Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İthalat Sorusu (çin-->türkiye)

BaşlatandoksanTarih25/11/2017 14:22:45Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye94 yazı
Araç kamerası, lazerli mesafe ölçer, yeni teknoloji lazer epilasyon, yeni teknoloji el süpürgesi, sofistike oyuncaklar ve buna benzer yeni çıkmış, çıkacak ürünleri seçmece bir şekilde ithal etmeyi planlıyorum. Bu ürünleri ülkeye sokarken bilmem gerekenler? Mesela servis ağı olma zorunluluğu, garanti koşulları vs vs.

Bu ürünleri, mesela araç kamerasını facebook gibi sitelere reklam verip, N11 gibi bir sitelerde pazarlamayı planlıyorum. Başka nasıl bir yol tavsiye edersiniz?

Yerleşim / TekirdağMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye65 yazı
İnsanlara ulaşmak için günümüzde en iyi yöntem digital reklam olduğu için İnstagramı da kullanabilirsiniz (genç bayanlar işin içinde fotoğraf olduğu için instagramı etkin kullanıyorlar lazer epilasyon aleti satışıyla genç bayanları hedeflediğinize göre bence mantıklı olur )

Ayrıca alexa ratinglerine göre Sahibinden.com N11 den önde bilginiz olsun.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Memur
Üye138 yazı
Sayın doksan, ilk önce ürününlerin sertifikalarını temin etmelisiniz, ithalatta sertifikalar olmadan gümrükte bir işlem yapamazsınız.Diğer bir önemli husus ise, vergilerini ödemelisiniz.Buna ek olarak, Türkiye'de, elektronik ürünler için bir servis kurmak zorundasınız.

Benim tavsiyem internetten satış yapmanız, tabi maddi durumunuzu bilmiyorum, ona göre merkezi işlek bir yer de, dükkan açabilirsiniz ama öncelik olarak internette sanal bir dükkan açıp(n11 gibi) reklama da yer vererek iyi satışlar yapabilirsiniz.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
Üye300 yazı

O kadar farklı kalem ürünü üçer beşer ithalat etmeye kalkarsanız, gümrükçü birinci dereceden falan yakınınız olması lazım yoksa bir o kadar daha paranız gider.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye49 yazı
Bu kur ile ithalat akıl işi değil vergiye çalışırsın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye94 yazı
Yorumlar icin tesekkurler. Meleti arkadasin dedigi gibi üçer beşer degil, konteynir bazinda dusunuyorum. Belki ilk etapta adet az olabilir, o da tecrubesiz oldugumdan oturu adimlari gorerek atmak adina. Ben acikcasi online ortamda hicbir reklama bakmam, reklamlarda sinir olurum. Gazete sayfalarina cikan tam sayfa ilanlar yuzunden degistirmedigim gazete kalmadi. Simdi ise getirmeyi planladigim urunleri facebook, instragram, o gazeteler gibi sitelere reklam koymayi planliyorum.

Yerleşim / Tekirda?Meslek Turizm