Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir İlde Yapılmayan İşler Olmayan Bayilere Ulaşma

Başlatanbyblue01Tarih19/09/2016 21:23:07Yorum34

İlk mesaj
Yeni Üye66 yazı
merhaba arkadaşlar zaman zaman bu foruma girmekteyim gerçekten kaliteli paylaşımlar mevcut ben Osmaniye (80) ilinden yazmaktayım merkezdeyim Osmaniye ili büyükşehir değil dolasıyla gün geçtikçe gelişmekte olan bir şehir, yapılmayan işler,sektörler ,kurumsal şirketler,hizmetler ve olmayan bayiler bulunmakta bunlara nereden ulaşabiliriz mesela wolkswagen geçen sene geldi osmaniyeye
İnşaat Mühendisiyim

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
34 yorum
Yeni Üye77 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - byblue01
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - adige46
Yapmayı düşündüğünüz iş için dikkate almanız gerektiğine inandığım bir kaç konu söyleyeyim müsaadenizle;
1-Kesinlikle girdi maliyetleri en düşük iş kolunu seçmeye bakın.
2-Minimum personelle çalışacağınız iş olsun.(Eleman bağımlılığınız en az olsun)
3-Hizmet sektöründen (Özellikle ikinci el hizmet sektörü) mümkün olduğunca uzak durun.
4-Yapacağınız iş sezonluk olmamalı.On iki ay iş yapabilmelisiniz.En azından boş kalmamalısınız
5-Yapacağınız işten çok iyi anlamalısınız ve işin içinde olmalısınız
6-En önemlisi,insanların öteleyebileceği lüks sayılabilecek iş kollarından mecbur kalmadıkça uzak durun.Çünkü en ufak bir krizde direk etkilenirsiniz
7-Veresiyesi olmayacak iş koluna bakın.
Yanlış anlaşılmak istemem.Sizi demorilize etmek değil niyetim.Biraz gerçekçi yaklaşmanızı sağlamak amacıyla düşüncelerimi ve tecrübelerimi paylaştım.Fizibiliteyi çok iyi yapmanız gerektiğine inanıyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun

2.el hizmet sektörü derken örnekler verebilirmisiniz? mesela oto alım satımı 2.el hizmet sektörümüdür?

Mesela halı yıkama,oto yıkama,temizlik işleri,tamirat,tadilat,v,s gibi iş kolları ikinci el hizmet sektörüne örneklerdir.Bunlar insan memnuniyeti odaklı ve beklentilerle ilişkili işlerdir.Oto alım satımı bu sektörler gibi değildir.Neticede sizin emeğinizle,kabiliyetinizle ve elinizle yapılan bir şeyi yoktur.Herşeyi ortadadır.Somut bir nesnedir neticede.2.El araç ya çok bakımlıdır yada bakımsızdır.Olduğu gibi alır satarsınız.
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli