İnşaat Mühendisiyim
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - Cptyasir konu takip |
Yazıyı gönderen - _toprak_ cok guzel onemli bir konu basligi acmissiniz tebrik ederim..umarim bu konuda tecrubeli arkadaslar gerekli aciklamalari paylasacaklardir.. |
Yazıyı gönderen - Masor07 Hocam bende Tarsusluyum Antalyada yaşıyorum.O bölgeyi bilen birisi olarak düşündüm şehir zor bir şehir.Her şeye doymuş malesef.Maddi gücün varsa drone al otel,lüx mekanların tanıtım videolarını çek sosyal medyada yayınlasınlar.Bu ye bir moda tutturursan sektörü ***ürürsün. |
Yazıyı gönderen - ozgufi Merhaba herkese...mıllet artık baska ulkelerde arıyor careyı..herkes cıfte vatandaslık pesınde cunku ınsanlar neyi var neyı yoksa turkıyede ıs yapacam dıye batırıyor..yapmayın arkadaslar paranıza aılenızın alınterıne bırıkımlerınıze yazık etmeyın..burda ıs yapmak ıcın cok cok guclu olmak kıra derdı olmamak lazım..eger durumunuz boyle değilse yapmayıın..ya girin bır işe ıdare edın yada en azından benım gıbı ufak ufak yurtdısına bırseyler gonderın...tam da bu konu baslıgına uygun fırsatlar var ama bu ulkede degıl.. |
Yazıyı gönderen - ozgufi Rıca ederım sadece tecrubeme dayanarak fıkrımı yazdım..komşunuz ben mersınde oturuyorum...bolgeyı ıyı tanıyorum...Turkıyede bırseyler yapmaya calısarak duzenlı gelırınız degıl cok duzenlı gıderlerınız olur bunu unutmayın..ınsanların bunu yaşamadan anlaması ıcın nefesım yettıgınce caba sarfedecegım... |
Yazıyı gönderen - mstfkpl Mrb byblue01 kardeşim. Ben de Kahramanmaraştayım. Aslında bir kamu kurumunda çalışmama rağmen ben de ticareti seviyor ve ticaretle de uğraşıyorum. Burası da Osmaniyeden birazcık büyük, biraz da fazla gelişmiş biryer. Ben birkaç sektörde iş yaptım (hayvancılık, gıda, tekstil) ama sana tavsiyem cafe restoran vs. gibi hizmet sektörü markalarından veya şehrinde olmayan bir bebe- çocuk giyim markalarından franchising alarak iş yapman. Mesela bu kahve diyarı, kahve dünyası, kahveci efendi , osmanlı kahvecisi vs. gibi mekanlar var eğer Osmaniyede bu gibi yerler az ise kesinlikle öneririm. Veya da buraya yeni açılan Gaziantep merkezli Erçelebi künefeci var onu Osmaniye de düşünebilirsin. Eğer maddi gücün ve imkanların yeterli ise e-bebek mağazası bayiliği alabilirsin. Saydığım firmalar burada çok güzel iş yapıyorlar. Ama iş yapmadan önce yakınında Adana gibi bir metropolün olduğunu da her zaman hesaba katmalısın. Başarılar dilerim. |
Yazıyı gönderen - umt2017 Ben istanbulda bıldırcın üretimi yapıyorum yaklaşık 1500 adet yetişkin hayvanım var haftalık 35 paket yumurta üretiyorum. ve bunları nasıl pazarlayacagım konusunda yardım bekliyorum. Canlı .veya kesilmiş bıldırcında verebilecegim yerler varmıdır tavsiyelerinizi bekliyorum |
Yazıyı gönderen - adige46 Yapmayı düşündüğünüz iş için dikkate almanız gerektiğine inandığım bir kaç konu söyleyeyim müsaadenizle; 1-Kesinlikle girdi maliyetleri en düşük iş kolunu seçmeye bakın. 2-Minimum personelle çalışacağınız iş olsun.(Eleman bağımlılığınız en az olsun) 3-Hizmet sektöründen (Özellikle ikinci el hizmet sektörü) mümkün olduğunca uzak durun. 4-Yapacağınız iş sezonluk olmamalı.On iki ay iş yapabilmelisiniz.En azından boş kalmamalısınız 5-Yapacağınız işten çok iyi anlamalısınız ve işin içinde olmalısınız 6-En önemlisi,insanların öteleyebileceği lüks sayılabilecek iş kollarından mecbur kalmadıkça uzak durun.Çünkü en ufak bir krizde direk etkilenirsiniz 7-Veresiyesi olmayacak iş koluna bakın. Yanlış anlaşılmak istemem.Sizi demorilize etmek değil niyetim.Biraz gerçekçi yaklaşmanızı sağlamak amacıyla düşüncelerimi ve tecrübelerimi paylaştım.Fizibiliteyi çok iyi yapmanız gerektiğine inanıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun |
Yazıyı gönderen - adige46 Yapmayı düşündüğünüz iş için dikkate almanız gerektiğine inandığım bir kaç konu söyleyeyim müsaadenizle; 1-Kesinlikle girdi maliyetleri en düşük iş kolunu seçmeye bakın. 2-Minimum personelle çalışacağınız iş olsun.(Eleman bağımlılığınız en az olsun) 3-Hizmet sektöründen (Özellikle ikinci el hizmet sektörü) mümkün olduğunca uzak durun. 4-Yapacağınız iş sezonluk olmamalı.On iki ay iş yapabilmelisiniz.En azından boş kalmamalısınız 5-Yapacağınız işten çok iyi anlamalısınız ve işin içinde olmalısınız 6-En önemlisi,insanların öteleyebileceği lüks sayılabilecek iş kollarından mecbur kalmadıkça uzak durun.Çünkü en ufak bir krizde direk etkilenirsiniz 7-Veresiyesi olmayacak iş koluna bakın. Yanlış anlaşılmak istemem.Sizi demorilize etmek değil niyetim.Biraz gerçekçi yaklaşmanızı sağlamak amacıyla düşüncelerimi ve tecrübelerimi paylaştım.Fizibiliteyi çok iyi yapmanız gerektiğine inanıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - ayagci80 Hizmet sektöründen uzak durun demissiniz ama siz uzak duramamissiniz galiba.... :)).
|