3 ölç, 1 biç.
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - guneyuzak Sayin beyazyaka Bende sizin gibi yeni bir proje ariyorum. Bundan 7 yil once sermayem olsa sunu yapardim bunu yapardim diyorum Fikrim coktu. Sanirim yurt disinda uzun sure calisinca insan pazardan ve gelismelerden uzak kaliyor daha dogrusu yeni fikirler uretmekte zorlaniyor. Aciklari fark edemiyor. Ithalat ve ihracat konularini iyi bilirim. Bildigim kadariyla ABD ye suan turkiyeden gonderilebilecek en karli urun mermer. Turkiyede bir ocak sahibi bulup ABD ye ithalatta yapabilirsiniz veya oradan ithal ettiginiz urunlerin burda uretimine gecebilirsiniz. Konuyu takip edecegim guzel bir proje olursa bende icinde bulunmak isterim. |
Yazıyı gönderen - beyazyaka s. ahmet bey ve sn.falcon katkılarınız içni tşk ederim. üretimin risklerine girmeden bir ticari teşebbüs örneği şu olabilir mi: Alanında imalat yapan bir kısmı merdiven altında; bir kısmı "merdiven üstünde" ama satışa ve pazarlamaya aç bir "noname"imalathane kategorisi var Türkiye'de..Bunlar esnek ambalaj üretirler, naylon poşet üretirler, mobilya aksamı üretirler, çizime göre kauçuk, plastik veya metal otomotiv parçaları veya deterjan gibi gündelik hayata dair ihtiyaçları üretebilirler. Liste uzundur. Bir üst level'a hayatta atlayamıyorlar..Bir Dış Ticaret firması kurulsa (bilgi, sermaye ve pazarlama gücü biraraya gelebilir) ve bu firma stratejik olarak dış ticareti yapılabilecek 3 veya 5 kalem hammadde, yarı-mamül veya nihai ürün belirlese ve yapıları gereği kompetitif olmaya şartlanmış bu imalatçılardan mal çekme anlaşmaları yapılsa nasıl olur? Bu firmalar markalı ve büyük firmalara göre oldukça esnek maliyet ve üretim hızı avantajlarına sahipler..İmalathanenin sahibi dahil fiziken çalışıyor böyle yerlerde.. |
Yazıyı gönderen - beyazyaka s. ahmet bey ve sn.falcon katkılarınız içni tşk ederim. üretimin risklerine girmeden bir ticari teşebbüs örneği şu olabilir mi: Alanında imalat yapan bir kısmı merdiven altında; bir kısmı "merdiven üstünde" ama satışa ve pazarlamaya aç bir "noname"imalathane kategorisi var Türkiye'de..Bunlar esnek ambalaj üretirler, naylon poşet üretirler, mobilya aksamı üretirler, çizime göre kauçuk, plastik veya metal otomotiv parçaları veya deterjan gibi gündelik hayata dair ihtiyaçları üretebilirler. Liste uzundur. Bir üst level'a hayatta atlayamıyorlar..Bir Dış Ticaret firması kurulsa (bilgi, sermaye ve pazarlama gücü biraraya gelebilir) ve bu firma stratejik olarak dış ticareti yapılabilecek 3 veya 5 kalem hammadde, yarı-mamül veya nihai ürün belirlese ve yapıları gereği kompetitif olmaya şartlanmış bu imalatçılardan mal çekme anlaşmaları yapılsa nasıl olur? Bu firmalar markalı ve büyük firmalara göre oldukça esnek maliyet ve üretim hızı avantajlarına sahipler..İmalathanenin sahibi dahil fiziken çalışıyor böyle yerlerde.. |
Yazıyı gönderen - beyazyaka teknik birisi sayılmam ama plastiğin önü hep açık..özellikli plastikler (deniz suyuna, sert hava ve sürekli güneşe) çok önemli bir alt-pazar oldugunu biliyorum..buradaki kar marjı gündelik hayata dair plastiklerden çok daha fazla..örneğin stadyum koltukları, yat ve gemi malzemeleri, kara-deniz-hava için üretilmiş dayanıklı plastikler..bir ara bu konuya kafa yormuştum ama doğru bir partner bulamadım..Bulduğum kişi ise sermayesiz ve yönsüz olmasına rağmen idari ve işletme kafası olmadığı için atölyesinde sürünüyor; bir türlü ilerlieemiyordu; olmadı.. |