GüzelGünlerYakın
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - Ekonomistr 1-Yıpratıcı bir iş. Günde 14-15 saat çalışman gerekir. 2-Türkiye'de en çok soygun girişimine uğrayan dükkanlar tekel bayilerdir. Yaşadığım ilin en seçkin mahallelerinden birisinde oturmama rağmen burada 3 tekel bayinin soyulup bayicilerin öldürüldüğüne şahit oldum. Üstelik dükkanları her gün binlerce kişinin yürüdüğü işlek bir cadde üzerindeydi. 3-Sigaradaki ve içkideki yüksek vergilerden dolayı halk kaçağa yönelmeye başlayınca tekel bayilerin ciroları son yıllarda %20-30 civarında düştü. 4-Hükümetin alkole karşı tavrından dolayı saat 22.00'den sonra içki satanlara ağır cezalar verilmeye başlandı. Tanıdığım birkaç tekel bayiye 7.500 TL civarında cezalar kesilmiş. 5-Polis ve zabıta ile aran iyi olmazsa sürekli açığını ararlar ve başını ağrıtırlar. Örneğin sigara raflarının görünmeyen yerde olması gerekiyor, ama hangi dükkan buna uyuyor? Sana kafayı takarlarsa açığını bulup ceza yazarlar, dükkanını mühürlerler, sürekli kontrole gelip taciz ederler vs vs.. |
Yazıyı gönderen - balciertu Şimdi hocam öncelikle şunu söyleyim bir zamanlar çok ama çok niyetlendim bu işe ve gerçekten çok büyük bir fizibilite araştırma yaptım . Vardığım sonuç şu hiç kimse önermiyo hayatın kararıyor diyorlar . Yani yok şudur yok budur gecen gündüzün olmuyo gibisinden ama hepsinin altında arabalar hepsinin evleri var paraya para demiyorlar . Diyeceğim o ki git bir büfeye sor adama böyle böyle kardeşim diye . Eczacılıkta eğer kalfa isen zaten belli bir yaştan sonra yapılmıyor o meslek . Elin kapısından çalışacağına kendi kapında sürün bilader . Allah yardımcın olsun .. |
Yazıyı gönderen - mstafaa27 Şimdi güzel bir yer olursa evde arabada alırsın 4 5 yılda ama iyi bir yerde değil ve çalışmıyorsa 97 model araba bile alamazsın yerine göre değişir bu ayrıca bu dönemde esnaflık bitti lafına kanma çünkü bu laf bin yıl sonra da soylenecektir |