aslında konu faydalı ama biraz havada kalmış, çok geniş bir yelpaze imalat. her metaryalin kendine has işlem metodları vardır ve uzmanlık gerektirebilir. ne kadar komplike bir ürün üreteceğimiz önemli eğer düşük katma değerli üretim hedeflerimiz varsa zaten o köşelerin hepsi tutulmuş, marjlar düşük ve kurtlar işin içinde eğer amerikayı yeniden keşfetmiyorsak. İnovatif ürünler üzerine yoğunlaşılmalı, merdiven altı her köşede yapılabilen ürünlerden uzak durulmalı.
kendi sektörümde uzun süreler imalat yaptım, tek söyleyeceğim üretim konusunda bilgi ve tecrübe yoksa aman diyeyim uzak durun. olmaz demiyorum ama sancılı bir süreç sizi bekliyor, makine ve teşkilatını almak işin kolay tarafı ki makine seçimi bile yapacağın işe göre ciddi fark yaratır.
eğer ürüne güveniyorsanız fason yaptırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
ben imalat yapmadan duramıyorum ve pek bilgim yok diyorsanız, ilk tavsiyem hedeflenen konuyla ilgili bir imalathanede yada fabrikasında işe girmek. makine başına geçmeniz zaten imkansız ama oralarda temizlik bile yapsanız bir şeyler öğrenirsiniz.
işe girmeye gerek yok makine alıp üretim kralı olucam derseniz; internet araştırmaları, sektörel fuarlar, makine fuarları ve imalathane ziyaretleri size bir başlangıç yaptıracaktır.
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.