Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Cd-dvd Shop Kurmak Istiyorum [ Lutfen Yardim ]

Başlatanali_caparTarih19/10/2008 11:49:19Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Selam Arkadaslar.. Ben 23 Yasinda Aydinda Okuyan Bir Ogrenciyim..Elimde 10.000 Ytl Kadar Var Ve Bunu Cd-Dvd Dukkani Acarak Degerlendirmeyi Dusunuyorum..Cd-Dvd Derken Yani Film Kiralama,Pc Oyunlari-PlayStation Oyunlari Satma Isleri Vs. Bos Cd,Bos Dvd Gibi Urunleri De Satmayi Planliyorum Tabi Ki..Neden Boyle Bir Is Yapmayi Planladigima Da Gelirsem,Filmlerden Iyi Anliyorum Ve Gelismis Bir Film Kulturum Var Sayilir,PlayStation Oyunlari Desek Keza Oyle..Neyse Sizden Yardiminizi Istedigim Olay Su:

1- Dukkan Acmak Icin Hangi Adimlari Takip Edecegim?Genis Bir Bilgi Lazim Bana..( Bu Sorudan Kastim,Vergi Dairesi Islemleri,Muhasebe,Ruhsat Vs. )

2- Tedarikci Sorunu?Nerden Tedarikciyi Bulacagim Hicbir Fikrim Yok..Duydugum Kadariyla Istanbulda Bu Tarz Seylerin Tedarikcileri Olan Cok Ucuz Mekanlar Mevcutmus..

Ornek: Bir Film + 20 Adet Cd Kapagi (Kagitlari) 1,5 Ytl'ye Yollayanlar Varmis..

Ozellikle Deneyimli Arkadaslar Varsa Lutfen Yardimci Olsunlar..Ayrica Bu Konuda Tedarikci Olabilecek Arkadaslarin Da Uygun Tekliflerini Bekliyorum..

Yerleşim Türkiye / AydınMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye194 yazı
türkiyede bunları tedarik edebileceğin 4-5 firma var (tiglon gibi)
oyunda pazarlıyorlar bunları bulmak kolay internetten bulabilirsin

korsan cd dvd satacaksan o kötü yakalanırsan astarı yüzünden pahalıya gelir hemde sabıkalı olursun

ruhsatı beled,ye veriyor vergilevhası vs için bir muhasebeci bulıursan herşeyi yapar
ama 3-4 muhasebeci gez fiyat al adi şirket kurmak için nekadar lazım diye sor mutlaka ucuz olanı tercih et

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye194 yazı
Kopya cd - dvd satmayan dükkan varmı acaba.Orjinal yeni çıkmış bir film 15-40ytl arası.Kirası 1-1.5ytl(cd),kopyası 2 ytl.Şimdi size soruyorum vatandaş hangisini almalı?Daha ddoğrusu hangisini alıyor?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye194 yazı

Yanlış anlamayın arkadaşlar burada gayem kimsyi korsan cd ye yöneltmek değil.Ama görünen köy klavuz istemez.
Ayrıca bunları kiler denetliyor ve nasıl denetliyorlar?Kopya CD satmak veya kiralamakın CEZASI hakkında bilgisi olan varmı?

Üye1359 yazı
http://www.tiglon.com.tr/rental.asp?lang=

Konu: DVD-VCD formatındaki ürünlerin kiralanmasına ilişkin hususlar

Değerli Video Kulüp Sahipleri,

Uzun bir zamandır sizlerden ve potansiyel yatırımcılardan sizlere ulaşmakta olan #65533; DVD #65533; VCD kiralamanın yasallaştırılması#65533; taleplerine 19 Eylül 2005 tarihinden itibaren bir çözüm yolu sunabiliyor olacağız.

Sizlerin de bildiği gibi, Türkiye genelinde kültür ürünleri ticareti ile uğraşan tüm firmalar 14 Ekim 2005 tarihine kadar iştigal konularına göre Kültür Ve Turizm Bakanlığı#65533;ndan sertifika almak zorundalar. Kiralama için yapılan sertifika başvurularında Kültür Ve Turizm Bakanlığı başvuru yapan firma (video kulüp) ile hak sahibi firma arasında #65533;Filmlerin Kiralanmasına İlişkin Sözleşme#65533; şartı aramakta ve söz konusu sertifikayı almayan video kulüplere de dükkan kapatmaya kadar gidecek yaptırımlar uygulanacağını beyan etmektedir.

İnternet sitemizde Tiglon ile Video Kulüpler arasında imzalanacak sözleşmenin bir örneğini bulabilirsiniz. Bu sözleşmenin ana hatları ise;

* Sözleşmeye dahil Kiralanabilir Ürünler#65533;in listesi www.tiglon.com.tr de ilan edilecek.
* Sadece ürünlerin kartonetlerinin ön yüzünde özel Tiglon hologramı olan ürünler kiralanabilecek.
* Ürün kartoneti üzerine yapıştırılmamış hologramlar geçersiz kabul edilecek.
* Tiglon yetkililerinin her zaman mağazayı kontrol yetkisi olacak.
* Her iki tarafın da sözleşmeyi derhal feshetme yetkisi olacak.
* Mağazanın sözleşmeden doğan haklarını devretme yetkisi olmayacak.
* Mağazalara yetki belgesi verilecek.

Görüldüğü gibi, bundan sonra uygulanacak yeni sistemde piyasada hem kiralama amaçlı hem de satış amaçlı ürünler bulunacaktır. İki ürünü birbirinde ayıran temel özellik ise kartonetin ön yüzüne yapıştırılacak özel Tiglon hologramı olacak. Bu hologramı kartonetin üzerinde taşımayan ürünlerin kiralanması ise suç olarak kabul edilecek. (Özel hologramın kartonet yerine jewel box#65533;a yapıştırılması geçerli sayılmayacak.) Kiralama amaçlı ürünlerin barkodu da satış amaçlı ürünlerden farklı olacak.

Tiglon ile sözleşme imzalayan video kulüplere üzerinde özel Tiglon hologramı taşıyan kiralama amaçlı ürünlerin dağıtımı , yine bayilerimiz ve yetkili dağıtıcılarımız üzerinden yapılacaktır.

Kiralama amaçlı ürünlerin fiyatı, yurtdışı firmalar ile yapılan telif anlaşmaları gereği, satış amaçlı ürünlerin fiyatlarından daha pahalı olacaktır. Kiralık ürün listelerinden de görüleceği gibi, iki filmlik setler, üçlemeler, özel seriler, sezonluk setler gibi birden fazla eser içeren ürünler sadece satış amaçlı olarak piyasaya sunulacaktır.

Video Kulüplerin ellerinde bulunan ve hali hazırda yasal olmasa da kiraladıkları ürünlerin lisanlanması için de kendilerine 19 Eylül #65533; 8 Ekim 2005 tarihleri arası bir süre içerisinde özel Tiglon hologramı satın alma imkanı yaratılacaktır. Buna göre video kulüpler;

* Çalışmakta olduğu bölge bayisine (ya da yetkili dağıtıcıya) lisanslamak istediği ürün adedini bildirecektir.
* Bölge Bayisi (ya da yetkili dağıtıcı) video kulüplerden gelen talepleri topla**** Tiglon#65533;a bildirecek ve Tiglon#65533;dan özel hologram talebinde bulunacaktır.
* Bölge Bayisi Tiglon#65533;dan tedarik ettiği özel hologramların video kulüplere dağıtımını gerçekleştirecek ve söz konusu hologramların lisanslanacak ürünlerin kartonetlerine yapıştırılıp yapıştırılmadığından ve video kulübün elinde fazla hologram kalıp kalmadığının kontrolünden sorumlu olacaktır.
* 8 Ekim 2005 tarihinden itibaren hiç bir surette özel hologram ile lisanslama talepleri karşılanmayacak ve video kulüplerin elinde kalan hologramsız stoklar sadece satış amaçlı ürünler haline dönüşecek, kiralanması suç teşkil edecektir.
* Söz konusu hologramın bedeli 1,00 YTL+KDV olup, bölge bayileri veya yetkili dağıtıcılardan fatura karşılığı alınacaktır.

19 Eylül2005 tarihinden itibaren video kulüplerle sözleşme imzalanmaya başlanacak, bu tarihten itibaren çıkacak tüm yeni ürünler hem kiralama, hem de satış amaçlı piyasaya sunulacaktır.

Yeni uygulamanın hepimiz için hayırlı olmasını temenni eder, iyi çalışmalar dileriz.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye71 yazı

Merhaba,

akdeniz9967 arkadaşın sorusuna cevap olarak yazıyorum. İzmir için söylüyorum, burada korsan cd neredeyse bitti gibi. Eskiden ortada satarlardı ama artık öyle bir şans yok. Korsan CD'lerin denetleme işi zabıtalardan alınarak doğrudan polislere verildi. Haklısınız polisler her zaman denetim yapmıyor ama artık sorun para cezası değil. Polis işi olduğu için direk olarak sizin sicilinize yazılıyor.

Ali_capar arkadaşa tavsiyem eğer ileride bir işe girmeyi düşünüyorsanız sakın korsan CD işine girmemesi. Yakalanması durumunda size temiz kağıdı verilemeyeceğini ve sabıkalı olacağınızı unutmayın. Öyle 1,5 YTL'ye CD alıp satmayı sakın düşünmeyin. Biraz paraya kıyıp orjinal CD'leri alın, aslında kiralamak da yasal değil, ama onunla hiç ilgilenildiğini görmedim. Kiralamadan da iyi para kazanacağınızı düşünüyorum. Ha illaki ben korsan işinden para kazanacağım diyorsanız, bir bilgisayar alıp dükkana koyun, kendiniz gelene kopyalayıp elden verin. Polis baskın yaparsa en azından elinde kopya film olmaz.

Birde ben artık korsan CD almıyorum, filmlerin zamanının geçmesini bekleyip, 1 yıl sonra uygun fiyata alıyorum. Bu en iyisi çünkü hem uygun fiyatlı hemde kaliteli filmler alabiliyorum. Korku diye aldığım CD'nin içinden çizgifilm çıkmıyor. :)
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye194 yazı
uguruygur arkadaşım korsan ile koya olayı farklı herhalde.Benim bahsettiğim kopya CD,yani sizinde verdiğiniz örnek aynı.Orjinalden dükkan içinde müşteriye kopyalamak.İkiside yasal değil fakat dürüst olalım çoğu bunu tercih ediyor.
Bende korsan CD ye karşıyım,yanlış anlaşılmak istemem elbette.
3-5 sene evvel İzmir Konak meydanında geziyorduk,Üst geçitte CD satanlar vardı kızım çok ısrar etti diye aldım.Eve geldiğimiz vakit içinden Hababam sınıfı çıkmıştı diğeri de boştu.

Üye297 yazı
Yazık parana hiç bulaşma...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
Yorumlariniz Icin Cok Tesekkur Ederim Ama Bazi Nedenlerden Dolayi Isten Vazgecmek Zorunda Kaldim..Hepinizin Zamanini Caldigim Icin Ozur Dilerim..Iyi Gunler..

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ö?renci
Üye1359 yazı
şu yönden kötü..

www.indirgani.com , www.filmindirelim.com gibi siteler ve Rapidshare premium (aylık 15-20 ytl felan) ile zaten adsl abonesi olan insanlar daha film türkiyeye gelmeden orjinal dvd rip izliyor.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
Sana bu makineyi siddetle öneririm cünkü kacak dvd lerden dolayi yakalanma olasiligin yok! her isi makina yapiyo sana sadece yeni müsterileri kayit etmek kaliyo. ondan sonra bide filimleri dayadinmi makineye (1500film kapasitsi var) geriye paraleri saymak kaliyo. ama biraz pahali semin icin bu makine. Sana diyecegim eger 25000ytl bulursan bu parayi bi sene demez kazanirsin.
Otomatvidyotek 5yil öncesi almanyada yayginlasmis bir robot kiralama servis ünitesidir. büyük sehirlerde ragbet görmemesi üzere bircok makine fabrikaya geri gönderildigi icin su an piyasada ihrac fazlasi var. bu sebepten dolayi 60.000€ degerindeki makinelerin fiyatlari 3/1 ´ ine düstü. bazi isletmeler acil paraya ihtiyac duydugu icin dahada düsük fiyatlara arz etti. SIMDI BU FIRSATI DEGERLENDIRME ZAMANI TÜRKIYEDE. ilgilenenlerin detayli bilgiye italya fabrika http://www.gmssystem.com/page.php?sid=80a2a811d06342ebbba70e1997c1ef3e&pageid=LINEA002 yada almanya fabrika http://www.videostore.de yada benden edinabilrsiniz. leventturkoz@yahoo.com +4917648652452

Yerleşim / BerlinMeslek Di?er
Üye599 yazı
değerli kardeşim.ben 3 yıl öncesine kadar senin yapmak istediğin işi yapıyordum.bir tane kendime ait birde ortak olduğum VCD_DVD_OYUN CD si
satan ve kiralayan işyerimiz vardı.(şimdi yok)..açık söylemek gerekirse orj.cd işinden hiç bir mekan para kazanmaz.kesinlikle korsan yapışması lazım ki para kazanılsın.neden.çünki orj pahalıya alıyorsun.ve kar koyup satacaksın..peki koyduğun kar masraflarını karşılayacakmı.hayır.mecburen (istemesende) korsana yöneleceksin ki çok riskli bir durum..yani sevgili kardeşim hiç tavsiye etmiyorum..tecrübe ile sabittir..
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
benim bir sorunum var arkadaslar kusura bakmayın ben resim yaptım ama hologramla kenarlarına parıltılı süsleme yapmak istiyorum kağıda yapıstıramıyorum sıcak yapıstırmaya calısıyorum ama olmuyo bunu yapıstırmak için ne gibi işlemler yapmam lazım lütfen yardımcı olurmusunuz

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Yeni Üye60 yazı
arkadaşım yukardaki yorumları okumadım ama bence herkez bundan bahsetmiştir.
bildiğin üzere korsan cd almak daha avantajlı geliyor halkımıza
neden diye sorarsan;
bu bir araştırma sonucu ortaya çıkmış bir veridir.
halkın %98 ucuz olduğu için alıyomuş korsan
%2 si daha önce cd olarak basıldığı için

yani demek istiyorum ki
korsan satarım diyosan tezgahın altına bi marangozla anlaş bi düzenek yapsın zabıta için
dükkana da format atılır, albüm hazırlanır vb. gibi şeyler yazarsan iş yaparsın.

en önemli şeyi unutuyordum bak
iş yerine kulaklık,bas,kolon,3+1,4+1, 2.el cep telefonu... koyarsan çok kar edersin
sen nerden biliyosun bu kadar şeyi diyecek olursan 2005 senesinde kardeşime böyle biyer açmıştım,ve çok kar etmiştik.
M.F.Altınçizme

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek