldüğünü düşünelim, birincisi bu borçtan kurtulmuş değilsin, artık seni alacaklılar sıkıştıramaz ama bundan artık seninde haberin olmayacak çünkü toprak oldun. Yani sıkıştırılmaktan kurtuldun ama rahat yaşamaktan da kurtuldun ! Elde ettiğin hiç birşey yok. Üstelik arkanda kalanları kendi borcunla uğraşmak zorunda bırakarak büyük bir kötülük yaptın hele ki çocuk varsa ne kadar kötü. Hem hayat boyu niye gitti diye içten içe sana kızacaklar hemde açık açık lanet okuyup duracaklar. Bu borçlar için direk eşine gidecekler, arkanda bırakacakların bunlar olur kazancın ne burada.

Bu sıkıntıyı erkek gibi göğüslemekten başka çare yok. Bu bir başarısızlık fakat bu başarısızlığı çevrendeki her 5 yetişkin erkeğin 3 ü yaşıyor , kalan 2 sinden biride yakında yaşayacak son kalan 1 kişiyede atadan mal çok kalmıştı dedesi babası onu donanımlı yetiştirmişti ve üstelik şansıda pek yaver giderdi, bu yüzden ona bir şey olmayacak.

Bırak bizim ülkeyi dünya böyle dostum. Düştüysen kalkacaksında. Mucizede falan da olmaz. Sayısala falan da para yatırma boşuna 1 kg tereyağı alınır bir kuponla. Zevkine bir kolon oyna arasıra hayal kur motive ol ama bel bağlama. Çalışmayı asla bırakma. Kimseden kaçma. Telefonlara çık. Hiç bir alacaklıya asla sinirlenme. Durumunu anlat anca 100, 100 ödeyebilirim de. Ama dediğini de yap. Hacizden kurtulamayak kadar sıkıştıysan evini taşı. Hayati eşyalarının alınmasının yolunu açma. Baba evine taşın mesela. Fikir alabileceğin esnaflarla arada sırada durumun teknik yanlarını konuş onlardan çıkan fikir leri değerlendir. Avukatlardan paran yokken çok fazkla tüyo alamazsın. Kolayca erteleyebileceğin bir yolu sana göstermezler senin keşfetmen gerek.

Ailenle ilişkini bu yüzden bozma. Kimsenin ama kimsenin (mahallenin dilencisinin bile ) kalbini kırma. İnsanlar seni sevsinler. Param yok ama insanlar beni seviyor diyemezsin kendine ama bilinç altın der seni hiç dinlemez. Birçok şeyi doğru yaparsın bu sayede. Kendin de daha az yıpranırsın.

Mucize olmayacağını bu sıkıntıyı senin çıplak elle halletmen gerektiğini idrak ettikten ve bir miktar da yol aldıktan sonra belki, (eğer gerçekleşecekse bahtında varsa) gerçekleşir mucize denen şeyler.

Yalnızım demişsin ya haberin yok senin yalnız falan değilsin bak camdan dışarıya o gördüğün adamların hepsinde bir hikaye var. Ya en yakın arkadaşı ya kayınbiraderi ya öz kardeşi onu tokatladı gitti vaktiyle. Üstüne de kriz çıktı hastalık oldu 300 - 500 milyarı gitti. Dünyanın neresine gidersen git bu hikayeler aynıdır. Hepsi de gerçektir. Zamanla biraz üzerinde lehte oynamalar yapılsada işin özü doğruya yakındır. Herkes bir kere battı anlıyacağın ama gördüğün gibi herkeste yolda yürüyor ve onların bazıları oldukça iyi durumda.

Sen çalışmaya ödemeye bir başla bakalım. Belkide seneye öyle değişik ufuklar görmeye başlayacaksın ki hayatın yavaş yavaş değişmeye başlayacak. Bu günlere gülüp geçeceksin. 50-100 milyar kazanmak atla deve bir şey olmayacak belkide.

Biraz sıkıntı çekilecek yapacak başkada bir şey yok bu sıkıntıyı çekmeyi hepten reddedersen çok yanlış olur. Unutma hayata milyonlarca akranının önünde birinci gelerek başladın sen . . . . İnatla devam et.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı
akın selcuk abicim cok saol o kadar güzel seyler yazmıssınki izter iztemez beni rahatlattın allah razı olsun senin insanlara her zaman paradan daha cok igtiyacım var allah ne muradın arsa versin

Yerleşim Türkiye / Yst
Üye1359 yazı

Valla elinde ne kadar nakitin var bilmiyorum. Ödemeyecek durumda isen elindeki nakit başka bir ülkede yaşamana/ yeni bir iş açmana yetecek bir miktarda ise hiç durma kaç derim. Malum borcu için adam öldürüyorlar bu ülkede..

Ama çeviririm diyorsan silkelen ve kendine gel.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı
elimizde nakit olsa zaten borclarımı ödeyecegim deploy kardesim ben sizin gibi kardeslerin görüşünü almak istiyorum cözüm bulabilmek için

Yerleşim Türkiye / Yst
Üye1359 yazı
tefecilere sakın bulaşma.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye831 yazı
Önce şunu bilmekte yarar var borçların senet mi ,çek mi,kredi mi.Site de bir hukuk öğrencisi arkadaşımız vardı ondan yardım alabilirsin sanırım ( dubrovnik ) rumuzlu arkadaş.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye34 yazı
cek de var sened de hepsi var benim bu borcu ödemek için bir yol bulmam gerek ama bulamıyorum

Yerleşim Türkiye / Yst
Üye144 yazı
Sn akınselcuk,

Dostum seni kutluyorum.İnanılmaz güzel yazmışsın,herşeyi ama herşeyi o kadar güzel anlatmışsınki hepsi yaşam kadar gerçek biliyormusun.
Bu geri bildirimleri ancak ve ancak bunları birebir yaşayan insanlar anlatabilir ve anlayabilir.Seni çok ama çok iyi anlıyorum.

Sn.Bahtsız,
öncelikle nickname ini değiştirmekle başla.Karamsarlık çok kötü negatif enerji yükleme kendine.Unutma her karanlık mutlaka Güneşle aydınlanacak.Her gün Güneş mutlaka doğar yeni bir sabah yeni bir gelecek yaratır.
Ümidini kaybetme,
Ben 3 yıl önce tam tamına 190.000 YTL borçlandım.Herkesi kendim gibi gördüm ve öyle zannettim.Ama çokşükür bugün 3 yılda tüm borçlarımı çalışarak ödedim.Herkesin telefonuna çıktım ödeme planları çıkardım günü gününe de ödedim.Her sabah aynaya bakabiliyorum.Onurumu kaybetmedim.
Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye34 yazı
cemalerd abicim valla allah sizden razı olsun ama ben kendime güvenimi yitirdim seninde dedigin gibi cok iyi niyetliydim insanlar nankörmüş veya ben yanlas insanlarla beraber olmusum gerci bunlar da akraba var ama şimdi kimseyle görüşmüyorum çünkü resmen beni tamamen silmeye ugrasıyorlar yeniden baslamaya fırsat vermeden sıkıstırıyorlar bu da bende panik yapıyor ister istemez çünkü insanlara laf anlatamıyorsun neyla ödencek deyip cıkıyorlar işin kötüsü bu yine allah hepinizden razı olsun allah ne muradınız varsa versin yokluga düşürmesin

Yerleşim Türkiye / Yst
Üye142 yazı
BAHTSIZ sana çalış çabala işine sarıl gibi nasihatlarda bulunmayacam görüyorumki motivasyonun sıfır bu sebele sana daha hızlı sonuca ulaşabileceğin bir fikir sunuyorum
Yazdıklarımı harfi harfine uygula lütfen seni kurtaracak en kötüsü ayakta kalmanı sağlıyacaktır,
1)El yazısıyla bir dilekçe yaz.Dilekçenin içeriği açık , net kelimeler ve cümleler kullan. Bu duruma nasıl geldiği borç batağını vs.çoluğun çocuğun varmı bilmiyorum ama varsa onlarıda yaz. Senin bu borç yüzünden hayattan kopma noktasında olduğunu öldürmek yada ölmekle burun buruna olduğunu yaz korkularını yaz hayat tutunmak istediğiniz yaz UMUTLARINI YAZ yardıma ihtiyacın olduğunu yaz paraya isyan et paranın insan canından önemsiz olduğunu ama o kağat parçasının hayatını canını almak üzere olduğunu yaz. Delekçenin altına sana ulaşılabilecek adresleri ve tel nolarını yaz .bu dilekçeyi bilgisayar yükle yapa biliyorsan dilekçeye ailenin ve kendi resimini yükle tc.numaranıda eklemeyi unutma sonra benim hotmailime gönder ben en az 2000 mail adresine yollarım sitedeki arakadaşlarada yolla, inanıyorum onlarda yollıyacaklardır çevresindekilere msj .

2)Yukarıda yazanları yapmak için utanma kimse seni ezik görmez zaten intiharın eşiğindesin ne kaybedeceksin !Bizim halkımız yardımı sever ama önce sana inanması lazım gerçekleri yaz sakın gerçek dışı şeyler yazma.E-MAİLLER her geçen gün dahada fazla insana ulaşacaktır zengini,fabrikatörü,işletmecisi ,hayır sahibi herkeze .bir hafta sonra dilekçeni ulusal kanalların sitelerine yolla .daha sonra devlet kuruluşlarına askeriyeye bile yolla . Kısa zamanda faydasını göreceksin belki bir hayır sahibi çıkar borcunu öder hayatını kurtarır.en kötü ihtimalle seni hayata bağlıyacak bir iş ortamı ayarlarlar UNUTMA ulaşabilediğin kadar çok insana ulaş en büyük silahın internet hemen başala vakit kaybetme kaybetcek hiçbirşeyin yok hayatta kalmak için BAŞLAAAAAAAAAAAAAAAAA!!
buğün de kimseye muhtaç değilim çok şükür!!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Üye1359 yazı
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=1007431&Date=24.10.2008&b=Otoparkta%20dehset%20anlari

Otoparkta dehşet anları!

Borcunu zamanında ödeyemeyen Bursalı 2 tekstilci, otoparkta önce dövüldü, sonra kaçırılmak istendi. Saldırganların elinden kurtulmayı başaran teksilcilerden biri silahla vuruldu.

BURSA'da İstanbul'dan gelen grup tarafından buluştukları otoparkta kaçırılmak istenen iki tekstilci canını zor kurtardı. Arabaya bindirilmekten kaçarak kurtulan ortaklardan birinin tabanca ile yaralanması, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Merkez Osmangazi İlçesi Anadolu Mahallesi'nde tekstil ticareti yapan Nevzat Balkır (43) ile Mehmet Kocaman (44) bir süre önce İstanbul'da ismi açıklanmayan işyerinden 9 bin 500 TL tutarında iki adet iş makinesi satın aldı. Makineleri Bursa'daki atölyesine kuran tekstilciler borçlarını zamanında ödemediler. İddiaya göre dün Kocaman ve Balkır'ı arayan bir kişi, kendilerini makineyi satan firmanın görevlisi olarak gösterip, "Biz şu anda Reyhan Mahallesi'ndeki otoparktayız. Gelin konuşup bu işi çözümleyelim" dedi. Daha sonra belirtilen otoparka giden Kocaman ve Balkır kendilerini bekleyen altı kişi tarafından dövüldü. İstanbul'dan geldiği sanılan altı kişi daha sonra Balkır ve Kocaman'ı ayrı ayrı otomobile bindirip kaçırmak istediler. Bu sırada araçtan inmeyi başaran tekstilciler kaçarken, Nevzat Balkır silahla kalçasından vuruldu. Güvenlik kamerasının saniye saniye görüntülediği olaydan sonra zanlılar kaçarken, tabanca ile kalçasından yaralanan Nevzat Balkır ile dayak yiyen Mehmet Kocaman ambulans ile Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar.
Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Polis güvenlik kamerasından sanıkların kimliklerini araştırıyor.

İşte güvenlik kamerasına yansıyan saldırı anı...

http://video.milliyet.com.tr/default.asp?id=21861
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Editör5590 yazı
Tekstil derken elbise imalatı mı yoksa kumaş dokuma mı ? Bu sektörde 9,5 milyara adam dövmez ya da vurmazlar.

Ancak kumaş dokuma işinde trilyonlar döner. Genellikle de sezona veresiye dokuma yapılıp parası o zaman tahsil edilir. Yani 1 milyon metre kumaşı tabiri caizse harmanda ödemek üzere sipariş sahibine , üreten teslim eder . En fazla değerinin çok çok altında bir kapora alırlar.

Bu sektörün işleyişi budur. Sipariş ettiği kumaş o sezon çok tutulur ve kişi trilyonların sahibi olur bir sezonda. Fakat kumaş tutmaz ise o zaman trilyonlarca borç ödenemez. İşte ip burada kopar. Toptancı olup kumaş siparişi vermek her babayiğitin hakkı değildir. Uzun tecrübeler ve kenarda ciddi yedek akçelerle verir çoğu toptancı siparişini, eğer satamaz ise bu duruma bir noktaya kadar saygı gösterir kumaş dokuma atölyesi sahipleri. Onları açlıktan kurtaracak kadar bir ödeme ve önümüzdeki sezonlara çeşitli teminatlar karşılığında...

Eğer bu piyasanın cazibesine kapılır ve çok tutacağına inandığınız bir kumaşa tecrübesizce ve tedbirsizce zengin olacağınızdan başka hiçbir alternatifi hesaplamadan borca girerseniz genellikle sonuç budur. Bazısı kendi cezasını kendisi verir. Çünkü birkaç trilyon sözkonusudur ve bu tahsilatlar resmi yoldan olamaz. Bu trilyonu o sezon kazananın tenin rengi değişir konuşması oturup kalması değişir. Dünyası değişir kısaca iyi manada.

Ama eğer tersi olursa o zaman da dünyasının değişeceğini çok iyi bilir bu sipariş sahipleri. Genelliklede cennete gidemeyeceklerinden emindirler, zira cennete gitme umudu taşıyan bunu hisseden kişi bu kadar futursuzca kimseye sipariş vermeye cesaret edemez !!! Üreticiler de bu durumu bu şekilde değerlendirdiklerinden dolayı cehendem biletini sipariş sahibine takdim etmek üzere harekete geçerler. Her 6 - 7 yılda bir kumaş piyasasında böyle bir durum ortaya çıkar.

Bu şekilde bir siparişle kumaşı tutan ve trilyonu cebe indirene şeytanın bacağını kıran adam diye bakar diğer tedbirli tecrübeli piyasa esnafı ama çok iyi bilirler çekirgenin birinci sıçrama hakkını başarıyla sonuçlandırdığını, bu yeni zenginin derhal o yıl çekirgelikten çıkıp tedbirli olgun esnaf olması lazımdır kurtuluş için ama bunun başaranı kumaş piyasası tarihi pek yazmaz ...

Sonuç şudur ki ; yukarıdaki haberin araştırıldığında gerçek hikayesindeki rakam 9,5 milyar yerine trilyondur büyük ihtimalle.

Başlık sahibi bahtsız kardeşimizin moralini bir nebze daha bozmaktan başka bir işe yaramayacak bu tip haberleri burada yazmak bence çok gerekli bir iş değil ama sonuçta kimsenin stiline karışma hakkımız olmadığını da bilmekteyiz.

Dürüstlüğünü bozmadan kafasını kin ve nefretle doldurmadan inatla çalışmaya devam eden herkes için para sadece bir kağıt parçasına dönüşür. Kolayca kazanılır bir hal alır.

Benim tek bildiğim düşülen her çukurdan çıkmanın bir yolunu bulma yeteneğinin her oğlan çocuğuna verildiğidir.

Eliniz ve tırnaklarınızı kullanın zamanla avucunuz parayla dolar. Bir daha da çukura düşmemek için yapılması gereken hiç bir şeyi atlamayın.

Hesap yapmayın sadece ödeyin. Para borça yakınsa hesap yapılır. Yanından bile geçmiyorsa sadece bir yerden başlanır. Ama mutlaka dürüstlüğünüz size geri yansıyacaktır. Varlığınızı inkar etmediğiniz sürece. Bende varım diyebildiğiniz sürece . . . . . . . . . .
tamnland.com

Üye254 yazı
Sayın akınselçuk, şimdi birileri yine başka yöne çekecek.Uzun zamandır yazılarınızı ve yorumlarınızı zevkle ve hayranlıkla okuyorum. İlk başlarda heralde alıntı yazılar kopyalıyor diye düşünmüştüm açıkçası. Çünkü hemen hemen her konu ve sektörde gerçekten her bakımdan (teknik,edebi-ahlaki) yorum ve yazılar yazıyorsunuz. ama dikkatle okuyunca direk size ait olduğuna kanaat getirdim. İnsanlara ve olaylara yaklaşımınız gerçekten artniyetsiz. Öncelikle ailenizi sonra sizi ,kendinizi bu denli güzel yetiştirdiğiniz için tebrik etmek isterim. Yazılarınızın ve yorumlarınızın devamlı olmasını dilerim. Hayatta başarılar dileyecem size ama siz başarının ve mutluluğun sırrını keşfetmişsiniz zaten. Allah bozmasın devamını getirsin.

Yerleşim Yran / KermanMeslek Ticaret
Editör5590 yazı
Çok ama çok teşekkür ederim. En büyük sermaye sevilmek.

Belki biraz maymun iştahlılık belki aşırı merak ama yorum yaptığım iş kollarının hepsinde gerçekten az veya çok bulunup gözlediğim için yazıyorum. Yukarıdaki kumaş piyasasını hem Bursa da hem de İstanbul Osmanbeyde bir süre bulunup gözledim. Hikayelerini dinledim bu olayları canlı yaşadım gözlemci olarak.

Birçok konuda fikir sahibi olmak aslında işadamlığı için çok da iyi bir şey değil. Çok şey bilenin hiç bir şeyi layıkıyla yapamayacağı da aşikar bir durum. Kafanız sadece yaptığınız iş ile dolu olursa çok daha başarılı olursunuz. Bu benim bir eksiğim. Fakat memur sülalesinden çıkan tek, inadına esnaf biri olarak öğrenmem gereken çok şey yaşamam gereken çok tecrübe vardı. Bunu yapıyorum bende.

Birkaç yıl evvel tamam artık deyip kalıcı işimizi kurduk akrabalarımızla ve gördükki daha edinmemiz gereken epey tecrübe daha varmış. Şimdi bu badirelerden yenice çıkmak üzere olan bir esnaf olarak ciddi fizibilite çalışmaları yapıyorum. Özellikle birine çok kanalize olmuş durumdayım. Sanıyorum ki bir kaç sene içinde, eskisi gibi kendi başıma bunu hayata geçireceğim. İşte tam bu safhada bu tecrübe ve gözlem çorbası insana çok lazım oluyor.

Bu günün hepimizin hey gidi günler diyeceği bir tatlı anımız olarak kalması dileklerimle . . . .
tamnland.com

Yeni Üye34 yazı
akın abicim sen cok iyi bir insansın yazdıgın hersey beni cok daha fazla umutlandrırıp içime yasma sevincini veriyor ben suan kimseyle görüşmüyorum çünkü görüştügüm zaman kimse anlayısla karsılamıyor işler bi ters gittimi sözündede duramıyorsun.bi dükkan acmıstım yerini kimseye söylemeden kazandıgım parayı gönderiyordum az da olsa ödüyordum yavas yavas orasını da ramazanda iftara gidince soydular aksam vakti herseyim gitti kapattım orasını baska carem yoktu şimdi seyyar satıcılık yapmayı düşünüyorum yoksa insan kendini kaybedecek duruma geliyor yani pislige bulasmamak cok zor. ama senin gibi abilerim oldu burda güzel yol gösteren sayenizde yine umtlandık inş ödeyecegiz.vallahi dükkanım soyulmadan önce eimin eksiklerini cocugumun bezini zor alıyordum ki hep borca para gönderiyordum ama nasip ne diyelim allah büyüktür cok tesekkür ederim tüm yorumların için

Yerleşim Türkiye / Yst
Üye239 yazı
bence televizyona çık ve yardım iste..veya bir eylem yap ses getir yardım topla..veya varmısın yokmusuna başvur bu tip şeyleri severler..ben nsenin yerinde olsam bunlardan birini yapardım;)
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ö?renci
Yeni Üye34 yazı
saol kardesim allah kimseyi benim yerime koymasın ama ben o dedigin seyleri sevmiyorum kuru bir gösteriş bence ama yine de tşk ederim

Yerleşim Türkiye / Yst
Üye239 yazı
bence denemelisin..bence hiç kurubir gosteriş değil..son derece mantıklı...kendine şunu sor:kaybedecek neyim kaldı..eger cevabın evetse git
Kitap okuma,Hayal kur!

Üye239 yazı
seçkin sen ruh hastasısın arkadaşım:) yaw çok kurtlar vadisi izlemişsin anlaşılan..silaha gerek yok..insan gibi çık söyle bahtsız...git derdini anlat...kimilerinin 1 ayda
kazandıgı parayı dert ediyorsun;)

fatih terimi tv de yakala,bi aylık maaşını bana ver de yağ yap halkı kışkırt belki verir:)
Kitap okuma,Hayal kur!

Yeni Üye34 yazı
haklısınız ama insanlara durumumu o kadar net anlattımki anlamadıkları için böyle oldu yoksa düzeni bozarmıydım elimden geleni yapıyorum su an ama insanlar basına gelmeden anlamıyor ne kadar anlatsanda ne zaman verecen ayda su kadar ver diyor baska birsey yok ondan sonrada sürekli sıkıstırmalar ve ister istemez basın belaya giriyor o yüzden suan sadece uzak kalıp kazandıgım kadar göndermeye calısıyorum ama geçimi bile zor karsılıyorsun yani herkes sizin gibi düşünmüyor bu dnyada elbise içinde gördügümüz nice yanlıs insanlar varmıs dost bildigimiz önce onlar senin ipini cekiyor konustukca hersey karısıyor

Yerleşim Türkiye / Yst
Yeni Üye56 yazı
size kolay gelsin ...insanların sizi anlamasını beklemeyin yaşamayan bunu anlamaz sabah daha gözünüzü açmadan banka aramaya başlar .. dakka bir gol bir arakasında bütün alacaklılar aramaya başlar telefonlardan kaçarsınız arkadaşlarınızdan kaçarsınız çünkü iyi tek bir şey olmaz böyle günlerde ayrıca avukatlar hiçte kibar değildir ama dayanın başlayan herşey biter kötü günler bir şekilde geçer ...bu söylediklerim sizi teselli etmiyecek onuda biliyorum ama sizin durumuzda o kadar çok insan varki dayanın güçlü durmaya çalışın

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye239 yazı
ben ciddiyim bence denemelisin
Kitap okuma,Hayal kur!

Yeni Üye34 yazı
oze sen ciddisin ama o dediklerinin yapmak cok zor umut fakirin ekmegi elimizden geldigince calısıp birsey yapmaya ugrasıyoruz insaallah kurtuluruz ben ve benim gibi olanlarla beraber

Yerleşim Türkiye / Yst
Üye239 yazı
abi ne diyebilirim..ben diyorum yolunu akıllı uyanık olmak başka bişey değil;) bence varmısın yokmusuna başvur;) orası kesin olur
Kitap okuma,Hayal kur!

Yeni Üye34 yazı
saolasın ama oralara cıkanlar genelde bir amacı olan insanlar bizim gibi yüklü borcu olan insanlar degil yine düşüncelerin için tesekkür ederim

Yerleşim Türkiye / Yst
Üye239 yazı
amaçmı?
Kitap okuma,Hayal kur!

Yeni Üye34 yazı
oze bak canım oraya para kazanmak için cıkıyorlar genelde benim gibi ihtiyacı olan durumu kötü olan kimse yok dısardan bakıyorsunuz konulara bak biraz arastır ne demek istedigimi anlayacaksın

Yerleşim Türkiye / Yst
Üye1359 yazı
Allah kolaylık ve sabır versin.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye683 yazı
bahtsız kardeşim..
Öncelikle geçmiş olsun...
Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.
Bu ülkede boşuna mucizeler de beklememek lazım. Borcun şirket üzerindense "konkardoto" iste yetkili mahkemeden. Şahıs isen zaten iflas etmişsin demektir, mal beyanı tasdik ettirip yeni işlere bak. Ama unutma ki, kısa zamanda söylediğin miktarı kazanamazsın. Tanıdığım bir adam vardı İstiklal Caddesinde. Ali Bey. Maraşlı işadamı ve müflis idi. Çok sohbetimiz oldu. "İçli Köfte" satarak 470 milyar borcu ödediğini biliyorum. Şimdilerde görüşemiyoruz ama durumunu düzeltip İstiklal Caddesinde restorant açmış. Fırsatın ve imkanın varsa Ali Bey ile tanışmanı öneririm. Adamdaki azmi gör, sana o borç sigara parası gelir.

Allah yardımcın olsun...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye34 yazı
sagol abicim allah razı olsun azim cok güzel birşey valla insanın imkanı olmayınca bırak baskasını ailesine bile sözü gecmiyor bu yüzden cok zorlanıyorum ama sizin gibi insanların bana fikir vermesi beni yeniden umutlandırdı ve caba iki kat daha arttı saolun

Yerleşim Türkiye / Yst