Iyi fizibilite edilmeli. İşe girmeden önce o yöndeki insanlar genelde neleri tercih ediyorlar iyi araştırılmalı. uzun yolculuklarda insanlar genelde ağır şeyler yemek istemezler midelerini bozmamak adına. Sulu yemekten çok kaçınan kişi var bildiğim kadarıyla.
Markalaşmak eğer tek bir nokta ile başarılmak isteniyorsa pek mümkün değil. Ayrıca oradaki kitle gelip geçici olacağı için zincir haline gelinmedikçe bu biraz zor görünüyor.
Ulusal ve uluslararası birçok markaya danışmanlık yapıyorum. Bu sebeple o kadar dikkat edilmesi ve iyi hesaplanılması gerekli detaylar var ki atlamamanız gerekli. Örneğin İstanbul dan Ankara yönüne gidiyorsanız Pamukova öncesi Berceste iyi bir noktadır. İstanbul gişelerinden sonra 1,5 saat mesafededir. Fakat onlar da en son baya bir avamlaştılar. Tektsil çaıdır bile açtıklarını gördüm. Kalite çok düşük. Fakat yinede Sakarya yönüne dönecekler Ilhan Tan ve Metin tesielerini hedeflemedilerse Berceste'de duraklarlar. Ankara yönüne gidecekler ise tüneli geçer geçmez Higway i kullanmak isterler.
Bunun dışındakiler mesafe olarak doğru yerlerde değiller. Şoförün yorgunluk süresi, arabadakilerin sabit kalma süresi, indiklerinde ne yiyeceğine dair beklentileri hepsi önemli detaylardır. Elbette AVM ise oras,ı rakipler ne satıyor? nasıl sunuyor? ve giriş kapısında mısın? yoksa gerilerde mi ? bu bile satışı etkiler.
Yan ürün konusuna gelince Pide türevli bir işletmede genelde bu alana yakın ürünlere ağırlık verin. Gözleme Ayran en çok tüketilen yolculuk yemeğidir. Ucuz, mideye problem yaratmayan ve risksizdir. Müşteriler severler.
Daha detaylı bilgi ve danışmanlık isterlerse çalışabiliriz. Arkadaşlarınız bana ulaşabilirler.
ersoys@tooneffects.com Bir fikre mi ihtiyacın var? Veya başarılı olmak ve değer görmek istiyorsan görüşelim.