Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Üretim Ve İhracat

BaşlatanbeyazyakaTarih04/10/2008 23:40:33Yorum71

İlk mesaj
İzmir'den yazıyorum. Almanya ve ABD'den ithalat yapan bir firmanın sahibiyim; işlerimiz iyi, ancak ben gerçekten geleceği olan üretim-ihracat veya internet ve mobil teknolojileri üzerine alanında gerçekten bilgili ve tecrübeli arkadaşlarla (öğrenciler de olabilir) işbirliği yapmak istiyorum. Sermayeli ve sermayesiz arkadaşlarım projelerini yazabilir. Hal-i hazırda işi ve üretimi olup, bunu geliştirmek isteyenler de yazabilir
3 ölç, 1 biç.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
71 yorum
Aslında burda birçok kişinin arayıp da bulamayacağı ciddi bir arayışa yani mesajıma çok fazla yanıt gelmedi. (özelden yazan birkaç mesajdan başka)..sanırım bu site güzel ama daha fazla hit alması lazım..Genelde online kişi sayısı 5-6 kişi, ziyaretçiler ise 40-50'yi geçmiyor.. Haliyle kısır bir platform oluşuyor. Proje geliştirip, sermaye geliştiremeyecek olanlar neden yazmıyor; hadi bakalım. ..
3 ölç, 1 biç.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
slm,
ilginizi cekerse ispanyadan seramik ve fayans karolari vb. insaat iskelesi vb. birde buna yakin olarak insaatlarda kullanilan kalip direkleri vb.ithal etmek isterseniz .bu konuda gorusebiliriz. A.Corek. armandocorek@hotmail.com
iyi isler , saygilarimla.

Yerleşim Yspanya / Tarragona

Armando kardeşim, yanıt için teşekkürler.
Türkiye zaten fayans ve karo cenneti görünümnde; her taraf imalatçı dolu ve kıran kırana bir piyasa var..İspanya'dan bu tarafa böyle bir işe neden girişmeliyiz.. Ha yüksek marjlar varsa konuşalım öyle %15-%25 kar marjı ile zaten ithalatta bu kadar kur riski varken ringe çıkılmaz düşüncesindeyim.. Başarılar
3 ölç, 1 biç.

LCD tv üretimi maliyeti düşük ve üratimi çook kolay diye duydum tr de iyi mühanis ve teknik elman bulabilirsin satışıda abd de yapabil,rsen çook güzel olur. ben abd den bullydog denilen köpeklerden ital etmek istedim ancak aracı bulamdım 5 bin dolara1 erkek 2 dişi alabilirim nakiti ciddi bir firmaya peşin verip anlaşma yapabilirsek senle çalışalım

Yerleşim Türkiye / Ankara
Hmm, ilginç fikirler geliyor. Seri üretimde beni korkutan hep Çin'in inanılmaz rekabeti olmştur. Marka olmadan Çin'deki 250 dolarlık mühendisle ve markasız milyonlarca üreticiyle nasıl başederiz, bilmiyorum. Bu işde VESTEL, BEKO başarılı oldu ama arkalarındaki gücü biliyorsunuz. Hatta nerdeyse Türkler birbiyle rekabet etti diyebilirim.

Bullydog dediğiniz BULDOG olmasın..İthalatı ve satışı yasak olabilir mi bu vahşi hayvvanların.. BEnim aradığım konular arasında şu var: Üretimde hali hazırda ithalata bağımlı veya çok az firmanın ilgilendiği bir niche konu bulunablir mi? Benim ihracat imkanlarım ve 1997'den bu tarafa tecrübelerim var.
3 ölç, 1 biç.

aslında şehirlerdeki sanayi bölgelerinde (atölye veya küçük fabrika düzeylernide) o kadar çok KOBİ var ki, bankalarla masaya oturacak mecalleri olmadığı için atılım yapamıyorlar; büyüyemiyorlar..Yok mu benim işim, üretimim var ama ilerlemiyorum diyen..geçen Eskişhirden bir imalatçı arkadaş yazdı ama detay istedim göndermedi..Ben ümitliyim ve iyi niyetliyim; buradan böyle bir iş ortaklığı veya işbirliği çıkarabileceğimi düşünüyorum.. Ha gayret!: )
3 ölç, 1 biç.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - beyazyaka
Ben ümitliyim ve iyi niyetliyim; buradan böyle bir iş ortaklığı veya işbirliği çıkarabileceğimi düşünüyorum.. Ha gayret!: )

Keşke size katılabilsem, herkes sizin gibi iyiniyetli değil malesef :(
Ama; İnşallah :)
Bilgi paylaştıkça büyür

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Alıntı Yapılan Metin:
" Hal-i hazırda işi ve üretimi olup, bunu geliştirmek isteyenler de yazabilir "

Yazınızın bu kısmını üstüme alındım sanırım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Sayın Beyazyaka;
Öncelikle çağrınızdan dolayı sizi kutlarım.Ben özel sektörde profesyonel iş hayatında uzun yıllar çalışmış ve sonrasında çok az bir sermaye ile inşaat sektörüne atılmış bir kişiyim.Kafamda bir kaç proje var ancak sermayem bir projede bağlı ve henüz paraya çeviremedim.Bu yüzden hareket alanım kısıtlı.Araştırmayı yeni işler ve fikerleri elimden geldiğince takip ederim.Çağrınızda sermayeli sermayesiz bütün arkadaşlarla fikirleri paylaşabilir ve işbirliği yapacağınızı belirtiyorsunuz.Sermayeli sermayesiz kişilerle hangi şartlarda işbirliği yapacaksanız bu konuda biraz değerlendirme yapmanız hem size hem bizlere daha faydalı sonuçlar verecektir.Saygılar

Yerleşim TürkiyeMeslek Serbest meslek
merhabalar,
sn.envor aslında fantezi ve uçuk-kaçık olmadıgı sürece işbirliği konuşulbilir ki şu an elimde ayağı yere basan ciddi bir iş geldi; değerlendiriyorum. Teklifi getirenler de işini bilen ayağı yere basan insanlar. Kafamıza yatmazsa vazgeçer; bi başka konuya bakarız..İş hayatı zaten böyle gelişmez mi?

sn.falsover peki niye alındınız bir de onu bilelim :)

son olarak Kayseri'den yazan sn. azimli, ben aslen gaziantepliyim ve kayserililere müthiş muhabbet beslerim. Projelerinizi konuşabiliriz. Projeyi getirenin kısmen de olsa sermaye getirmesini isterim ki prje sahibi de emek ve çabasının gerçek karşılığını alsın. Ha, sadece proje var ama sermaye yok derseniz orada sermayeyi koyan tarafın mağdur olmaması ve işin başarılı olması için ne gibi garantilerimiz var onu konuşur yine değerlendiririz..Allah'a emanet olun!

PS: Detaylarla ilgili beyazyaka@breakthru.com adresime yazabilirsiniz..Gerekirse görüşürüz. .
3 ölç, 1 biç.

Sayin beyazyaka

Bende sizin gibi yeni bir proje ariyorum. Bundan 7 yil once sermayem olsa sunu yapardim bunu yapardim diyorum Fikrim coktu. Sanirim yurt disinda uzun sure calisinca insan pazardan ve gelismelerden uzak kaliyor daha dogrusu yeni fikirler uretmekte zorlaniyor. Aciklari fark edemiyor. Ithalat ve ihracat konularini iyi bilirim. Bildigim kadariyla ABD ye suan turkiyeden gonderilebilecek en karli urun mermer.
Turkiyede bir ocak sahibi bulup ABD ye ithalatta yapabilirsiniz veya oradan ithal ettiginiz urunlerin burda uretimine gecebilirsiniz.
Konuyu takip edecegim guzel bir proje olursa bende icinde bulunmak isterim.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
sn.güneyuzak, bakalım, teklifleri dinliyoruz. Bir şey çıkarsa burada nasıl bir işbirliği yaparsınız (emek-tecrübe-sermaye) bildirmenizde fayda olacaktır. Tabii bir de aradığımız şey olağanüstü inanılmaz patlama yapacak bir fikir değil aslında. Hep söylediğim gibi ayağı yere basan zaten bir şeyler üretmeye çlışan arkadaşlara destek olabiliriz..İşin içinde olmak kaydıyla..

Sevgili Mustafa konunla ilgili bir şeyler olursa yazarım..e-mail adresini bildirmeyi unutma ilerisi için. Not alır takip ederim işlerimi sakın ihmal etme bak :)
3 ölç, 1 biç.

sayın beyazyaka bildirmiş olduğunuz e-mail adresinizi sonradan farkettim özel mesaj yollamıştım size bilginize saygılar

sn.azimli.mesajınızı ve içindeki potansiyel iş konularını aldım. Hepsi de dikkate şayan..telefonlaşmamız lazım.
özelden telefonumu iletiyorum..
3 ölç, 1 biç.

Proje arayan ya da geliştiren arkadaşlarımıza ilham verecek bazı fikirler iletmek istiyorum:

1)Tamamen doğal ve bebek-dostu gıda, kırtasiye ve tekstil ürünlerinin kullanıldıgı bir Bebek Bakım Evi /Kreş benzeri A ve A+ gibi üst bir sınıfa hitap eden bir teşebbüs..Eğitimli ve farklılık peşindeki üst gelir grubunun seveceği bir fikir olabilir mi?

2)Çok fazla miktarda ve çeşitte endüstriyel karton kutu talebi ve arzı vardır; bu sürekli yapıdaki arz-talebi biraraya getirebilecek fiziki bir pazarlama- tedarik noktası ya da bu maksatla sanal bir portal geliştirebilir. Ama portal işleri malum güçlü sermaye ile tanıtılabilirse başarılı oluyor; yoksa sanal çöplüğe atılan bir heves olarak kalıyor. Ama bu güçlü talep her zaman var ve devam edecek..

3 ölç, 1 biç.

sn beyazyaka ilginizden dolayı tşk ederim.Özelde henüz bilgi bulamadım msn adresiniz varsa onuda iletin iletişimi daha basit ve başarılı hale getirelim.Belirtmiş olduğunuz benim anladığım vip çocuk bakım evi harika bir proje.Diğeri ise ambalaja girmeyen hiç bir ürün kalmadığına göre ve AB uyum faaliyetlerine bakılırsa tartşılmaz dev projelerden biri zaten.Başarılar

Alıntı Yapılan Metin:
sn.güneyuzak, bakalım, teklifleri dinliyoruz. Bir şey çıkarsa burada nasıl bir işbirliği yaparsınız (emek-tecrübe-sermaye) bildirmenizde fayda olacaktır. Tabii bir de aradığımız şey olağanüstü inanılmaz patlama yapacak bir fikir değil aslında. Hep söylediğim gibi ayağı yere basan zaten bir şeyler üretmeye çlışan arkadaşlara destek olabiliriz..İşin içinde olmak kaydıyla..

sn beyazyaka sermaye ve emek koyabilirim. Senin de dedigin gibi isin icinde olmak kaydiyla.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Şimdi Benim aklımda hep şu vardır syn. Beyazkaya.. Bunu belkide duymuşsunuzdur yada görmüşsünüzdür eğerki para kazanmak istiyorsanız şu piyasanın bozukluğunda bişey diyemem ama sermayem olmadığı için bu işe kalkışamıyorum sadece 75 m2 alanda bu işi yapıyorum. istanbuldaki bütün fabrikalardan çok ucuza alıp çok ucuza ihraç fazlası satmak anadolunun merkez illerinde Cadır Qutlet Center kurmak hayali bile güzel günlük en az 1000 kişi.....

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
küresel ısınmaya karşı tasarruflu musluklar.

su basıncı ile elektirik üretimi..

türkiyede modifiye tutkunu çok,
Belgesel kanalının birinde Xzibit in düzenlemiş olduğu bir programda döküntü bi arabayı alıp şekil yapıyorlardı. en çok dikkatimi çeken EGZOS oldu , öyle bi, sistem ki şöför mahallinde tuşları var düğmenin birine bastığında ferrari sesi, diğerine bastığında Porsche ,birine bastığında lamborcini sesi çıkıyordu. sanırım bu sistem türkiyede yok.. eğerki gelirse :) modifiyeciler bunu kaçırmaz..

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Musti610
Merhaba
Ben Mustafa Almanyada yasiyorum Oto yikama Makinalari imalat ediyoruz isterseniz sizinle kontak kurabiliriz
Bulgaristan , Rusya , Iran , Dünyanin cesitli Ülkeleri bizden Aliyor
Almancam Ana dili gibi isci lazimsa da Türkiyeye dönmek istiyorum
Saygilarimla
Mustafa

mustafa bey sizin üretmiş oldugunuz oto yıkama sistemleri büyük fırçalı olan tiplerdenmi hani bu petrol istasyonlarında olanlardan yoksa normal basınçlı sulu olanlardan mı ?
Her gidişin bir dönüşü vardır elbet,Önemli olan hayatı heba etmemek,Paylaşmak ve yardım etmek!!!! -----İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. Robert Bosch

Yerleşim Bulgaristan / VarnaMeslek Otomotiv
iyi akşamlar gelecekte para kazanmaya devamlılığı getireçek
1 projelendirme veya danışmalı çünkü daha hızlı grobelleşme oluyor kültürler areasındaki ilişkileri düzenleyebilirsiniz yada türkiye merkez alarak uluslar arası alım satım lojistik işide olabilir
2 günümüzde bilişimde ve mekatronikte önemli gelişmeler olmakta özellikle mekatronik (robotik sistemler gün gectikce her sektörede kullanılmaya başlanıyor ayrıca ilerleyen yıllarda bu sistemlere yeni özellikler ve fonksiyonlar ekleme gerekeçektir
3 enerji özellikle bu sektör için türkiye üst olup ortadoğu ve mısır fars somali yani devamlı güneş gören yerlere yakınlığımızdan dolayı bütün doğal enerji sistemlerinde hızlı bir şekilde uzmanlaşan türkiyedeki bir şirket birde uluslar arası iyi bir ilişki ile birlesirse dünyada tek lierliğe oturur

TÜRKLER İÇİN İMKANSIZ YOKTUR AMA TEK İHTİYACIMIZ ÇOK ÇALIŞMAK

TERÖRÜN VE DESTEKCİSİNİN KARŞISINDAYIZ

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Sanayici
sn. azimli, sn.aydın'dan sanayici abimiz ve adana'dan değerli ömer bey, burayı ciddi fikirlerin öne sürüldüğü bir think tank haline getirmeye yardımcı old . için teşekkürler..Çok renkli ve her düzeyden işadamına veya işadamı adayına izmet edecek burası, ümit ederim.

ben somut projelerin tartışılması taraftarıyım. Mesela bir başka yerde bahsi geçen su tasarruf aparatı bir kardeşimizi müthiş heveslendirmiş ve bayaa güzel bir kar-zarar hesabı da çıkartmış ama daha bu malın piyasada 50 değil 20 YTL(kdv dahil) satıldıgını bilmiyor; çünkü zamanını ve zihinsel akümenini tam olarak konusuna vakfetmemiş..buna rağmen çok istekliyse bir kişi kesinlikle yanlış bir projede ve yanlış hesaplarla bile başarılı olabilir gibi de bir düşüncem var..Zira mükemmel proje ve mükemmel bir pazar hiçbir zaman yoktur..bir kaç değişik fikir daha var kafamda, biraz sonra onları yazıcam..

Burayı gerçek işadamlarının bir THINK TANK'ı haline getirdiğiniz için teşekkürler..
3 ölç, 1 biç.

Umarım herkes düşündüklerini beklentilerini karşılayabilir.Şuda varki hayel etmeden çabalamadan bir yerlere gelebilme imkanı yoktur.Bu forumu yeni takip etmeye başladım.Profilleri gerçek düşünceleri ve özellikleri pek bilemiyorum daha.Herkes gibi büyük hayeller ortaklıklar fikir alışverişi sinerji gerçekleşebilirmi derdindeyim. Dürüst, doğru, büyük hayalleri olan, eğitimli, kendini geliştirebilmiş herkesle paylaşımlarda, projelerde bulunmak isterim.Küçük sermayelerle, güzel fikir ve projelerle bile birarada büyük işler başarılabilir.
Başarılar..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
teşekür ederim sayın beyazkaya. Yazmış olduğunuz yazıda üstü kapalı küçük bi küçümseme gördüm. Hazır giyimde 2 yıl içerisinde 3 mağaza sayısına ulaştım ve kendimi ticari açıdan başarılı görüyorum Siz fikir istediniz ben birden fazla fikrimi size aktardım belki yardımcı olurum diye.

bir yorum da ben gibi çoban dan gelsin, afyonluyum burda mermer,sucuk ve lokum üretimi üst düzeyde ancak dışarıya mermer satışı güzel özellikle ABD ye ama sizde yapabilirsiziniz ben kendi çapımda ülke içinde satış yapmaya çalıştım,lokum yabancıların müthiş beğendiği osmanlıda boğazı rahatlatan anlamında kullanılan şeker ürünü dışarı satışı var ama bana göre çok değil,birde sucuk çok fazla dışarı satılmıyor tabi benim takip edebildiğim kadarıyla yurt içinde sucuk,lokum,mermer kendi çapımda satışını yapmaya çalıştım imkanlar dahilinde,neyse bunları yurt dışına satabilirsiniz isterseniz ürün temini konusunda yardımcı olurum,yada size ayılık ücret yada komisyon karşılığı temiz güvenilir uygun fiyat ürünler bulurum,hatta kendi markamızda sucuk üretimi bile yapabilirim,yeterki sermaye yardımı olsun,ve benim asıl ihraç etmek istediğim ve yapamadığım uzak doğuya yani ÇİN,KORE,JAPONYA gibi ülkere işkembe, bağırsak gibi sakatat ürünleri pazarlamak,yani hayvansal ürünler oralarda çok tüketilen ve AFYON da et piyasası çok yüksek mutlaka ki bu ürünleri bulmakta zorlanmam ve pazar araştırması yaptım ilgilenirseniz detaylı konuşabiliriz..herkese başarılar..
ticaret cesaret,tecrübe,riks demek.......

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Ticaret
s. ahmet bey ve sn.falcon katkılarınız içni tşk ederim.

üretimin risklerine girmeden bir ticari teşebbüs örneği şu olabilir mi:

Alanında imalat yapan bir kısmı merdiven altında; bir kısmı "merdiven üstünde" ama satışa ve pazarlamaya aç bir "noname"imalathane kategorisi var Türkiye'de..Bunlar esnek ambalaj üretirler, naylon poşet üretirler, mobilya aksamı üretirler, çizime göre kauçuk, plastik veya metal otomotiv parçaları veya deterjan gibi gündelik hayata dair ihtiyaçları üretebilirler. Liste uzundur. Bir üst level'a hayatta atlayamıyorlar..Bir Dış Ticaret firması kurulsa (bilgi, sermaye ve pazarlama gücü biraraya gelebilir) ve bu firma stratejik olarak dış ticareti yapılabilecek 3 veya 5 kalem hammadde, yarı-mamül veya nihai ürün belirlese ve yapıları gereği kompetitif olmaya şartlanmış bu imalatçılardan mal çekme anlaşmaları yapılsa nasıl olur? Bu firmalar markalı ve büyük firmalara göre oldukça esnek maliyet ve üretim hızı avantajlarına sahipler..İmalathanenin sahibi dahil fiziken çalışıyor böyle yerlerde..
3 ölç, 1 biç.

merhaba
Almanya da rüzgar santralları mevcut.Ülkemizdeki enerji piyasasını izleyip.rüzgar santralı veya minyatür çaplarda kw ;ı düşük hidroelektriksantralları kurabilirsiniz.Yatırım maliyeti sizi aşmazsa bu işi yapabilirsiniz.Şartnamelere de kolay ulaşabilirsiniz. Doğru fizibilite ile doğru iş temennisi ile

Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Elektrik / Elektronik
kendi enerjini kendin üret..

enerji çok trendy son yıllarda, haklısınız..sadece, doğalgaz ve kömür gibi tükenebilir fosil kaynaklar değil de tedariği daha ucuz ve sürekli rüzgar vehidro-elektrik santraller moda şimdilerde.. büyük sermaye (koç-sabancı-konukoğlu-tekfen-enka-doğuş-doğan vs.) çokdan bu konuda pozisyon aldı;en son duydugum Unakıtan ailesi kızı üstünden bir enerji şirketi kurmuşlar! Yani olay bu noktada..en az 10 milyon dolarınız varsa, belki bu işe küçük çapda girişip devlete sürekli enerji satabiliriz..A+ işlerden..Daha minyatür bir sistem kurup, varsa kendi fabrikanızın veya yazlığınızın enerjisini kapalı devre bir sisteme emanet edebilirsiniz..Almanya'da evler bu sistemleri kullanıp, ihtiyaç fazlasını hükumete satıyor; bu iş bize de uğrar yakında.. iyi bir ekiple neden olmasın! bu konuyu gündeme getirdiği için bursalı tekniker kardeşimize teşekkürler..

bu arada çöken piyasaların ortasında belki sizlere ters gelebilir ama tamaen size ait kredisiz özsermaye olmak kaydıyla finansal pozisyonlar alınabileceğini düşünüyorum..

Borsamızın 22-26.000 arasındaki seviyelerinden X30 hisselerinden ALIM
Doların 1,6-1,75 arasında SATIM
Euro'nun 2,1-2,25 arasında SATIM
Faizi ise %23-24 seviyesinde SATIM yönünde hareket edilmesi

Yanılmamak Allah'a mahsustur düşüncesindeyim; tamamen kişisel tecrübelerimdir.
3 ölç, 1 biç.