Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Evden Çalışma Ve Web Tasarım

BaşlatangaladrimTarih16/02/2008 17:48:07Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye40 yazı
Merhaba.
Yıllardır bilişim sektöründe web tasarımcısı ve programcısı olarak çalışıyorum.Ancak İzmir'de bu konuda çalışan firmaların çoğu oldukça kalitesiz.Şu anda bağımsız olarak evden çalışıyorum ancak işi resmiyete döksem daha iyi olacak.Fatura vs. gibi yükümlülükler dışında müşteriye güven vermek için gerekli.
Ancak 0 YTL sermayem var.Yine de web tasarım için bir bilgisayar ve telefon yetmekte. (Pazarlama hariç elbette ve ben bu konuda becerikli de sayılmam)
Ayrıca evi iş adresi olarak gösterdiğinde kira, elektrik vs. giderleri vergiden düşürebildiğimi duydum.Zaten iş yeri için dükkan tutma olanağım şu anda yok.
Bu konuda fikri olan var mı?

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye7 yazı
bilişim ile ilgili bir şirket kurman gerekiyor... müşterilerle kontak kurabileceğin bir ofis, şehir merkezinde ama home office çalışmalarında evi iş adresi gibi göstermek veya buna müsade edildiği veya edilmediği ile ilgili bir bilgim yok. ama mantıklı bence de..!! çünkü ben de öyle çalışmak istiyorum. elimde sahiplerini tanıdığım yatl portföyü var ve ben de bunları yurtdışı pazarında evden pazarlamak istiyorum. aynı şey fakat iş resmiyete binince evi kabul ederler mi bilemem!!

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Turizm
Üye1714 yazı
ufak projelerle uğraş. büyük düşünme ilk etapta. küçük işletmelere iş yapmayı düşün. Çevre yap isim yap. Kartvizit tasarımı fatura tasarımı internet site, davetiye, baskılı poşet diye başla işe. 3. parti işleri de yaparak başlayabilirsin.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye1714 yazı
bin ytl yi gözden çıkar. herşeyi profesyonel düşünmek önemli tabii ama şirkete ne gerek var. Vizit kartın olacak. Faturan olacak. Şirketin cok masrafı olur. şirket kurmadan da yapabilirsin.

senin kararına kalmış.

Şu şirket kurma gibi bilgileri bir muhasebeciye neden danışmıyorsunuz. Onlara para kazandırıcaksınız.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye93 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - galadrim

Ancak 0 YTL sermayem var.Yine de web tasarım için bir bilgisayar ve telefon yetmekte. (Pazarlama hariç elbette ve ben bu konuda becerikli de sayılmam)
Ayrıca evi iş adresi olarak gösterdiğinde kira, elektrik vs. giderleri vergiden düşürebildiğimi duydum.Zaten iş yeri için dükkan tutma olanağım şu anda yok.
Bu konuda fikri olan var mı?

Zaten webtasarim icin sermayeye gerek yok. Bende ufak tefek PHP ve html ile ugrasiyorum, kendim ve arkadaslarimin siteleri tasarliyorum, ama bunu is olarak yapmayi dusunmedim.
Sen en iyisi biraz SEO uygula ve biraz reklam yap, iyi musteri yakalayabilirsin.

sana r10.net forumu tavsiye ederim ;)
ayni nick ile orda da bulursun beni
Eger Bir Ek is ariyorsaniz Mutlaka www.ekisfirsati.net ziyaret edin :)

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ö?renci
Üye1359 yazı
net sektörü denk geldiğinde çok yüksek kazandırabilen bir iş alanı
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Bu konuda bir muhasebeci ile konuşursan çok daha detaylı bilgiler alabilirsin. Bilgi almak bedava ama muhasebe işlerini yaptırmak için bir muhasebeciyle aylık 200-300 TL gibi bir rakama anlaşabilirsin.
Düşük bütçen olduğu için ilk etapta şahıs şirketi açman daha iyi olur diye düşünüyorum. Bunun maliyeti ise eğer bir muhasebeciye yaptırırsan işi 500 TL'yi geçmez. Kendin yaparsan kaça mal olur bilmiyorum.
Oturduğun evi kira anlaşması senin üzerine ise ofis olarak gösterebilirsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam