Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Yapmaliyim ?

Başlatanogz76xTarih01/10/2009 15:08:44Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Sevgili arkadaslar

Herkese selamlar . Ben yaklasik 3 yildir yurt disinda ailemden uzak bir sekilde yasiyor ve calisiyorum . Artik ulkeme donmek gerektigi dusuncesindeyim . Fakat geri dondugumde beni bekleyen bir is henuz yok . Olsa da oncelikle kendi isimi kurmayi cok istiyorum . 60.000 tl biriktirebildim . Bir is kurmak istiyorum . Neler yapabilirim ? Biraz saglik sorunlarimda var . O yuzden havasi temiz , stresi az doga ile basbasa olan bir yerde yatirim yapmak istiyorum . Onerileriniz icin simdiden cok tesekkur ederim .

Saygilarimla

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye171 yazı
kardeş aksaraylıyım kapadokyanın yanı ıhlara vadisine 5 km uzaklıkta doğa harikası bir yerde belediyeden yüzde sekseni tamamlanmış kaplıca oteli yap işlet devret modeli ile 20 yıllığına aldım.sözleşmeyi yaptım su kuyusu vurulmuş durumda 40 derece sıcaklıkta sağlık bakanlığından analizlerini yaptırdım bir çok hastalığa şifalı raporları geldi.şimdi kalan kısım yapılıp hizmete açılacak.açıldığında 30 odalı 75 yataklı termal tesis olacak.yalnız faaliyete geçmesi için 200 bin tl ye ihtiyaç var ben şu ana kadar olan harcamaları yaptım 100 binlira nakit kalanınıda ilerleyen zamanda karşılarım dersen buyur ortak olalım sağlık sorunların varmış işin başına geç otur tüm rahatsızlıkların gider otelin önünden melendiz çayı geçiyor arkası hasandağı her taraf yemyeşil doğa cenneti su şifali tüm yiyecekler organik daha ne olsun.düşünürsen nizamettininceoz@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Di?er
Üye128 yazı
Sayın ogz76x,
Mesleğiniz,ilgi alanlarınız ve hobileriniz farklı bir meslek seçiminde önemli rol oynarlar...3 yıldır gurbette canla başla biriktirmiş oldugunuz paranız şu ticaret ortamında biranda yok olabilir veya katlanabilir...Bence Türkiye'ye gelmedn önce nereye yerleşeceğinize karar verin.
Balıkesir/Altınoluk;Dünya'nın oksijen bakımında en zengin 2. bölgesi, kaz dağlarının eteğinde, sağlığınız için tercih edebileceğiniz ender güzellikte bir yer...Bu ilçemizi bir araştırın.Kafanızı dinleyebileceğiniz yaz aylarında ticari olarak potansiyeli yüksek olmakla birlikte yaklaşık 7 veya 8 ay sezonu vardır geriye kalan 4 veya 5 ayda da kafanızı o güzel manzarayla dinleyebilir, teneffüs ettiğiniz tertemiz havayı da içinizde hissedebilirsiniz...
Cok geçmiş olsun...
Saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı

Sayin Varvara

Teklifiniz cok guzel ... Ancak sermayemi asacagindan dusunmem bile mumkun degil... Size bol kazancli gunler dilerim .

Sayin Togayhan67

Gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim . Allahin izniyle atlatamiycagim bir saglik sorunum yok . Insallah kisa zamanda toparlarim kendimi , Sadece zamana ihtiyacim var . Altinoluk'u internetten arastirdim . Bekledigim gibi bir yer.. Benim yerlesecegim yer isime bagli olarak degiseceginden dusunulebilinir. Bazi yorumlarda ve burdaki arkadaslardan ogrendigime gore hayvancilik isinde isin basinda olmak kosulu ile para oldugunu soyluyorlar. Kalacak yer sorunumda oldugu icin aslinda guzel bir ciftlik ( merasi olan ) kiralayip , hem konaklamami karsilayabilir hem de isimin basinda olabilirim diye dusunuyorum . Konu ile ilgili bilgi sahibi iseniz paylasirsaniz sevinirim . Diger tum yorum yapacak arkadaslarada simdiden tesekkur ederim . ( Bu arada hayvancilik konusunda tecrubesizim . )

Saygilarimla

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Üye128 yazı
Hayvancılık sektöründe para kazanmk istiyorsanız kendinize ait cok büyük bir araziniz olması gerek ki hayvanların yiyeceğini araziden temin edebilesiniz bu işi yapan arkadaşlarım var kimisi iflas etti kimisi ancak karnını doyuruyor...Büyük kapsamlı yapılabilinirse (arazi kendinizin,tesis kendinizin) para kazanılabilir ama yem fiyatları,veteriner masrafı,giderler astarını geçiyor emin olun...
Ahırdaki hayvalarınıza hastalık bir bulaştı mı bittiginiz andır veteriner masrafları zaten belinizi büker.Virüs taşıyan (en ufak sivrisinek veya kara sinek) böcek,sinek,vb... ahıra cok uzaklardan glebilir bunların hayvanın suluguna konması virüsü bulaştırmaya yeter.Eger tehlikeli bir virüs ise (sık rastlanan bir olay) hayvanların hepsini telef eder...
Bu tür hastalıkların,teleflerin önüne geçmek için kapsamlı ahırlar yapılıyor havalandırmaları mükemmel dışarıdan herhangi bir varlık asla ahırın içine giremiyor,düzenli veteriner kontrolunde(yalnızca o tesis için çalışan veteriner(ler)),ki böyle bir tesisi kurma maliyeti arsa dahil minumum 500.000 tl yi bulur.araştırmadan sakın girmeyin hayvancılık işi kolay bir iş değil...
Saygılarımla...

Yeni Üye4 yazı
sn. halimebilgili,

karadenizden daha güzel bir yer yok dünyada.bunu hepimiz biliyoruz :)

saygılar.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye50 yazı
Kavga etmeyiiin, Türkiyemizin her yari güzeldir. Bu cennet yerlerde yaşadığınız için çok şanslısınız, ancak konu dağılmasın.

Hayvancılılık dan bahsediyor bazı arkadaşlar. Süt icin Hayvancıkık da bir alternativ dir. Süt ve süt ürünleri yani mandıracılık! (Beyaz peynir veya daha dayanıklı tulum peyniri imalatı)

Tabiki sağlık sorunlarına da bir el atacağım : )

Temiz hava dediğıne göre ciğerlerde bir sorun var. Önce gecmiş olsun. Ben Almanyada alternativ tıp ile bayağı ilgiliyim.

sadece sana şunu söylüyorum. Internette şunu yaz ve araştır diyorum. (- Reishi -) Bu bir mantardır. Tozu ve hapları bulunur . Mantarın şeklde ne ilgictir ki(!) Ciğere benzer. 4000 yıllık çin tıbbında "şifalı bitkilerin Kralı" derler!

Hoşcakalın

Sağlıcakla kalın.

Yerleşim ALMANYA / MünihMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Sn.Togayhan67

Hayvancilik dusundugum bazi is kollarindan bir tanesi idi . Burda ki arkadaslardan birisi gecen sene tanesi 140 tl den 100 adet koyun aldi. Bu koyunlardan ilk donemde 87 adet kuzu aldi . bu kuzulardan 40 adeti erkek oldugu icin onlari satti. 4.500 tl gelir elde etti . 1 sene boyunca hayvanlara yem masrafi olarak koyune 2000 Usd para gonderdi . Su anda 147 adet hayvani var. Bu arkadas bu is icin emekte harcamiyor. Yurt disinda calismaya devam ediyor. Koyde amcasi varmis , hayvanlarini onun surusune eklemis olup ekstra kazanc sagliyor. Ve su anda hayvanlarini satsa tanesini 300 tl'den verebilirim diyor. Konu ile ilgili dusuncelerinizi bekliyorum . 147*300=44.100 tl +4.500 tl = 48,600 tl ... gider 3000 tl + 14000 tl = 17.000 tl

Sn.halimebilgili

Teklifiniz icin tesekkur ederim . Cazip bir teklif . Konu ile ilgili biraz daha detay verebilirmisiniz ?

Birde togayhan67 arkadasimizin dedigi gibi bu is icin arazi gerekiyor. ben internetten soyle bir arastirdim . Yurdumun cesitli yorelerinde 10 donum icinde agili bulunan , evi bulunan , yesili biten sadece bu isi yapmaya ve konaklamaya yonelik ciftlik evleri var. 750 - 1000 tl gibi aylik kira istiyorlar . ( Komple sisteme ) .

Sn.tiooti

Temiz hava = cigerler tespitiniz cok dogru . Sigaraya yurt disinda biraz fazla yuklendik . Cigerlerde doktorun gordugu bir sorun yok . 34 yasindayim . 18 inden beri sigara iciyorum . Birakmayi bir kac kez denedim ama olmadi . Hep bi bahane bulup tekrar basladim yada icmek icin kendime yalan soyledim . bilmiyorum... Ama vucudum yavas yavas sigaradan duydugu rahatsizligi hissettirmeye basladi . Acilen birakmam ve kendimi toparlamam lazim ... Tesekkurler...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Üye128 yazı
Sayın ogz76x,
Hayvancılık sektörü evet karlı bir iş fakat dediğinize göre arkadaşınız amcasına bırakmış sanırım amcasıda bu işlerle ilgileniyor dolayısıyla hayvancılıktan anlıyor yani bu işi bilen biri,bu yüzden rahatlıkla işleri çevirebiliyor ve hayvanları yaylaya cıkarıyor yemini kendi temin ediyor yalnızca kış aylarında yemini dışardan aldıgı gönderdigi paradan belli (2000$) fakat unutmayın ki hayvancılık, bakım ister şansınız yeaver gitmiş veya dualarla işlerininiz rast gitmiş olabilir fakat size daha önce yazımda da belirttim hastalık konusu,hayvanlara bulaşıcak en küçük virüs telefi kolaylaştırır, sonra elde avuçta birşey kalmaz o yüzden tedbirli girilmesi gerek yarın birgün arkadaşınızın 1000 tane küçükbaşı da olabilir fakat bu hayvanların sayısı arttıkça masrafıda artıcaktır ve dolayısıyla siz daha yüklü paralar harcamaya başlıyacaksınız ve allah korusun o kadar hayvanın arasına girecek bir hastalıkta zararınız cok daha yüklü olucak zaten hayvancılık sektöründe batan insanlara bakarsanız %90 lık kesimi cok sayıda hayvana ulaştıkları zaman batmışlardır...Küçük sayılarda 50-100 veya 200 gibi rakamlar hayvancılık sektöründe büyük sayılmıycak sayılardır.Asla hevesinizi kırmak istemem yalnızca bu işi iyi bilen biriyle yüzyüze görüşün artılrını eksilerini o kişini birebir ağzından dinleyin ve yapıcaksanızda bu işi bilen biriyle yapın...
Saygılarımla...

Üye148 yazı
SAYIN OGZ76X
YAZILARINIZI VE SİZE GELEN YORUMLARI OKUDUM.BENDE 27 YAŞINDA GENÇ BİR İŞLETME SAHİBİ OLARAK BULUNDUĞUMUZ ÜLKEDEN NACİZHANE FİKİRLER SUNMAK İSTİYORUM SİZE.
60,000 TL VAR VE DOĞA İLE İÇ İÇE PARA KAZANACAK BİR İŞ DEMİŞSİNİZ.İŞTE BÖYLE BİR İŞ YOK.KİM DİYORSAKİ VAR BEN İDDEA EDİYORUM İŞİN ÜZERİNE GİTTİĞİNİZDE BU İŞİN YAPILAMAYACAĞINI ANLAYACAK VE ELİNİZDEKİ PARAYIDA HARCAMIŞ OLACAKSINIZ.AYRICA YURT DIŞINDA ÇALIŞIP KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ALMIŞ OLAN ARKADAŞINIZIN HESABINI TUTMUŞSUNUZ YA İŞTE O HESAP YANLIŞ BİR HESAP.ÇOK NEGATİF DEMEYİN BANA VE HER İŞİN BAŞARISIZLIĞINI ANLATIYOR DEMEYİN SİZE BAŞARIYI ANLATAN BEN BAŞARISIZ BİR İNSAN DEİLİM ÇÜNKİ.AMA BAŞARI BİLGİ VE GERÇEKLERLE GELİYOR İNSANA.BAKIN O KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ALAN ARKADAŞINIZ AKRABASININ SÜRÜSÜNÜ ALMIŞTIR O AKRABASIDA BİLGİLERİ GÖNDERİYORDUR ŞU KADAR DOĞDU ŞU KADAR SATTIK ŞU KADAR KAR VAR DİE.AMA BİR GÜNDE ŞUNUN İÇİN ARAYACAK HASTALIK GELDİ TÜM HAYVANLAR ÖLDÜ.İŞTE O ZMANA O AKRABA PARA KAZANACAK.HERNEYSE BENİMKİ BİR SENERYO GELELİM SİZE.
HERKES ORTAKLIK TEKLİF EDİYOR ÇÜNKİ BU PARA TEK BAŞINA İŞ YAPMAZ YAPAMAZ.YAPILSADA ÖYLE DOĞA İÇİNDE RAHAT BİR YAŞAMLA PARA KAZANILMAZ.ŞARTLAR ÇOK KÖTÜ TÜRKİYEDE PARAYI HARCAR KRİZE GİRERSİNİZ 1 YILDA BENDEN SÖYLEMESİ SONRA BİRİDE UYARMADI DEMEYİN.BULUNDUĞUNUZ ÜLKEYLE TİCARET YAPMAYA ÇALIŞIN PARAYI DIŞ TİCARETÇİLER KAZANIYOR HEMDE PARANIZI RİSKE ATMADAN SADECE BİR YAZANE AÇARAK YADA BİR DIŞ TİCARETÇİNİN YANINDA KAR ORTAKLIĞI YAPARAK ÇOK RAHAT PARA KAZANIRSINIZ.HER İŞ BİTİMİNDEDE DOĞANIN EN GÜZEL YERLERİNDE 1 HAFTA TATİL YAPARSINIZ İŞTE BU ŞEKİL OLUR.TABİKİ YAZDIKLARIM BENCE VE BENİM FİKRİM SADECE ÖNERİ YANİ İLLA YAPMANIZ İÇİN DEİL.BULUNDUĞUNUZ ÜLKEYİ İYİ ARAŞTIRIN VE ORAYA BURDAN SATILACAK ÜRÜNÜ BULUN VE BURAYA GELİP TEMAS KURUN GERİSİ ZAMANLA OLUR ZATEN...
ŞİMDİLİK BU KADAR SONRA GÖRÜŞÜRÜZ.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Yeni Üye50 yazı
Sayın ogz76

Hayvancılıkta bence çok önemli bir faktör de Kışın yem giderleri!

Öyle bir yerde Hayvancılığa başla ki kışında yeşillik olsun. Yani kar yağmayan bir yer. Bir ara en çok hayvancılıın Balıkesir bölgesinde yapıldıını duyuştum.

O bölge bir araştır derim.

Sigaraya çok karşıyım. Seni de pencesine takmış malesef. Akepunktur ve hipnoz seceneklerini de göz önünde bulundur. Sigarayı bıraktıtan sonra da ( inşallah) yanından sakızı eksik etme derim.

Yurt dışında 3 senede 60 bin tl biriktirmen de ayrı bir başarı! Bu yüzden de ayrıca tebrikler.

Allah yolunu acık etsin.

Yerleşim ALMANYA / MünihMeslek Di?er
Üye1359 yazı
60 bine doğaya uygun bir yerde 5-8 odalı butik bir otel açabilirsiniz ama o parayı geri kazanmak uzun sürebilir.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
İstanbul Adalar Burgazada da kendimize ait müstakil evin altında sahil ve çarşı tarafından girişi olan dekarasyonu yapılmış sezonda çok işlek 40 yıllık mazisi olan Kasap dükkanım var. Sahil tarafındaki bölümünü kendim kullanana yanımda bulunan restauranta masa koyması için kiraya verdim. Dükkan yer ve muhit 6 ay boyunca sezonluk istanbulun merkezi yerleri gibi çok mükemmel iş yapmaktadır. Yeni bi konsept olan kasap restaurant bi arada bi yer kurmak amacındayım. sahil tarafındaki restaurantlar tarafındaki uzunca dükkan önüne denizle bitişik mangal masalar koymak kasapta bulunan bütün spesyal ürünleri restaurant formatında kendin pişir kendin ye şeklinde satışını yapmak istemekteyim. Bunun dışında döner ve kızarmış piliç ürünleride satarak yüksek gelir elde edilebileceği kanaatindeyim. Kendim kasap olduğumdan restaurant bölümüne bakacak aktif işi bilen sermaye koyacak bi girişimciye ihtiyacım var ilgilenenler aşşağıdaki resim ve videoya bakarak daha detaylı anlayabilirler işi. İrtibat Serkan 0538 789 56 52 0216 381 13 75
Burgazada da Kasap Restaurant Steakhouse mangalbaşı döner kızarmış piliç

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Ben yeni ,üye oldum herkese hayatta bol şans dilemekle başlamak istiyorum.

Benim size önerim riski az olan işlerde faaliyet göstermeniz yani yatırım az, kazanç normal üstü ve koyduğunuz ana parayı en fazla 8 ay gibi bir sürede hiç bir mazeret olmaksızın geri almanız. Sonrada sonsuza dek devamlı kazanç. Yatıracağınız para toplamda 20,000 ytl başında durmadan ayda 4 gün falan çalışacağınız bir iş. Bunun için www.bircıkısvar.com adlı bir site var oraya girip görüşme randevusu almanız. İnanın garanti kazanç ve para kazanamazsanız size paranızı geri vermeyi bile garanti ediyorlar.

Birde benim aklıma yatan 2. bir yatırım fikride, Tavuk Çevirme zincirinin parçası olmak. Bir Amerikan markası Fred's Rotisserie Chicken diye bir marka geliyor Türkiye ye ilk mağazalarını 10 güne kadar açıyorlarmış, bayilik vericekler mi bilmiyorum aldığım bilgi 20-30 mtr kare yer yetiyor olması Dominos pizza gibi evlere servis dağıtım yapacaklar. Paranız bu iştede 8 ayda geri dönecek.

Benden iş fikirleri bu kadar şimdi sizinlikeri de okumak için sabırsızlanıyorum :)

Not : Yazdığım fikirler aklınıza yatar ise bana mail gönderin ben size detayları öğrendikçe geri dönerim.

Saygılar, sevgiler

Hakan

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
selam arkadaşlar bütün yazılarınızı büyük bir ilgiyle okudum:) ve okadar sallayan gördümki bence her ticarette biraz risk vardır bi deneme şart derim...
ben izmirde oturuyorum eczacıyım 28yaşındayım 5 yıldır memlekette besicilik yapan dayıma memlekete gidip büyük baş mal alıp baktırıyorum 4 ay öncede yine memlekette çiftliği olan halamın oğluyla izmir maltız keçisi işine girdim bu arada bu 5 yılda oturduğum yerden kazandığım parayı tahmin bile edemezsiniz 6 ay önce izmirden kendime 100 keçi ve 2 tane iyi cins teke aldım bu keçi sütü az ama yavruyu çok veren bi cins hemen hemen hepsi gebeydi aldığımız keçileri izmir,seferihisardan bi çiftlikten aldık bakımsız zayıf kasaplık keçilerdi yani bu 100 keçiler bana 22milyara patladı memlekette mera otu iğnesini geciktiren halamın oğlu sayesinde iğneyi yapana kadar 3 günde 8 keçim öldü şu anda doğumlar başladı ve devam ediyor bizim oralarda olsa keçi şimdi doğurmaz ama izmir ikliminden dolayı erken tekeye gelmişler şu ana kadar ikiz üçüz doğurarak toplam 130 yavru keçim oldu dahada doğacaklar var ve bu işteki giderim 1milyara memlekete tırla keçileri göndermek 1500tl de halamın oğluna kışın yemesi için saman ve yem parası vermem yani şu ana kadar haywanlar dışarda otlatıldı sabah 5ten akşam 8 9a kadar kendi keçi koyun sürüsünün içinde güdümünü yaptı yavruların hepsini alıp 6 aylık olduğunda tanesi 180 200 den kasaba veririz diyo ki gerek yok hayvan çok doğurduğu için orda çok ilgi gördü ve doğan bütün yavrulara beşer onar 280den 300den müşterileri bile var daha memlekete indiği gün herkez çiftliğe koşup bizede satın demişler... gelelim büyük baş işine 5 yıldır düzenli olarak her kurbandan sonra memlekete gider 20 30 yawru alırız dayımla sermaye benden yer işçilik onlardan hepsi karın yarısına ortak bu arada:)) mayıs haziran gibi cebime 20 milyar koyup mal almaya gittim mal pazarlarından tanesi 380 430 en pahalısı 550 den mal aldık toplam 57 mal aldık 2si sizlere ömür:)) bunlara bir kuruş yem yedirmeden dayım sabah 5buçuk 6da çıkarıp akşam 8 9 gibi eve getirdi geçen ay 8milyarlık fenni yem aldık saman dayımın tarladan çıktı bi o beleş:) yeme başlamadan önce her biri en az 1500tl lik mal oldu bu 8 milyarlık yemden sonra hedefimiz 1tanesi 2,250tl en az yani uzun süreli mera otu yedirerek kısa süreli fenni yem bunu 5 sene boyunca yaptım 2milyara yakın maaş aldığım bi işim var ilk işe girdiğimde 307 marka aracım vardı ama şuan altımda bmw 320 var aylık giderim 3 milyardan fazla bir yılda bu araçla ortalama 6 7 kez kısa süreli mallarıma bakıp gezmeye gidiyorum maaşımın bana bi getirisi yok yani. işin en bomba yanına gelelim fazla uzattım ama herkez bu işi biraz sallıyo bilmeden benim kanıtım var:) atmıyorum yerim yurdumda belli... izmirde keçileri aldığım köye yakın biyerde 20 dönüm bi arazi kiraladım içinde ev su elk. var adam tanıdık 3 yıl 300tl den ondan sonrasıda senin insiyatifinde dedi ama tek şartım 2 dana vercem yemini vercem sen bakcan dedi bende hay hay dedim tabi:)) işimi bıraktım tesisi kurdum ve şuan 20 büyük baş besi ile işi yapıyorum izmirde bana sorarsanız küçük alıp 7 8 ay besleyip kurbanda satmak herşeyden karlı büyük şehirde bu bi artı biz daha çok kazanırdık ama memleketten getirmesi dert diye hiç getirememiştik ama şuan izmirde bakıyorum ve kurbana hepsi pazarda kasabın mezbahanenin verdiğinden 300 400tl daha fazlaya satılacak:) sütü yapanlar günlük haftalık para dönsün diye yaparlar asıl kar besidedir besininde tek tekniği hayvana 4 5 ay dışarda ot yedirip masraf yapmamaktan geçer. şuan izmirde arazimin 15dönümünde slaj yetiştirip hazırlattım bu slaj bana 6 7 ay rahat yeticek bu ne demek oluyo dışarda otlatmaya adam tutsan bile 2 3 ay ondan sonrasını kendin yemini suyunu verip yaparsın. ama şuan tek sorun şu kurbandan sonra mal fiyatları düşecek tabiki et fiyatlarıda herkez kurbanda mal alınca kasap ve büyük marketler mecburen satamayacak ve ucuzlucak işte o ucuzlamadan sonra mal alıp bu işe girin derim ben bu kurbandan sonra memleketteki herşeyi satıp ya ordan tırla buraya getircem yada izmir çevre köylerinden alıp burda bakıcam alimde 100milyar bide 50milyarlık aracım var birde memleketteki keçi ve mallarım var burda icara mısırlık arazi alıp slajı kendim yetiştirip bu işi büyütücem inanın işi bilip yaparsanız çok büyük paralar kazanırsınız... hepinize başarılar dilerim......
^^^---^^^

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Eczacy