Sayin mavros,
Yansittiginiz Deneyim ve Dusunceleriniz kismen dogru kismen degil. Size emirlikteki 2015 yilindan bahsetmeliyim:
Mobilya pahali, kar marji katli oranlarda.
Ticaret hacmi uluslararsi ve oldukca buyuk.
Kiralar biraz yuksek ama kar marjina gore goze alinabilecek oranda.
Isci calistirma maliyetleri Turkiyeden dusuk.
Acacaginiz isletmenin Vergisi yok.
Isletmenin yillik lisans yenileme ucreti mevcut.
Petrol`un ucuz olmasi, tasima maliyetlerinin dusuk olmasina etken.
Pazarda Turk firmalarinin yeri ve kalite bilinirligi, satislarinizda ve fiyatlama esnasinda oldukca pozitif katki saglayacak seviyede.
Mantikli alinacak kararlar, stratejik lokasyon tespiti, urun gaminin ulkeye gore secimi ve sermaye dagitiminin duzgun yapilmasi ile daha cok Turk firmasinin bu pazarda yer almasi icten bile degil.
Sizin nezdinizle aciklamayi detaylandirdim; bu ve benzer yonde yatirim dusunen hemsehrilerimize isik tutsun isterim.
Selamlar
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - mavros Sayın EAKSOY , evet oralarda B.A.E olsun Lübnan olsun mobilya oldukça pahalı , işverenlerim 3 yıl önce Beyrut'a gitmişlerdi piyasa ne durumda diye , bizim burada demode diye tabir ettiğimiz ve elimizden çıkarmak için düşük karla verdiğimiz (hatta bazen karsız) modeller orada yüksek meblağlardan alıcı buluyormuş . Fakat işin bir de diğer yüzü var o da şu ki ; oralarda kiralar inanılmaz yüksek ve kalifiye eleman sıkıntısı had safhada ve mobilya işinde ister istemez satış sonrası arıza ya da problem çıkma olasılığı oldukça yüksek , buna istinaden oralar da (arap devletleri) mobilya işi yapmak bence çok zor.Tabii ki bu benim görüşüm .
|